MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093349 views

Go to page:  1  ... 61 62 63 64 65 66 67  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF andrei11

survola wrote:
- bara verticala din dreptul usilor...

:?:  Păi asa erau si IVE - le din a II  - a generatie, se numeau << IVE cu ţepuşe,>>  erau mult mai practice decat primele IVE.
Robert24 wrote:
In orice investitie ar trebui sa se tina cont in primul rand de TCO - Total Cost of Ownership. Nu doar pretul de achizitie...

Corect,  :idea:  dar am impresia ca nimeni nu se mai munceste cu asemenea calcule, da-o  :twisted: , o luam dupa care vedem noi ce facem cu ea.  :roll:

Re: Trenurile CAF George

Bara verticala din dreptul usilor e foarte utila!
Altminteri dopurile se creeaza chiar la usi, foarte multi calatori au prostul obicei sa se opreasca in usi, dar asta si pentru ca n-au unde sa se tina in centru...ramane o groaza de spatiu gol/neutilizat la BM-uri...

Inclusiv la metroul din Paris am vazut ca acea bara din mijloc e foarte utila, asta a dupa mine principalul plus al CAF-urilor, plus ca vizual aduc cateva elemente placute.

Sa fie si bune si totul e ok...

A mai sesizat cineva ca e foarte cald in ele, cum zicea un antevorbitor? Asta ar fi intr-adevar rau, un metrou trebuie sa fie bine ventilat, catre racoros, daca nu chiar racoros... :lol:

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF IK4

1302 Mures, Piata Victoriei 2 - Piata Sudului. Impresii:

-  Iluminare interioara slaba, senzatie ca e mai intuneric pe culoarul interior decat in statie. Cauza: Sistemul de iluminat interior prost conceput, cu lampi orientate in jos spre scaune si cu dispersor foarte ingust. Chiar si cei care au proiectat mult blamata IVA acum 40 de ani, au stiut ca lampile trebuie montate oblic, in unghi, pentru o iluminare uniforma. La prima vedere, lampile par a fi cu tuburi fluorescente, desi traim in epoca LEDurilor.
-  Interior gri, din materiale care absorb lumina si asa slaba, de aici accentuarea senzatiei de loc intunecat. Pasajul articulatiei este locul cel mai intunecat desi sunt acolo 4 lampi, ce-i drept orientate in jos.
-  Sistem de ventilatie cu mult mai zgomotos si mai prost decat la BM21. Nu exista nici macar acea dispersie a aerului catre calatorii de pe scaune. Daca stai jos, te sufoci, nu vine pic de aer.
-  Covorul PVC antiderapant, numai antiderapant nu este. Patinezi bine pe el daca ai talpa din plastic mai rigid. Pe langa materialul de proasta calitate, este facut si din 3 bucati in loc de 2, lipite exact acolo unde stau cu picioarele calatorii de pe scaune. Partea cu alunecarea se rezolva repede de la sine prin depunerea jegului, sper doar sa nu ajunga ca la Citaro in cativa ani.
-  Desi e un tren nou, afisarea orei la sistemul de informare a calatorilor este in continuare ignorata. Era si greu sa faca acest lucru in epoca in care pentru masina de spalat, frigider sau cuptor e de mult o banalitate. Bonus sistemul tot tinea sa anunte ca se-nchid usile, desi eram in mers pe interstatie.
-  Usi cu inchidere lenta ce permit fortarea urcarii, lucru ce duce la reluarea ciclului de inchidere si la pierdere de timp. Buzzer strident, deranjant.
-  Au aparut barele verticale dar au disparut cele transversale, destul de bune la Bombardier pentru calatorii mai inalti care ajung la ele.
-  Zona articulatiei vazuta din exterior, cu burduful ala butucanos si fara finisaje, este total inestetica.
-  Dinamica trenului pare ok, parca putin cam brusca intrarea franei electrodinamice. Nu am observat daca se mergea pe ATC sau manual. Daca stai la extremitatile vagoanelor, sistemul de tractiune nici nu se aude din cauza zgomotului infernal produs de ventilatie.
- La lucruri pozitive, ce sa spun... E pur si muove!

