MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094999 views

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 234

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF Utilizator anonim

Arges este in curs de livrare, pe la ora 16 a plecat din gara de nord.

Re: Trenurile CAF adisoft1991s

Rama CAF Arges in Gara de Nord
https://www.youtube.com/watch?v=nHpI-cTH2Eo

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF IK4

Nu stiu daca s-a mai scris, dar am observat ca aceste trenuri arata foarte urat la exterior in zona articulatiilor. Extremitatile vagoanelor par facute din topor, fara nici un fel de finisaje spre deosebire de Bombardier, care are acel finisaj frumos din inox si colturile rotunjite. Parca lipseste ceva de acolo. Nici URAC-ul nu le-ar fi lasat asa.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Apropo de ce spune IK4. Oltul "curgand" azi pe la Leonida
Olt.jpg (68.45 KB; downloaded 3541 times)

Re: Trenurile CAF Goldmund

Apropo de acele detalii dintre vagoane:
Cine isi bate joc de calatori, de bucuresteni? - de Romania de fapt...
CAF, sau METROREX?

Re: Trenurile CAF Goldmund

Cred ca lipsesc niste 'aparatori'(pentru burdufurile inestetice) pe care trenurile din Varsovia si Budapesta(Alstom) le au cu siguranta...Sper sa le aiba si CAF-urile.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Asa cum s-a spus, astea nu sunt lucruri "capitale", cum nu sunt nici barele de sustinere. Important este ca are roti si ele se si invart. ;).
Aaaa, important este  si ca nu cade nimeni pe sina prin spatiul dintre tren si peron.

Re: Trenurile CAF subway guru

Perfect corect!
Imi place ca incepeti sa ganditi logic!
;)

• IK4
  • Posted:
  •  

Dar cum de Metrorez nu s-a gandit si la GAPul dintre peron si burduf? Daca vrea careva sa urce si pe-acolo? :lol:
Si burduful ala unde l-or fi gasit fratilor, ca si saracul 7091 s-ar mandri cu ale lui daca ar mai exista.

Totusi nu e timpul trecut sa se monteze niste aparatori acolo. Daca statului ii pasa pe ce arunca banii, poate conditiona semnarea proceselor verbale de receptie. Sunt sigur ca exista o lista de probleme de rezolvat pana la receptie, la care se poate adauga si aceasta (daca nu e deja acolo).

Dar sa vedem ce se intampla si cu omologarea AFER, la Budapesta au stat cu trenurile vreo 2 ani pe bara pana s-au rezolvat toate problemele.

Apropo de Budapesta:

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Inainte de a vorbi doar de dragul de a ne baga in seama, ar trebui sa gandim o secunda.
1. Design-ul exterior/interior al trenului a fost deja aprobat.
Deci, nu se poate pune in lista cu puncte deschise lipsa scuturilor.
2. In comparatie cu trenul de la Budapesta, la BM3, distanta intre vagoane este mult mai mica. Daca s-ar pune un scut in acea zona s-ar limita raza de inscriere in curbele din depou.
3. Modelul de burduf de la Budapesta permite decuplarea burdufului la jumatatea distantei dintre vagoane (mai scump).
In cazul BM3, burduful se desface de pe unul din vagoane la ruperea trenului (mai ieftin).

De cerut, se poate cere orice, dar, daca nu s-a cerut cand a fost momentul oportun....

Re: Trenurile CAF Cristy

Noile trenuri de metrou intră în funcţiune în 10 zile

Primul tren, "Dunărea", aşteaptă din zi în zi autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Feroviară Română. Până la sfârşitul lunii, Metrorex va avea trei noi trenuri de metro CAF în exploatare comercială.

Primele trei rame de metrou, dintre cele 16 pe care Metrorex le-a cumpărat de la spaniolii de la CAF, va intra în funcţiune până la sfârşitul acestei luni, estimează reprezentanţii Regiei. În acest moment, primul tren, denumit Dunărea, este în faza finală a primirii avizului de funcţionare de la Autoritatea Feroviară Română.

„După efectuarea recepţiei la punerea în funcţie a trenului, acesta va fi pus în serviciul comercial cu călători. Celelalte trenuri vor urma să efectueze recepţia la punerea în funcţie şi respectiv, punerea în serviciul comercial cu călători, după finalizarea cu bune rezultate a recepţiei la punerea în funcţie a primului tren BM3. Trenurile vor fi în exploatare pe Magistrala 2 şi sperăm ca primele trei trenuri vor circula până la sfârşitul lunii iunie 2014. Restul trenurilor, în ordinea fabricaţiei, vor fi în exploatare până la sfârşitul anului 2014”, spune Aurel Radu, directorul Metrorex.

Aceste trei trenuri au fost aduse pe calea ferată direct de la constructor, din Spania.
Restul de 13, potrivit contractului, se construiesc la Atelierele Griviţa, din Bucureşti.

Aceste garnituri de tren vor schimba vechile garnituri de metrou fabricate în anii '70 la IVA Arad, actuala Astra Vagoane Arad. Ele vor circula  pe Magistrala 2 Bucureşti Berceni-Pipera.

Contractul pentru cele 16 rame de metrou se ridică la circa 100 de milioane de euro.

Intregul articol aici: http://www.economica.net/noul-tren-de-m...82304.html

• IK4
  • Posted:
  •  

puidemorosan wrote:
Inainte de a vorbi doar de dragul de a ne baga in seama, ar trebui sa gandim o secunda.

Da draga, vezi, noi aici vorbim, nu gandim. Numai voi astia de la CAF ganditi si se si vede doar uitandu-te la mizeria aia de articulatie. Asa ceva n-am mai vazut de pe vremea DAC-urilor articulate si V3A-urilor clasice, inainte de '90.
Tren facut de economisti: ieftin. Niste ingineri, chiar si cu bani putini ar fi gasit o solutie decenta acolo.
La Bombardier ti-e drag sa-l privesti la exterior, desi interiorul e destul de simplu.

Dar atat timp cat vor sta pe doar M2 si nu le voi vedea prea mult, e treba Metrorezului ce face cu ele, daca le accepta asa sau nu (desi sunt banii nostri, ai tuturor). Sper doar ca n-ati facut rabat si prin parti critice, inaccesibile privirilor de pe peron.

Re: Trenurile CAF florin

subway guru wrote:
Perfect corect!
Imi place ca incepeti sa ganditi logic!
;)

Cred că ne-am bucurat prea repede, colegii au revenit la căutat nod în papură. :evil:

Mă abțin de la comentarii, ar fi prea acide pentru niște oameni așa sensibili.  :roll:

• IK4
  • Posted:
  •  

florin wrote:
Mă abțin de la comentarii, ar fi prea acide pentru niște oameni așa sensibili.  :roll:

Offtopic: Foarte bine ca te abtii, e de apreciat. Fiecare are dreptul sa se exprime si ar fi pacat sa scoatem toti sticlutele cu acid pe-aici in apararea unei opinii proprii si personale.

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463924 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”