MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093509 views

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF George

Ventilatia nu e negociabila, trebuie sa simti efectiv curentii de aer, aici nu tine ca unii vor sa crape de cald sau ii trage curentul...

Urcati odata intr-un ICE si mai vorbim...

La BM-urile 1 si 2 e clar ca e din setari, in unele te sufoci, altele sunt bine ventilate...

Re: Trenurile CAF andrei11

Stii ce au spus chinezii referitor la Revolutia Franceza ?<<A trecut prea putin timp de atunci sa ne pronuntam asupra consecintelor.>>
Sa mai stam ceva ani sa putem trage concluziile, poate se adevereste vorba aia romaneascascump la tarate si ieftin la faina, sau alta mai elaborata sunt prea sarac sa-mi iau un lucru ieftin.  ;)
Subway, pe termen lung s-ar putea ca Mercedesul sa fie mai ieftin ca Trabantul.
Apropo, de ce RATB - ul s-a dotat cu Mercedesuri si nu cu Trabanturi ? Ha ?
Sau daca  ne permitem doar Trabant, de ce facem atata caz pe CAF - urile astea, pana la urma sunt niste fiare facute la norma cu economie, bune pentru EST, adica pentru blocul exsovietic.

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Sincer.
Nu am pretentia ca am facut un tren perfect (oricum asta este ca la botez sau la parastas, nemultumiti… ) dar este un produs foarte echilibrat pret/calitata. Si nu uitati ca este echipat cu echipamente de ultima generatie.
Daca la finisaje s-a cautat un compromis pret/calitate, la echipamente nu ne-am zgarcit.

Re: Trenurile CAF subway guru

@andrei11
RATB a cumparat Mercedes pt ca erau la acelasi pret cu Iveco...au ales si ei tot la fel 'value for money'!!!
Asta e regula valabila oriunde in UE.
Din pacate noi ne-am obisnuit cu manarelile din Romania unde se cumpara 'nothing for money', adica Trabant la pret de Mercedes si nu invers...:)
ca 'invers' nu se exista... :popa:
Daca voiam 'spanac pe varza la pret de Mercedes' cumparam 'rusoaice' (ca Mazare, ca sa fiu rautacios...), dar la caietul nostru de sarcini rusii nici macar n-au indraznit sa vina cu o oferta!
Asa, ai tren la standarde europene, la cel mai avantajos pret...si cu asta cred ca am spus din nou tot ce era de spus, ca sa nu mai batem apa-n piua de pomana...
Daca vrei sa extindem comparatia, de ce cumpara parlamentarii mertzane si nu dustere???  sau acolo nu se aplica 'value for money' si le 'pute' o Dacie, desi toata Europa o cumpara-n dreaci?
'Aia europenii' sunt niste tampiti, nu-i asa?...'ai nostri' sunt jmecheri!...lua-i-ar Gaia... :twisted:

Re: Trenurile CAF subway guru

Si in loc de noapte buna, o scurta revista a presei de azi:

http://www.romaniatv.net/cum-arata-noil...57225.html
Cum arată noile trenuri de metrou CAF, intrate în circulaţie de astăzi FOTO VIDEO

http://www.b365.ro/cum-arata-noile-tren...11394.html
Cum arată noile trenuri de metrou CAF. FOTO și VIDEO

"Călătorii sunt mulțumiți de noile trenuri CAF care afirmă ei "sunt mai frumoase și mai comode". "Sunt mult mai bine gândite, au și mai multe bare de sprijin și pe mijloc există acea ramificație de bare care este foarte utilă", ne-a spus un călător."

https://ro.stiri.yahoo.com/prima-c%C4%8...02507.html
Prima călătorie cu noile metrouri. Cum arată Dunărea şi Mureşul: „Mai ceva ca la New York“

http://www.libertatea.ro/detalii/artico...262-1.html
Călători, poftiţi în vagoane! Vezi cum arată NOILE METROURI! | FOTO

http://www.dailybusiness.ro/stiri-compa...to-102168/
Metrorex a introdus miercuri trenurile "buclucase", care nu incapeau in statii (Foto)

Re: Trenurile CAF satanistu

Am fost si eu cu "Dunarea", doua statii mai exact. Desi mi s-au parut mai zgomotoase, mi-au placut per total. Nu stiu cine sa plange ca se sufoca, dar in rama care am prins-o, toate geamurile erau deschise, adica era extrem de racoros si bine. Mi-a placut mult si vocea persoanei care spunea cand urmeaza alta statie, extrem de clara, iar in plus cand ajungea in statie, mai zicea inca o data ce statie e, o facilitate extrem de buna pentru cei ce sunt neatenti.

