MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736321 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 64 65 66 67 68 69 70  ... 189

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou ADY881

sab wrote:
Doar sa se incerce ceva in zona abandonata a fostei statii, spre Buzesti ( unde scrie "magistrala 3"). Acolo sunt acum spatii tehnice.

Vezi, solutii se pot gasi, insa este necesar sa se vrea de sus, iar sus astazi vor pasaje si multe ambuiteiaje in oras, iar tramvaiele se caseaza.

andrei11 wrote:
In primul rand ar trebui deschisa statia de tramvai, lucru ce necesita investitii de maxim 200 lei. ( montat  in pasaj 2 indicatoare "Statia Pasajul Victoria --> linia 1 ).

Asta daca se face low cost, insa s-ar putea face izolata de pasaj cu niste panouri din plastic, scaune, niste scari rulante, lift......

andrei11 wrote:
Apoi vazut fluxul de calatori tramvaiul 1 --> M 2 si viceversa ( nu cred ca ia nimeni M 1 coborand din 1 ).
Daca se merita putem sa gandim mai departe, daca nu se merita, nu.

El nu exista din cauza ca nu sunt create conditiile necesare pentru schimbarea a mijloacelor de TP.Astazi ca sa ajungi din statia Dr.Felix in Calea Victoriei trebuie sa parcurgi 488m. Din statia de la Grigore Alexandrescu trebuie sa faci 518m.  Iar daca ar fi gata statia subterana din pasaj, ar trebui sa faci 264m( din care ~200m trebuie sa inconjori prin pasajul subteran din cauza "fluidizarii"). Daca ar fireinfiintata trecerea normala de pietoni pe Lascar Catargiu, din satia din pasaj pana in Calea Victoriei in genere am face 106m. Deci aceasta statie e imoprtanta si ca hub, dar asigura si un acces mult mai comod la Piata Victoriei.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou misterr

sab wrote:
Doar sa se incerce ceva in zona abandonata a fostei statii, spre Buzesti ( unde scrie "magistrala 3"). Acolo sunt acum spatii tehnice.
De ce tocmai acolo? Mai degrabă unde am marcat cu verde, cu un singur rînd de turnicheți (înainte de scările rulante noi) ai rezolvat accesul și la M2, și la M1.

Victoriei 87.jpg (72.24 KB; downloaded 2738 times)

Interesant că Pasajul Victoriei avea prevăzută și o bretea de ieșire spre 1 Mai (unde am pus semnul întrebării)!

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

O fi avut intr-o varianta de proiect ( ramas pe foaia de hartie ). Oricum pe respectivul care a desenat schita nu l-a costat nimic sa deseneze breteaua aceea. Breteaua oricum e desenata, asta e clar, dar a ramas in stadiul de desen. Cum - daca facem referire la acelasi desen -  statia lui M 1 ( aka M 3 ) nu e cea din schita, ci e "trasa" mult spre Dinamo, etc, etc.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

Uiti ca am fost proiectant la acea lucrare, eu pe partea de metrou, distinsul coleg Sandu Iftode pe partea de pasaj...ce castraveti vreti voi sa vindeti la gradinari??? :lol:

Am impresia ca nu ai citit postul meu, deci repet :
Ce a aparut in Almanahul Scanteia 1986 e un desen de desen si atata tot, pentru ca :
1) E clar ca e desenata o bretea de iesire auto spre  ( fostul ) 1 Mai.
2) Statia Victoriei ( M 1 ) ( aka M 3 din desen ) nu prea seamana cu statia de metrou actuala a lui M 1,actuala statie  e "trasa" spre Dinamo cu 50 metri pe putin.
3) Statia Victoriei ( M 2 ) n-are iesirea spre Palatul lui Becalli
4) Nu mai exista legatura statiilor de metrou cu tramvaiul
5) Alte blabla-uri de genul.
Am facut destule schite pe tema asta, unele sunt gresite, poate ma decid sa le reiau si sa postez schitele corecte, dar nu sunt sigur.
Uite aici material "la greu"
viewtopic.php?f=200&t=638
Guru, am o obsesie cu privire la statia Victoriei ( M 1 ) si pasajul de deasupra. Nu prea imi "iese" ceva, dar ca sa pot sa explic  trebuie facut un desen. Un desen face cat o mie de cuvinte. Si ca desenul sa fie exact, trebuie sa masor ceva in statie . Lucru foarte usor de facut, avand in vedere cu ce a fost "placat" peronul.

