MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723515 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 194 195 196 197 198 199 200  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) sab

Judec cu calm, caci nu am nicio implicare nici cu M5, nici cu M1...Singurul lucru care ma enerveaza este ca nu facem lucrurile cu cap.
Hai sa discutam....
Cum ar trebui sa schimbi daca vrei sa ajungi la Timpuri Noi de ex ? O schimbare la Iancului si alta dupa 2 statii la Dristor... Este normal asa ? Asta este metrou facut pentru calatori ?
Repet. solutia cu actuala statie era moarta din start, eu am spus-o mereu. Acolo trebuia o corespondenta corecta, 2 statii normale, cu 2 linii sau o suprapusa. Dar nu-mi spune ca nu vezi utila o corespondenta acolo. Nu vreau sa te superi pe mine, dar sincer, actuala statie Pantelimon nu trebuia construita.
P.S. Mentalitate de tramvai a fost cand s-au proiectat statii de metrou la 500m cu cate 5-6 guri de acces in Dr Taberei, acolo unde a fost eficienta ?
Resurse limitate cand facem depou la Straulesti si vrem M6 care nu se justifica ? Despre ce vorbim noi aici ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Eficienta era urmatoare.
Capul lui M 5 trebuia sa fie in Comuna Pantelimon, care comuna e echivalenta cu Otopeniul. ( ca si numar de persoane )
Otopeniul - orasul - are 2 ( doua ) statii, ca ăştia din Otopeni sunt mai destepti ca cei din Pantelimon.
#sab, M 6 oricum e moarta in papusoi, nu se mai lucreaza nici la depou si nici la legatura depoului cu reteaua.
Eu am o implicare in M 5 si mi-ar fi trebuit o conexiune rapida cu Orasul Pantelimon, dar daca nu e , asta e, cum am mers pana acum voi merge si de acum in continuare. Mai ales ca se vor moderniza si tramvaiele.
Evident ca o corespondenta la Antilopa ar fi fost utila, dar costa de te usuca,
adica :
- dublarea traseului intre Republica si Antilopa - foarte dificil de realizat ca e la suprafata si "peste" sunt case ( la curbe ).
- O suprapusa la Cora ca si cap de magistrale M 1 / M 5.
- Pe undeva pe acolo strecurata si o naveta Cora - Comuna Pantelimon.
Dar sunt multi bani in joc si n-ai de unde.
Pana la urma sa stii ca si asa cum e acum statia Antilopa are clientii sai, cine vrea sa ajunga din judet / din comuna in reteaua de metrou foloseste statia. ( sau viceversa ).
Oricum diferenta de pret daca nu ar fi fost statie / cu statia construita nu e prea mare, practic e o suprafata de aproximativ 500 mp de plafon,  :twisted: stie cat a costat in plus.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

Cred ca ne-am pierdut in amanunte. Problematica zilei nu mai este densitatea, numarul si localizarea statiilor ci in cat timp le legi cu tunel, daca se merge cu un singur TBM.
Andrei11, Antilopa este un avort al metroului romanesc. Era suficient ca tovarasul sa faca un gest din mana si doua strazi din spatele ICMA puteau deveni un depou de metrou suprateran de toata frumusetea. Un sacrificiu urias? La cum se prezentau la data aia, cu bolovani de rau, cu cismea comuna in capul strazii si sobe pe carbuni nu cred ca s-ar fi plans nimeni la conditiile de bloc. Singura sansa a statiei era sa ajunga integrata in M5, cap de linie, naveta la Republica sa se desfiinteze, ramanand doar ruta de acces-retragere. Macar daca se facea completa cu doua peroane acum se conecta sigur la M5. N-a fost sa fie. Vecinii nostri din Pantelimon daca erau isteti isi achitau calatoriile pe RATB si acum aveau sansa la niste Citaro. N-au consimtit ca fiind o idee buna, acum se complac precum cartofii in sac.

Off topic si ochi de vultur andrei11

Aici te contrazic,
RATB - ul mergea de nu se mai poate in comuna, te lasai pagubas.
Eu nu ma plang de maxi, mai ales ca au aparut si midibuze - sau cum le-o spune, mult mai incapatoare si care patrund adanc in Bucuresti, respectiv Vitan / Piata Obor.

