MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723508 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 217 218 219 220 221 222 223  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Lixandru Dragos-Liviu

Vă mulţumesc din suflet pentru informaţie, domnule Guru. Să aveţi o zi minunată  :) !

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Mi-am rapit azi putin timp sa multumesc Astaldi pentru ca au rectificat banerele (in mod optimist si nefondat) cu "in 30/80 de ani aici va fi statia ta de metrou". Bine, logica lor este infailibila, daca in fiecare an devanseaza termenul cu un an...

Re: Discutii diverse despre Metrorex cris_m

Solutie pentru M5:
Sau ar putea sa faca ca in Paris: 2 ramuri dintr-o sungura magistrala (la ei exista metroul 7A si 7B). La noi ar putea sa faca un traseu Eroilor-Valea Ialomitei/ Brancusi (in cazul in care se va mai realiza   :roll:  ) si al doilea Raul Doamnei-Eroilor. Eu propun urmatoarele ore de sosire in statii: trenurile spre/dinspre V.I sa vina in minutele impare, iar celelalte in minute pare (nu pot sa va dau inca valori exacte pentru decalaje, intrucat nu stiu cat de repede vor merge trenurile/intervalele la care pleaca de la capete).

Am fost ambiguu sau sunt pe langa discutie si ar trebui sa stau in banca mea?

Re: Discutii diverse despre Metrorex satanistu

Ai fost si ambiguu si fara sens.

Traseele care le-ai zis tu chiar asa sunt, de la Eroilor pleaca una bucata metrou spre Raul Doamnei si una bucata spre Valea Ialomitei, intercalate. Brancusi nu se va mai realiza deoarece nu isi are rostul, ajungi pe jos pana la locuintele de la ANL, acelasi caz si cu Ghencea si Prelungirea Ghencea. Ce preferi, sa iei 41, 2/3 statii pana la Moghioros si pe urma metroul sau sa ocolesti aiurea...?

In legatura cu minutele impare si pare, cu ce ajuta, in plus sincronizarea ar trebuii sa fie maxima, ceea ce este imposibil... o sa fie exact cum e la statia Eroilor spre Militari/Grozavesti.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

1) Nu trebuie sa stai in banca ta, nu suntem nici in sala de judecata, nici la examen la facultate, suntem pe un forum unde majoritatea suntem amatori si activam din placere. Cu alte cuvinte suntem egali, profesionisti sau neprofesionisti.
2) N-am inteles cum vine cu minutele pare si impare, de aceea am pus  :?:
# satanistu, colegul #cris_m a venit cu o contrapropunere  la propunerea mea cu naveta Valea Ialomitei - Romancierilor si traseul prioritar Eroilor - Dr. Taberei ( Raul Doamnei ).
Sincronizarea la Romancierilor va fi mult mai buna ca la Eroilor pentru ca :
a) De la Raul Doamnei ( Dr. Taberei ) la Romancierilor va fi o singura statie intercalata ( Valea Argesului )
b) De  la Valea Ialomitei la Romancierilor nu avem nici o statie intercalata,
Rezulta ca la Romancierilor se va ajunge destul de bine, dupa programul din livret.

Off-topic: Am inteles ideea generala, ca atare o sa imi dau drumul si mai mult la gura, intrucat sunt suferind de limbariţă acută incurabilă  :lol:  (este o boala nou-descoperita care nu va avea niciodata leac, aviz userilor care sunt medici sa stie la ce sa se astepte din partea pacientilor :) ) Pana acum imi puneam frana ca scriam romane si ziceati ca va capiez de cap... desi nu e timpul trecut  sa imi schimb viziunea :P

Legat de intervalele "cu pricina", eu ma gandisem in felul urmator (am sa notez magistrala de la V.I 5A, iar pe cealalalta 5B, avand intrevalul orar 12-13):
-trenurile de pe 5A sa plece la ora 12:00, 12:02/12:04, 12:04/12:06 etc
-trenurile  de pe 5B sa plece la ora 12:01, 12:03/12:05, 12:05/12:07 etc

