Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1723343 views
📖 Pagination options
-
- icee
-
Posted:
-
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a)
icee
De unde ai plansa ? Pare plauzibila
PS: In cazul spatiului tehnic cu siguranta planseul superior al statiei Eroilor 1 e la acceasi cota pe toata suprafata statiei.
andrei11 wrote:
...
De unde ai plansa ? Pare plauzibila
PS: In cazul spatiului tehnic cu siguranta planseul superior al statiei Eroilor 1 e la acceasi cota pe toata suprafata statiei.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Care plansa ?
# 133 313 te astept cu o schita grosiera unde ai plasa tu statia Eroilor / M 5 ca nu-mi dau seama. Si neaparat tunelul de legatura M 1 / M 5.
Amplasamentul original si actual al statiei M 1 / Victoriei aici.
Mi se pare rezonabil, la suprafata "trag" o alee cu banci, e ok.
Care plansa ?
# 133 313 te astept cu o schita grosiera unde ai plasa tu statia Eroilor / M 5 ca nu-mi dau seama. Si neaparat tunelul de legatura M 1 / M 5.
Amplasamentul original si actual al statiei M 1 / Victoriei aici.
sab wrote:
Asa cum o arata schitele, sunt 3m de pamant, atat deasupra peroanelor, cat si a spatiilor tehnice. Pe acolo va veni culoarul.
Mi se pare rezonabil, la suprafata "trag" o alee cu banci, e ok.
-
- icee
-
Posted:
-
-
- andrei11
-
Posted:
-
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Ma pui sa ma joc cu cariocile...
Cred ca recunosti in mare ce este in poza.
1. Vestibul Eroilor 1.
2. Nivel peron + linii + rebrusment +tehnic + galerie Eroilor 1.
3. Vestibul Eroilor 2.
4. Intermediar Eroilor 2.
5. Nivel peron +linii + rebrusment + tunele Eroilor 2.
Nota: La M5 vestibulele sunt un nivel intreg spre deosebire la magistralele vechi unde vestibulele sunt incinte izolate in capetele statiilor.
Daca M5 ar subtraversa M1&3 pe sub mijlocul peroanelor ar subtraversa 5 linii. Si nu este de dorit.
Orice altceva eventual maine, ca ma prinde mosu' treaz si am patit-o. Noapte buna.
Ma pui sa ma joc cu cariocile...
Cred ca recunosti in mare ce este in poza.
1. Vestibul Eroilor 1.
2. Nivel peron + linii + rebrusment +tehnic + galerie Eroilor 1.
3. Vestibul Eroilor 2.
4. Intermediar Eroilor 2.
5. Nivel peron +linii + rebrusment + tunele Eroilor 2.
Nota: La M5 vestibulele sunt un nivel intreg spre deosebire la magistralele vechi unde vestibulele sunt incinte izolate in capetele statiilor.
Daca M5 ar subtraversa M1&3 pe sub mijlocul peroanelor ar subtraversa 5 linii. Si nu este de dorit.
Orice altceva eventual maine, ca ma prinde mosu' treaz si am patit-o. Noapte buna.
Eroilor.jpg (17.04 KB; downloaded 2158 times)
-
- icee
-
Posted:
-
icee
Bun, acum e mai clar peisajul.
In concluzie ar fi ideal sa se plaseze cel putin o scara pe mijlocul peronului 1/2 din statia Eroilor. Sau doua, dupa buget.
Dar e cam ingust locul:

Bun, acum e mai clar peisajul.
In concluzie ar fi ideal sa se plaseze cel putin o scara pe mijlocul peronului 1/2 din statia Eroilor. Sau doua, dupa buget.
Dar e cam ingust locul:

- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Ma temeam de eroarea asta. Domnilor, scarile alea desenate pe noul pasaj NU vor cobori prin planseul de la Eroilor 1 la peron, ci VOR URCA, sus in parc.
Daca se vor mai si face. Deocamdata atat, am fugit.
