MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736206 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 63 64 65 66 67 68 69  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

M 6 are cu totul alta destinatie decat Pipera. Si cine s-ar urca in metroul "rural" din Pipera ? Jiji, dupa ce iese de la facultate ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

Metroul se vrea aruncat la PMB deci va ramane in Bucuresti mult si bine. Pipera&co pot sa mai astepte mult si bine. In plus unde ma rog faci accesele, ca aia prin Pipera nici nu prea au trotuare (fi-le-ar jena).

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Robert24

Pentru Pipera, asa cum am mai spus ar fi suficient prelungirea cu o singura statie pana la sensul giratoriu.
Acolo e cerere mare. Si acolo se poate face si un P+R.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou subway guru

sab wrote:
M 6 are cu totul alta destinatie decat Pipera. Si cine s-ar urca in metroul "rural" din Pipera ? Jiji, dupa ce iese de la facultate ?

Nu e la facultate, e la 'facilitate'... :lol:  :lol:  :lol:
iar metroul la Poarta Alba si Periprava...mai asteapta!
:popa:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Goldmund

Robert24 wrote:
Pentru Pipera, asa cum am mai spus ar fi suficient prelungirea cu o singura statie pana la sensul giratoriu.
Acolo e cerere mare. Si acolo se poate face si un P+R.

Bineinteles ca este nevoie de o prelungire a magistralei de metrou pana la 'rondul' de la Cubic Center(Pipera) si un P+R pe masura, insa problema este primarul orasului Voluntari care are bani pentru alte proiecte, nu si pentru infrastructura si transport in comun. Plus ca eu vad prea multe birouri in zona, plus cele din jurul statiei Aurel Vlaicu, iar cand vor iesi toti odata din birouri, vor fi scene  precum in metroul din Tokyo la orele de varf....
Dar ai dreptate, M2 trebuie continuata spre Pipera.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou satanistu

Cautand pe internet, intamplator am dat de : http://www.zvoner.ro/harta-metroului-bu...n-in-2020/ .

Punctele 1 si 2 sunt de necomentat, sunt curios cum o sa fie statia Eroilor, respectiv Unirii dupa deschiderea metroului din Drumul Taberei si in comentarii sunt niste opinii bune.

Iar printre comentarii mi-a sarit in ochi un comentariu:
"La Statia Victoriei mai trebuie facuta o iesire spre calea Buzesti. In pasajul Victoria ar trebui sa fie statie de autobuze si tramvai care sa fie legata cu metroul."

Totusi, Victoriei e o statie extrem de aglomerata, si are doar 3 iesiri, nu exista planuri pentru iesiri la America House si la Antipa?

• sab
  • Posted:
  •  

satanistu wrote:
sunt curios cum o sa fie statia Eroilor, respectiv Unirii dupa deschiderea metroului din Drumul Taberei ?

Mai aglomerate... :lol: .Cel putin la Eroilor va fi jaaaaleeee. Si asa la ora de varf peronul de la linia 2 este foarte aglomerat....

Accesul de la Victoriei era proiectat inca de la inceput, dar nu stim de ce nu a fost executat. El nu da insa la str Buzesti, ci la Calea Victoriei. Chestia cu statia de tramvaie este cunoscuta, despre statia de autobuze...ma indoiesc. Doar daca autobuzele aveau usi pe stanga si opreau in statia de tramvai. :lol:

Nu este in plan niciun acces la Antipa. Nici nu cred ca se poate executa.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou survola

sab wrote:
...despre statia de autobuze...ma indoiesc. Doar daca autobuzele aveau usi pe stanga si opreau in statia de tramvai. :lol:

Nu este in plan niciun acces la Antipa. Nici nu cred ca se poate executa.

