Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

Topic: Refacerea infrastructurii pietonale între Unirii - Victoriei

686 posts, 260908 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 49

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

ovidiu wrote:
ceea ce s-a facut pe bucata Alba-Iulia-Anton Pann nu e chiar atat de rau.

Deacord partial, partea pietonala imi place, pavajul este de o calitate superioara fata de tot ce am vazut in oras pana acum, arata foarte bine.
Insa atunci cand imi aduc aminte ca a fost scarificata jumate de zona pietonala, zburati copaci, gard verde iar in loc s-a pus asfalt, TOATE avantajele descrise de mine mai sus se anuleaza. Daca am avea si noi o societate civila reala in oras, asemenea mizerii nu ar fi trecut. Este sanctionabila anume treaba de conversie a spatiului pietonal in parcari, daca acceptam asa ceva sub pretextul ca s-a creeat linga un trotuar, inseamna ca acceptam practica mituirii  populatiei pentru voturi, in rezultat in viitor puntem ajunge la parcari in parcuri.

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ovidiu

Cateva noutati de pe Unirii, lucrarile au ajuns la Theodor Aman
aici aproape e gata...
DSC_0007.JPG (1.72 MB; downloaded 5011 times)
mai intai se bronzeaza dalele
DSC_0009.JPG (755.59 KB; downloaded 5003 times)
arata omenesc
DSC_0011.JPG (1.99 MB; downloaded 5006 times)

In poza 2 se vede cum au mutat gardul de pe terenul privat pentru a face loc lucrarii (initial gardul era pana la trotuar). Banuiesc ca in spatiul ingradit o sa apara un imobil de birouri. Doamne fereste sa avem si noi un parc...
in asteptarea finalizarii lucrarilor
DSC_0048.JPG (562.25 KB; downloaded 5014 times)
au mutat gardul pentru a face loc lucrarii
DSC_0195.JPG (913.07 KB; downloaded 5013 times)

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ByOnu

Arata foarte bine intr-adevar. Initial am fost impotriva, ..ca oile :lol: Dar, apoi m-am gandit: decat doua trotuare parcari, mai bine unul adevarat si unul parcare. Calitatea lucrarilor pare foarte buna, spre deoasebire de lucrarile PMB.

Sper doar sa nu fie taiat copacul din ultima poza, poate fi ocolit cumva. Daca Ceausescu a ocolit un copac atunci cand s-a betonat Dambovita (din ce am vazut aici pe forum) cu siguranta putem sa oculim un copac pe un trotuar amarat.

Asa este, fata de lucrarile PMB parca suntem in alta tara (deci, se poate). Imi doresc sa inainteze pana la magazinul Unirea si zona sa se umple de terase. Deocamdata, din discutiile cu un consilier local S3, vor sa continue dar nu e nimic stabilit. Parca ar fi pacat sa se opreasca aici. Inteleg ca Negoita vroia la intersectia asta (Theodor Aman cu Unirii) ceva cu fantani arteziene si verdeata. Sa speram ca va fi asa. Tot de la consilier am aflat ca Garda de Mediu nu le-a dat voie sa taie niciun copac. Asa ca au fost nevoiti sa improvizeze. Sper ca in acest fel sa scape si plopul din imagine...
pana aici s-a ajuns cu lucrarile
aman-unirii.JPG (1.89 MB; downloaded 4828 times)
gardienii pazesc opera de arta...
DSC_0013.JPG (940.19 KB; downloaded 4830 times)

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

F bine ca nu taie copacul ala... e mai batran decat toti primarii sectorului 3 la un loc ... sa faca trotuar pe langa el si sa-l lase la mijloc ca se poate...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Utilizator anonim

Sa nu se atinga deloc, ca daca se apuca niste destepti sa il "toaleteze", intr-un an de ciot.

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei andrei11

Hm...
In Cismigiu au fost toaletati ( "masacrati ")  toti  copacii  - de  pe cele 2 alei paralele care duc pana aproape de primarie - acum cativa ani, acum arata foarte bine.
In spatele blocului meu tot asa, asta iarna, vad ca au infrunzit si se dezvolta bine.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

ByOnu wrote:
Initial am fost impotriva, ..ca oile :lol: Dar, apoi m-am gandit: decat doua trotuare parcari, mai bine unul adevarat si unul parcare.

