MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

3330 posts, 686887 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 238

📖 Pagination options
Re: Depoul Straulesti- Statia Straulesti Adrian Rosca

Galeria de legatura intre depou si statia Straulesti se va executa cu pereti mulati si sapatura deschisa, vezi plansele de la faza de licitatie de mai jos:

Circulatia se va devia probabil pe etape

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Costin

Am mutat aici discutiile despre galeria de legatura dintre statie si depou.

Adrian, daca mai ai planse, le poti pune pe toate intr'un topic "Documentatie tehnica" (in acest subforum) pe care apoi il vom face noi "Anunt".

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

.........
9-8-2014 7-16-37 PM.png (1.09 MB; downloaded 3651 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului minca

Acum este clar ca lumina zilei,multumesc d-lui Adrian pentru pomptitudine,si daca imi este permis aici,o informatie: aseara de Sf.Marie la orele 21 se lucra de zor la armatura-plaseu din statia Straulesti,sub lumina reflectoarelor,(oameni lucreaza 12 cu 24)in speranta ca pina in noiembrie 2014,sa se redea o parte din bulevard traficului rutier pe un singur fir.Ma intreb:daca de aici se lanseaza TBM-ul spre Laminorului,cum este posibil acest lucru? S-au este praf in ochii nostri sa ne mai linisteasca cu intirzierea lucrarilor!

Pana nu sapa cele 2 tunele pana la PSS Zarea n-au  cum sa dea drumul la circulatie, asta e clar.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Adrian Rosca

subway guru wrote:
Planificarea nu se schimba...singura noutate e ca cele doua statii intra si ele pe POS-T, pe fonduri europene.
Pas cu pas se merge inainte chiar daca mai apar inerente hopuri!
:mrgreen:

Gata, s-a batut in cuie finantarea pe POS-T? Sunt curios daca termenul de executie oficial a ramas acelasi, pentru ca totusi s-a pierdut cam jumatate de an. Intarziere nerecuperabila din pacate.

Daca este adevarat ce se spune in MAGISTRALA 4. RACORD 2.SECTIUNEA PARC BAZILESCU (PS ZAREA) – LAC STRAULESTI” – 2 (doua) statii inclusiv
galeriile, constructiile tehnologice (centrale de ventilatie si statii de pompare interstatii) si tunelurile aferente Raport privind impactul asupra mediului
4.02.03.STE-06.III-EIA GH14:\D:\Mediu\laminorului\EIA.doc Iunie, 2013 Pag. 1/152-Durata de executie a celor doua fire de tunel a caror lungime insumeaza aprox. 1584 m este estimata la 6 luni pentru avansul in teren si 5 luni pentru operatiile de lansare,scoatere si tranzitare a statiei Laminorului in ambele sensuri si a galeriei din capul acesteia---nu prea vad cum s-ar respecta termenul oficial de executie , terminare -aprilie 2015,cind sintem in septembrie 2014 si abia s-a inceput lucrarea <<planseului turnat pe pamant, peste care se realizeaza hidroizolatia si umplutura, dupa care zona respectiva se reda circulatiei >>(conform raportului de mai sus).Si mai am o nedumerire ,circulatia cui ? ca am inteles ca pina nu se finalizeaza statia ,galeriile,tunelurile nu se va deschide b-dul Buc-Noi.Daca e posibil,propun o anticipare a lucrarilor(in spatiu si timp),bine intemeiata,reala,nu din surse de genul:am auzit de la vecinul sau vorbeau 2 mosulici in statia de tramvai.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Adrian Rosca wrote:
subway guru wrote:
Planificarea nu se schimba...singura noutate e ca cele doua statii intra si ele pe POS-T, pe fonduri europene.
Pas cu pas se merge inainte chiar daca mai apar inerente hopuri!
:mrgreen:

Gata, s-a batut in cuie finantarea pe POS-T? Sunt curios daca termenul de executie oficial a ramas acelasi, pentru ca totusi s-a pierdut cam jumatate de an. Intarziere nerecuperabila din pacate.

http://www.obiectiv.info/metrorex-are-u...53929.html

Pe Magistrala 4(Gara de Nord- Străuleşti) am aflat că suntem eligibili pentru finanţare. Doar pentru modernizarea staţiilor şi a tunelurilor, fără depou, însă.
Ori reportajul e facut din varful pixului, ori eu nu inteleg niste lucruri.
1) De ce tot timpul depoul iese din finantare, sau a fost uitat sau este "cuplat'' de fapt cu M 6. Pana ce nu se face M 6 nici depoul nu e logic sa se construiasca.
2) Ce se intelege prin "modernizarea statiilor si a tunelelor" ? Daca eu - de exemplu - acum contruiesc o caruta, se cheama ca o construiesc sau o modernizez ?
3) Nu mi s-a raspuns la o intrebare, desi ochiul nu prea ma inseala. Asa ca acum se construieste numai o jumatate de depou, la fix ca sa(de)serveasca M 4 - Straulesti - GdN 2 ?
De ce se da suma odata cu TVA, odata fara TVA ? Asta-i chestie psihologica, sa ni se para suma ba mai mare, ba mai mica, dupa cum are chef ziaristul ?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Adrian Rosca

Aha, finalizare pana la Craciun 2016. E fezabil.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului survola

Sunt amandoua proiectele incluse in noul cadru financiar UE (2014-2020) ?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului DocOctavius

andrei11 wrote:
De ce se da suma odata cu TVA, odata fara TVA ? Asta-i chestie psihologica, sa ni se para suma ba mai mare, ba mai mica, dupa cum are chef ziaristul ?

Pentru ca UE finanteaza 85% din platile eligibile iar TVA nu se inscrie in acesta categorie. Deci in toate documentele de finantare pentru uniune costul o sa fie fara TVA dar costul total include TVA (plimbarea banilor dintr-un buget intr-altul). Ziaristul nu explica asta dar foloseste ambele cifre ca sa iasa articolul "complet".

Semne bune finantarea are ,la PSS Zarea,in anticul santier,au inceput sa misune lucratorii,si ieri un FORETIS era gata de lucru,nu-mi dau seama pentru ce,(plasat in imediata apropiere a trotuarului strazii Jimbolia).Se lucreaza intens (si noaptea) la ambele statii.

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 238

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”