Si ceva ce ati uitat multi dintre voi, harta a fost partial refacuta, adica la Dristor scrie Dristor 1 si Dristor 2, la Piata Unirii scria 1 si 2 si asa mai departe. Ceva extrem de placut si folositor pentru multi este si faptul ca intre GdN1 si GdN2 legatura este facuta cu o linie neagra, nu una alba ca la restul corespondentelor, iar la legenda scrie ca linia neagra dintre cele doua buline (statii) semnifica ca trebuie sa mai taxezi inca odata. (inca 2 diferente am mai observat, langa pipera gasim semnul A2 (autostrada 2), iar ultimul tronson din Magistrala 4 a fost trecut din "in pregatire" => "in executie").

Le asteptam si pe restul. De curiozitate cand incep sa intre in funcțiune si restul?

Re: Trenurile CAF florin

Am mers și dimineață și seara cu ele. Dimineață (nu știu care din ele a fost) era saună, deși nu era deosebit de aglomerat. Totuși și în stație a persistat impresia de saună, cred că umiditatea era foarte mare. Mai deranjant era că dintre vagoane se auzea un huruit puternic, parea un ventilator la turație mare - care acoperea tot zgmotul motoarelor, inclusiv în stație se auzea. Mai să cred că trenul e tras de un LDH!  :lol:

Seara am mers cu Mureș, cam la fel de aglomerat dar mult mai bine, cel mai probabil pentru că avea geamurile deschise. Dezavantajul e că zgomotul e mai mare (oricum par mai prost insonorizate ca BM), în curbe nu te mai înțelegi cu alți călători. Mergând mai multe stații am remarcat că iluminatul pare mai plăcut, se simte că sunt mai spațioase, barele suplimentare sunt bine-venite. Călătorii păreau destul de încântați, mulți discutau despre ele. Mai auzeai pe unii râzând de peroanele rașchetate. Ce am mai remarcat e că n-am scăpat de frâne bruște, am încasat una înainte de intrarea în stația Brâncoveanu. S-a pus în mișcare imediat, nu știu care a fost cauza.

O altă problemă, mai nasoală zic eu: trenul oprește în stație, dar ușile întârzie vreo 3-4 secunde să se deschidă. Călătorii încep să apese pe butoane, însă ușile se deschid automat - mai puțin una care se deschide vreo 10 cm apoi rămâne așa. Cred că are legătură cu apăsatul pe buton. Călătorii au coborât pe altă ușă, noroc că nu era aglomerat. Ușa s-a închis normal apoi. (Mureș, Piața Romană, ora ~21,25)

PS: auzind o discuție între doi paznici am aflat că au și wireless (numele rețelei e nr. trenului și denumirea), dar bombăneau că nu știu parola.  :D Și ziceau că vineri mai intră 2.

Re: Trenurile CAF bercenicity

Sa imi scriu si eu impresiile:
-da, ceva mai sufocant, dar chiar nu am auzit sistemul de ventilatie; nu-i nimic, era un geam deschis sa fie si ceva zgomot pentru fanii IVA; in schimb in ultimul vagon se auzeau niste zgomote ciudate rău cand accelera (si presiunea aerului in urma trenului era mai mică), gen aer care șuiera ?!
-am avut parte si de o frânare de urgenta - mai puternica decat la BM2; eram si in ultimul vagon si cred ca a intrat si patina (@morosan parca era vorba că nu ar mai fi nevoie de ele ca in teste s-a descurcat si fara?)
-suspensia un pic mai dura decat la BM, si asta nu e un lucru rău; dar tot nu am scapat definitiv de vibratii la viteze mari. La BM2 asta e lucrul care ma deranjeaza cel mai tare si cel mai evident pe bucata Aparatori - Sudului (bucata lunga, dreapta, de viteza si cu sina nu tocmai perfecta). Vibratiile se estopmeaza mai rapid la CAFuri decat la BM2. Nu am mai mers de mult cu IVA pe bucata aia, dar cred ca s-ar descurca cel mai bine din punctul asta de vedere. Boghiul tip Duewag (suspensia primara resoturi Megi, secundara pneumatica) imi pare inca foarte confortabil.
-senzatia e de mai mult spatiu decat la BM2 (cei 7cm in plus + spatarele scaunelor sunt mai aproape de peretele vagonului + geamurile un pic mai mari + loc mai mult in captele vagonului). Pe de alta parte dulapurile alea tot nu ma inspira.
-nu mai poti sa mergi "like a boss" de la un capat la altul, al trenului, e de ocolit barele. Cele trei manere de la barele verticale erau necesare? Hmm
-de dinafara arata intr-adevar mai rau decat BM2-urile. Lasand la o parte cabina + tampoanele anti-telescopare  :roll: , parca nu e la fel de armonios (din lateral)
-scaunele mi s-au parut ok; plasticul poate ca pare mai ieftin, dar e mat si nu te scurgi asa de usor din ele ca la BM2-uri
-scociul aia galben-negru de la usi e wtf; puteau sa aiba mai multa grija la montat.. si sa nu foloseasca chiar scoci

