MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)

1182 posts, 421486 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 85

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex 133 313

Nu ma intereseaza atat ce si cum construieste, cat ce si cum vinde.  :twisted: Dar nu vorbim inainte cu pacat. Am luat la cunostinta doar ca li s-a parut prea departe Germania ca sa participe cu brandul mama la licitatie. Comasat cu pretul... sper ca Astra sa procedeze cu prudenta in loc de mandrie. Vedem.
P.S. Este haios ca ai pomenit de telefoane. Ca aici au dat chixul maxim cu SM si NSN.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex subway guru

Cea mai tare faza e cu polonezii, nu sunt in stare sa vanda metrouri la Varsovia dar ofera cel mai scump tren la Romania! :lol:

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Cristy

Si atunci daca Astra va colabora cu Siemens de ce se cere un pret atat de mic in conditiile in care atat in Munchen cat si in Varsovia noile C2/Inspiro au costat peste 7 mil. euro bucata?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex 133 313

Ramane de vazut.  :twisted: Cine a vorbit de Inspiro? Poate au inchegat un "Logan" feroviar.

Hai sa terminam mai intai cu Varsovia.
Acolo in ordinea preturilor au fost cehii de la Skoda, rusii, nemtii...
Au iesit nemtii, dar criteriul nu era doar 'pretul cel mai scazut'!
Daca facem analogia, cehii nu sunt in stare sa vanda la Praga, polonezii nu sunt in stare sa vanda la Varsovia, rusii nu sunt UE, chinezii nostrii nici atat, nemtii sunt nemti, spaniolii sunt spanioli...ca un Mercedes nu costa cat un Seat... ;)

Acum despre Astra, nu indeplinesc singuri nici pe departe conditiile de calificare fara sprijin extern, am banuit ca au 'tras de timp' cu o contestatie 'patriotarda' tampa, ca sa obtina sprijinul Siemens, nu-l au...one out!
E ca in bancul ala vechi si de prost gust, am venit si noi sa va spunem ca pe noi sa nu va bazati...ok, am luat nota! :popa:

La chinezi, ce vreti sa faca MRex cu un tren de unica folosinta valabil in Mongolia interioara???
Si daca trenul nu intra in tunel, faceti bine si largiti tunelul!!! :roll:
Sau 'barbieriti peroanele', ca ati capatat 'experienta'?  :lol:
Ce ne plictisiti voi cu 'standarde' UE, vreti pe bani putini, luati la standarde mongoleze...pe bani europeni...take it or leave it!
Ok, leave it! :geek:

Ce mai ramane?
'Pretul cel mai scazut' intre CAF si Alstom...
Mai vrea cineva sa tina pariul pe o sticla de bere...goala?  :lol:

Abstractie facand de precedentele, am o nedumerire...daca MRex mai cumpara 8 CAF pe contractul existent, de ce a organizat licitatie de 51 trenuri si nu 51-8???...doar ca sa-i abureasca? :o
Dar daca iese CAF cum am prezis, se rezolva si aceasta mica 'anomalie'... :ugeek:

Mesaj modificat de Admin.
Regulamentul forumului spune clar sa nu scrii mai multe mesaje in cascada. Mai ales ca au si legatura intre ele...

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex puidemorosan

Uitati-va bine la guru ca stie ce zice…

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Dragos Tanase

Pe surse... am aflat ca achizitiile pe banii UE sunt "cu cântec"... In sensul ca UE plateste, dar "dicteaza" si castigatorul licitatiei!

Ce ziceti de asta? Cum se poate trece peste criteriul "cel mai mic pret"? Sau sursele mele nu sunt de incredere?