Autobuzele ar putea intra pe linia de tramvai şi opri în aceeasi staţie.
Ar fi util un acces măcar pe trotuarul dintre Kiseleff şi Aviatorilor. Nu cred ca ar fi mare problemă să se facă.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou satanistu

La Antipa ar fi cel mai usor de construit un acces, cand cobori scarile, unde este accesul din bulevardul Aviatoriilor, in loc sa faci stanga si sa intri in metrou, mergi drept in fata si subtraversezi trecerea de pietoni, pana la Antipa in fata. Ceva in genul e la 1 Decembrie 1918, unde subtraverseaza spre Ozana.

• sab
  • Posted:
  •  

Trebuie sa intelegem ca ce s-a intamplat atat pe M3 tronsonul NG-AS, cat si pe M4 Gdn2- 1Mai, cu construirea unor statii corecte, avand guri de acces multe si pe ambele parti ale bulevardelor, a fost un "delir" post-revolutionar, o eliberare a refularilor acumulate in atatia ani de constrangeri.
La ultimele statii inaugurate pe M4 nu s-a mai intamplat acest lucru si, din cate inteleg, exista opinia ca  Metrorex NU este responsabila de construirea unor pasaje de subtraversare a bulevardelor. Este conceptia de tip Elena Ceausescu, cum ca "bucurestenii sunt grasi, trebuie sa mai faca putina miscare" si sa traverseze bulevardele.
Asadar, astept sa vad ce se va intampla pe M5, cate guri de acces vor avea efectiv statiile din cate apar acum pe planuri. Deja inceputul este "promitator", pasajul de la Parc pare sa fi disparut.
survola wrote:
Autobuzele ar putea intra pe linia de tramvai şi opri în aceeasi staţie.

Din ce imi dau eu seama, modificarile care au avut loc la PV, cu translatarea statiei de pe M1 catre Stefan cel Mare cu cativa zeci de metri, au avut efecte iremediabile asupra statiei de tramvai. Acum, daca s-ar face statia de tramvai din pasaj, scarile ar pica dupa turnichetii de la metrou.Cred ca de aceea nici n-au mai inaugurat-o. Deci cred ca trebuie sa ne cam luam adio.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou ADY881

sab wrote:
Din ce imi dau eu seama, modificarile care au avut loc la PV, cu translatarea statiei de pe M1 catre Stefan cel Mare cu cativa zeci de metri, au avut efecte iremediabile asupra statiei de tramvai. Acum, daca s-ar face statia de tramvai din pasaj, scarile ar pica dupa turnichetii de la metrou.Cred ca de aceea nici n-au mai inaugurat-o. Deci cred ca trebuie sa ne cam luam adio.

Nu cred ca e o problema, se pot reconfigura accesele, doar sa se vrea.
Dar oare se vrea?

• sab
  • Posted:
  •  

Nu cred ca se mai poate. Acolo unde trebuiau sa "pice" scarile care coborau din refugiul de tramvai de deasupra este acum scara fixa de la PV1.
Doar sa se incerce ceva in zona abandonata a fostei statii, spre Buzesti ( unde scrie "magistrala 3"). Acolo sunt acum spatii tehnice.
Victoriei 87.jpg (117.99 KB; downloaded 7190 times)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

In primul rand ar trebui deschisa statia de tramvai, lucru ce necesita investitii de maxim 200 lei. ( montat  in pasaj 2 indicatoare "Statia Pasajul Victoria --> linia 1 ).
Apoi vazut fluxul de calatori tramvaiul 1 --> M 2 si viceversa ( nu cred ca ia nimeni M 1 coborand din 1 ).
Daca se merita putem sa gandim mai departe, daca nu se merita, nu.

• sab
  • Posted:
  •  

Nu este asa simplu. In primul rand acea statie isi avea rostul doar in corespondenta cu metroul si in special cu M2. Asa, sa deschizi o statie in pasaj, fara legatura cu alt mijloc de transport (de suprafata sau subteran), unde calatorii mai depun si un efort considerabil doar sa iasa la suprafata urcand o multitudine de scari, la ce ar folosi ?
Probabil ca tocmai imposibilitatea de a mai  face legatura cu metroul a dus si la nedeschiderea statiei la momentul respectiv.

Go to page:  1  ... 63 64 65 66 67 68 69  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”