Ca sa nu fie si mai ambiguu mesajul, orele cu slash le-am pus din burta, pentru ca nu am de unde sa stiu viteza de deplasare a trenurilor de pe 5B ca sa nu apuce sa se intresecteze cu 5A... Nu cunosc exact situatia din terenul parisian, dar mi-au sarit in ochi bifurcatiile magistralelor acum ceva vreme, cand am vazut la o cunostinta harta metroului, si am zis ca s-ar preta si in Drumul Taberei. Aici raman de facut ecuatii de matematica cand vom avea gata traseul, noi sa fim sanatosi pana atunci.
Atasez si harta cu pricina ca sa avem material (am incercuit cu rosu toate bifurcatiile magistralelor din Paris)
metrou paris (Custom).jpg (188.04 KB; downloaded 3059 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Problema este mai simpla.
Cel putin cat timp  vom avea in functiuneracordul Dr. Taberei - Eroilor si dupa ce va trece avantul tineresc de la inceput parerea mea sincera este ca pe tronsonul  comun vom avea un metrou la 6 - 7 minute. Asta inseamna ca pe ramuri vom avea un metrou la 12 - 13 - 14 minute.
Avand in vedere ca una din ramuri este usor mai lunga ca alta, implicit vor fi usor mai multe metrouri spre Raul Doamnei cat spre Valea Ialomitei, desi metrourileevident vor fi intercalate.
Iarasi ca o parere personala distanta Raul Doamnai - Romancierilor va fi parcursa in 4 minute iar distanta Valea Ialomitei - Romancierilor in 2,5 minute.
Cred ca ti-am dat destule elemente ca sa faci o planificare suficient de reala.
Evident ca noi aici pe forum facem simulari, dar daca cineva are date mai concrete rog sa le comunice. Pana una alta "joaca-te" cu datele pe care ti le-am dat eu.
Si tot asa, daca vrei sa te joci putin, de la Romancierilor spre centru ia ca reper un pas ( iesirea intre 2 statii alaturate ) 1,5 minute iar de la Academie la Eroilor 2,5 minute.
Nu stiu cat sa pui pentru rebrusment si pauza la capete, mai orienteaza-te si tu cu observatii directe la capul de la Dristor 2. Este singurul cap care corespunde statiilor Valea Ialomitei / Raul Doamnei / Eroilor.
Mai trebuie sa iei in considerare intarzierile inevitabile care trebuie reglate la capete.
Chiar sunt curios sa vedem cate metrouri iti ies in circulatie.
A intervenit odata guru pe aici si ne-a spus ca s-au luat in calcul vreo 14 - 15 metrouri. Tie tot asa iti da ?

Intr-adevar asa imi ies calculele, dar asta nu ma incalzeste cu nimic, atata timp cat in momentul de fata nu avem nici macar magistarala facuta la rosu! Ne pierdem timpul inutil cu discutii, grafice etc. Mai bine o lasam pana la momentul inaugurarii in pom, ca oricum nu vom influenta cu nimic deciziile autoritatilor si nici ritmul lucrarilor. Orice ar fi, trebuie sa ne pastram calmul si sa experimentam un lucru decat sa ne ferim de el, plecand de la premisa ca va iesi un fiasco oricum, ca altfel nu mai evoluam (cu tot "avantul meu tineresc", asta e tristul adevar: ne furam singuri caciula!). Si cu asta incheiem discutia legata de V.I!

Re: Discutii diverse despre Metrorex Robert24

cris_m, la 15 ani mai ai mult de invatat... Lasa-i pe cei mai experimentati si mai invatati sa "isi piarda timpul" cu discutii, grafice etc...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Nightwolf

Pai asa s-a si spus acu vreo 2 sapt... ca s-a decalat pt primul semestru al anului 2017...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

Tine-te bine, si se va mai decala.
Previziune proprie, fara nici o baza reala de calcul.
Numai dupa miros.

Go to page:  1  ... 217 218 219 220 221 222 223  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”