MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094208 views

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF cobradinberceni

CAF sunt mai lungi decat BM 1/2? Pentru ca la Basarab 1 am observat ca in momentul opririi trenului CAF, nu te mai poti urca in cabina conductorului de la coada trenului. Cel putin la peronul spre Piata Victoriei 2.

Re: Trenurile CAF ByOnu

N-as crede, deoarece la Universitate (sens Pipera) ramane o portiune mai lunga de peron fara tren ... sa zic asa. :lol: Deci, ori CAF-urile merg mai in fata, greu de crezut, ori sunt mai scurte. La BM nu ramane atat de mult peron liber in spate.

Re: Trenurile CAF Cristy

Bm-urile au 112,6 metri iar Caf-urile 114 metri, deci sunt mai lungi.  ;)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Sigur sunt mai lungi CAF-urile. S-a lamurit problema asta la pagina 75 a acestui topic. Partial asa se explica si cel de-al treilea loc pe bancheta de langa burduf. La BM2/21 nu exista loc de 3 scaune langa burduf, orice ai face.
Cred ca BM-urile sunt cele mai scurte trenuri, mai scurte decat IVA. De aceea  la licitatia de acum au iesit mai scump  decat la anterioarele, ca trebuiau sa mai puna niste tabla.. :lol:
Statiile Basarab si Izvor sunt " la limita" . Si IVA avea probleme daca mecanicul nu era foarte pricepu si nu oprea "la fix".
Mai nou se plimba CAF-urile si pe M1 si M4 ?

Re: Trenurile CAF andrei11

Cel putin si Iancului e la limita.

Re: Trenurile CAF satanistu

Ce cauta CAF-ul la Basarab 1 ?!

Re: Trenurile CAF cobradinberceni

Eroarea mea, am vru sa scriu BM. Ma gandeam cum va fi cand vor introduce CAF-uri si pe M1, daca sunt mai lungi... O sa opreasca si ultima usa va fi in tunel?!

PS: cat timp pot edita un mesaj? Vad ca nu-l pot edita p-ala in care am scris CAF in loc de BM...

IVA, implicit peroanele, au 120 metri. Vedeti ca scrie la Metrou File de Poveste. Insist sa cititi postul, e superinteresant.

Re: Trenurile CAF tedexy

Cristy wrote:
Întrebat de reporterii B365.ro dacă Metrorex va mai achiziţiona încă 8 trenuri de metrou produse de CAF, posibilitate prevăzută în contractul iniţial semnat cu spaniolii de la CAF, Aurel Radu a precizat că încă se poartă negocieri. "Vor mai veni şi celelalte 8 prevăzute în contract. Suntem în negocieri să obţinem acelaşi preţ. Condiţia de bază era, de la început, să obţinem acelaşi preţ. Încă e negociere, cred că ei vor încerca să obţină ceva în plus, dar noi suntem pe poziţie şi semnăm numai în condiţiile în care obţinem acelaşi preţ cu care le-am luat şi pe celelalte 16", a precizat Aurel Radu.

Asta e buna. Dupa ce ca sunt problemele care sunt, cei de la CAF mai vor si bani in plus pe urmatoarele trenuri. Oricum sa multumim acestui adevarat luptator pentru interesele noastre, dlui Aurel Radu ca este acolo pe pozitie.

Re: Trenurile CAF shoppy

Daca s-ar putea, tu nu ai vrea bani in plus?
Hai sa nu numim oameni care doar isi fac treaba sau isi depasest atributiile de serviciu, ca pana la urma nu are cum sa fie de bine pentru ei.

Re: Trenurile CAF tedexy

Ok, nu mai numim, oricum se stie despre cine e vorba. Comentariul meu era total ironic insa. Nicidecum nu as vrea sa sugerez ca cineva de la Metrorex isi depaseste atributiile de serviciu, pentru ca ei nici macar nu isi indeplinesc indatoririle.

Re: Trenurile CAF oache81

Cristy wrote:
Bm-urile au 112,6 metri iar Caf-urile 114 metri, deci sunt mai lungi.  ;)

In acte or fi dar le-a masurat cineva?Si mie mi se pare ca sunt mai scurte si la un cap si la celalalt.Mi se intampla destul de des sa le vad unul langa celalalt la pipera si sigur opreste mai in spate decat bm-ul pentru ca e mai departe de oglinda aia.Daca nu opreste "cu mult" mai in spate atunci sunt mai scurte decat BM in realitate.

Masurati-le ca in acte e usor sa scrii ceva.

EDIT: Cred ca sunt mai "lungi" din cauza tampoanelor insa spatiul carcasei e mai scurt

CAF - urile nu pot fi mai scurte din simplul motiv ca vin dotate tot cu 6 scaune / set, iar la capul vagonului au 3 scaune in  loc de 2 ca la BM - uri.
Cat priveste punctul de oprire in statie, asta tine de cum interpreteaza fiecare tren in parte indicatiile date de baliza, o fi vreo eroare de 1 metru intre trenuri, poate nu sunt reglate fix la fel cititoarele de informatii. Daca stii putina tehnica, stii si faptul ca este imposibil ca 2 repere sa arate identic, exista o toleranta de incadrare. Asa o fi si la cititoarele de balize, o fi o toleranta de până un metru. Am spus si eu un metru asa, din burta.
Evident ca ce scrie in acte este si pe teren, inclusiv cu toleranta respectiva.
S-o luam altfel, ca la fotbal se pricepe toata lumea :
- care este circumferita balonului, sa vezi ca nu ai o circumferinta standard.
- care sunt dimensiunile portii, sa vezi ca nu sunt niste dimensiuni standard.
Afla ca nici orizontalitatea terenului nu e perfecta, se dau niste cote de toleranta.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

BM-urile nu au cele 2 scaune in capatul dinspre burduf, doar IVA are asa ceva.
@oache 81. Daca nu sunt mai lungi CAF-urile, explica tu de unde spatiul pentru cele 3 locuri suplimentare de la burduf. Asa cum spune andrei11,CAF-urile au tot 6 scaune, tot atatea usi ca si BM-urile si, totusi, au 3 scaune suplimentare in locul unde la BM incape un singur scaun. Poate 2 daca daramam dulapul care este lipit de burduf. Dar 3 scaune nu incap, orice ai face.

Go to page:  1  ... 85 86 87 88 89 90 91  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”