Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5

302 posts, 140180 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 22

📖 Pagination options
Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Serban

Foarte bine ca le refac. Era rusinos, trotuare noi pline de santuri.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 ADY881

Intrebarea este, cand invatam UTI (sau cine e cu cablurili) sa isi traga firele inainte de asfaltare? (sa nu aruncam bani pe geam)
PS Sau exista vreo problema tehnica, ce incurca la instalarea cablurilor inainte de asfaltari?

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Costin

ADY881 wrote:
Sau exista vreo problema tehnica, ce incurca la instalarea cablurilor inainte de asfaltari?

Da, nu stiau unde sa puna semafoarele ca nu aveau proiect...

Am trecut ieri pe Buzesti. Pistele de biciclisti blocate de 3-4 masini, oricum mult sub ce ma asteptam sa vad. In schimb, trotuarele sunt aproape inexistente. Sunt zeci de masini pe trotuare, pe pamantul de la copaci. E o rusine ce se intampla acolo, cred ca nici in Africa nu e asa. Era o batrana, saraca, cu un copil in carucior...din 10 in 10 metri se dadea jos de pe trotuar, mergea pe sosea si dupa urca iar bordura cu caruciorul, ca sa poata sa treaca de masini. Rusinos!

• ADY881
  • Posted:
  •  

Solutie, bordura in locul stalpilor de plastic, si niste stalpi de fier pentru locurile ce perimt accesul pe trotuare.
Este extrem  de simplu sa eviti parcarea ilegala, sa vedem daca Oprescu are cohones sa faca curatenie pe Buzesti.

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Sava_6115-6315

E barbarie cu parcarile! La Romania trebuie solutii radicale, nu desene pe asfalt sau stalpisori de plastic. Odata cu ingustarea Caii Victoriei, bizonii vor parca pe unde apuca. Nimeni nu face studii de trafic, de mobilitate a populatiei ca sa imbunatateasca transportul in comun. Asa ca vor fi din ce in ce mai multe masini intr-un oras fara parcari.

De curiozitate: politia mai patruleaza pe Buzesti-Berzei? Ori s-a terminat campania de imagine a macelarului cu iz de edil?

Cu siguranta patruleaza, ca altfel nu ar fi fost sigur doar 3 masini pe piste. Si in toate erau soferii la volan, deci nu erau de mult acolo. Am si vazut 2 echipaje de la locala care dadeau niste amenzi, nu am vazut exact pentru ce. Insa chiar de langa ei a coborat o masina de pe trotuar si nu i-au facut nimic pentru ca celor de pe trotuare nu au ce sa le faca.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Sava_6115-6315 wrote:
E barbarie cu parcarile! La Romania trebuie solutii radicale, nu desene pe asfalt sau stalpisori de plastic.

Marlani sunt peste tot, peste tot exista un dificit de locuri de parcare, insa le ei in vest bizonul stie ca va fi pedepsit, deoarece la ei exista diferite solutii de pedepsire  lor (politie specializata, sau masini care circula toata ziua si filmeaza tot, slujbe speciale), astfel incat parcari frauduloase nu se intampla , deoarece  amenda e inevitabila. La noi nu se poate asa, la noi bariera fizica este unica solutia potrivita.

Sava_6115-6315 wrote:
Odata cu ingustarea Caii Victoriei, bizonii vor parca pe unde apuca.

Am o impresie ca primaria a invatat ceva din cazurile de pe Magheru si de aici sper, si va prevedea in poriect stalpi(sau alte bariere) care ar incurca fizic, pe cineva sa urce pe trotuar.

Sava_6115-6315 wrote:
Nimeni nu face studii de trafic, de mobilitate a populatiei ca sa imbunatateasca transportul in comun.

Deoarece  nimeni de la primarie nu e interesat sa faca ceva eficient(transport public) in oras, totul se face pentru a indupleca "nevoile" pulmii doritoare de autostrazi si parcari. Asa se face votul, asa se face banul pentru partid si campanii electorale.
Iar daca primaria ar fi facut transport public civilizat, lumea ar fi renuntat la masini si nu ar mai fi sens sa se faca pasajul PPL si alte aberatii => nu ai voturi si bani .

Sava_6115-6315 wrote:
Asa ca vor fi din ce in ce mai multe masini intr-un oras fara parcari.

Parcarile in oras nu sunt problema primariei, de ele ar trebui sa se ocupe exclusiv firme PRIVATE ca Interparking, atat timp cat la primarie se ocupa cu POPULISM, si accepta parcari pe trotuare si pe prima banda(pe artere importante), companiile ce ar putea sa investeasca in doritele parcari, nu vor veni la noi sa ne faca parcari, din motivul ca nu vor avea clienti.
Daca PMB ar fi REALISTA, ar investi exclusiv in transport public, benzi pentru bicilete (ceea ce ajuta sa descarci traficul), ar face legislatia necesara pentru reglementarea zonelor unde se parcheaza si unde nu (sa se elimine manelismul "pai eu am parcat pe prima banda, nu incurc pe nimeni").

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Goldmund

Serban wrote:
Am trecut ieri pe Buzesti. Pistele de biciclisti blocate de 3-4 masini, oricum mult sub ce ma asteptam sa vad. In schimb, trotuarele sunt aproape inexistente. Sunt zeci de masini pe trotuare, pe pamantul de la copaci. E o rusine ce se intampla acolo, cred ca nici in Africa nu e asa. Era o batrana, saraca, cu un copil in carucior...din 10 in 10 metri se dadea jos de pe trotuar, mergea pe sosea si dupa urca iar bordura cu caruciorul, ca sa poata sa treaca de masini. Rusinos!

Doar de oameni ca tine depinde cum va fi maine  civilizatia in oras, totul depinde de oameni cu spirit civic  si simt critic.
Pun si eu un film aici(daca a mai fost pus, scuze pentru repetitie!):

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Sava_6115-6315

Vineri, 14 martie am avut drum prin zona Buzesti. Din pacate era un singur echipaj  de la locala la datorie care nu facea fata bizonilor parcati pe benzile de biciclete! Iar biciclistii faceau slalom prin trafic! Deja e barbarie! Hingherii de masini parca au intrat in pamant! Semnele de oprire interzisa nu mai sperie pe nimeni. Trotuarele sunt ocupate de masini!! O sa incep sa rup oglinzi ca sa-mi fac loc printre masini. Meltenii astia parcheaza pe principiul: ocupam trotuarul si blocam benzile de biciclisti iar pietonii sa o ia pe banda ciclistilor.  :evil:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Poti sa le rupi, dar fii atent sa nu te filmeze vreo camera, ca ar putea sa iesi tu devina :lol: . Eu am ramas la ideea ca unica solutie, este inlocuirea stalpilor cu o bordura generoasa, iar pentru ca pe trotuare sa nu ajunga masinile, stalpii de metal sunt cei mai buni.
Intrebarea este, cat timp va dura pana ce primaria isi va da seama de acaste solutii extrem de simple?

Re: Discutii dupa inaugurarea tronsoanelor 1-5 Tavi

Se face si asta dar aveti rabdare sa se creeze un curent de opinie pe tema asta apoi se face o licitatie ... si mai vorbim peste cativa ani  :)

Trotuarele, de fapt parcarile, de pe Buzesti.
IMG_4549 (Medium).JPG (65.2 KB; downloaded 4349 times)
IMG_4552 (Medium).JPG (80.75 KB; downloaded 4351 times)
IMG_4553 (Medium).JPG (69.05 KB; downloaded 4349 times)

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 22

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”