MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 612155 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 171

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand ADY881

Hai sa mai vedem ce a mai nascocit colegul @Goldmund, ca sa motiveze cea mai mare teapa data statului Roman de dupa revolutie :)

Goldmund wrote:
Ce ma deranjeaza..."orasean" versus "cel cu vila langa Bucuresti", "suburban" versus "urban", muntean  versus moldovean, bogat("cu jet la scara") versus "normal", etc...De ce oare sa moara capra vecinului, in loc sa infloreasca intreaga zona, intreaga lume?

Nu aici nu se aplica proverbul cu capra, aici se aplica creierul, ceea ce au facut si elvetienii cand au refuzat sa dea bani pentru prelungirea M4(motivand asta prin faptul ca LINIA NU TRECE PRIN O ZONA DESTUL DE POPULATA). Insa am inteles ca te ghidezi de proverbul "sa il spal, nu, mai bine fac unul nou....".

Goldmund wrote:
CF de azi nu uneste mai nimic acum!!

Doar Gara de Nord cu OTP, dăcât. Dar las-o asa, este mult mai bine sa unim Gara de Nord  cu OTP prin subteran, facand  statii sub padure si in sate. Unim orasul cu padurea Baneasa si cu satul Otopeni, caci Bucurestiul este rezolvat, nu mai putem de transport public civilizat :lol: .

Goldmund wrote:
Acum, putem face misto de zecile de mii de auto care circula zilnic pe DN1, ele vor fi in fiecare zi mai multe, nu mai putine si vor bloca  zilnic cateva intersectii in plin Bucuresti si nu in afara lui(tocmai, pentru ca acum avem pasaje acolo!)

Pai daca facem M6 atunci facem misto de 2.000.000 de bucuresteni, care aveau nevoie ieri de un transport public civilizat. Insa inteleg ca ei sunt cetateni de categoria a 2-a, iar cei din Otopeni, Snagov ... sunt de categoria I. Nu e bine sa faci segregare pe baza de banii din buzunar.

Goldmund wrote:
Singura solutie(cunoscuta de mult timp din USA, Franta sau Germania) este P+R si un tren suburban(dar nu care "taie" campul si de fapt nu uneste mai nimic!) sau metrou.
Ce stim din experienta acestor tari este ca P+R atrage un numar enorm de oameni nu doar din localitatea in care e P+R, dar mai ales din localitatile invecinate. Cu cat traficul pe DN1 va creste, cu atat va creste si traficul pe P+R(daca mijloacele de transport in comun vor fi in continuare la standard UE

Ai mai uitat sa precizezi faptul ca in vest, lumea lasa activ masinile in P&R, deoarece ei sunt motivati sa o faca prin urmatoarele masuri:
a) transport public civlizat IN ORAS, care este asa la timpul prezent.
b) masuri de restrangere (pentru acei mai fanatici), cum ar fi parcarea cu plata in oras, drumuri cu plata, semaforizare favorabila transportului public.
Si nu uita ca aici masina inca este un atribut de statut (daca te angajezi la o un job de 2 lei-> faci economii, mai iei bani de la parinti, te imprumuti de la prieteni->  iti iei un cazan, ca sa fii in rand cu lumea).

Ce succes ar avea acel sistem P&R cu M6, daca tu in oras nu ai un transport public civilizat si daca cu masina ajungi mai repede la destinatie (datorita faptului ca nu exista benzi RATB si semaforizarea este comuna)?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand 133 313

Daca te uiti cum isi bate metrorez joc de clienti, care se imbulzesc pana rup usile trenurilor, te intrebi de ce se pistoneaza atat pe un alt racord colector.
Pai va spun eu. Metrorez trebuie expulzat urgent (ca juridic asa ar fi normal) la PMB si trecerea lui pe sub granita invizibil-teritoriala a Bucurestiului ar fi taman motivul necesar (si dupa mintea unora si suficient) ca metrorez sa nu plece din ograda ministerului, ca este transport interregio.
Adica o mare bataie de joc tot la adresa calatorilor, pentru ca nu vad feuda asta sa cumpere necesarul de trenuri pentru o calatorie minim decenta si sigura intr-un viitor previzibil.
Deci intreb acum iar: pentru ce doriti un racord nou domnilor calatori? Sa se faca o magistrala intreaga, de la aeroport spre Trafic Greu si eventual in Rahova, ca aia merg kilometri pana dau de un autobuz fantoma in cvartalele alea de bloace cu 10 etaje. Ca sa nu moara capra vecinului ci sa aiba toti lapte. Si pentru ca am invatat de la M5 niste chestii, treaba incepe din punctele problema, nu din camp.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand shoppy

