Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 3

1252 posts, 363130 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 90
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 3 cobradinberceni

Nu exista justificare pentru distrugere! Ma uitam ca pe Sos. Giurgiului, nea Piedone a facut niste alei care nu duc nicaieri. Pur si simplu e o alee care se desface in 3 si atat. Totul imprejmuit de gard metalic, sa fie bine. Tot in zona au plantat salcii. Probabil nu mai aveau duzi pe care sa-i puna deasupra bancilor, cum au facut in inteligenta lor in rondul de la Nitu Vasile intersectie cu Bd. Al. Obregia si Emil Racovita.

 


Re: Sectorul 3 cris_m

Cel putin Negoita are "buna" politica: betoane cat mai multe, ca sunt mai bune decat verdeata... pare mai civilizat. Bineinteles ca mai ciuntesc din spatiul vechi, mai taie niste crengi din copacii sanatosi ca sa nu mai fie umbra... de exemplu in Ior asa au facut, dar un trecator obisnuit care nu are ochi de soacra (cum am si eu :lol: ) nu observa acest lucru. In schimb observa ca au fost puse nu stiu ce pavele, ca ce frumos e lucrul x (evident kitch in buna traditie) in loc sa-si puna problema ca s-a diminuat spatiul verde :evil:

 


Re: Sectorul 3 ByOnu

Credeti ca Piedone a stat sa traseze aleile si sa aleaga copacii? El doar a avut buna intentie de a revitaliza un anumit perimetru, daca cei care au pus in practica si-au batut joc, e cu totul altceva.

Eu nu prea vad sincer ce spatiu verde s-a distrus... dimpotriva. Din 3m patrati de pamant batatorit Negoita a facut 2 m patrati de spatiu verde adevarat, gazon, flori, copaci, nu doar niste tufisuri. Pamantul batatorit NU este spatiu verde!!! Voi nu prea sunteti rationali. Nu am cifrele la mana, dar cam cu aceiasi bani Ontanu planteaza (planta) panselute la suprapret. Din banii aruncati pe panselute nu ramane nimic. In schimb dupa Negoita ramane (cel putin) un bulevard reabilitat cu materiale de calitate, in care viata comerciala parca a inceput sa reinvie. Din doua trotuare-parcare, a facut doar unul parcare, deci nimic rau.Idem si Piedone, uitati-va sa vedeti ce a facut pe Izvorul Rece, unde erau doar terenuri virane, santiere incepute acum n-spe ani, depozite de fier vechi si altele. A facut un parc. Important nu este cum arata parcul, ci doar ca pe acel teren in loc sa se contruiasca maghernite, avem o oaza de verdeata pentru locuitorii zonei. Vi se pare ca e mai bun Vanghelie? Adica pur si simplu pietrele cad tot in capul celor care mai misca ceva. Pe mine nu ma intereseaza cine-si ia comisioanele atata timp cat ne alegem si noi cu ceva.

Nu cred ca exista persoana mai critica decat mine, dar trebuie sa fiu realist unde e cazul.

 


Re: Sectorul 3 elcraft

Pamantul batatorit se putea revitaliza, nu era asta o problema.
"Trotuarul" parcare e carosabil si ocupa mult mai mult loc decat un rand de masini paralele cu bulevardul. Acum esti practic obligat sa te plimbi pe gresiile stralucitoare, pe langa blocurile comuniste (macar de s-ar mai reabilita din ele) in loc sa poti vedea verdeata de o parte si de alta.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 Mircea G

Sectorul 3 , ghetou , lagar ????? http://rezistenta.net/2014/09/sector-3-...soare.html

 


Re: Sectorul 3 URANUS

Sursa: B365.RO


Negoiță amenajează ILEGAL Piața Gloria: fântână arteziană, pergolă și arbuști de 1,7 milioane euro

În urmă cu 2 săptămâni primarul Sectorului 3, Robert Negoiță le cerea consilierilor locali să aprobe un proiect pentru refacerea aleilor, reamenajarea spațiul verde și construirea unei fântâni arteziene în zona Pieței Gloria, la intersecția străzilor Baba Novac și Constantin Brâncuși. Costul amenajării peisagistice a acestei piețe urbane era de aproape 1,7 milioane de euro, potrivit proiectulul neaprobat încă. Cu toate acestea lucrările la Piața Gloria au început încă dinainte ca proiectul să apară pe ordinea de zi pentru a fi votat de consilieri. Robert Negoiță a demarat aceste lucrări ilegal, fără aprobarea Consiliului Local Sector 3, dar și fără vreo autorizație de construcție.