Pe ansamblu (aspect exterior, interior si functionalitate) impresia este de clona ieftina, facuta pe fuga in URAC, desi nu a fost chiar atar de ieftina ba ne-a costat chiar cat un BM21.
In concluzie, cei care folositi regulat M2, bucurati-va de Bombardiere cat mai puteti. Si ele sunt departe de a fi perfecte, dar dupa ce m-am scaldat putin in Mures, cateva statii cu Varsovia mi s-au parut o desfatare.

Precizez si eu ca nu lucrez pentru Bombardier si nici nu am intentia de a intra in polemica cu vreun angajat care s-ar putea simti lezat de observtiile facute asupra produsului pe care il reprezinta.

Re: Trenurile CAF Robert24

Pana la urma aceste observatii ar trebui sa conteze foarte mult pentru cei implicati in proiect. Feed-back-ul e mereu important. Dar mi-e teama ca observatiile vor fi pur si simplu ignorate si mai mult or sa aduca asa zise argumente ironice....

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Sigur ca le vom lua in considerare.
Banuiesc ca urmatoarea serie va fi mult mai buna si mult mai ieftina...
Ceva nu se pupa, nu-i asa?

Apropos, va trimit la sfantul caiet de sarcini si la pretul limita propus de Metrorex.
Banuiesc ca oricine facea un tren mai bun la banii astia (inclusiv Astra Arad).

Noroc ca nu existau atatea forumuri atunci cand au venit BM-urile, cine stie ce s-ar fi scris si despre acelea.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF Utilizator anonim

Daca observatiile privind estetica, lumina, informatiile afisate pot fi considerate mai mult ca preferinta fiecaruia sau simtul estetic, partea cu zgomotul ventilatiei si ca te sufoci in ele este mai grava. Dar intr-adevar, ventilatia este slaba, mult mai slaba chiar si decat la BMurile din prima serie, dar in schimb e zgomotoasa. As spera totusi ca sunt reglaje ce se pot face din softul trenului (turatie ventilatoare, trepte de temperatura daca or avea).

P.S. Citind mesajul anterior care nu era postat cand am dat reply, toti am inteles ca contractul a fost atribuit pe criteruiul de pret minim, dar macar un sistem de ventilatie mai eficient si silentios decat la nivelul anului 2001 cred ca se putea face.
P.S.2. Bombardierele sunt si ele criticate destul, mai ales BM1, pentru ventilatia ineficienta. Adica asta ar fi unul din punctele "de studiu" pentru constructorii de metrouri, ventilarea eficienta si silentioasa a unui tren aglomerat in conditii de circulatie in mediu inchis. AC in metrou nu cred ca e fezabil si rentabil oricat m-ar injura unii colegi de forum, dar ventilatia trebuie sa fie perfecta.

Re: Trenurile CAF andrei11

Da cu GAP - ul, cu GAP - ul cum e ? A cazut vreunul* in GAP pana acum ?

Re: Trenurile CAF Cristy

Cu toate ca le-am laudat in mesajele anterioare, trebuie sa recunosc si eu ca cele 30 de minute pretrecute azi in Mures au fost destul de "incinse", in conditiile in care nu era aglomeratie, ci doar scaunele ocupate plus alti cativa calatori in picioare ( se poate vedea si in filmele postate). Am stat atat pe scaun, cat si in picioare si n-am simtit pic de aer venind in tren, iar cat am stat pe scaun n-am simtit cum ma bate vantul in ceafa, ca la Bombardier.

Re: Trenurile CAF subway guru

@andrei11
Pai daca nu ar replica nimeni, ce haz ar mai avea forumul asta???
Deci...
Dom' doctor...GAP neGAP e la vechiturile alea...vechi!
:)
Dar cu cei 7cm latime in plus???
Cate peroane au fost 'raschetate' de rama CAF azi 'gratis'???
Alelalte CAFuri zac in depou ca nu intra la peron???
:) :)
@puiu
Chiar nu te-ai lamurit pana acum ca unde-s doi romani sunt...trei pareri?...minimum!!!
Uite, iti spun eu parerea de premonitie a unui user din pacate decedat,
Dl Nicolae Furdui Iancu despre cele doua rame puse azi in circulatie:
Pe Muras si pe campie
Nu-i rama sa-mi placa mie