Dragul meu,
Daca pentru tine almanahul Scanteia e mai document de referinta pus vis-a-vis de marturia unui priectant, e treaba ta!
Cum s-ar zice ai mai multa incredere in propaganda de partid, nu-i asa?
:lol:  :lol:  :lol:
Mai lipseste sa vii cu dosarele securitatii si sa le confruntam cu dosarele KGB...sa vedem cine mintea mai tare? :o
P.S.
Intre timp, Scanteia s-a stins in neAdevarul, Securitatea a murit doar ca sa renasca in SRI, si KGB se numeste azi FSB...ce sa mai poata zice un biet proiectant...ca moare cu dreptatea-n brate... :ugeek:

Hai ca e buna, vad ca ne potrivim dar nu ne intelegem, am spus ca desenul din almanah e desen de desen, deci desen abstract si atata tot, sunt numeroase nepotriviri fata de ce a iesit. Desi desenul contine si multe adevaruri.
Alta e treaba acolo, o sa fac o schita si daca nu e secret de stat poate-mi raspunzi. Daca nuo sa urmeze speculatiile :lol:  :lol:
Schita e destul de simpla, la noapte poate apare "pe sticla".
E o problema de rezistenta care mie nu-mi iese la statia Victoriei ( M 1 ) corelat cu Pasajul Rutier. E vorba de iesirea  / intrarea galeriilor metroului spre / dinspre gara in statie.  Sunt ( cel putin ) 2 nebuloase acolo. Poate ne lamurim, sau poate ne lamureste cineva. Poate la miezul noptii   :shock:  va apare si intrebarea concreta, + desenul de rigoare, ca sa fie mai simplu.

In masura in care ma mai tine memoria sa-mi amintesc ce ispravi am facut cand eram tanar flacau, cu placere!...dar sa nu ma pui sa rascolesc prin arhive, ca n-am nici timp nici chef sa fac asa ceva... :ugeek:

Am fost astăzi la Piața Victoriei, am bîntuit prin pasajul rutier, prin stația de metrou, pe deasupra, pe dedesubt...
Am coborît în pasaj, m-am plimbat pe peroanele tramvaiului, am apreciat distanțele...
Am coborît în stația de metrou, m-am plimbat pe peroane, am apreciat distanțele...

Ce-am constatat:
1. Accesele pietonale în pasajul rutier și peroanele tramvaiului sînt finalizate, pot fi date în folosință. Lipsesc doar indicatoarele stațiilor de tramvai. Dar asta ține doar de RATB (și Primărie), n-are nici o treabă cu Metrorex.
2. M-am înșelat în ce privește posibilele ieșiri din stația de metrou în pasajul rutier. Acolo unde le pusesem eu cu verde sînt într-adevăr în pasaj, dar după ce se termină peroanele tramvaiului. Ar nimeri chiar sub accesele pietonale la suprafață. Dacă nu era translatată stația de metrou spre Ștefan cel Mare, alta era situația. Cînd s-a modernizat acum un an stația în partea aceea (noua corespondență M1/M2), am fost convins că vor fi făcute și accesele în pasaj.
3. Singura posibilitate de a face accesele ar fi în vestibulul stației de pe M1. M-am uitat și acolo, e loc destul, nu văd nici o problemă în a mai pune cîte un rînd de turnicheți. Sau se poate rezolva și mai simplu cu niște lifturi „deștepte”. De fapt singurele probleme cred că ar fi cele de rezistență (iar apare problema cu străpungerea planșeelor - vezi Piața Sudului etc...)

Poate vor fi incluse și astea în programul de modernizare de care zici. Dar iarăși, nu știu cum se împart cheltuielile între Metrorex / RATB (primărie)...
Ar fi interesant să ne zici dacă pînă la urmă în proiectul actual al ansamblului (rutier / metrou) a fost prevăzută vreo posibilitate de comunicare metrou / tramvai, sau a fost exclusă din start, ca să nu ne mai batem capul...