Locuitorii din zonă spun că aceste lucrări au început în urmă cu o lună, unii dintre ei au auzit că se va face un amfiteatru în aer liber în fața Cinematografului Gloria, cu fântână arteziană și spații de recreere pentru copii.

Primarul Robert Negoiță a început fără aprobarea Consiliului Local Sector 3 lucrările pentru amenajarea unei piațete în zona Piața Gloria (Cinematograful Gloria). Șantierul nu are vreun panou informativ, iar Primăria spune că pentru amenajarea spațiului verde nu are nevoie de autorizație de construcție.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Sector 3 din 16 octombrie (ședință care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum), Primăria Sectorului 3 intenționa să cheltuie aproximativ 1,7 milioane de euro (7.406.083,69 lei cu TVA, adică 1.682.053,98 euro) pentru reamenajarea spațiului verde, instalarea unei pergole și construirea unei fântâni arteziene.

Proiectul însă nu a mai apărut pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 20 octombrie 2014 și nici a ședinței următoare, astfel proiectul a rămas neaprobat până în momentul publicării acestei știri.

Locuitorii zonei spun că lucrările de la Piața Gloria au început de aproximativ 3-4 săptămâni. Iar șantierul din fața Cinematografului Gloria a început de vreo 2 săptămâni, potrivit spuselor lui Mihail Popescu, șeful echipei de muncitori care se ocupă de această lucrare.

Întrebat de panoul informativ care ar fi trebuit să fie afișat la șantier, dnul Popescu a spus că acesta este pe undeva, însă la rugăminterea reporterului B365.ro de a vedea panoul, șeful de echipă s-a eschivat și a afirmat că nu știe unde este panoul, că nu el se ocupă de așa ceva și oricum "din câte știu, pentru lucrările publice nu e nevoie de panou", a spus Popescu.

Și la scuarul de la intersecția străzilor Baba Novac, Constantin Brâncuși și Aleea Bucovina se lucrează: au fost înlocuite bordurile vechi cu borduri roșii, mai înalte. Iar pe spațiul verde, sprijinite de copaci, sunt depozitate scânduri și materiale de construcție.

Citește și Negoiță taie copacii și înjumătățește spațiul verde pentru a face din Bld. Unirii o mare parcare

Negoiță, amendat cu aproape 50.000 euro pentru kitsch-ul de pe Bd. Unirii

Întrebați de acest caz în care pe teritoriul administrat de Primăria Sectorului 3 există un șantier fără vreo formă de identificare (panou informativ), dar și de lipsa autorizației de construcție pentru acest obiectiv de investiții, reprezentanții sectorului 3 au afirmat că aceste lucrări "nu necesită autorizație de construire".

Mai mult, Primăria de sector spune că lucrările "sunt aferente spaţiului verde, fiind executate de S.C. ADPB S.A., societate comercială pe acţiuni, la care Consiliul Local Sector 3 este acţionar majoritar, deţinând 97 % dintre acţiuni."

Referitor la faptul că hotărârea cu indicatorii tehnico-economici nu a fost aprobată, iar lucrările au început de aproape o lună, Primăria Sectorului 3 afirmă că "hotărârea Consiliului Local la care se face referire are ca obiect aceeaşi zonă, însă vizează altă categorie de lucrări."

Lucrările pe care le puteți vedea în imagini corespund descrierii proiectului "Amenajare peisagistică, piață urbană, fântâni arteziene și sistematizare pe verticală Aleea Bucovina (intersecție Baba Novac – Constantin Brâncuși)".

În expunerea de motive a proiectului această investiție costisitoare este motivată prin necesitatea reamenajării intersecției Aleea Bucovina cu Strasa Baba Novac care "a rămas neamenajată și într-o stare avansată de degradare".

