Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1252 posts, 425276 views

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 90

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ADY881

ciordescu wrote:
Dupa cum arata aceste ghidaje cam lipseste cel spre Expozitiei....dar sper sa ma insel!!!

Ala spre Expozitiei a fost desfiintat din lipsa de fonduri(ca si trecerea subterana de pietoni/nod intermodal), a aparut la un moment dat stirea, insa din pacate mass media, a acoperit-o cu stirea veche unde apare pasajul in"Y", din considerente de lipsa de informatie(adica Primaria este inapta sa intretina o comunicare normala cu mass-media si cetatenii), unele situri ce mai dau stire despre pasaj, au comasat noile auzite "pe surse", cu stirea veche(ce dateaza de acum 2 ani sau ceva de gen) unde se afirma ca pasajul va avea de ramificatii. Deci pasajul nu va fi in forma de "Y", ci in forma de "I"(spre Kiseleff).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bercenicity

Apropo, banuiesc ca se desfiinteaza pasajul pietonal dinspre Herastrau spre fostul capat 41 :roll:

• ADY881
  • Posted:
  •  

bercenicity wrote:
Apropo, banuiesc ca se desfiinteaza pasajul pietonal dinspre Herastrau spre fostul capat 41 :roll:

Oricum era o chestie mai mult jenanta(nu mai stiu cand a fost facut, insa telul lui nu este sa ajute pietonii(mai ales aia handicapati), telul lui este sa elimine pietonii din calea masinilor ce isi au drumul intamplator spre centru(pe aceeasi principiu sunt si pasajele pietonale/intrarile de metrou  de la PCG si Victoriei), nici in o tara civilizata nu se fac treceri subterane in o zona de promenada(nu mai zic de asfaltari(piatra cubica era ideala) si pasagiade). Adica daca elimina pasajul ala jegos, macar asta folos de la jucaria electorala pe nume "pasaj rutier subteran PPL".

PS treceri de pietoni subterane in tarile civilizate se fac exclusiv sub sosele/autostrazi urbane. Doar in tari totalitare(Rusia, Belorusia, Coreea de Nord) se fac treceri de pietoni subterane peste tot (mai mult cu scopul de a scoate lumea din drumul coloanelor ofciale cu carmacii statului, mai nou si pentru "fluidizarea traficului"). Daca ne aducem aminte de unele proiecte ale lui Oprescu pasajele pietonale subterane de la Arc, Romana(fara ingroparea trecerilor de pitoni de pe Kiseleff, pasajul electral de la PPL, va avea efect de mare FASSS, adica coada nu se va muta da la PPL la Arc, ci coada se va forma indata dupa iesirea din pasaj, din cauza trecerii respective http://old.wikimapia.org/#lat=44.4756497&lon=26.0736416&z=18&l=29&m=h)adica vor fi treceri subterane si sub Kiseleff.
Si acum ma intreb, Oprescu este un carmaci democratic(care nu intreaba pe nimeni cand face ceva), sau este un Kim Jong Un de Romania?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Capatul lui 41 tot pe acolo e.
Pai si ce face cu pasajul pietonal, demoleaza o bucata si lasa pe cealalta?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Eu spun sa nu ne grabim, nu stiu de ce dar miroase a proiect inceput, abandonat, reluat, iar abandonat, blablabla. Asta e parerea mea.

Off topic :
Vad ce se intampla la Ciurel, la Muncii si la NG cu Splaiul. Ca sa dau numai cateva exemple. Pe de alta parte ar trebui neaparat pasaje pe Splai la Vitan si la Timpuri Noi.
Ăsta de la NG e ca nuca-n perete.
A, era sa uit, mai trebuie sa faca o juma si la Mihai Bravu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sava_6115-6315

Am o curiozitate: lucrarile si joaca de-a  mai radem, mai taiem... posibil mai  adaugam... neprevazute... (cum  e la noi) sunt corelate cu o viitoare retea de metrou ce va trece prin zona? Sau macelaru' capitalei sapa dupa principiul eu sunt primu, nu ma intereseaza; restu sa se descurce? Oricum nu cred ca sunt sanse prea mari ca in urmatorii 20-30 ani  sa vedem metrou spre Otopeni.... Dar, totusi, s-au  facut niste studii, proiecte , s-a batut relativ in cuie traseul eventualei linii  de metrou... Sper sa nu fie pe viitor situatii ca la Razoare, unde metroul a cam incurcat pasajele primariei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului florin

Din câte știu s-a tot precizat de-a lungul timpului prin articole că pasajul ține cont de viitoarea linie de metrou.

