Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

Topic: Refacerea infrastructurii pietonale între Unirii - Victoriei

686 posts, 262100 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 49

📖 Pagination options
Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

Da corect ... ai dreptate... nu am calculat chiar la sange cei cativa metri luati din primul spatiu verde... am calculat desfiintarea unui trotuar... sincer nu mi s-a parut chiar asa nasol... o sa vedem acum la primavara cum va arata exact..

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Costin

Cred ca este un non-subiect... e spatiu suficient pentru trotuar generos, pista de biciclete si spatiu verde dupa aceasta amenajare. Acum o fi trotuarul lat, dar e ocupat de masini sau terase ale unor restaurante. Daca se face un loc bine delimitat pt. fiecare (masini, pietoni, biciclete) nu poate fi decat mai bine decat acum. Un facelift in zona ar fi chiar binevenit, pare chiar ok ce se face acum. Si oricum traficul pietonal este scazut si va ramane asa multa vreme, zona este moarta din acest punct de vedere.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

Daca desfiintarea unui trotuar + spatiu verde e non-subiect atunci ne meritam soarta, (am scris asta si in alt loc) turcii pentru un scuar au facut mult zgomot, la noi se distruge intentionat de repetate ori sistemul de irigatii in acel loc, acum se creeaza o parcare oficiala pe locul unde trebuiau sa se plimbe oamenii => un lucuru bun :lol:

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Costin

S'ar fi desfiintat trotuarul si spatiul verde daca ar fi ramas in loc doar carosabil/parcare si betoane. Exagerezi. Va ramane suficient loc pentru toate dupa finalizarea lucrarilor, asta explicam mai sus: decat trotuar de 10m ocupat de masini parcate haotic, mai bine trotuar de 5m si parcare civilizata alaturi. Este suficient, Bd. Unirii nu e loc de promenada, dimpotriva, e zona rezidentiala si de birouri (deci necesita parcari).

• ADY881
  • Posted:
  •  

cos wrote:
decat trotuar de 10m ocupat de masini parcate haotic, mai bine trotuar de 5m si parcare civilizata alaturi.

Niste stalpi rezolvau problema, este pedesibil principiul (desfiintam zona publica de promenada si o transformam in parcare) de parca terenul ala era proprietatea alora din bloc, sau alora din banca de la parter, se deschide un precedent periculos, potrivit carora multi doritori de parcari pe domeniul public, vor navali cu dorintele sale de locuri de parcare gratis la primarie, in timp ce in orasele civilizate, parcarea in centru e cu plata(chiar si la retrograzii de rusi sa intordus taxa pe parcarea in zona centrala)sau chiar nu primesti placutele de inmatriculare pana ce nu aduci dovada ca ai un loc de parcare propriu(Tokyo), noi le facem pe spatiu verde, sunt gratis si mai suntem si bucurosi de ele :shock:  :o

cos wrote:
Bd. Unirii nu e loc de promenada, dimpotriva, e zona rezidentiala si de birouri (deci necesita parcari).

Nu e, dar cu mici investitii va deveni, are un potential mare tot bulevardul, rezidentii au o parcare dupa bloc (poti sa te uiti pe harta), si daca au nevoie locuri mai multe, sa fie buni sa isi stranga bani, sa isi cumpere parcari de alea supraetajate, de care a cumparat in sectorul 6, Poteras.
(aici in un fel ai aplicat principiul pe care il aplicau toate mass-media cumparate de RMGC, si care zi si noapte imi ziceau ca locuitorii din RM AU NEVOIE DE LOCURI DE MUNCA, de parca toata Romania este rezolvata si doar bietii oameni din RM erau someri, multi in Bucuresti au nevoie de locuri de parcare, dar asta nu insemna ca trebuie sa ne apucam sa desfiintam toate trotuarele sa le bagam parcari) Sau o fi avut ceva stele in frunte sau pe umar cineva din bloc?

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei AdrianD

Mai nasol e ca locurile de parcare realizate tot nu sunt suficiente. Mai sunt multe masini parcate pe acolo pe unde ar trebui sa fie doar trotuar. Cu astea ce se intampla, le va interzice cineva sa parcheze acolo? Slabe sperante.

• ADY881
  • Posted:
  •  

AdrianD wrote:
Mai nasol e ca locurile de parcare realizate tot nu sunt suficiente. Mai sunt multe masini parcate pe acolo pe unde ar trebui sa fie doar trotuar. Cu astea ce se intampla, le va interzice cineva sa parcheze acolo? Slabe sperante.

Nimeni nu le interzice, izolezi trotuarul cu stalpi, si gata. Multe metropole scapa de o parte importanta din masinile din zona centrala, anume prin introducerea parcarilor cu plata, unele chiar baga si taxa de intrare in zona centrala (Londra), doar noi ne mandrim cu locurile de parcare pe spatiu verde si mai cerem de la primarie, locul de parcare dar si calatoriile prin oras cum masina nu sunt un drept, ci sunt un priviliegiu. Insa asa e la noi, daca suntem mai noi in democratie, intelegem incorect si democratia.
Insa ideea e simpla sau insistam sa avem un oras civilizat, cu o zona centrala ,mai mult sa mai putin eliberata de masini, sau continuam cu dezvoltarea in stil balcanic(cu parcari in parcuri, si pasaje rutiere prin zona centrala si transportul public subfinantat si subdezvoltat respectiv).

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei AdrianD

Sa vedem daca vor pune stalpisori. Multi dintre cei care au ramas pe dinafara cred ca stau si ei tot in blocurile alea si vor cauta alte solutii.

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

Aia sunt nesimtitii care parcheaza acolo unde au intrarea in bloc si le este lene sa se duca in spate unde sunt locuri garla ... sa ne reamintim faptul ca acum 6 ani toata partea DIN SPATELE blocurilor de pe Unirii a fost reabilitate la sange si create sute poate chiar mii de locuri de parcare luand in considerare toata lungimea bulevardului ...

In 2006 lucram in zona Vulturilor-Unirii si imi aduc aminte ca a durat doua zile sa ridice aproximativ 20 de garaje, sa delimiteze trotuare si parte carosabila si doar pentru zona blocului unde lucram din 10 locuri de parcare s-au facut aproate 35-40 ....

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Serban

Au inceput lucrarile pe Calea Victoriei :D

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Serban

Capatul dinspre piata Victoriei.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Iarasi  revin cu blogul unei familii tinere din SUA, referitor la noii stalpi de pe Unirii, am gasit o parere de a lor, ca vechii stalpi sunt frumosi:
The lamps were beautiful... and so were the massive amounts of birds.

Intrebarea vine: Nu ar fi mai bine oare sa ii fi lasat pe stalpii vechi?(cu o reparare de rugina si inlocuirea corpurilor de iluminat)
Sursa: http://windywilsons.blogspot.ro/2010/01/bucharest-romania.html

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei 133 313

Nu cred ca astia se vor schimba curand. Se schimba portiunile unde sunt parii de beton armat.

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 49

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 464351 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”