E clar, iar trebuie sa ma apuc de desenat grinzi, stalpi, etc. Si eu care aveam treaba in gara, dar am impresia ca trebuie sa fac o halta si la Victoriei.
Cred ca trebuie sa-ti pregatesti aparatul foto pentru niste instantanee "profesioniste", de exemplu cum este prins planseul de stalpi in statia de tramvai...Oricum in statia de tramvai nu e paza, poti face poze in voie. Un stalp oarecare, nu primii cum ar venii.
Daca ma apuc de oarece schite vor fi cu totul altele fata de cele de aici, nu se vor repeta. Oricum unele desene de acolo sunt usor gresite, poate o sa le corectez.
Nu exista nici o problema de rezistenta, am impresia ca planseul de sub statia de tramvai se sprijina pe grinzi. Oricum era prevazut din start o legatura metrou / tramvai, asadar nu ar fi fost o improvizatie.
Scarile ar fi fost fix unde este acum scara fixa ce da in M 1, scara fixa coboara din vestibul la M 1, la statia de tramvai ar fi fost 2 scari fixe care ar fi urcat din vestibul in statia ( de tramvai ). Fix acolo.
Uite o poza care-ti apartine si unde ar putea acum sa fie legatura Metrou / Tramvai. Evident, si cu ceva turnicheti.
Apropo, desi e off topic, repet si eu intrebarea pusa de tine, de ce nu se deschide statia de tramvai din pasaj ?
Oricum niste schite voi face, trebuie sa-l intreb ceva pe guru, dar n-am avut timp de desene...
7-23-2014 11-29-23 PM.png (724.42 KB; downloaded 2432 times)

Tot nu înțeleg niște chestii:

1. Din moment ce peroanele stațiilor de tramvai din pasaj se întind pe toată lungimea pasajului, de ce scările de corespondență cu metroul trebuiau să fie fix unde este scara fixă ce coboară din vestibul la linia lui M1, nici mai în față nici mai în spate. Eu ziceam că pot fi oriunde, eventual chiar două perechi, ca la Basarab: una într-un capăt (unde este ieșirea modernizată de la M2, dar nu după scările rulante noi, cum o desenasem eu inițial, ci dincoace de scări, pe culoarul de ieșire) și una în celălalt capăt, în vestibulul lui M1. În ambele cazuri se pot pune chiar și numai lifturi, nici nu ocupă mult loc. Oricum, dacă vrem să fim în Europa trebuie lifturi. Adică ceva gen Basarab.

2. Problema turnicheților: chiar dacă se respecta proiectul inițial, nu era deplasată stația lui M1 etc., indiferent unde ar fi fost scările, tot erau dincolo de linia turnicheților. Evident că în orice variantă nu erau suficienți turnicheții actuali, trebuiau reamplasați / adăugați alții noi.

Despre Victoriei ( M 1 ) in viitor andrei11

Da, e clar, sunt greseli suparatoare, acum mi-am dat seama. Nu amanunte. Trebuie sa reiau absolut totul, dar voi aborda subiectul total altfel.
Catre admin, fac o propunere. Voi (republica ) toata lucrarea, in mai multe episoade, tot acolo. Va fi tot o lucrare completa, cum este cea de la Aparatorii Patriei ( de exemplu ), dar mult mai corecta.
Parerea mea este sa stergeti absolut tot - eu oricum am salvat  tot topicul in calculatorul meu - si in circa o luna voi reveni cu altceva. Intuiesc ca si misterr ma va ajuta cu ceva poze, la fel ca si la Aparatori / Piata Sudului / Brancoveanu si va iesii o lucrare mult mai buna ca cea de acum. Evident se vor  regasi si ceva  din schitele actuale, dar modificate corect.
Intre timp am facut rost si de alte desene, asa incat pot pune cap la cap totul mult mai bine si mai corect.
Deja ma gandesc si zambesc, daca da un novice peste actualele mele schite in ciberspatiu  - de la Victoriei - si vrea sa-si dea doctoratul cu ele, il pica / il alearga Udriste prin tot Bucurestiul si el saracu' nu stie de ce.  :lol:

Despre Victoriei ( M 1 ) andrei11

Deoarece avem topic dedicat, propun sa continuam discutiile referitor la Statiile Victoriei aici. Sunteti de acord ?
misterr wrote:
Problema turnicheților: chiar dacă se respecta proiectul inițial, nu era deplasată stația lui M1 etc., indiferent unde ar fi fost scările, tot erau dincolo de linia turnicheților.

Misterr, ti-am raspuns tot aici.

Go to page:  1  ... 64 65 66 67 68 69 70  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”