Acum recunosc eu inca am ramas la stadia de oaie, sau berbec (nustiu cum este mai corect de zis), eu inca mai intreb daca se putea totusi sa refaca ambele trotuare (anume in forma de trotuare pietonale), sa se izoleze cu niste stalpi (ca masinile sa nu intre), iar "parcarile" sa fie mutate dupa blocuri (in sectorul 6 s-a putut parca)?

Sau termenul de "moca" este ceva sfant pe pamanturile carpato-danubiano-pontice?
andrei11 wrote:
Hm...
In Cismigiu au fost toaletati ( "masacrati ")  toti  copacii  - de  pe cele 2 alei paralele care duc pana aproape de primarie - acum cativa ani, acum arata foarte bine.
In spatele blocului meu tot asa, asta iarna, vad ca au infrunzit si se dezvolta bine.

Si ce e foarte bine ca pe astia ii apuca toaletarea anume inainte de vara (cand intamplator ai nevoie de umbra aia), si eu am vazut niste toaletati de astia, din care au ramas doar trunchiurile, nu se putea astepta cu toaletarea asta mai spre toamna?
ovidiu wrote:
Imi doresc sa inainteze pana la magazinul Unirea si zona sa se umple de terase.

Ok se umpla cu terase, unde mai umbla homo sapiends? in noua parcare, intre masini? Dar bececletele pe unde so ia?
E frumos, e mirifc, avem in sfarist in buricul targului un proiect care ne caracterizeaza mentalitatea. Cum se spune "sa vine turistu sa vada cu cine are de afacere".

ovidiu wrote:
Inteleg ca Negoita vroia la intersectia asta (Theodor Aman cu Unirii) ceva cu fantani arteziene si verdeata.

Da, astea mai lipseau, ce ne trebuie noua copaci. Vrem parcari si arteziene!

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ByOnu

ADY881 wrote:
Acum recunosc eu inca am ramas la stadia de oaie, sau berbec (nustiu cum este mai corect de zis), eu inca mai intreb daca se putea totusi sa refaca ambele trotuare (anume in forma de trotuare pietonale), sa se izoleze cu niste stalpi (ca masinile sa nu intre), iar "parcarile" sa fie mutate dupa blocuri (in sectorul 6 s-a putut parca)?

Nu ma intelege gresit. Solutia corecta era exact cea pe care ai expus-o, dupa cum am mentionat si intr-un alt topic:
ByOnu wrote:
Cand vom incepe sa construim si noi parcari etajate intre blocuri?? :evil:

Dar, decat doua parcari, mai bine una.

Trotuarul care in prezent este parcare trebuia sa fie impartit in trotuar si pista de biciclete, astfel iti incapeau lejer terase cate vor.

ADY881 wrote:
Ok se umpla cu terase, unde mai umbla homo sapiends? in noua parcare, intre masini? Dar bececletele pe unde so ia?
E frumos, e mirifc, avem in sfarist in buricul targului un proiect care ne caracterizeaza mentalitatea. Cum se spune "sa vine turistu sa vada cu cine are de afacere".

Da, astea mai lipseau, ce ne trebuie noua copaci. Vrem parcari si arteziene!

Ady, biciclistii nu se pot plimba pe unde se plimba oamenii, pentru ei trebuie piste. Oamenii ar avea loc printre cateva mese, pot delimita spatiul. Oricum trotuarul e lat, e loc destul. Deocamdata, se pare ca mai avem de invatat la capitolul piste de biciclisti.
Cat despre fantani, asa se laudau ei. Oricum, le prefer in dauna dalelor sub soarele verii. Copaci noi, afara de platanii pusi asta-toamna, nu cred ca mai putem spera sa vedem ceva prin zona. Iar cand o sa stam la umbra lor o sa fim, foarte probabil, la pensie. Vorbesc de cei norocosi, bineinteles.

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Budy187

Exista o sansa ca lucrarile sa se mute mai inspre Unirea, deoarece partea opusa de unde au fost realizate pozele este in lucru, iar unele zone abia acum au fost atacate. Traim, vedem

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31  ... 49

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”