Dar mie, mie, mie
Nici ca-mi pasa,
C-a mea-i mai frumoasa
Si mult mai 'nervoasa', mai, mai!!!

ca doar are motoare Mitsubishi!  :ugeek:

P.S.
Cu ventilatia n-o sa putem ajunge la vreo concluzie vreodata...pe unii-i trage 'corentul', altii transpira supra-abundent si la polul nord, unii sufera de claustrofobie si pe stadion, altii au probleme de echilibru chiar si agatati de bara ca cimpanzeul de craca, etc, etc, etc,...
:popa:

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Problema este ca trebuie sa impaci si varza si capra.
Protocoalele de zgomot si de ventilatie se bat un pic cap in cap.
Ar trebui ca ventilatia sa functioneze in orele de varf la un 80 % si nicicum la 40% ca in modul automat.
o sa vedem...

Nu constati ca lumea nu prea intelege criteriul 'value for money'???
Visam cai verzi pe pereti, suntem cam rupti in dosul nadragilor dar am vrea Mercedes la pret de Trabant!
Vise taica!
Mai bine da-ne un hint despre data la care ne-am putea scalda in urmatoarele doua ape!
8-)
In rest, despre IVA, Bombardiere si de acum si despre CAFuri...vom ramane indragostiti de ele, deh, nostalgia, bat-o vina!  :oops:

In Barcelona exista cateva serii de trenuri de metrou CAF.
Una dintre problemele cu care s-au confruntat acele trenuri a fost insuficienta sistemului de ventilatie.
Au avut o filosofie foarte simpla:
Au dat gauri in tavane pana cand raportul nemultumitilor fata de multumiti a ajuns la 1:1.
Este imposibil sa multumesti pe toata lumea.
Important de stiut este faptul ca aproape toate elementele de interior sunt fabricate in Romania.
Poate ar fi momentul, inainte de a cere, sa fim in stare sa mai si oferim.
Oricum, avem ce discuta pentru cateva saptamani.
Dupa asta propun sa ne intoarcem la M5 ca este mai distractiv.

Re: Trenurile CAF Robert24

subway guru wrote:
Nu constati ca lumea nu prea intelege criteriul 'value for money'???

Poate asta nu. Dar 'money' si 'value' separat inteleg cu totii! 'Money' s-au vazut. 'Value' insa mai putin....
Totusi vorbim de un tren cu 10 ani mai nou decat ce aveam. Unde e progresul tehnologic? Hmmmm.... :popa:

@puiu
Nu mai inainte de a le vedea si pipai pe toate partile 'pe viu' si pe celelalte 12!
@Robert
'Value for money' s-a vazut la licitatie...Bombardier a cerut 20 meleoane euroi mai mult pentru acelasi produs...adica 20%...more money for the same value!...sau ati si uitat???...pentru un produs cvasi-identic cu BM2...
Aveti memoria asa de scurta???
Acelasi lucru s-a intamplat si atunci cand s-au adjudecat BM1...Bombardier (adica nu Bombardier ci la vremea aceea AdTranz) a oferit un produs cu  fix 20 meleoane euroi mai ieftin...si a impuscat contractul! (la data aia oferta Bombardier originala a fost cu mult 'peste'...)
E chiar asa de greu de priceput ca nu-ti ofera nimeni Mercedes la pret de Trabant???
Dar un Mitsubishi?...ei, aici parca, parca e un raport optim 'value for money'!
O seara buna!

P.S.
Cam cat costa o rama Siemens la Varsovia? Dar o 'rusoaica' la Sofia? dar o Alstoama la Buda+Pesta?
Hai sa ne trezim din vise, sa ne punem pe o scala comparativa si apoi sa tragem concluzii pertinente cine e mai 'negustor' si cine a obtinut realmente 'value for money'...poate totusi surprinzator constati ca 'romanii nu e prosti...' :mrgreen:  :ugeek:  8-)
...si ca ne invidiaza multi ca avem trenuri bune, fiabile si ieftine... :o

Go to page:  1  ... 61 62 63 64 65 66 67  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463820 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”