Pentru a pune în valoare spațiul public din sector, dar și pentru a atrage publicul de toate vârstele, primarul Negoiță vrea să reconfigurere Piața Gloria prin refacerea aleilor, înlocuirea mobilierului urban, sistematizarea pe verticală a spațiului "în concordanță cu celelalte elemente arhitecturale și peisagistice ale zonei", arată raportul de specialitate ce însoțește proiectul.

Pe lângă refacerea aleilor, se vor amenaja jardiniere noi din beton și se va realiza o pergolă din confecții metalice placată cu lemn.

De asemena, se vor amenaja gradene pe ziduri de sprijin din beton armat cu pavaj pietonal din granit antiderapant.

Și spațiul verde existent va suferi schimbări majore. În locul spațiului verde existent, se va amenaja un spațiu verde cu piatră ornamentală în diverse culori și se vor planta arbuști și plante ornamentale.

În zona Piața Gloria, Primăria Sectorului 3 va reface instalațiile de iluminat și va înlocui mobilierul urban existent. Atracția pieței va fi o "fântână arteziană prevăzută cu instalație electrică, de alimentare cu apă și canalizare".

Toate aceste lucrări se vor realiza timp de 3 luni, mai arată proiectul pentru amenajarea peisagistică a intersecției dintre Aleea Bucovina și străzile Constantin Brâncuși cu Baba Novac. Muncitorii au furat startul având în vedere că lucrările au început aproximativ de o lună, astfel este posibil ca în momentul aprobării proiectului de către consilierii locali reamenajarea Pieței Gloria să fie deja gata.

http://www.b365.ro/fantana-arteziana-si...uApFL.dpuf

 


Re: Sectorul 3 cobradinberceni

Toate aceste lucrări se vor realiza timp de 3 luni, mai arată proiectul pentru amenajarea peisagistică a intersecției dintre Aleea Bucovina și străzile Constantin Brâncuși cu Baba Novac. Muncitorii au furat startul având în vedere că lucrările au început aproximativ de o lună, astfel este posibil ca în momentul aprobării proiectului de către consilierii locali reamenajarea Pieței Gloria să fie deja gata.

Ar fi interesant sa vedem ce se intampla daca nu aproba consilierii proiectul.  :D

 


Re: Sectorul 3 URANUS

Sursa: B365.RO


Negoiță, "hingherul de copaci", începe operațiunea "Parcarea": cost - 1,6 milioane euro

Se pregătește un alt șantier de proporții în Sectorul 3. În programul de "Sistematizare pe verticală pe străzi din Sectorul 3" au fost incluse 20 de obiective (străzi, bulevarde și zone adiacente în spatele blocurilor). Edilul Negoiță intenționează să refacă zonele de parcare și să adapteze străzile la cerințele persoanelor cu dizabilități, totul cu aproximativ 1,6 milioane de euro. Hotărârile privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivelor de investiții "Lucrări de sistematizare pe verticală pe străzi din Sectorul 3" au fost aprobate în ședințele din 20 și 31 octombrie 2014. Până acum, Negoiță a betonat și a tăiat rădăcinile pomilor și spațiile verzi pentru a crea noi locuri de parcare, de unde și porecla de "hingherul de copaci".

După ce a demontat vechile borduri și a montat borduri de culoare cărămizie pe marile artere din Sectorul 3, primarul Robert Negoiță a început să investească în parcări. Pe Bulevardul Unirii lucrările sunt în plină desfășurare: se înjumătățește spațiul verde și se creează noi locuri de parcare, deși parcare există și în spatele blocurilor. Mai mult, prin lucrări de sistematizare pe verticală a străzilor, se aprobă reamenajarea și extinderea parcărilor existente în mai multe zone din Capitală.

Negoiță taie copacii și înjumătățește spațiul verde pentru a face din Bld. Unirii o mare parcare

Reparațiile celor 20 de străzi (zone adiacente și/sau zone din spatele blocurilor, parcări) vor costa Primăria Sectorului 3 aprox. 1,6 milioane de euro (1.600.988,41 euro cu TVA). Iar durata de realizare a investiției este de 3 luni (din care 2 luni lucrările de execuție).

"Primăria Sectorului 3 are obligația de a asigura realizarea lucrărilor de modernizare, reabilitare, reparații administrare și întreținere a străzilor din sector, conform exigențelor normativelor în vigoare, pentru siguranța și confortul circulației", se menționează în hotărârile de consiliu.