Altfel, la bug-uri putine, viata lunga si sa fie blande cu sinele... si poate-poate sa se rezolva si problema cu ventilatia

Re: Trenurile CAF George

Am calatorit mai devreme pe M 2 cu "Mures" intre Universitate si Unirii 2. Ca sa vezi ca sosea tocmai CAF-ul!  :)

Impresii:
Trenul mi se pare mai "nervos", are un demaraj mai rapid, mai energic decat BM 1/2 si IVE-le, despre care mi s-a parut intotdeauna ca sunt fie cam lente (inerte) la partea de accelerare si decelerare, fie sunt manevrate aiurea. Spre comparatie, pe afara trenurile de metrou accelereaza f. rapid (v. Paris, Viena, dar si prin Germania).
Asta va fi important indeosebi cu statii dese, ca pe viitoarea M5.

In interior, iluminatul si impresia de ansamblu sunt ok.
Am stat un pic jos, pacat ca scaunele sunt tot de plastic ieftin si destul de alunecos, din poze mi se parea ca s-a ales un fel de material textil ca in lumea civilizata. N-a fost sa fie, Bucurestiul are probabil deviza "scaunului de plastic" in transportul public...aici n-as fi facut economii!

Barele sunt foarte ok, utile, miza nu e sa te plimbi dintr-un capat in altul (o inutilitate) ci sa ai de unde te tine acolo unde te urci, fara sa blochezi usile.
Anunturile de asemenea ok.

Sa ajungem la ventilatie: intr-adevar cam slaba, abia se simtea din fanta din tavan, cred totusi ca e o chestiune de setare. Nu era zgomot, dar nici aer nu prea era.
As alege raul mai mic, respectiv mult aer cu zgomot mai mult. Ar trebui umblat urgent la setari.

Per total, sunt faine si ma bucur ca le avem in trafic!

Re: Trenurile CAF br101

Am avut si eu ocazia sa prind un tren Caf la Universitate si de asemenea cred ca sunt faine si imi plac foarte mult diferentele noi si variate de design.
De asemenea barele "inflorite"' dintre usile de acces cred ca in timp vor fi foarte apreciate la orele de varf.
De multe ori, cum se stie deja, in BM-uri aglomerate singura solutie este sa bagi degetale in fantele prafuite de la ventilatie.

Re: Trenurile CAF misterr

misterr wrote:
Un subiect mai plăcut: Cine e noua „voce” de la metrou? Presupun că nu tot d-ra Isabela Neamţu...
Am fost și eu astăzi, și pot să-ți spun că pare să fie aceeași înregistrare, dar se aude mult mai bine datorită sistemului de sonorizare mai bun. Acum gîndește-te și tu: la cît de sărac e Metrorex acum, crezi că-și pot permite să plătească din nou o „profesionistă”?
În rest (legat de sunet), am avut exact senzația că sînt în interiorul unui aspirator în funcțiune (motoarele + ventilația).

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Cateva precizari.
foarte probabil ca de Sambata sa intre si Prutul.
Benzile acelea urate galben-negru se vor schimba cu unele fosforescente sau galbene (la alegere) din material 3M tipul celor negre de pe puntea de intercomunicatie dintre vagoane.
Franarile se datoreaza faptului ca trenurile circula in ATP iar unii mecanici inca nu au mana formata pentru a urma curba de franare.
Ventilatia, este o chestiune de timp pana se va gasi o cale de compromis intre zgomot si flux de aer.
Cu usile o sa va rog sa aveti un pic de rabdare. sunt elemente mecanice si au nevoie de ceva timp pana se aseaza.
In rest, va doresc sa va bucurati de ele.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF Utilizator anonim

Multumim pentru precizari.
Sonorul sistemului de anunt se poate da mai incet ? Parerea mea este ca e cam tare.
Usile nu sunt problema la prima vedere, dar daca se inchid incet vor incuraja nesimtitii sa traga de ele = defecte mai multe.

Re: Trenurile CAF Cristy

Sonorul anuntului cred ca ar trebui sa ramana la nivelul actual deoarece in timp se pot defecta unele difuzoare si astfel s-ar suplini cat de cat "golul" lasat de cel defect. De multe ori mi s-a intamplat ca in Bm-uri sa se auda anuntul de la doua usi distanta si e destul de deranjant...

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”