MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1202438 views

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Goldmund

De curand am fost in Bucuresti...
Apropo de statii stranii:
statia Romana, o statie parca dintr-un film de groaza. Nu e in stare nimeni sa faca un nou concept pentru o statie tat  de importanta? Acolo ar trebui sa intalnim o opera de arta, finisajele cele mai luxoase, indiferent cat de ingusta e statia - nepasare crasa!
Am mai observat ceva la statiile metroului(pe M2):
intri in statie(in holul central) si nu poti sti imediat sensul in care merge metroul(cu mare greutate observi un indicator) De ce nu exista panouri clare cu sensurile de mers, cu un capat, ceva?
Si iar am observat usile din metal(oribil vopsite) care inchid pe timpul noptii accesul in subterana, usi care sunt pe jumatate deschise chiar si la pranz! - si cum arata!
Tot la Romana am 'admirat' intrarea din bulevard, intrarea aceea clasica, finisata ingrozitor, cu trepte sparte, crapate, cu borduri prea inalte,sau strambe, etc..

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Goldmund wrote:
Am mai observat ceva la statiile metroului(pe M2):
intri in statie(in holul central) si nu poti sti imediat sensul in care merge metroul(cu mare greutate observi un indicator) De ce nu exista panouri clare cu sensurile de mers, cu un capat, ceva?

Exista, dar la peron ;) ....Cu exceptiile notabile PV si Romana, in majoritatea statiilor n-ai cum sa nimeresti gresit...pentru ca au peron central, deci nu conteaza indicatorul pentru ca tot acolo cobori. Odata ajuns la peron, trebuie sa casti ochii bine.
Exceptand capetele de linie, mai sunt si 2 statii spre Berceni, tot cu peroane laterale, mai importanta fiind Aparatori. Din ce stiu eu,la statiile cu peroane laterale, exista indicatoare in capatul fiecarie scari, sa stii pe ce peron cobori.
Singura statie unde chiar te poti rataci cu usurinta este Romana, dar, avand in vedere cum a fost construita, este de inteles intr-un fel.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Goldmund

Asa este sab, te poti orienta, dar cu dificultate.
In rest, trenurile de metrou sunt foarte moderne(pe M2), CAF arata chiar f. bine, totusi raman la parerea ca BM-urile sunt ceva mai ...elegante la interior(finisaje de calitate, detalii aproape perfect facute)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Nesimtirea la Bucuresti, level: Metroplex (sau statul palma barba cot).
Scuzati pozele facute cu conserva. 22 august 2014.
Ora 08:33 in statia Obor, sens Stefan cel Mare, calatorii adunati dupa cum se observa in poza.
Ora 08:35 prin statie trece in tromba spre Stefan cel Mare 1103-2103 Stockolm cu afisajul "FARA CALATORI".
Ora 08:37 in statia Obor, sens Stefan cel Mare, ajunge 1016-2016 Magnolia burdusit precum convoiul "umanitar" cu cartofi al lui Putin.
Ora 08:38 pe peronul sensului spre Stefan Cel Mare se pot numara calatorii care n-au avut loc in Magnolia si au taxat calatoria degeaba, urmatorul tren facand parte tot din convoiul cu cartofi.
Astept sa mi se dea peste nas ca n-aveam voie sa fac poze.
08:33
IMG_0036.JPG (107.97 KB; downloaded 2909 times)
08:35
IMG_0037.JPG (107.56 KB; downloaded 2910 times)
08:37
IMG_0038.JPG (88.07 KB; downloaded 2909 times)
08:37
IMG_0039.JPG (92.26 KB; downloaded 2910 times)
08:38
IMG_0040.JPG (103.93 KB; downloaded 2914 times)

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Tom

Am mers ieri cu trenul 1103/2103 și în stația Piața Unirii am coborât pentru că mirosea foarte tare a ars. Mirosul a apărut în momentul în care trenul a intrat în stație. Nu știu de ce și de unde, dar după ce a plecat trenul, mirosul a dispărut din stație.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Ma astept sa le vad in curand si cu motoarele in flacari, daca merg incarcate zi de zi ca pe la Obor. Si o sa spuna personalul metroplex ca uite ce trenuri proaste.  :twisted:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex ADY881

Goldmund wrote:
iar in privinta statiilor dese, iar nu cunosc contextul: nu sunt pentru statii de metrou la 500m distanta una de alta, din contra, imi aduc aminte ca eu chiar am criticat densitatea statiilor in Drumul Taberei. Deci, de unde ai scos acel citat?
Intamplator si eu sunt de acord cu proiectarea statiilor de metrou la o distanta una de alta in asa fel incat calatoria cu metroul de la A la B sa fie nu doar comoda, dar mai ales rapida.

