MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789696 views

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 188

📖 Pagination options
Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Cristy

EXCLUSIV | Zdrobit între uşile metroului

Metroul, mijlocul de transport folosit zilnic de peste 600.000 de oameni, a fost cât pe ce să-i curme viaţa la doar 26 de ani. Sorin Petrişor Hârdău, protagonistul unui accident petrecut acum câteva zile în subteran, s-a destăinuit în exclusivitate pentru Libertatea.

L-am găsit pe Sorin zăcând pe un pat în Spitalul Elias din Capitală cu şuruburi montate la picioare şi la mâna stângă. Cu ochii vineţi şi cu trupul plin de vânătăi, tânărul abia se poate mişca câţiva centimetri, ajutându-se de un mâner amplasat deasupra capului.

“Bine c-am scăpat cu viaţă, puteam să fiu mort acum!”, au fost primele cuvinte ale bucureşteanului când l-am întrebat cum de-a ajuns în halul ăsta. Acum câteva zile, Sorin pleca la o întâlnire cu un prieten când moartea l-a pândit în subteran. Era trecut de ora 22.00, iar metroul era în staţia Parc Bazilescu.

08-poza-tanar-metrou_d118275ace_wk.jpg (50.86 KB; downloaded 3475 times)

A fost târât zeci de metri
A coborât treptele, fără să se grăbească, iar când a ajuns pe peron, mecanicul tocmai anunţa închiderea uşilor. A mărit pasul pentru a prinde trenul, dar n-a apucat decât să intre cu jumătate de trup.

“Şarpele metalic” s-a pus în mişcare fără ca mecanicul, care avea obligaţia să verifice dacă toată lumea este în siguranţă, să observe că Sorin nu apucase să urce.

Parcă toată viaţa i s-a derulat în faţa ochilor când metroul prindea viteză, iar el era târât zeci de metri ca un preş. Tânărul se zbătea, prins ca într-o menghină, să scape. Când ultimul vagon, acolo unde era captiv, urma să dispără în întuneric, personajul poveştii a fost izbit de poarta de acces care delimitează peronul de tunel.
Am căzut pe şine şi am auzit cum mi-au trosnit picioarele. Abia dacă le mai simţeam... Eram plin de sânge şi strigam după ajutor”, ne-a mărturisit Sorin de pe patul de spital, acolo unde va mai sta câteva zile.

Va da compania în judecată
După întâmplarea care-l va marca toată viaţa, Sorin Petrişor Hârdău e hotărât să meargă în instanţă.
Tânărul şi-a angajat deja un avocat şi spune că va cere daune Metrorexului. Asta, deşi reprezentanţii companiei l-au vizitat şi chiar s-au oferit să-i plătească spitalizarea. Între timp, atât poliţiştii, cât şi şefii companiei de transport au început anchetele. Acum, mecanicul neatent a fost tras pe dreapta până când se vor termina cercetările.

Victima putea fi observată pe monitoare
Metrorex îşi asumă toată vina după cele întâmplate şi spune că, dacă angajatul său şi-ar fi făcut datoria ca la carte, ar fi putut evita nefericitul accident. Mecanicul ar fi trebuit ca, după închiderea uşilor, să meargă în dreptul monitoarelor de pe peron, dat fiind că staţia Parc Bazilescu este poziţionată într-o curbă şi nu se poate observa cu ochiul liber ce se întâmplă de-a lungul trenului. Ieri, în prezenţa reporterilor ziarului Libertatea, la plecarea garniturii, unul dintre conductorii trenului a verificat pe ecrane dacă totul este în regulă şi metroul poate pleca în siguranţă.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/artico...z3CF74kAKN

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

Dupa autobuze ( prin extensie si metrou ) si dupa femei sa nu alergi niciodata. Asta e, valabil si in 1900 si in 2014.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Costin

Hai sa fim seriosi. Scrie foarte clar ca Metrorex nu este responsabila de accidentele rezultate din fortarea urcarii/coborarii in/din tren dupa anuntul de inchidere a usii. Clar ca buna-ziua. Ca mecanicul nu s-a uitat, ca ajutorul de mecanic se uita pe pereti, or fi toate adevarate, dar... e doar can-can.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo puidemorosan

Ce vorbesti prietene.
Si daca scrie ce?
Daca unul apreciaza gresit urcarea in tren, pleci cu el asa ca sa-l inveti minte?

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Jiumbix

CAF-uriile fac buba, sti ca la bombardoer e un sistem care simte daca este cineva prins in usa

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Costin

Trenul respectiv e o IVA, ce treaba are CAF-ul?

Puiu: de-aia scrie, ca sa casti ochii si sa fii atent. Iar in justitie actiunea lui nu ar trebui sa aiba succes tocmai pentru ca nu a respectat o regula de calatorie cu metroul afisata peste tot. E vorba de regula 12 din extrasul de 20 de reguli afisat langa harta retelei.

