MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017

Topic: Discutii: statia Straulesti

406 posts, 145175 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 29

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii: statia Straulesti sab

Asa se spunea in topicul de M5, ca se fac la sfarsit. Nu este important, bine ca se lucreaza la ceva...

Re: Discutii: statia Straulesti andrei11

Trebuie vazut cum e cu devierile de circulatie, pentru ca circulatia nu poate fi oprita total acolo. Sunt absolut convins ( 100 % ) ca din aceste ratiuni se executa accesul acum si nu la sfarsit, mai ales ca o parte din acces s-ar putea  sa fie deasupra legaturii  cu depoul.

Re: Discutii: statia Straulesti Adrian Rosca

sab wrote:
Asa se spunea in topicul de M5, ca se fac la sfarsit. Nu este important, bine ca se lucreaza la ceva...

Intr-adevar, asa face Astaldi-FCC la M5. M4 e insa un alt contract, iar aici lucrarile la statii sunt in grija SOMET SA, care la randul ei a subcontractat accesele la SOPMET SA. Si poate ca planificarea e mai buna la M4? Sa nu uitam ca SOMET-ul a reusit sa termine lucrarile de punere in functiune a statiilor Jiului si Bazilescu intr-un timp record, dupa ce ACM4 a taraganat treaba ani intregi.

Re: Discutii: statia Straulesti andrei11

Sunt absolut sigur ca eu am dreptate in ceea ce am spus 2 posturi mai sus.
N-are a face nici cu Astaldi-FCC, nici cu SOMET SA,nici cu SOPMET SA. Poate ne ajuta# guru, dar m-am uitat si eu pe schema statiei si accesul acela cade fix peste galeria care duce la depou.
E la fel ca la accesul de la hotel Horoscop de la Unirii  1 , sau cum era fostul acces din partea cealalta, de la fostul spital Brancovenesc, tot de la Unirii 1.

Re: Discutii: statia Straulesti subway guru

E legat mai mult de modul de realizarea a devierilor de retele (eliberate de amplasament), asta e logica, nu alta!
;)

Da, accesul dinspre Godeanu (numit si accesul "C") se suprapune peste galeria de legatura cu depoul, dar nu in zona unde se lucreaza acum. Se vede clar in poze ca basele escalatorului si liftului se fac pe pamant.
Dar cele de la Trusesti sau Laminorului nu se suprapun cu nimic si totusi se lucreaza la ele, retelele fiind deviate inainte sa se inceapa incintele de piloti.
Plus ca de accese se ocupa o firma separata (Sopmet) si atunci Somet se poate concentra la lucrarile din incintele statiilor.
Asa ca atunci cand structurile statiilor vor fi finalizate, vor fi gata si accesele. Si in momentul se poate aduce si terenul din jurul acceselor la starea initiala si raman doar lucrarile din subteran.
Asta are macar putin de-a face cu planificarea.

La M5 stie cineva cand se vor realiza accesele?

Astazi muncitorii de la Straulesti erau foarte stresati cand faceam poze, se pare ca din cauza ca au fost certati de sefi pentru ca intr-una din pozele postate de subsemnatul pe acest forum parea ca nu lucrau. Stiu ca pe aici se invart multi care au treaba cu metrorex, metroul sa sau constructorii care lucreaza la metrou, dar scopul pozelor este strict de informare asupra progresului lucrarilor. Va rog insistent sa nu le folositi in alte scopuri.

Re: Discutii: statia Straulesti Costin

Nici nu au fost folosite in alte scopuri... daca cuiva de la Metrorex "i s'a parut" ca muncitorii nu lucreaza in poze, nu e vina noastra :roll:

E ironic, in schimb, ca santierul cu activitate intensa ii streseaza, in schimb lipsa de activitate de pe celalalt santier (M5) nu ii misca in vreun fel...

Cred ca a vost vreun sef de la Somet. Nu e cazul sa se streseze, oamenii lor chiar se tin de treaba. Pacat ca acum sunt incordati, asa ca de acum o pozez numai duminica.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii: statia Straulesti 133 313

Imi place sistemul de iluminat perimetral.  :lol:

Re: Discutii: statia Straulesti doctoru

Astazi de dimineata la orele 08.00 cand am trecut pe acolo se lucra atat la depou cat si la statie.

Re: Discutii: statia Straulesti andreimetrou

Intrebare:Laminorului si Lac Straulesti o sa aiba trafic? De ce se construiesc aceste state?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii: statia Straulesti 133 313

Pentru ca avem fonduri UE.  :D

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii: statia Straulesti sab

andreimetrou wrote:
Laminorului si Lac Straulesti o sa aiba trafic? De ce se construiesc aceste state?

Statii, ca state  "e" cu totul altceva....Iar n-ai citit bibliografia si vrei totul mura-n-gura.  :twisted:
Statia Laminorului se construieste pentru ca asa era proiectul de pe vremea lui Ceasca.
Statia Lac se construieste pentru ca s-a decis ca depoul lui M6 sa fie acolo. Si daca tot faci tunel, de ce sa nu faci si o statie, chiar daca nu o sa circule mai nimeni ? Ca doar statia este gratis, nu costa...
In plus,  statia Bazilescu (care nu era in proiect) nu a fost construita ca un adevarat cap de linie . Nu avem macaz ,asa ca se circula pe ambele linii dus-intors de la 1 Mai pana la Bazilescu, ceea ce nu este in regula. Deci  avem nevoie de un alt cap de linie. Cum n-am facut macaz unde trebuia, M4 nu poate ramane in forma actuala, asadar trebuie sa facem o statie tip cap-de-linie (cu macaz). Ironia este ca ambele statii o sa aiba macazuri , desi nu era necesar . Una ca asa era proiectul din 198x (cel mai probabil), a doua pentru ca este obligatoriu ( fiind noul capat de linie).
P.S. Nici macar M6 nu este sigur ca se va mai face, dar asta este....Extindem M4 catre Buftea..

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 29

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464095 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”