MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093644 views

Go to page:  1  ... 75 76 77 78 79 80 81  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF puidemorosan

Nu sunt LED-uri ci bi-xenon si DA sunt 20 mil eur mai ieftine decat Bombardierele.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF ADY881

andrei11 wrote:
1) Ce ti se par asa de "tari",detaliaza.

Ca o observatie personala, mi se par chiar mai urate ca BM - urile. Dar asta e parerea mea.

Ma rog referitor la exterior nu am ce sa spun, sunt in regula.
Imi par mai bune din urmatoarele motive:
1)Au afisaje frontale mai mari, respectiv poti sa vezi unde se duce trenul de la o distanta mai mare (asta va fi util atunci cand vor ajunge CAF-uri pe M1 si pe M3)
2) Au in premiera afisaje  pe lateral (iarasi vor fi utile cand vor ajunge pe magistralele M1 si M3)
3) Sistemul de ventilatie pare mult mai eficient (posibil se datoreaza faptului ca in CAF tot tavanul este gaurit, iar la BM sunt gauri mai putine), dar asta nu inseamna ca nu trebuie puse AC in rame.
4) Butonul de deschidere a usii este mai modern (sunt ca la Bucur LF, fata de BM unde trebuie sa apesi destul de intens in o zona minuscula, pe CAF butonul este enorm si este deajuns sa il apesi fara a aplica forta)
5) Au aparut mai multe bari, acum nu mai trebuie in orele de varf (daca ai nimerit zonele usilor), sa te tii de tavan . S-ar parea ca sunt niste tevi, dar sunt ai naibii de utile.
6) Au aparut zone pentru biciclisti si handicapati
7) Sticlele ce acopera afisajele interne sunt ca oglinda, astfel cand nu se afiseaza ceva  nici nu iti dai seama ca acolo sunt afisaje (este o chestie de estetica care nu are vreo functie, dar mie imi place)
8) Linoleumul cu 2 culori (iarasi tine de estetic, dar mie...)
9) Ramele au faruri cu bixenon, asa ceva inca nu a mai fost pe transportul public din Romania)
10) Pret mai mic
Deobicei Metrorex ia decizii discutabile si uneori tampite (cum ar fi M6), insa de data asta chiar au facut o afacere buna, felicitari pentru cumparaturi!!!

PS Poate Oprescu se intoarce cu fata la Bucuresti si cumpara si niste tramvaie noi de la CAF  :lol:  :lol:  :lol: .

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

ADY881 wrote:
atunci cand vor ajunge CAF-uri pe M1 si pe M3.

Adica...niciodata :lol:

Re: Trenurile CAF Slasher1985

S-a mai zis ca daca nu se cumpara celelalte 8 metrouri incat sa fie 24 de CAF-uri, cele 16 din dotare vor trece pe M1/M3. Never say never. :D

Re: Trenurile CAF Costin

Gusturile nu se discuta, dar as vrea totusi sa evidentiez cateva lucruri...

ADY881 wrote:
3) Sistemul de ventilatie pare mult mai eficient (posibil se datoreaza faptului ca in CAF tot tavanul este gaurit, iar la BM sunt gauri mai putine), dar asta nu inseamna ca nu trebuie puse AC in rame.

Probabil erau multe geamuri deschise, caci altfel, ventilatia este mult mai slaba...

ADY881 wrote:

Imbinarea este exact sub picioarele calatorilor care stau pe scaune. La un moment dar, va incepe sa se toceasca, apoi sa se rupa...

ADY881 wrote:
9) Ramele au faruri cu bixenon, asa ceva inca nu a mai fost pe transportul public din Romania)

Moft inutil, zic eu...

ADY881 wrote:
10) Pret mai mic

Daca vrem sa cautam avantaje in calitatea produsului, atunci acesta sigur nu este unul...

Re: Trenurile CAF survola

Până la urmă sunt nişte trenuri (subterane). Au si plusuri si minusuri. Intr-un fel, mă bucur că avem trenuri noi.
Important e să le menţină curate :-) şi să le întreţină cum trebuie.
Şi e bine dacă prin intermediul forumului mai putem semnala şi îndrepta unele detalii neplăcute...

• ADY881
  • Posted:
  •  

cos wrote:
ADY881 wrote:

Moft inutil, zic eu...

