MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789052 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 188

📖 Pagination options
Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo georgica2704

Un tren Metrorex s-a defectat, joi dimineaţă, în staţia Izvor. Toată circulaţia metrourilor s-a dat peste cap, iar sute de oameni au aşteptat minute în şir pe peroane.
"La ora 7.39 s-a defectat un tren de fabricaţie veche la staţia Izvor şi până au reuşit să-l repare au trecut 10 minute. Astfel s-a creat un interval de 10 minute între trenuri, lucru care a fost anunţat în toate staţiile şi în toate trenurile de metrou. Având atât de mulţi călători, s-a simţit lucrul acesta", a declarat, potrivit Romania TV, Evelin Croitoru, reprezentantă a Metrorex.
Potrivit aceleiaşi surse, trenurile şi-au reluat circulaţia normală puţin după ora 8.00.
Intreaga stire aici :http://www.libertatea.ro/detalii/articol/circulatia-la-metrou-data-peste-cap-un-tren-s-a-defectat-la-statia-izvor-480317.html

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo sab

10 minute ? Ar fi fost bine sa fie doar 10 minute intre trenuri, avand in vedere ca intervalul "normal" pe M1/M3 este 7-8 minute la ora de varf. Din pacate la 8.15 a plecat trenul de la Gorjului si urmatorul abia la 8.30 a sosit. Bineinteles ca a durat peste 2 minute sa plece din fiecare statie.
Iar nesimtitul de conducator urla "sa se foloseasca toate usile de acces ale trenului" si ca "urmatorul tren soseste dupa 2 minute". Cred ca astia au fix cu cifra 2 :twisted:

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Utilizator anonim 2

Mie de multe ori mi se pare ca transportul de clienti e o activitate secundara la Metrorex. Deseori am vazut garnituri goale gonind prin statii, goliri la Eroilor ("trenul se opreste aici, va rugam sa coboriti!), cind vine urmatorul "grabiti urcarea!" ca si cum e vina calatorilor ca graficul de circulatie a fost perturbat.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo shoppy

E o mafie a constructorilor de metrou care nu vrea sa lase sub 1mil vagonul.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo puidemorosan

Sunt convins ca nu ai habar cum se calculeaza pretul per vagon.
Apropos, pretul de 1 milion per vagon este chiar bun.

• sab
  • Posted:
  •  

Sunt si eu curios cat costa cum 30 ani un vagon de IVA noua...

Intreb si eu. Pe vremea comunismului cum se reflectau cheltuielile cu proiectarea in pretul final al unui produs? Cum se reflectau cheltuielile cu testarea produsului sau a subansamblurilor? Cum se reflectau cheltuielile de garantie? Etc.
Simplu. Nu se reflectau pentru ca erau asimilate de catre sistemul de productie.
Ce te faci atunci cand trebuie sa iei componente de la mai multi fabricanti? Sa le pui pe simulatoare pentru a proba functionalitatea inainte de a le monta pe tren. Sa platesti pentru cursurile pe care, de exemplu, Mitsubishi trebuie sa le dea clientului.
Toate astea costa.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

Nu am inteles de loc afirmatia ta.
Pot spune ca sunt in tema, dar nu la metrouri,ci in cu totul alta parte.

Vezi remarca din celakalt topic in care ti-am raspuns. Se aplica si aici.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo Cristy

BLOCAJ la metrou. Un bărbat a CĂZUT pe şine

Bărbatul a căzut pe şine la metrou, duminică dimineaţa, în staţia Eroilor. Oamenii din staţie au sunat de urgenţă la numărul unic 112 şi au spus că un bărbat a fost prins între două vagoane.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul a murit.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/blocaj-la-metr...z2u81Ho600