La Răzoare e invers, de fapt Primăria a încurcat lucrările la metrou. Pasajul de la Răzoare trebuia să se facă concomitent cu metroul, dar cum lui Oprescu nu i s-a părut o prioritate cei de la metrou au trebuit să modifice proiectul astfel încât să se poată construi pasajul primăriei mai târziu.

• ADY881
  • Posted:
  •  

@ Sava
Referitor la M6 nu ai drepate, de ce o sa iti explic aici https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=195&t=237&p=153286#p153286, deoarece ne abatem de la subiect. Dar chiar si daca corputii reusesc sa isi bage linia lor de suflet M6 bucurestenilor pa gat, traseul firesc al ei nu ar trebui pliat sub un viitor cartier de birouri(dupa Romexpo) si dupa terminalul lui 41, deoarece  va => niste "S"uri fortate facute de catre acele tunele ale M6 => mai multi km de tunel=> mai multi bani noi amarastenii vom trebui sa platim pentru linia minune(inclusiv taxa de smecher pentru politicienii nostri dragi).
pS In ce tara ne bananiera ai vazut tu, ca  cineva sa plieze reteua de metrou, sub un viitor cartier si sub un terminal de tramvai?
Daca se intampla natural sa treaca pe sub bine, daca nu terminaul de tramvai se poate muta, sau se poate face un mic tunelas pietonal cu trotuare rulante (ca alea de la Basarab), care sa subtraverseze PPL si sa uneasca terminalui lui 41 cu o posibila statie de metrou M6 PPL(locatia nataurala a careia ar fi fost in apropiere de Casa Scanteia, nu aia propusa de specialstii Lu Peste de la Metroul SA).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Sava_6115-6315

ADY881 wrote:
@ Sava
Referitor la M6 nu ai drepate, de ce o sa iti explic aici https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=195&t=237&p=153286#p153286, deoarece ne abatem de la subiect. Dar chiar si daca corputii reusesc sa isi bage linia lor de suflet M6 bucurestenilor pa gat, traseul firesc al ei nu ar trebui pliat sub un viitor cartier de birouri(dupa Romexpo) si dupa terminalul lui 41, deoarece  va => niste "S"uri fortate facute de catre acele tunele ale M6 => mai multi km de tunel=> mai multi bani noi amarastenii vom trebui sa platim pentru linia minune(inclusiv taxa de smecher pentru politicienii nostri dragi).
pS In ce tara ne bananiera ai vazut tu, ca  cineva sa plieze reteua de metrou, sub un viitor cartier si sub un terminal de tramvai?
Daca se intampla natural sa treaca pe sub bine, daca nu terminaul de tramvai se poate muta, sau se poate face un mic tunelas pietonal cu trotuare rulante (ca alea de la Basarab), care sa subtraverseze PPL si sa uneasca terminalui lui 41 cu o posibila statie de metrou M6 PPL(locatia nataurala a careia ar fi fost in apropiere de Casa Scanteia, nu aia propusa de specialstii Lu Peste de la Metroul SA).

Eu am intrebat de M6 ca s-au  facut studii si unii destepti au  zis : Gata! Asta e traseul!  Oricum  e aiureala ce au stabilit cu  M6,  dar asta e alta discutie. E normal si logic ca printr-o investitie in infrastuctura CFR sa se creeze o legatura rapida si directa intre Aeroport si Gara. :popa:  In concluzie: M6 -  bani  aruncati aiurea pe studii si proiecte.

Problema de la Razoare nu o mai  stiam  sigur, dar in  esenta este necorelarea proiectelor si investitiilor in general, in tara asta!

• ADY881
  • Posted:
  •  

Sorin62 wrote:
Când om fi la fel de bogați ca ei, o să le demolăm și noi și vom construi pe dedesubt.
Pardon, am uitat că nici așa nu e bine - vezi opoziția față de pasajul subteran de la PPL. Care erau argumentele? Că este inutil? Că este prea scump? Bani aruncați degeaba?