Fratzicule, au si aia 'interesele' LOR dar nu sunt ca noi...criteriile si procedurili in UE sunt..LEGE!
Nenegociabile!
Eu ti-am explicat cum vad problema strict pe criteriul anuntat...pretul cel mai scazut!
Dar se dovedeste ca nu prea ai habar de procedurile elementare in aceste licitatii!
Hai sa detaliez ca sa pricepi...
Faza 1
Criteriile de eligibilitate, AICI va pica Astra...
Faza 2
Criteriile de conformitate tehnica a ofertei, AICI eu zic ca mongolezii pica...
Faza3
Criteriile financiare...pretul cel mai scazut...CAF si Alstom...ca polonezii ies din peisaj...
In ordinea enuntata...
Acum ai inteles 'mechanismul legal?'
:popa:
Desi nu-mi sta in obicei sa fac 'prognoze', de data asta mi se parea asa de clar precum 'clestarul', ca nu m-am putut abtine...sa nu fac macar un pariu pe o bere rasuflata... :mrgreen:

133 313 wrote:
Daca as fi nesimtit as spune "v-am spus eu ca se deschide usa pentru made in China". Voila! Astra merge la bluf.
Absenta Bombardier nu este nici o surpriza. M-am gandit sa va spun inainte dar nu m-a lasat inima. Nu este un producator care se preteaza la 15% performante tehnice. Nici nu sunt genul care sa inlocuiasca inoxul cu tabla galvanizata ca sa se incadreze in pret.

Bombardierii sunt ocupati la Viena pe bani mai grei, ca Imparatia Chezaro-Craiasca are fonduri mai mari decat Pricipatele...
E mai la Vest! :lol:

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex survola

Daca sunt bani UE, normal sa meargă înapoi in UE. Zic si eu.
In rest, am auzit de eliminări si abia apoi aplicarea criteriului "prețul cel mai scăzut" la licitațiile pentru construcția autostrăzilor. Tot cine trebuie iese :-)

Hai sa ne lamurim, Unde e Lege nu-i tocmeala...daca nu indeplineste criteriile de eligibiliate (de calificare), nu avem ce discuta...
Daca nu indeplineste criteriile tehnice e oferta neconforma, iarasi nu avem ce discuta...
Daca incerci sa 'driblezi' la astea, pierzi finantarea Europeana, nu e loc de 'negociere' damboviteana...
Dupa care se aplica pentru cei ramasi in concurs, criteriul de atribuire...
Ce e de neinteles AICI?
Ce vrea si isi doreste unul sau altul ca sa fie 'fericit' e nerelevant... :popa:
Ca iese exact cum zici, dar nu cu 'subintelesul' tau, cine 'trebuie', adica cine merita sa iasa... :ugeek:
Mai terminati odata cu mentalitatea asta paguboasa de 'slugoi'!!!  :twisted:  :twisted:  :twisted:
Ca absolut toate 'razboaiele' se castiga numai si numai pe campul de lupta! :roll:
P.S.
Daca e sa ne luam dupa 'logica' matale ar trebui sa-I dam lu' Astra cu ochii inchisi ca si Romania e membru si contributior net la UE si merita sa-si 'returneze' in economia nationala contributia, intr-un fel sau altul, dar Astra trebuie sa se si califice pentru asta, ca 'favorizarea' unei echipe nationale e proscrisa, nici echipa nationala de fotbal nu se califica la campionatul european doar pentru ca federatia e membra UEFA, calificarea trebuie castigata in teren, nu la masa verde...
Pricipisi?

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex survola

Dacă se reușește o licitație curată e foarte bine, dacă se iau și trenuri bune e și mai bine.
Oricum le luăm cu 85% discount (parcă atât e contribuția UE).

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex ByOnu

Imi cer scuze, dar pentru ce ne trebuiesc 51 de garnituri? Cel mult 10 pentru M4, si cam 20 pentru actuala M5. Puteti sa-mi explicati va rog? Acestea 51 se vor imparti separat? Daca vin toate intr-un an ce facem cu ele? Mentionez ca n-am citit ultimele mesaje, dar sunt FOARTE dezamagit de lipsa Bombardier, ... e rau cu rau, dar e si mai rau fara rau...  :cry:

Doamne ajuta sa nu fie fo' irregularitate... :o
Poate mai rasare soarele din cand in cand si pe straduta noastra! 8-)
Uneori la barza chioara-I mai face si Doamne, Doamne cuib, chiar daca insasi nu e in stare...

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 85

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”