MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 536850 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 136

📖 Pagination options
Re: Modernizarea statiilor de metrou satanistu

Da chiar, de Magistrala 4 se stie cel mai putin... are cineva poze cu stațile in constructie ? (inafara de Parc Bazilescu si Jiului) cand s-a inceput constructia magistralei?..

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

Stiu ca a inceput prin Septembrie 1989.

Re: Modernizarea statiilor de metrou shoppy

In septembrie 89 tramvaiele circulau fara nici o treaba pe Grivita, poze nu prea am vazut da am copilarit acolo, ce ai vrea sa sti?

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

Stiu ca au au inceput in Septembrie 1989 din 2 motive :
1) A confirmat# guru in"File de Poveste", daca stai sa cauti gasesti decretul, tot "tacâmul".
2) Eu in perioada aia faceam naveta cu statia "Greci" ( de pe 700, parca si acum mai e statia respectiva ) si m-am incurcat de santier in Gara de Nord.

Re: Modernizarea statiilor de metrou ByOnu

cobradinberceni wrote:
....1 Mai si Grivita arata oribil si dau un sentiment de spoiala si bataie de joc. Ramane intrebarea daca se gandesc sa le aduca la un standard estetic acceptabil sau nu.

Idem si Piata Victoriei 2 care a fost lasata NUD dintr-un motiv pe care nu mi-l mai amintesc... :roll: Eu unul am o problema cu tot ceea ce inseamna tencuiala lasata la vedere. Imi plac statiile finisate cu: marmura (/travelin), placi gen Tineretului sau Gorjului, placute cerimice gen Timpuri Noi sau Grozavesti, pana cand si tabla ieftina de la Jiului si Parc Bazilescu arata bine. In schimb sunt de parere ca statiile placate cu faianta de WC sunt oribile si trebuiesc re-acoperite (Iancului, Stefan cel Mare). Eu unul astept un concurs de arhitectura serios pentru cele mai importante statii din oras (dpdv al pozitionarii, turismului, etc): PU2, Universitate si, desigur, Romana.

Lasandu-mi parerile mele la la o parte, ca nu stiu cati sunteti de acord cu ele, stim concret in ce consta modernizarea magistralelor (in special 2) care este planificata sa inceapa la anul? Modernizare se poate considera si simpla inlocuire totala a sinei cred, sau inlocuirea echipamentelor electrice, sa zicem. Eu visez la o modernizare in adevaratul sens al cuvantului: porti noi de acces (cele rosii), turnicheti moderni, restaurarea statiilor placate cu marmura, inlocuirea tuturor tavanelor, stoparea sau dirijarea infiltratiilor vizibile spre canalizare, etc.
PV 2 - foto scanata de mine, ByOnu :)
Metrou_Arhiva_1989_PV2_2.jpg (343.13 KB; downloaded 2937 times)

Re: Modernizarea statiilor de metrou Adrian Rosca

Peretii statiei Piata Victoriei 2 au fost initial placati cu mozaic ceramic. Dar placutele cadeau intr-o veselie asa ca s-a dat tot jos, s-a tencuit si vopsit. La fel si stalpii de la nivelul peronului.

Ce de sperante aveti si voi... ca sa se faca ceea ce a zis ByOnu intr'o statie, trebuie sa fie complet inchisa, ati vedea voi statia Piata Unirii sau Piata Victoriei (doar de pe M2) inchisa...? In plus, cum pot sa schimbe sinele daca circula metroul? sau timp de 4-5 luni se inchid magistralele treptat?

Re: Modernizarea statiilor de metrou Costin

Toate astea se vor intampla in viitorul apropiat, sa nu uitam ca achizitionarea CAF-urilor este parte dintr-un proiect mult mai mare pe fonduri UE, si anume acela de modernizare a statiilor si a caii de rulare pe M2. Cu statiile nu stiu cum vor proceda, dar la calea de rulare pot lucra noaptea, asa cum se face si acum mentenanta curenta. Deci, cu alte cuvinte, utilizatorii M2 sa se astepte la deranj in statii in viitorul apropiat...

Prea multe sperante...  :roll:

Re: Modernizarea statiilor de metrou Costin

Finantarea e deja aprobata.

Re: Modernizarea statiilor de metrou cobradinberceni

ByOnu wrote:
cobradinberceni wrote:
....1 Mai si Grivita arata oribil si dau un sentiment de spoiala si bataie de joc. Ramane intrebarea daca se gandesc sa le aduca la un standard estetic acceptabil sau nu.

... Imi plac statiile finisate cu: marmura (/travelin), placi gen Tineretului sau Gorjului, [...] Eu unul astept un concurs de arhitectura serios pentru cele mai importante statii din oras (dpdv al pozitionarii, turismului, etc): PU2, Universitate si, desigur, Romana.

PU2 e acoperita fix cu marmura si travertin. Si dup-aia zici ca nu-ti place. Ne hotaram? :)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

Se referea la tavanul de la PU2, nu la pereti. Sper ca nu o sa fie nimeni atat de nebun incat prin modernizare sa inteleaga sa dea jos marmura/travertinul  si sa puna niste cartoane/plastice.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou 133 313

Travertinul il dau jos infiltratiile. Deja cam pe la mijlocul statiei Unirii pe M2 sunt niste table, la baza decorului unde rugina a "evaporat" cornierul au aparut niste table, care mai de care una dreapta, una cutata, una galbena, alta zincata... si se inmultesc. :twisted: Dar asta-i viata. Ce sa le mai faci acum la infiltratii. Sa excavezi toata piata si sa hidroizolezi iar? La ce varza e acolo, metrouri, pasaj, caseta, bla bla...
Iar tavane din alea cu panouri patrate nu cred ca mai fac, eu tin minte clar cum unei tanti i-a cazut unul in cap la Tineretului, din cauza ca l-au dislocat curentii de aer foarte puternici produsi din treaba deja cunoscuta cu "era portilor inchise" pe la statiile de metrou.

Re: Modernizarea statiilor de metrou URANUS

Prima statie in care as intra cu modernizarea ar fi dupa mine Romana. Arata oribil cu tavanul ala negru. E o bomba!

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”