Argumentele erau ca:
1)pasajul nu are ce cauta in o zona de agrement care este Herastrau
2)acest pasaj iti aduce si mai mult trafic pe o artera (Kiseleff) ce are statut de monument istoric(daca nu ma crezi uite-te la un documentar facut de Stelian Tanase http://vimeo.com/59750292), una dintre putinele aretre frumoase din Bucuresti, pe care orice primarie civilizata ar face-o cat mai pietonala posibil.
3)acest pasaj aduce traficul pe Kiseleff , dupa unele masini o iau pe Prezan, dupa pe Dorobantilor si Aviatorilor, insa  intersectiile de pe Inelul Principal sunt configurate in asa fel incat ti-e mai usor sa o iei mai departe spre centru (pe Victoriei, L.Catargiu, Dorobantilor)
4)daca exceptam statutul de monument istoric al sos.Kiseleff, si zona de agrement/parcul Herastrau, mai logic ar fi fost sa se faca un pasaj pentru a ajuta soferii sa iasa din oras(axa S-N), insa din cauza punctelor 1) si 2) nu se putea realiza un pasaj dublu sens (imi inchipui cat a injurat Oprescu acest parc si sos.Kiseleff :lol:  :lol:  :lol:  putea sa isi faca un mega pasaj 2x2benzi, dupa la alegeri sa isi bage un banner enorm deaspra intrarii (cum sa intamplat in cazul pasajului rutier Pipera), putea sa mai faca o reabilitare termica a Casei Presei Libere :lol: , sa o vopseasca in culori vii, si gata inca un punct de reclama electorala), din cauza acestor arii protejate a recurs la matrapazalacul de a intra in spatiu verde cu pasajul lui. Iar comform studiului de trafic facut de PMB:

Rezulta ca viitorul pasaj rutier de la PPL, va "fluidiza" a 3-a coada ca lungime, => ca Oprescu nici nu se uita pe studiile efectuate de catre PMB, el pur si simplu pune degetul pe harta Bucurestiului si zice:
"Vreau aici pasaj! Nu ma intereseaza cum, dar vreau aici pasaj si gata!"
Mai vrei argumente?
De fapt unui cetatea subiectiv poti sa ii dai multe argumente bine fundamentate pe documente oficiale, insa el fiind subiectiv tot o tine pe varianta lui, am mai patita asta si in alte topicuri :lol:  :lol:  :lol: . Nu zic, si eu sunt fan masini, si mie imi plac masinile americane din anii 60(in speta Camaro :mrgreen: ), si eu mi-as fi dorit sa am cateva masini in familie (inclusiv un SUV britanic RR), insa hai  sa mai lasam visele si egoismul(sa mergi tot timpul cu masina prin oras, daca esti sanatos ai 2 picioare si sa tot vrei mai multe benzi, pasaje  si parcari moca, nu este asta un egoism ?), si sa incepem sa mai numaram banii de care dispune tara.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Uite care e problema, eu fac intr-o zi normala de lucru 90 - 130 km cu masina strict in oras, intr-un orar foarte flexibil, incepand cu ora 7,00 si terminand pe la ora 24,00 ( nu tot timpul, si cu pauze in intervalul acesta orar, ca nu merg incontinuu, evident ).
Cu ce ma ajuta RATB - ul  ?
Tine cont ca   deplasarea cu masina nu e un obiectiv in sine, ci trebuie sa ajung in diverse puncte.

Pasajul PPL ma va ajuta foarte mult si e facut fix pe directia care trebuie.
Oricum dupa Inviere plec o saptamana din Bucuresti si atunci voi face aproximativ 400 km zilnic, asadar aproximativ 3000 km. Cu ce ma poate ajuta transportul intre orase cu trenul ? Ca pe unde ma duc eu circula si trenul. Nu ies din tara in intervalul asta, poate numai la Ruse si Chisinau.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Eu nu inteleg aberatia ca acest pasaj va aduce mai mult trafic pe Kiseleff?!?!
Fluxurile raman oarecum constante.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

nu e vb de cantitate ci de timpul in care se "propaga" aceasta cantitate de auto.... o mica diferenta pe care majoritatea nu o inteleg si o pun, eronat, pe seama cantitatii

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

EU nu inteleg un lucru. Daca fac acesta abera ... pardon, pasaj subteran, pe unde o sa mai treaca viitoarea M6 si poate in extenso viitoarele statii de mtrou ?

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”