Pai daca in tarile civilizate aia au transport civilizat si tot stau in masini, hai sa nu mai facem nimic si gata.
Defapt nu ati inteles bine, in tarile civilizate cine vrea sa stea in masina sta in masina si sunt o droaie ca blocaje o sa fie intotdeauna; cine vrea in transportul de suprafata sta in transportul de suprafata si sunt o droaie ca e foarte dezvoltat, merge foarte bine si la program; si cine vrea sa stea in metrou sta in metrou si sunt o droiae ca sunt multe linii, cu multe conexiuni si merge si asta la program. Asta inseamna civilizatie, fiecare face cum ii convine, nu ca civilizatie = nu exista blocaje.
La noi multi sunt obligati sa stea in masina ca nu au alternativa, masinile sufoca transportul de suprafata si distrug alternativa asta(program = :lol: ), iar metroul e ca vai de el si abia face fata ca doar face si treaba transportului de suprafata, programul o fi de pe acolo da se ameteste saptamanal si atunci te rogi la  :popa: sa nu te calce ailalti in picioare.

Intelegti odata, cuvantul de ordine in transportul modern este "availability", adica disponibilitate sinonim cu existenta de alternative. Noi sosele nu facem ca sunt deja prea multe, metrou nu facem ca e prea scump si oricum nu-l foloseste nimeni, am vrea mai mult transport de suprafata da doar cu autobuze si alea stau blocate in blocaje. Iar la noi traficul din oras e sugrumat de masini care vin din afara, ca aia din oras au cam ajuns sa-si lase masinile in parcare, vezi traficul de intra zilnic pe A1, DN1, DN7, DN 4 si DN 5 si pleaca seara, daca astora nu le dai ca alternativa P+R la CB degeaba te chinui, poti sa le pui orice amenzi, orice ridicari, orice benzi de RATB si orice sens unic, iar voi metrou la CB nu vreti ca e aiurea-n camp...

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand cornel001

La noi multi sunt obligati sa stea in masina ca nu au alternativa, masinile sufoca transportul de suprafata si distrug alternativa asta(program = :lol: ), iar metroul e ca vai de el si abia face fata ca doar face si treaba transportului de suprafata, programul o fi de pe acolo da se ameteste saptamanal si atunci te rogi la  :popa: sa nu te calce ailalti in picioare.

Intelegti odata, cuvantul de ordine in transportul modern este "availability", adica disponibilitate sinonim cu existenta de alternative. Noi sosele nu facem ca sunt deja prea multe, metrou nu facem ca e prea scump si oricum nu-l foloseste nimeni, am vrea mai mult transport de suprafata da doar cu autobuze si alea stau blocate in blocaje. Iar la noi traficul din oras e sugrumat de masini care vin din afara, ca aia din oras au cam ajuns sa-si lase masinile in parcare, vezi traficul de intra zilnic pe A1, DN1, DN7, DN 4 si DN 5 si pleaca seara, daca astora nu le dai ca alternativa P+R la CB degeaba te chinui, poti sa le pui orice amenzi, orice ridicari, orice benzi de RATB si orice sens unic, iar voi metrou la CB nu vreti ca e aiurea-n camp...

Am citat doar ca sa spun ca : CORECT.
PS in lipsa unei centuri adevarate, adauga si pe aia care tranziteaza orasul.
PS2 hai sa luam exemplul asta : aglomeratie mare dimineata in nord pe directia DN1, si intrare si ieseala. Si seara. (nu mai zic ce e dinspre Pipera). Daca ar fi fost metrou rapid, punctual, cu P&R, care de la Otopeni/Baneasa sa-i fi dus direct prin centru, oare cati ar mai fi folosit masina ? Nu stiu... Dar stiu ca orasele mari din vest au si trenuri interurbane care te duc in subteran direct in buricu orasului. Am mai zis asta.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Extraordinar, sunt cozi pe DN1. Ia incercati dimineata sa vedeti coada de masini de la Tineretului pana la Romana/Victoriei. Mai cumparam si noi 8 trenuri sa mai taiem coada? La anul si la multi ani.
Mai are rost discutia despre M6? Eu zic ca este ca si transata. La PMB cu feuda!  :twisted:
Sa mai zic ca pe vremea lui Pazvante mergea tramvai si la gara Obor si la gara Catelu (ce-o mai fi si asta?).
Stiu ca vine iarna si nici suv-ul nu-i chiar o basculanta dar deschideti ochii. UE nu se baga.
Ia sa se faca Eroilor-Iancului sa vezi cum se dezumfla traficul in oras, ca ce-i pe DN1 pot sa spun cinstit ca mi se rufe. Cum mi se rufe si de prelungirea Ghencea si de orice zona cu proprietari care si-au azvarlit casa in papusoi si asteapta infrastructura pac-pac. Desi mai este o straduta la Sf. Gheorghe (ex-kilometrul zero) care n-are canalizare gata.  
P.S. Era o statie de metrou "Linia de centura". Acum nu stiu cum ii mai zice. Ii mai lipseste park&ride-ul.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand cornel001