Lista străzilor ce vor fi modernizate:

1. Bld. Unirii între Bld. Mircea Vodă și Magazinul Unirea (sens stânga); 287.188,73 euro (cu TVA)

2. Bld. Unirii între strada Nerva Traian și Bld. Mircea Vodă (sens stânga); 341.758,12 euro

3. Zonă adiacentă intersecției str. Trapezului cu Al. Prevederii; 30.178,06 euro

4. Str. Breaza – adiacent bloc V10; 17.121,05 euro

5. Str. Lăcrămioara – adiacent bloc 15; 4.309,79 euro

6. Zonă adiacentă Bld. Râmnicu Sărat – adiacent bloc H13; 11.255,28 euro

7. Zonă adiacentă intersecției str. Logofăt Udriște cu str. Matei Basarab; 4.388,82 euro

8. Bld. Mircea Vodă – zonă adiacentă bloc M8, M9; 12.234,84 euro

9. Bld. Mircea Vodă nr. 41 – zonă spate bloc M31, M32; 41.457,19 euro

10. Str. Patrioților nr. 1 – adiacent bloc PM16; 119.839,88 euro

11. Str. Barajul Cucuteni – zona adiacentă blocuri M5A, M6A, M7A; 60.575,06 euro

12. Str. Zemeș - zona adiacentă bloc M29E. 15.831,25 euro

13. Aleea Prevederii zona adiacentă bloc M29C; 36.598,74 euro

14. Str. barajul Iezeru adiacent școala gimnazială nr.94; 83.753,34 euro

15. zona adiacentă Bld. 1 Decembrie 1918 adiacent bloc 11T; 20.545,44 euro

16. zona adiacentă Bld. Camil Ressu spate bloc 1C și 1D; 150.730,88 euro

17. zona adiacentă Str. Cozla aferent bloc F4; 88.273,11 euro

18, 19 și 20 zona adiacentă Str. Miniș, Aleea Barajul Dunării și Aleea Barajul Sadului; 274.948,83 euro

În expunerea de motive a proiectelor se arată că "vor fi reconfigurate spațiile destinate staționării autovehiculelor de rezidență", astfel "spațiul va căpăta un aspect modern, deschis, reconfortant". Practic se vor reface și/sau extinde parcările existente aferente străzilor.

Pentru proiectarea, execuția și intervențiile asupra spațiilor ce urmează a se amenaja se va ține seama de categoriile funcționale ale străzilor, de siguranța circulației, de factorii economico-sociali, de conservarea și protecția mediului înconjurător conform studiilor de impact, inclusiv de planurile tehnice în vigoare pentru adaptarea acestora la cerințele persoanelor cu dizabilități.

CITEȘTE ȘI: Primarul Negoiță plătește de două ori pentru repararea acelorași străzi din Sectorul 3

Lucrările constau în demontare și montare a bordurilor, aducerea la cotă a căminelor de canalizare, protejarea lucrărilor existente de telefonie, gaze naturale și a gurilor de scurgere a apelor fluviale.

De asemena, se preconizează și "redimensionarea structurii rutiere (se va extinde sau se va restrânge) în funcție de intensitatea și de compoziția traficului pietonal actual și de perspectivă", potrivit referatului de specialitate ce însoțește hotărârea.

Robert Negoiță vrea să continue amenajarea Bulevardului Unirii, pe care îl consideră insuficient pus în valoare și care are încă zone neamenajate. Amenajarea va costa opt milioane de euro, doar pentru tronsonul dintre Tribunalul București și Magazinul Unirea. Primăria condusă de PSD-istul Robert Negoiță a montat deja pergole multicolore, plăci de marmură asemănătoare celor mortuare și luminițe multicolore pe Bld. Unirii, ba chiar și un unicorn kitch pe Bld. Unirii. Mai multe detalii AICI.

ADPB SA, firmă la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, are de plătit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro), pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bd. Unirii.

Mai mulți cetățeni au semnalat pe grupul de Facebook Prietenii Parcului IOR și pe grupul Cetățean Sector 3 că în sectorul 3 au început o serie de lucrări pentru realizarea unor locuri de parcare. Locuitorii sectorului sunt însă revoltați de distrugerea spațiului verde și de betonarea excesivă a parcurilor, spațiilor dintre copaci și a copacilor asfixiați de un strat gros de beton.