Ma temeam de eroarea asta. Domnilor, scarile alea desenate pe noul pasaj NU vor cobori prin planseul de la Eroilor 1 la peron, ci VOR URCA, sus in parc.
Daca se vor mai si face. Deocamdata atat, am fugit.
- sab
-
Posted:
-
sab
Cum adica NU vor cobori ? Trebuie sa fie o greseala...Facem Unirii bis ? Iti dai seama ca acel culoar va fi folosit in acest caz de extrem de putini oameni. Cine naiba va iesi in parc ?
Nu, acolo sunt scari FIX la jumatatea peronului central. Cam mare coincidenta... Daca erau scari "de iesi afara" nu le mai duceau pana la mijlocul peronului central. Eu le-as fi dus si pana la peronul mic, eventual sa se desfiinteze linia 4, as fi largit mini peronul existent acolo si ma foloseam de sparturile acelea din perete pentru cei care mergeau catre M5.
Si acum eu zic ca M5 va subtraversa cel putin 4 linii, mai degraba 5.
Cum adica NU vor cobori ? Trebuie sa fie o greseala...Facem Unirii bis ? Iti dai seama ca acel culoar va fi folosit in acest caz de extrem de putini oameni. Cine naiba va iesi in parc ?
Nu, acolo sunt scari FIX la jumatatea peronului central. Cam mare coincidenta... Daca erau scari "de iesi afara" nu le mai duceau pana la mijlocul peronului central. Eu le-as fi dus si pana la peronul mic, eventual sa se desfiinteze linia 4, as fi largit mini peronul existent acolo si ma foloseam de sparturile acelea din perete pentru cei care mergeau catre M5.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
M-am uitat foarte atent la schita. Scarile coboara / urca la /de la peronul mare, asta e clar. Am marit cat s-a putut poza, mi-e imi da acolo ca avem numai scari rulante, deci 4 scari la urcare si 4 la coborâre. Nu vor fi scari fixe. E vorba strict de scarile care dau de pe culoarul lung in mijlocul peronului central de la Eroilor 1.
Alta e problema, dar o s-o dezvolt spre seara. Mai apar alt set de scari in cele 2 capete ale statiei Eroilor 1 si nu stiu ce-s cu ele.
Poate se prinde cineva inaintea mea si "dă pe post".
- La ora actuala, in conditiile date, nu prea pricep ce sunt cu liniile astea 4 si 5. E unica statie de metrou care are 2 linii de garare in afara celor principale.
- N-am inteles ce e cu afirmatia a doua.
M-am uitat foarte atent la schita. Scarile coboara / urca la /de la peronul mare, asta e clar. Am marit cat s-a putut poza, mi-e imi da acolo ca avem numai scari rulante, deci 4 scari la urcare si 4 la coborâre. Nu vor fi scari fixe. E vorba strict de scarile care dau de pe culoarul lung in mijlocul peronului central de la Eroilor 1.
Alta e problema, dar o s-o dezvolt spre seara. Mai apar alt set de scari in cele 2 capete ale statiei Eroilor 1 si nu stiu ce-s cu ele.
Poate se prinde cineva inaintea mea si "dă pe post".
S1.png (428.29 KB; downloaded 2064 times)
S2.png (252.42 KB; downloaded 2065 times)
sab wrote:
linia 4, as fi largit mini peronul existent acolo si ma foloseam de sparturile acelea din perete pentru cei care mergeau catre M5.
- La ora actuala, in conditiile date, nu prea pricep ce sunt cu liniile astea 4 si 5. E unica statie de metrou care are 2 linii de garare in afara celor principale.
- N-am inteles ce e cu afirmatia a doua.
- sab
-
Posted:
-
sab
Sunt niste scari rulante. Le vor face acolo unde acum sunt scaunele din capetele peroanelor. Din pacate de la linia 2 nu vei avea alta solutie decat propriile picioare, din cate observ. De aceea ma gandeam la ce spuneam mai devreme :
Sunt niste scari rulante. Le vor face acolo unde acum sunt scaunele din capetele peroanelor. Din pacate de la linia 2 nu vei avea alta solutie decat propriile picioare, din cate observ. De aceea ma gandeam la ce spuneam mai devreme :
sab wrote:
Eu le-as fi dus si pana la peronul mic, eventual sa se desfiinteze linia 4, as fi largit mini peronul existent acolo si ma foloseam de sparturile acelea din perete pentru cei care mergeau catre M5..
eroilor pasaj prelungit.jpg (107.26 KB; downloaded 2041 times)
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
De acord cu desfiintarea liniei 4, nu-si prea are rostul.