Desigur calatorul nu are nici un comfort in plus de la  aceste faruri, insa conducatorii ramelor cred ca sunt multumiti de acest moft. Am citit udeva ca din cauza faptului ca tunelele sunt rau iluminate, in timp vederea mecanicilor este afectata, iar xenonul nu se poate compara cu becurile cu halogen.
Mie imi place culoarea aia.

cos wrote:
ADY881 wrote:

Imbinarea este exact sub picioarele calatorilor care stau pe scaune. La un moment dar, va incepe sa se toceasca, apoi sa se rupa...

Eu am vazut ca la Citaro au cedat imbinarile, doar la alea mai vechi (Citaro I), deci a tinut treaba 10 ani ~ .

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

@Slasher1985
Stiu ce s-a afirmat, insa, daca erau sanse sa nu se cumpere cele 8 trenuri suplimentare, le puneau de acum pe M3. Altfel, ce rost are toata tevatura asta...sa le bage pe M2 si dupa doar cateva luni (daca se ia decizia sa nu se achizioneze cele 8 trenuri) sa le mute pe M3  :?:
Eu cred ca decizia este luata deja....Si cunoscuta de cei care trebuie...Altfel nu incalca exact "principiul" sus si tare clamat de a nu avea mentenanta pentru doua tipuri de trenuri in acelasi depou, asa cum . Asta s-a afirmat, ca  motivul pentru care nu au introdus CAF-urile pe M3, ci pe M2, este ca este mai bine sa ai acelasi tip de tren pe o magistrala (respectiv M1/M3), in loc sa ai si CAF-uri si Bombardier. Ori, acum avem in Berceni exact situatia CAF+Bombardier, iar EI stiu ca este doar o situatie provizorie...Au venit CAF-urile, au trecut testele, n-au fost mari probleme...deci de ce sa nu se cumpere ?

Intrebare...CAF-urile merg acum cu "comanda manuala" sau s-au achizionat instalatiile de la Bombardier ?

Re: Trenurile CAF cris_m

Astazi am vazut si eu pe viu un tren CAF, dar nu am calatorit cu el, intrucat acesta circula pe sensul opus. Designul mi s-a parut acceptabil, dar se putea acorda putin mai multa atentie finisajelor.
Intr-adevar sunt mult mai galagioase decat Bombardierele si scot acel suierat asurzitor (eu am zis ca a venit un mini reactor nuclear :) ). Eu as mai adauga un minus "ibericelor": parca produc mai multe vibratii decat BM 2/21... (aici este interpretabil, poate am eu urechile prea sensibile :) ). In linii generale sunt niste trenuri cu care iti poti face treaba.

• ADY881
  • Posted:
  •  

cris_m wrote:
Intr-adevar sunt mult mai galagioase decat Bombardierele si scot acel suierat asurzitor .

Acel suierat tine de motarele de tractiune, sau de momentul in care rama franeaza (adica de la frictiunea intre roata si sina)?

cris_m wrote:
Eu as mai adauga un minus "ibericelor": parca produc mai multe vibratii decat BM 2/21... .

Nu faveau la fel si BM? Iar dupa ce au mai modificat profilul rotilor sa ma ameliorat treaba. Adica poate este nevoie sa se lucreze in acelasi sens si la CAF-uri?

Re: Trenurile CAF ByOnu

Cate trenuri circula in acelasi timp pe M2? La ora de varf in afara orei de vars, in vacanta. Cred ca ne ajung 16, iar daca nu, cu ce strica 2-3 BM-uri? Mofturi. Mai de graba se impute treaba pe M1/M3. :roll:

Re: Trenurile CAF Robert24

In vacanta la ore de varf 16.
Altfel 20 (au fost si 18 cand nu aveau cum altfel).
Ideal ar fi 22-24.

Re: Trenurile CAF Costin

ADY881 wrote:
Acel suierat tine de motarele de tractiune, sau de momentul in care rama franeaza (adica de la frictiunea intre roata si sina)?

Suieratul este de la un curent de aer, pur si simplu forma cutiei cauzeaza suieratul si nu stiu daca se va putea remedia solutia...

ADY881 wrote:
Nu faveau la fel si BM? Iar dupa ce au mai modificat profilul rotilor sa ma ameliorat treaba. Adica poate este nevoie sa se lucreze in acelasi sens si la CAF-uri?

CAF-urile au rotile profilate corect, dar suspensia se comporta diferit.

Re: Trenurile CAF aztec

Cati dintre calatorii (neavizati/informati) vor vedea vre-o diferenta intre Bombardiere si CAF-uri? Exceptand barile...?

Go to page:  1  ... 75 76 77 78 79 80 81  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463854 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”