Stiu foarte bine coada aia. Dar ultimele dati cand am luat M2 dimineata, venea foarte des si totusi supraaglomerat. Asa ca tot la magistrale noi ajungem.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Da magistrale, nu racorduri. M4, M5.
Pistonati la UE. Daca reusiti nu cred ca mai spune cineva "nu".

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand Goldmund

Buna, prieteni! De mult nu a mai fost cineva prezent aici. Nu ca oamenii nu mai stau in ambuteiaje pe DN1 si ca tot nordul capitalei nu se dezvolta in continuare, din contra, poate mai mult ca inainte...
http://www.zfcorporate.ro/business-cons...a-13503350

http://www.zf.ro/business-construct/pat...i-13806511

(stiu ce vor spune carcotasii proiectului M6, locuitorii "milionari" din acele vile  nu vor folosi niciodata metroul. Poate, poate da, dar copiii lor, femeile de serviciu, sau vecinii o vor face(vecini vor fi peste tot, mai ales daca "bogatii" vin in zona,nu-i asa?!

http://www.evz.ro/aeroportul-otopeni-un...uropa.html

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand sab

Nici vorba. M6 este un proiect mort.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand satanistu

M6 de la Piata Victoriei pana la Baneasa Shopping City. DA!
M6 de la Chibrit pana la Otopeni? NU!

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand andrei11

N-o sa vezi niciodata M 6 ( M x ) plecand de la Victoriei spre Baneasa, pentru cel putin 2 motive :
- Nu prea iti incap calatorii in  cele 2 statii actuale din Victoriei.
- De la Victoriei pana la PPL pe unde "bagi" metroul ? Astept sa-mi raspunzi ca sa - ti demonstrez ca nu ai dreptate.
PS : M 6 ( M x ) la Victoriei ar aveacap de linie ?

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand satanistu

Piata Victoriei 3 -> Piateta regelui (optional) -> Arcul de Triumf -> Piata Presei Libere -> Gara Baneasa (Fantana Miorita) -> Baneasa (Aerogarii) -> IKEA

Cu TBM-urile care sapa 35/m pe zi, nu ar fi nicio problema, statile sunt putine, iar magistrala ar avea mai multa utilitate, decat sa mutilezi si M4, facand un M1 versiunea 2.0 . Singura problema ar fi depoul.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand andrei11

Aici am vrut sa ajung, "te-am prins".
1) Calatorii odata ajunsi in Victoriei 3 vor trebui sa "deverseze" in cele 2 statii existente. Daca M 1 este cum este - desi si M 1 e plin la anumite ore - ce te faci cu cei care vor sa ia M 2 ? Ca M2 e full acolo ( mai vin si cei de pe M 1 ) unde-i inghesui ? Si M  2 nu e M 1 vine si la 2 minute.
2) Statiile Piata regelui si Arcul de Triumf pe cine (de)servesc ? E o zona foarte slab populata. Cine e cu metroul si va vrea in Parcul Herastrau are 2 variante, M 2 si M 6 ( cel de pe Chibrit ). Sau 41.
3) Trebuie avut in permanenta in vedere toata magistrala M 4 ( sau M 6 cum s-o  numi ), si anume Giurgiului - Mall Baneasa ( sau Otopeni ), cu intersectii cu urmatoarele magistrale :
- M Inelara ( daca se va face ) in Cartierul  Giurgiului
- M 2 la  Eroii Revolutiei
- M 7 ( Rahova )
- M 5 la Hasdeu
- M 1 la Basarab.
Singura ratare majora directa - precum observi - va fi cu M 3, dar nimeni nu e perfect.
M 4 ( sau M 6, depinde de denumire ) cu traseul Mall Baneasa - Giurgiului va fi o varianta de degrevare a actualei M 2 care are incarcarea cea mai mare a trenurilor.
Sunt ( doar ) 3 statii "periculoase" pentru M 6, si anume PPL si ( hai sa spunem ) Gara Baneasa / Mall Baneasa.
Oricum in varianta propusa de tine de la PPL la Victoriei pe deasupra e "deşert".

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466248 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”