Ca sa fiu bine inteles: echipa de mecanici a trenului a gresit grav. Dar cauza evenimentului e greseala calatorului.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo puidemorosan

Imi cer scuze ca nu sunt de acord.
Da, poate calatorul vine pentru prima data la metrou si nu a avut ocazia sa citeasca ce scrie in lista de ¨things not to do¨.
Revin si spun.
Si la Romana este o statie in curba, de cate ori a plecat un tren cu calatorii taras dupa el?
Poate ca este enervant ca un tren sa dea probleme cu usile atunci cand trece cineva cu forta dar este mai sigur pentru calator asa.
O gramada din problemele CAF-urilor cu usile sunt generate de fortari ale usilor la inchidere sau sprijinirea mai multor persoane de usi.
Iar in justitie, timpul o va confirma, sunt convins ca va castiga.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Jiumbix

Este vina pasagerului pentru ca a fortat intrarea, dar si cea a mecanicului care are/avea datoria sa verifice daca s-au inchis toate usiile.

puidemorosan wrote:
O gramada din problemele CAF-urilor cu usile sunt generate de fortari ale usilor la inchidere sau sprijinirea mai multor persoane de usi.

Asta  e o bazaconie, ti-o spune subsemnatul pe care l-ai mai clasificat odata afon in ale CFR - ului.
N-are voie o usa sa aiba probleme la fortari / daca se sprijina oamenii de ea. Din ce e facut mecanismul acela, din petale de trandafir ?
La faza asta ti-as mai spune ceva, in legatura cu ambreiajele clasice, dar ma las pagubas, eu sunt afon, evident.
Cat priveste cealalta remarca :
Da, poate calatorul vine pentru prima data la metrou si nu a avut ocazia sa citeasca ce scrie in lista de ¨things not to do¨.

Si asta e o bazaconie, ce sa inteleg din remarca ta ? Ca - de exemplu - in metrou am voie sa pipăi femeile ? Cine intra in metrou trebuie sa stie regulamentul , asta e clar, nu insista, raspunde-mi la intrebare, am sau nu voie sa pipăi femeile in metrou, ca in viata mea n-am mers cu metroul, poate in metrou e voie. De ce n-ar fi la o adica ?
Si acum sa rezumam, parerea mea :
1) Calatorul nu avea voie sa forteze usile dupa anunt.
2) Mecanicul trebuia sa beleasca ochii in oglinda.
3) Beculetul de la bord ce indica pozitia usilor - are si IVA asa ceva, stiu sigur, trebuia sa indice usa deschisa.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo aztec

Si daca are o dizabilitate, de ex auditiva, respectiv putin surd?
Rama nu trebuie sa paraseasca statia fara inchiderea usilor . Nici macar in Somalia

Ai si tu dreptate, vezi punctul 2) si 3) care raman in picioare.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo oache81

Sunt filme pe youtube cu IVA mergand statii intregi cu toate usile deschise, asa ca o usa intredeschisa nu prea inseamna mai nimic, mai ales la ultimul vagon.

Ca n-are voie, mai mult ca sigur trebuie sa fie un sistem ceva, si la tramvaie inainte de 90 scria pe usi ca "din constructie nu poate pleca cu usile deschise" dar mai mereu vedeam cu usi deschise si treaba s-a perpetuat pana prin 2000 pe urma nu prea am mai vazut.

Oricum dpdv legal e vina calatorului, cand iei un bilet iti asumi regulile, cum ar fi sa vrea unul sa deschida geamul in avion de exemplu.Mecanicul poate fi tras la raspundere pentru intarzierile provocate si eventualele pagube materiale provocate.Intr-o tara civilizata mecanicul si rama trebuie sa aiba asigurari catre terti, tramvaiele au RCA nu stiu daca si la metrou e valabil iar mecanicii habar nu am daca au asa ceva dar asa cum la doctori exista asigurari de malpraxis asa ar trebui si pentru celelalte categorii pasibile sa produca daune sa fie asigurari facultative sau obligatorii.

Dupa cum era in vechiul cod rutier ca trebuie sa conduci la limita in asa fel sa fi in stare sa eviti orice era foarte prost, e ca si cum e vina mecanicului cand ii sare vreunu pe sine la romana si el n-a fost in stare sa franeze la timp.

E una sa stii ca ai o usa defecta, si alta sa nu ti se stinga beculetul in statie, ceea ce indica usa deschisa.
Da, deschisul geamului in avion e mai ok decat exemplul meu de mai sus.
Puidemorosan, de ce nu e voie de deschis geamul ( usa ) in avion in timpul zborului ? Ce, sunt obligat  sa  cunosc  regulamentul ?

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo tedexy

Parerea mea este ca mecanicul e clar de vina. Poate daca se aplica ceva sanctiuni serioase in acest caz se mai trezesc si restul dintre ei. Este frustrant excesul lor de superioritate si aroganta lor. Evident asta tine si de lipsa de educatie dar si de noile "valori" ale romaniei post-decembriste. Dar poate asa se mai linistesc acesti "stapani ai subteranului"

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”