MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723283 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 195 196 197 198 199 200 201  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) sab

Credeam ca ai inteles ca nu se fac macazuri prin demolarea tunelului existent ... Punct :lol:

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

A, da, uitasem, 2 statii construite total aiurea costa mai putin decat demolarea a 350 metri de tunel.  :D

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) ADY881

andrei11 wrote:
A, da, uitasem, 2 statii construite total aiurea costa mai putin decat demolarea a 350 metri de tunel.  :D

sab wrote:
Eu nu vad metrou necesar nici la Pantelimon (numit pompos oras), nici la Mogosoaia, nici la Otopeni. Pacat ca Dominatrix nu mai activeaza, ea ne-a spus clar ca nici macar Rahova si nici Colentina nu justifica metrou. Cand vor avea comunele astea macar dezvoltarea din Rahova si Colentina ?. Niciodata.

Subscriu sub ambele afirmatii, nici in Voluntari si Bragadiru, cum se doreste M7sa fie, nu necesita metrou, am dat peste un comentariu  de a lui Dr2005 in care el facusera niste calcule despre M5 in Drumul Taberei, si i-a iesit ca nu era neaprat necesar acum M5, se putea organiza un tramvai(LRT).

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Robert24

Era sa zic o mare prostie. Daca nici Dr Taberei nu avea nevoie de metrou..... Ca si avea vreun habar Dr2005 de urbanism... Asa e cand se trezeste vreunul din anumite vise ero(t)ice cu accente sado-maso.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Voluntariul se pupa cu Bucurestiul, la fel si Pantelimonul.
Cine nu se pupa - Otopeniul si Bragadiru.
Cartierul Pipera din Voluntari si cartierul din Voluntari care se intra pe Andronache din Bucuresti nici nu indica cand se iese din Bucuresti / cand se intra in Voluntari.  ;)
Si daca nu esti de-a locului, nici nu-ti dai seama ca ai iesit din Bucuresti / ai intrat in Voluntari sau viceversa.
Tramvaiul in Dr. Taberei ar fi fost o prostie, unde-l duceai ? Adica unde ar fi avut capul ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) ByOnu

Nu ca n-as fi de acord cu unele afirmatii de mai sus (intr-adevar, nicio comuna nu necesita metrou. Un autobuz sau de preferat un troleu care sa mearga ceas ar rezolva unele probleme, hai poate un tramvai - cum as sugera eu sa se faca pana la aeroport, dar asta este alta poveste), DAR pana la urma, unde este nevoie de metrou in Bucuresti. Colo nu, colo nu...

Pai Ceausescu asta a fost tare ma, daca a reusit el sa umple cu metrou toate zonele unde era cu adevarat necesar. Din vina lui chiar nu mai avem unde sa construim metrou, ce chestie! :lol:

Acum vorbind serios, unde este nevoie in capitala noastra de metrou daca in Pantelimon nu (ca merge si un tramvai - nu neg asta) si in Colentina nu? :shock:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) ADY881

andrei11 wrote:
Voluntariul se pupa cu Bucurestiul, la fel si Pantelimonul.
Cine nu se pupa - Otopeniul si Bragadiru.
Cartierul Pipera din Voluntari si cartierul din Voluntari care se intra pe Andronache din Bucuresti nici nu indica cand se iese din Bucuresti / cand se intra in Voluntari.  ;)

Nu e problema de unire fizica a localitatilor, ce daca ai unita o comuna de Bucuresti? Asta nu schimba numarul de locuitori ce se afla pe terirtoiul; comunei, adica nu schimba densitatea de populatie(care in Pantelimon si Voluntari e prea mica pentru metrou), nu e economic eficient sa cheltui multi bani pentru putini oameni(aproape cazul M6), fezabila mai mult sau mai putin e linia M7 atat timp cat strabate cartierele cu din Bucuresti, unde ai blocuri de 9etaje(adica densitate mare de populatie), iar Voluntari, Otopeni, Bragadiru, Pantelimon cum nu ai da orase nu sunt, sate cu multe vile=> putini oameni pe km2=> nu e fezabil sa tragi pana acolo metrou.
Linie de autobuz/troleu sau in cazuri mai grave tramvaie, cu linii separate de trafic, DA.
Iar acei ce doresc sa fie comozi(sa se urce din Unirii si sa ajunga in Bragadiru sau alta comuna limitrofa, cu metroul), cerd ca au pretentii prea mari, banii putini trebuie sa ii utilizam eficient, nu sa urmam visele politrucului clasic mustacios(e unul dintre expertii in toate, ce sunt perindati  de partide prin tot felul de posturi de sefi (complex energetic Turceni,Oltenia..)).
andrei11 wrote:
Tramvaiul in Dr. Taberei ar fi fost o prostie, unde-l duceai ? Adica unde ar fi avut capul ?

Capul ar fi la Granitul in Pantelimon ;)  .

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Lixandru Dragos-Liviu

Domnule Utilizator anonim,
  Când veţi aduce noi imagini de pe şantiere, spuneţi-ne, vă rugăm, care este stadiul de lucru (excavare şi pereţi casetaţi) la Valea Argeşului, Romancierilor, Valea Ialomiţei (depou şi galeria de legătură către Romancierilor) şi Tudor Vladimirescu?
  Al doilea TBM, Filofteia, când are preconizată plecarea către Favorit? A fost translatat până pe poziţia de plecare?
                Vă mulţumim din suflet. Să aveţi o zi minunată şi armonioasă.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Lixandru Dragos-Liviu

Să ne spuneţi ce procent de excavare avem la radier şi care este acesta la turnarea pereţilor casetaţi. La radier s-a turnat ceva în staţiile V. Argeşului, T.V. şi Romancierilor şi care este procentul?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

Ultima data cand M.A. a postat poze, a spus ca la T.V. mai sunt 2 portiuni de turnat (la radier) si ca pana la sfarsitul lui februarie vor fi turnate si celelalte doua. Intre timp nu stiu daca s-a lucrat ceva la restul de radier, de fiecare data cand am trecut pe acolo am observat ca golurile sunt acoperite ca si cum statia ar fi in conservare. Sper sa ma insel.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Utilizator anonim

Saptamana asta nu stiu daca reusesc, sper vineri, daca nu, o las pe saptamana viitoare !

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

Am trecut azi de la un capat la celalalt pe traseul racordului M5:
PSS Opera - nimic
Eroilor 2 - nimic
AM - iesea pamant pe banda
Orizont - era activitate in subteran
Favorit - la suprafata erau resturile din PM spart in locul unde a intrat deja (banuiesc) Varvara
T.V. - nimic (poate se lucra in subteran, nu stiu)
Parc - miscari timide deasupra substatiei
Romancierilor - se excava pamant prin 2 locuri (excavator + banda)
Galeria de legatura cu VI (portiunea de pe Bd. DT) - se excava, se betona
Galeria de legatura cu VI (zona curbei spre VI) - se lucra la PM
Brancusi - nu mai era excavatorul in zona statiei semn ca s-a excavat tot si la nivelul peronului, se betona radier
Raul Doamnei - nimic
Statie/depou VI - s-a mai completat o portiune de PS (zona de vis-a-vis de blocul albastru, pe lateral), am atasat si 2 poze

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Un termen mai realist : al doilea semestru din 2016. Deci peste aproape 3 ani...

Re: Stiri despre proiect survola

Deci afisele acelea cu cei 3 ani au devenit mai valabile ca niciodata!

Go to page:  1  ... 195 196 197 198 199 200 201  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”