MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722585 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 224 225 226 227 228 229 230  ... 613

📖 Pagination options
Filozofice andrei11

Off topic
Nu va agitati. Din fericire  exista un examen care va tria cladirile / constructiile, fie ca sunt greseli de proiectare, fie de executie.
Am spus "din fericire" si nu din pacate pentru ca inca  cateva milioane de ani de acum incolo România va mai fi zguduita de cutremure. Asta e situatia.
Deabia astept - daca se poate spune asa - sa vad cum se vor comporta noile cladiri cu schelet de otel precum si alte cladiri speciale. Repet greselile de proiectare / de executie vor iesi la iveala. Apropo, blocurile comuniste din stiinta mea au un termen de exploatare de 100 de ani. Oare cum va arata Bucurestiul in anii 2070 - 2080 ? Acuş  vor veni anii astia. Uite acum.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

hailaql2000 wrote:
Anexele Nationale adapteaza EUROCODURILE nevoilor fiecarui stat in parte. Deci chiar daca EC ar fi "mai slabe", Anexele adoptate de RO restabilesc "echilibrul". N-am studiat EC RO, dar cele din Irlanda, dupa care imi desfasor activitatea, sunt ISEN, Eurocoduri adoptate impreuna cu Anexele Nationale.

P.S. Sunt convins ca si RO a adoptat EuroCoduri la tot ce se "produce" dupa 2007, inclusiv constructii, deci si M5, etc

Intrebarea este... cum se aplica retroactiv?  :twisted: Daca te prinde schimbarea cu lucrarea la jumatate?

• GGD
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) GGD

Cred ca Aurel asta nu stie unde este Drumul Taberei.  :evil:
http://www.economica.net/drumul-taberei...90082.html

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

Azi am avut drum cu 168 intre Eroilor si VI si am constatat urmatoarele:
- Eroilor: in capatul dinspre splai sapa un excavator, NU se defrisa, la intersectia cu Eroii Sanitari lucra Verta-Tel.
- A.M.: se aduceau boltari,
- Priza de ventilatie de pe interstatia A.M. - O: nimic
- Orizont: se faceau pregatiri pt turnarea unei noi portiuni de beton de panta.
- Favorit: Se lucra la hidroizolatie. Betonul de panta e turnat pe toata suprafata PS-ului cu exceptia a 2 sau 3 goluri tehnologice.
- TV: nu am observat vreo miscare la suprafata.
- Parc: se aducea armatura pt PM. NU s-a derfrisat nimic. Se lucra la transee (in zona dinspre Romancierilor). Substatia electrica am impresia ca e acoperita cu pietris.
- Romancierilor - se lucra ceva in subteran. Am observat niste boltari noi deasupra PS-ului statiei (nu din aceia care se demonteaza).
- Galeria de legatura: se continua timid cu instalarea esafodajelor la ultima portiune de PS dinspre Romancierilor,  in zona curbei se lucra la transee PM. Aici pare o zona complicata cu multa tevaraie si cablaraie. In santierul statiei V.A. se vad vreo 9 panouri de armatura PM care par a fi pt aceasta zona. In continuare spre depou nu pare a se mai fi adus pamant.
- V.A. - nu am observat nimic la suprafata
- R.D. - inca se lucra la PM - PSS. Tot mai sunt 3 panouri PM din fibra de carbon.
- Depou/Statie VI - se lucra in subteran la armarea radierului.

O Seara placuta!

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) aztec

Deci pe 23 oct aparea stirea asta....
Metrou de Drumul Taberei Constructorii Magistralei 5 de Metrou Drumul Taberei-Eroilor lucrează la refacerea covorului asfaltic de la suprafaţă, urmând ca strada Drumul Taberei, între Răzoare şi Moghioroş, să fie redată ciculaţiei pe toată suprafaţa, trei benzi pe sens. Informaţia a fost confirmată pentru ECONOMICA.NET de directorul Metrorex Aurel Radu.

"După problemele pe care le-am avut cu Astaldi în acest an, lucrurile au revenit la normal. Lucrările sunt în grafic, în două luni, până la sfârşitul anului, se reface şoseaua, o redăm circulaţiei normale", spune Radu

http://www.economica.net/drumul-taberei...z3I76IIS4C

Au trecut aprox 2 saptamani.
Marile realizari sunt 20 cm sau putin mai mult de balast sau umplutura pietris peste substatia de la parcul Moghioros, lucru ce putea fi facut cuUN AN in urma, lucrarile fiind inghetate de atunci.De aici si aberatia zigzagului de pana acum.
Stiu ca mai demult exista o reglementare-recomandare la lucrarile la infrastructura sa se efectueze pana la 15 noiembrie. Mai exista?
Bine, despre competenta directorului metrorex nu se mai poate spune nimic..cred ca este evident pt toata lumea ca nu avea ce cauta in aceasta functie...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) ByOnu

Sper ca refacerea zonelor afectate sa fie de calitate. Adica sa nu se vada urmele razboiului.