De acord cu desfiintarea liniei 4, nu-si prea are rostul.
- sab
-
Posted:
-
sab
Afirmatia a doua se referea la ce a spus 133 133 .
Si acum se vor subtraversa toate cele 5 linii cred. In cel mai bun caz 4.
andrei11 wrote:
N-am inteles ce e cu afirmatia a doua.
Afirmatia a doua se referea la ce a spus 133 133 .
133 313 wrote:
Daca M5 ar subtraversa M1&3 pe sub mijlocul peroanelor ar subtraversa 5 linii. Si nu este de dorit..
Si acum se vor subtraversa toate cele 5 linii cred. In cel mai bun caz 4.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Buna dimineata si Craciun fericit!
Am gresit ieri. Am observat nota de pe schita (scrie peron Eroilor 1) deci da, scarile vor cobora la peron in Eroilor 1. Abia astept sa vad 2 gauroaie in planseu si 4 in peron.
La linii nu se renunta ca nu mai ai unde sa impingi trenurile defecte.
Se subtraverseaza 4-5 linii in zona macazelor, dar scazi latimea peroanelor.
Andrei, nu ma apuc sa fac un model 3D cu cele doua statii si racordul intre magistrale, daca eventual asta sperai.
Computerul cu datacazi, autocazi si altele este la servici.
Si nu se apropie nimeni de el pana in 27.
Buna dimineata si Craciun fericit!
Am gresit ieri. Am observat nota de pe schita (scrie peron Eroilor 1) deci da, scarile vor cobora la peron in Eroilor 1. Abia astept sa vad 2 gauroaie in planseu si 4 in peron.
La linii nu se renunta ca nu mai ai unde sa impingi trenurile defecte.
Se subtraverseaza 4-5 linii in zona macazelor, dar scazi latimea peroanelor.
Andrei, nu ma apuc sa fac un model 3D cu cele doua statii si racordul intre magistrale, daca eventual asta sperai.
- sab
-
Posted:
-
sab
Mie mi se pare ca latimea statiei este aceeasi, in zona de vestibul unde se face subtraversarea si in zona peroanelor. Nu se subtraverseaza in zona macazurilor, acelea sunt dupa bulevard, spre spital. Eventual un tunel prinde si breteaua de legatura dintre liniile 1 si 3 (peron central).
Ba chiar subtraversarea se va face in unghi spre 45 grade. Dar ai dreptate in mare, s-a cautat ca suprafata subtraversarii sa fie cat mai mica, iar o subtraversare spre mijlocul statiei marea aceasta suprafata. Insa nu era imposibil de executat. Se mai indulcea si curba aceea de la iesirea din statie, spre PSS Opera, care va fi destul de "aspra", spre 90 grade.
Mie mi se pare ca latimea statiei este aceeasi, in zona de vestibul unde se face subtraversarea si in zona peroanelor. Nu se subtraverseaza in zona macazurilor, acelea sunt dupa bulevard, spre spital. Eventual un tunel prinde si breteaua de legatura dintre liniile 1 si 3 (peron central).
Ba chiar subtraversarea se va face in unghi spre 45 grade. Dar ai dreptate in mare, s-a cautat ca suprafata subtraversarii sa fie cat mai mica, iar o subtraversare spre mijlocul statiei marea aceasta suprafata. Insa nu era imposibil de executat. Se mai indulcea si curba aceea de la iesirea din statie, spre PSS Opera, care va fi destul de "aspra", spre 90 grade.
eroilor_subtraversare.jpg (109.58 KB; downloaded 2339 times)
📖 Pagination options