MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789641 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 188

📖 Pagination options
Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo oache81

Moral e clar vina mecanicului, eu vorbeam legal cine e de vina.Un fost coleg de servici a vrut sa depaseasca o masina care mergea cu viteza melcului.Cand a ajuns in dreptul ei masina a virat stanga in fata lui sa intre intr-o benzinarie (pe un DN se petrecea faza).In locul unde s-a petrecut accidentul erau cam 100-200 de m de linie continua (cam asa e mereu in dreptul benzinariilor).Politistul i-a zis ca desi autorul moral e ala care i-a virat in fata, trebuie sa ii ia permisul pentru ca a depasit pe linie continua.Nu intotdeauna autorul moral e vinovat si din punct de vedere legal.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo puidemorosan

De ce se merge cu ajutor pe M4?
Este vina mecanicilor cu tot respectul pe care il am pentru dansii…
Am un amic spaniol, mecanic renfe care este in puscarie pentru deraierea unui talgo acum cativa ani. Din pacate, astea sunt realitati in viata unui mecanic. Nu trebuie mai mult de o secunda de neatentie ca sa o dai in gard…

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo tedexy

Total de acord cu Morosan. Fara rautate, dar clar trebuie sanctiuni.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo cris_m

Cred ca ar trebui modificate unele legi, intrucat nu prevad sanctiuni pentru anumite situatii speciale, dar din ce in ce mai des intalnite. Pentru aceste situatii speciale cand exista vinovati multipli (fiecare in masura lui) sau alti vinovati decat in situatiile normale, ar trebui sa se faca o ancheta extinsa pentru a pedepsi adevaratul vinovat. Din pacate, aceste situatii speciale sunt tratate de politie superficial si la modul general, asta pentru ca nu se intelege faptul ca viata este plina de neprevazute si de exceptii de gen...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo sab

Din pacate este vina celor care au proiectat aceasta "capodopera" de statie, unde, pe langa faptul ca este in curba, primul si ultimul vagon sunt in tunel.
Ba mai mult, monitoarele in care ar fi trebuit sa se uite mecanicul sunt pozitionate undeva la mijlocul vagonului1   :twisted:  :twisted:  , daca trenul are 6 vagoane.
Adica mecanicul inchide usile, coboara din tren, se duce pana la monitoare, se uita, apoi se intoarce in cabina, deschide usile daca este ceva in neregula, le inchide, iar coboara si se duce la monitoare. Va dati seama ca in practica, pana in ziua accidentului, niciun mecanic nu s-a uitat in aceste monitoare la Bazilescu. Sunt absolut inutile, repet, daca trenul are 6 vagoane.
Asta ca n-am vrut sa facem o statie corecta, cu peron de lungime normala si macaz, ca orice capat de linie. Cinste proiectantilor.  :popa:
DSCF9704.JPG (583.35 KB; downloaded 3450 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo 133 313

Nu cred ca proiectantii au luat in calcul tren de 6 vagoane, sa circule gol... Eu n-as fi luat.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo sab

Cu atat mai rau daca n-au luat in calcul, pentru ca, in ciuda faptului ca la momentul executiei statiei se circula pe M4 cu trenuri de 4 vagoane,  situatia nu putea sa dureze la nesfarsit.  Dovada ca acum se circula cu 6 vagoane.

Eu cred ca nu se poate arunca vina pe proiectanti totusi. Cazul statiei este foarte asemanator cu cel de la Piata Romana. Cand pe M2 circulau trenuri cu ajutor de mecanic, acesta iesea din cabina si dupa inchiderea usilor mergea pe peron pret de un vagon, un vagon si ceva si se asigura ca totul este ok dupa inchiderea usilor. Eu imi mentin parerea ca ajutorul de mecanic estr aici singurul vinovat. Stim foarte bine cum ies la misto unii dintre ei si in sictir total sau chiar mancand seminte. Pai ei sunt la munca acolo si nu pe stadion. Si mai mult sunt responsabili de milioane de vieti omenesti zilnic. Dupa parerea mea la Metrorex exista o mare problema legata de atitudine, orientare spre client si responsbilizare care pleaca de la management. Pur si simplu nu-i intereseaza.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Slasher1985

Regulile alea 20 de pe foaia aceea nu le citeste nimeni, dar nimeni, va zic eu. :lol:

Nu se poate acorda responsabilitate legala nimanui in baza acelor reguli, doar mecanicul este cel care are responsabilitate in ceea ce priveste siguranta calatorului.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

Regulile acelea nu le citeste nimeni pe responsabilitatea lui, a inculturii si a lenei de a obtine informatii prin citit. Necunoasterea unei legi nu inseamna ca nu esti responsabil daca ai incalcat-o. Asta e.
In orice caz regulire  sunt extrase din regulire bunului simt, care iti indica legatura logica intre anunt << Atentie se inchid usile >> si faptul ca dupa anunt sa nu fortezi usile. Nu-ti trebuie  decat sa fi absolvit Facultatea Bunului Simt, care se poate face si cu 4 clase primare, dar facute pe bune, nu la f.f.
Pana la urma becul acela de usi deschise a functionat sau nu ?
La final, vina evident ca o poarta mecanicul, acesta trebuia sa se asigure ca poate sa plece din statie cu toate usile inchise.
Monitoarele acelea sunt puse acolo la misto pentru trenurile formate din 6 vagoane, nu folosesc la nimic. Ar trebui ca cineva responsabil sa dea niste explicatii. Pe de alta parte s-ar putea ca acele monitoare sa fie dublate de  altele aflate la limita tunelului, nu stiu, trebuie confirmat de cineva care frecventeaza statia.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo aztec

Afisarea unui regulament nu implica si renuntarea responsabilitatii pe spatiul gestionat. Fiind transport public, nu inseamna ca cei care sunt cunosvcatori in ale regulamentului, ca stiu sa citeasca, ca vad sau aud. De aceea au facut acele minnore facilitati pt nevazatori..
Sunt masuri minime de siguranta ce trebuiec sa le aiba chiar si IVA.. Si cred ca le are,, vina fiind si umana,,dar si tehnica
Din pacate tot noi vom plati si.pt acest incident,pt ca de unde banii, nefiind societate priqvata.... Va readuc in discutie cazul Ciomu,cautati cine a platit pana la urma...vor fi surprize pt voi.

De ce sa platim noi? Sa plateasca mecanicul. In echipa de la locul meu de munca in cazul unor greseli s-au adus bani de acasa. Si nu e vorba de vieti umane.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo aztec

As detalia dar e greu pe telefon..insa revin pe seara. Pana atunci cauta pe net despagubiri Ciomu cine a plattit.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo oache81

tedexy wrote:
De ce sa platim noi? Sa plateasca mecanicul. In echipa de la locul meu de munca in cazul unor greseli s-au adus bani de acasa. Si nu e vorba de vieti umane.

Daunele le plateste compania si pe urma eventual poate sa ii retina mecanicului din salariu dar nu mai mult de 5-30 la suta din salariul lunar fara sporuri depinde de cum e contractul facut.Daca individul va primii 100.000 de euro si mecanicul are 1000 salariu fara sporuri atunci i se pot retine 300 de euro pe luna maxim deci se acopera paguba in 333 de luni.Asa ca nu, nu va plati mecanicul decat o mica parte pana la urma.

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463875 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”