• sab
  • Posted:
  •  

Si, ca de obicei in astfel de cazuri, Metrorex este un dezastru la capitolul comunicare. RUSINE !
Sa va spun cum s-a desfasurat circulatia in teren, pentru ca am avut ghionionul sa iau metroul in perioada respectiva.
Metroul din Militari a venit dupa vreo 20 min (posibil si mai mult, vreo 10 min am asteptat eu si cronometrul arata deja 0:00 cand am ajuns in statie ) si a stationat cca 3-5 min in fiecare statie, la Politehnica chiar vreo 8 minute, pentru ca dinspre Eroilor se circula pe contrasens.
La Eroilor am intrat la linia 3 (cea a M1). Impresia mea a fost ca toata circulatia in statia Eroilor se desfasura doar pe la linia 3  :!: (sosiri si plecari ale ambelor magistrale). Linia 1  (unde trebuia sa sosim din Militari) era cea unde se produsese incidentul, iar la linia 2 nu am vazut pe nimeni.
Am mers cu metroul din Militari doar pana la Izvor (abia la plecarea de la Politehnica mecanicul a anuntat ca circula doar pana la Izor :twisted: ), dupa care trenul s-a intors la Preciziei de la acelasi peron. In schimb, mecanicul a anuntat ca pentru directia Unirii va sosi tren la acelasi peron. Drept urmare lumea astepta rabdatoare, desi la peronul celalalt era un metrou gol. Noroc ca am auzit anuntul mecanicului din trenul care stationa anuntand ca "trenul circula in directia Unirii-A. Saligny". Doar cativa am alergat prin pasajul de sub linii catre peronul respectiv (deh, lumea il credea pe mecanicul dim metroul cu care venisem din Miltari,care ne anuntase sa asteptam la acelasi peron. Desi noi le faceam semn sa vina, ei nimic.
Timp de cca 3 minute, cat trenul respectiv a stationat, niciun anunt nu s-a auzit in statie.Intr-un tarziu s-a anuntat si la difuzor ca trenul respectiv circula spre Unirii, moment in care puhoiul a luat-o pe scari. Insa doar o parte a reusit sa mai prinda trenul pentru ca, ghiciti, s-au inchis usile :twisted:
Intre Izvor si Unirii am mers pe contrasens (se circula pe o singura linie, la fel ca si intre Eroilor si Politehnica), la Unirii am intrat pe sensul normal. Distractia a durat cca 1h Gorjului-Izvor.
Este inadmisibil ca mecanicul sa anunte aiurea ca va sosi tren la acelasi peron la Izvor, cand, de fapt, trenul sosea exact la peronul celalalt, iar in statia Izvor sa se anunte "din an in Paste" cum se circula.
Acum s-a vazut si de ce nu sunt bune statiile cu peroane laterale (in special solutia extrem de proasta de ia Izvor cu subtraversare), apropo de discutia de la topicul M5.
Nu stiu cum s-a circulat pe M1, sper ca ce scrie in articol (ca circulatia a fost intrerupta 2 ore)  nu este adevarat.

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo andrei11

Pana la peroane pe stanga / dreapta, sunt necesare macaze cat mai dese si in toate directiile.
Ce se intampla daca la Unirii macazele erau "pe invers" ?  Se mai pierdeau 5 minute pentru manevre ca sa intre pe sensul normal.
Desfiintarea unui sens de macaze la Politehnica e o prostie, precum prostie este si neintroducerea unor perechi de macaze la Gorjului.
A, acolo ( la Gorjului ) s-au incurcat in rahat, asa e.

• sab
  • Posted:
  •  

La Politehnica nu stiu sincer la ce folosea celalalt macaz. Cred ca ultima oara a fost folosit prin 96-97 la constructia statiei Gorjului (peronul nou), cand s-a circulat in ambele sensuri pe o singura linie intre Politehnica si Lujerului (cap de linie).
Mie mi se pare in schimb incredibil cum de atatia ani nu se monteaza in zona Eroilor, spre Politehnica, un macaz intre liniile 1 si 2, astfel incat sa nu se circule pe contrasens pe interstatia Eroilor-Politehnica cand sunt astfel de evenimente (si altele, de ex defectarea unui tren). Macazul respectiv ar fi fost necesar inclusiv intre anii 1999-2008, cand Militariul a fost racord. Nu s-ar mai fi facut rebrusmentul de la linia 2, care incurca M1 si s-ar fi plecat mult mai repede inapoi spre Militari.
Dar ai dreptate, sunt necesare mai multe macazuri, suferim la capitolul asta si mergem complet aiurea pe M4 tocmai din acest motiv.
Ma gandesc ca pe M1, daca s-a circulat dimineata, singurul macaz disponibil de la Eroilor era tocmai la Crangasi...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Evenimente care duc la perturbarea circulatiei trenurilo 133 313

Nu va iritati ca s-a circulat doar la linia 3. Inteleg ca treaba a fost urata. Cine ar fi vrut sa asiste la ora de anatomie?
In plus interventia pe linie in deplina siguranta presupune oprirea alimentarii cu energie. Nu prea ai cum sa comunici rapid intr-un asemenea caz, este ceva absolut spontan. Si se opreste totul in clipa aia. Lucrul care ar trebui sa ne revolte este ca traim intr-o tara care impinge oamenii inclusiv la asemenea gesturi disperate.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463831 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”