In fine, vreau sa comentez ceva: nu cred ca desfiintarea troleului este necesara. Putem sa ne uitam la Iuliu Maniu care le are pe ambele, iar transportul de suprafata abia face fata. Asta nu inseamna ca trebuie inchis. De ce sa se desfiinteze troleul cand s-ar putea desfiinta autobuzele care dubleaza?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Costin

Pe Iuliu Maniu statiile de metrou sunt foarte rare. In Drumul Taberei, camd va fi gata M5 pana la Universitate, nu mai este nici o ratiune pentru a pastra troleibuzele spre centru. Autobuzele merg pe Stirbey Voda, deci mai degraba ele raman. Chiar daca troleibuzele sunt "eco", nu e deloc "eco" si nici economic sa pastrezi trolee spre centru. E risipa de bani si de energie, fie ea si electrica...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) florin

Problema e că metroul se oprește la Eroilor, iar dacă vrei să ajungi la Universitate, unde merg troleele, ocolești jumătate de oraș + o transbordare bonus. Deci măcar de la Eroilor spre centru ar trebui păstrate. Eu le-aș lăsa până la Răzoare, pentru schimb cu tramvaiele de acolo. Eventual se mai pot gândi niște linii care să aducă lumea spre metrou din zonele învecinate.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icee

Poti sa desfiintezi trolele, dar cand va fi gata magistrala pana la Universitate, nu asa ...

E cam ca autostrada aia legata la nimic in camp  :roll:

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Costin

Evident ca desfiintarea ar trebui sa aiba loc cand e gata M5 pana la Universitate si doar pt 91 (90 e mai lung, e de discutat ce se intampla cu el). 93 (Gara) ar trebui sa ramana, eventual pe la Eroilor (ca 96) ca sa fie legatura cu tramvaiul la Razoare.

In fine, astea sunt doar teorii, iar M5 nu are de gand sa ajunga la Universitate prea curand... :roll:

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) WAYNEN

Sustin revenirea troleibuzelor pe ramura de nord dupa terminarea lucrarilor de metrou in Drumul Taberei,dar capatul sa nu mai fie la ,,Valea Ialomitei",sa fie prelungita linia cu 2 statii pana in dreptul blocurilor alea de la Brancusi Residence.Se poate face un capat acolo.
Propun ca Drumul Taberei ramura de nord sa fie deservit de 3 linii de troleibuze.
90:Brancusi Residence-Via Ramura de Nord-Stadionul National
93:Brancusi Residence-Via Ramura de Nord-Gara
84:Brancusi Residence-Via Ramura de Nord-Bulevardul Basarabia ingloband si 70.
Iar pentru ramura de sud sa fie liniile 69 si 71 reinfiintat.
In plus troleibuzele 69 si 71 sa aiba acces si retragere pe Valea Argesului(cum e acum),iar restul pe Valea Ialomitei(cum era inainte).

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Lixandru Dragos-Liviu

Aduc pe baza acestui subiect o propunere pentru a fi analizată, astfel:
Întrucât de la Favorit, reţeaua troleelor a fost scoasă pe Bd. Drumul taberei şi zona este acoperita de autobuze, troleele pot merge până la capătul cartierului Brâncuşi pe traseul actual (strada Sibiu, 1 Mai, intersecţia de la fosta Tricodava, Bd. Dr. Taberei, Valea Argeşului, apoi pe Valea Oltului şi stânga la Kaufland sau, de la poştă (intersecţia Dr. Taberei cu V. Argeşului), pe bucla Drumul Taberei, apoi pe vechea şi noua Valea Ialomiţei, până în Brâncuşi. Noua Valea Ialomiţei este de la Kaufland la Brâncuşi, spaţiu de 4 benzi, dar chiar lânga vilele ANL unde stau multi directori din ministere şi primarii. Aceştia, evident, că nu-şi vor aduce trafic sub nasul lor  :cry: !

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

Este evident ca troleele nu mai au ce cauta pe "Ramura Nord" / Academia Militara / Eroilor pentru ca fix in statiile de troleu sunt statiile metroului. In viitor troleele nu-si mai gasesc locul  nici pe  Elisabeta / Pache pentru ca fix unde au statii va avea statii metroul.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) georgica2704

Asta in vreo 30 de ani ,poate... :lol:

Go to page:  1  ... 224 225 226 227 228 229 230  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”