Aici iarasi este vina mea, am dedus din faptul ca tu sustii infocat proiectul M6, iar acolo sunt statii de tramvai subterane.

Goldmund wrote:
Si iar nu ai nimerit-o cu explicatia pentru densitatea statiilor din Paris:
ele sunt atat de dese pentru ca Parisul a fost printre primele orase mari care dorea sa inlocuiasca intreg sistemul de tramvaie cu metroul, iar proiectantii au propus aceleasi statii in...subteran. Ce sa fie cu lipsa sau nu a automobilului?!

Pai atunci cand cineva desfiinteaza un sistem intreg de tramvai, el nu o face din cauza ca:
ADY881 wrote:
1) Masina este viitorul pentru zonele urbane.
2) Transportul public terestru ocupa locul masinilor si trebuie redus la minim, iar transportul electric trebuie desfiintat ca clasa.
....
- CEL MAI IMPORTANT - nu ocupa locul masinilor pe suprafata.

Adica ceea ce am scris eu mai sus, de fapt inseamna " ei au facut metrou cu statii dese, deoarece masinile nu mai aveau spatiu pe drum(iar atunci credeau ca asta este viitorul), iar tramvaiul le incurca".

• Tom
  • Posted:
  •  

Astăzi la ora 8:30, trenul 1123-2123(?) "Tallin" a frânat brusc la ieșirea din stația Eroilor, în timp ce din sens opus trecea un tren. Trenul a stat în tunel câteva minute, după care și-a reluat cursa normal, dar a mai staționat și la Piața Unirii. Nu știu care a fost cauza, însă nu-mi place deloc cum conduc mulți mecanici de pe M3, merg cu viteză, frânează brusc sau demarează brusc. La salariile pe care le au, ar trebui să fie mai atenți.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Am impresia ca nu mecanicii conduc trenul. Ei nu au decat un rol minor, de exemplu sa deschida / inchida usile. In rest numai supravegheaza.

• Tom
  • Posted:
  •  

Înseamnă că cei de pe M1 "supraveghează" mai bine :twisted:
Nu pot să dau cu părerea ce s'a întâmplat de fapt, dar făcând analogie cu transportul de suprafață, după stilul în care a oprit pare ca și cum ar fi văzut târziu un semnal.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Atunci e clar, semnale practic nu mai exista decat unde sunt macaze, oricum dupa ce se iese din Eroilor primul semnal intalnit ( vizibil ) este cel de la intrarea in statia Unirii. In rest sunt numai semnale ATO, mecanicul nu are nici o treaba cu ele.

Re: Stiri florin

Pot să-ți zic că seara la oră de vârf am prins de câteva ori "cântăreți" spre Obor. Paza doarme pe undeva prin tren.

Re: Stiri tedexy

Nu inteleg ce va mira. Credeti ca daca era la Primarie era altfel? Poate doar era diferit numele firmei abonate. Nu va este clar ca banul public este o buna banca pentru niste baieti destepti gen mr. Udriste?  Platim bani toti din buzunare pentru ca sa intretinem pe cei mai destepti decat noi pe picior mare. Ce conteaza ca paza este practic inexistenta? Sunt pusi la misto agentii aia ca sa se ia de unii pusti care stau mai lungiti pe scaune in timp ce un grup de colorati poate sa faca ce vrea. Plus ca au fost multe cazuri cu BM-uri grafuite. Doamne fereste sa fim vizati de vreun atentat terorist ca suntem total descoperiti la metrou.

Re: Stiri Liviu_2014

Interesant e ca alte administrații de metrou din Europa, și pot sa fac referire doar la Viena, nu am văzut paznici. Doar politiști care se plimbă prin metrou la diferite intervale.

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433219 posts in 5388 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”