Primarul Robert Negoiță a fost poreclit de internauți "hingherul de copaci", după ce a declarat război spațiilor verzi din întregul Sector. Despre înjumătățirea spațiului verde de pe Bld. Unirii B365.ro a scris AICI.

Pe strada Reconstrucției se taie din rădăcinile copacilor pentru a face loc pentru aproximativ 60 de locuri de parcare. Numai pe o parte a străzii sunt afectați în jur de 30 de copaci care au fost deja ciuntiți și îngropați în beton.

http://www.b365.ro/-antier-nou-in-secto...9LMFv.dpuf

 


Re: Sectorul 3 Serban

Sunt curios cum vor arata. Cu toate mizeriile pe care le face Negoita, macar alege niste solutii mai calitative si cu un design mult peste ceea ce am vazut pana acum.

 


Re: Sectorul 3 bercenicity

Serban wrote:
solutii mai calitative

deci nu...
http://forum.softpedia.com/topic/845526...ry11149974

 


Re: Sectorul 3 Serban

Corect, ai dreptate. Multumesc de atentionare.

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 3 ADY881

In sfarsit au aparut pe "piata" niste imagini cu proiectul salii polivalente din parcul A.I.Cuza(sau IOR, sau Titan).

































Sursa:http://www.b365.ro/cum-va-arata-sala-multifunctionala-din-ior-proiectul-edilului-negoita-foto-si-video_218719.html

Acum despre ideea ca "se betoneaza parcul", din cate se vede totul va fi acoperit cu un strat de iarba => suprafata verde din parc aproape ca nu se va micsora =>asta este o facatura electorala.

PS Si despre constructia salilor de concerte in parcuri. Pot sa aduc un exemplu din Chicago, in Millennium Park in 2004 au fost construite 2 sali. Una subterana Harris Theater si una in aer liber Jay Pritzker Pavilion.
- Harris Theater are o capacitate de 1.525 oameni.

- Jay Pritzker Pavilion are o capacitate de 11.000 de oameni.



http://www.corbisimages.com/stock-photo/rights-managed/42-37603593/aerial-view-of-jay-pritzker-pavilion-in



http://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Pritzker_Pavilion



http://en.wikipedia.org/wiki/Millennium_Park




http://en.wikipedia.org/wiki/Harris_Theater_(Chicago)

 


Re: Sectorul 3 cris_m

Or fi facut americanii sala polivalenta in parc, dar cum sa va spun, acolo exista si spectatori....
Si sa nu imi spuneti ca poporul si-a exprimat opinia ca vrea sala polivalenta. Tot atat de bine, exista in parcul Titanii (la vreo 2 km distanta) un teatru de vara aflat in subordinea primariei care zace in paragina de ani buni. Plus ca de fiecare data cand se fac evenimente culturale in parc, lumea vine pentru mancare de la chioscurile/terasele din zona, nicidecum pentru manifestatie.
Nu mai zic de faptul ca acel deal este cel mai de suflet derdelus din cartier, iarna toti copii fiind cei mai fericiti (chiar si parintii care la randul lor s-au dat pe acel deal). Vara in schimb, la poalele dealului stau destui oameni pe paturi la picnic (nu la plaja cum se intampla in alte zone), biciclistii experimenteaza terenul denivelat. Astfel, zona prezinta un grad ridicat de interes fie vara sau iarna.

De altfel, sala o sa coste dublu decat face, banii fiind cheltuiti pe ceva care nu se merita. De banii astia, ar putea mai bine sa reabiliteze niste blocuri si sa reduca consumul de energie iarna... asa protejam si mediul si buzunarele cetatenilor.

Chiar daca in zona nu exista vegetatie si chiar daca sala o sa aiba nu stiu ce gazon, tot beton se numeste si nu are ce cauta in parc.

 


Re: Sectorul 3 andrei11

Exista cel putin 2 teatre in aer liber, parasite amandoua :
- In Parcul Herastrau.
- In Parcul 23 August sau cum s-o numii acum, cred ca stiti despre care parc e vorba.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 90
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2415 forum members have written 433075 posts in 5389 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use