In rest, de acord cu tine.
Sunt cu ochii pe singurul TBM in functiune. Nici nu stiu de ce au inchiriat 2 TBM - uri,  in cazul acesta  unul singur era de ajuns.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Antilopa a venit la pachet cu tunelul de legatura cu depoul, pe vremea aia era o fabrica acolo, unu doua trenuri la ora de iesire/intrare in schimb era suficient, acum nici atat.
Sa duci o magistrala ca M5 si sa o infunzi la Antilopa ar fi cel putin 'bizarerie', logic si normal e sa-I lasi capatul 'deschis' pt o eventuala prelungire viitoare spre Pantelimon.
Mentalitatea de tramvai e sa ma duca de la orice carciuma acasa 'fara sa 'schimb' chiar daca trebuie sa astept o mie de ani in statie, mentalitatea de metrou e sa am frecvente ridicate si sa schimb de cate ori e nevoie, mai ales ca nu ma taxeaza de trei ori.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

Mentalitatea de tramvai vine de la muncitorimea care n-avea apa curenta, n-avea canal, n-avea gaze, n-avea asfalt, dar avea in ambele capete ale strazii metrou. Si tramvaiul 28. Ma refer la alea din 23 august.
Timpul nu-i trecut sa i se faca lui M1 depou nou la Republica unde se termina M1 cu adevarat si actualul Pantelimon sa deserveasca M5. Dar daca nu se vrea asta este... Mai bine stam cu Bucurestiul crestat in doua de un tren fantoma spre Oltenita.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Acum ma duci la trenuri?...ca va zic si io fo doua despre trenul ala fantoma de Otopeni, ce inghite milioane pe luna ca sa aiba cheferistu unde sufla in fluier a paguba....

• sab
  • Posted:
  •  

subway guru wrote:
Mentalitatea de tramvai e sa ma duca de la orice carciuma acasa 'fara sa 'schimb' chiar daca trebuie sa astept o mie de ani in statie, mentalitatea de metrou e sa am frecvente ridicate si sa schimb de cate ori e nevoie, mai ales ca nu ma taxeaza de trei ori.

Nu ai cum sa ai o frecventa decenta pe M1 din cel putin 2 motive :
1. trenuri insuficiente si muuuult prea scumpe
2. bifurcatia de la Eroilor
Deci argumentul asta cade. Va fi jale pe M1 cu 2 racorduri in plus.
subway guru wrote:
Sa duci o magistrala ca M5 si sa o infunzi la Antilopa ar fi cel putin 'bizarerie', logic si normal e sa-I lasi capatul 'deschis' pt o eventuala prelungire viitoare spre Pantelimon.

NU trebuie sa infunzi M5 la Antilopa, ci poti sa infunzi M1 la Cora sau, daca nu vrei sa infunzi nimic, asa cum am spus, 2 statii in cruce acolo la Antilopa.
subway guru wrote:
Antilopa a venit la pachet cu tunelul de legatura cu depoul, pe vremea aia era o fabrica acolo, unu doua trenuri la ora de iesire/intrare in schimb era suficient, acum nici atat..

Nu cred ca a venit la pachet, ci asta i s-a sugerat lui Ceasca, stiindfu-se afinitatea lui pentru fabrici.Poate ca el nici nu mai voia sa lege depoul M3 de retea in acel moment si s-a venit cu argumente din astea solide, industrie, muncitori, etc.
Oricum o aberatie sa ai o statie pe o naveta de o statie cu tunel simplu. Sunt si eu curios cat s-a recuperat din investitia in statia respectiva la cati calatori are/a avut. Oare de ce nu este statia atractiva ? Tocmai pentru ca este o naveta la 20 min si trebuie sa schimbi dupa o statie, unde, la noroc, mai astepti vreo 8 min.Pai in 30 min esti departe fara metroul asta bine gandit.
De ce spun ca "s-a sugerat"? Pentru ca este aceeasi conceptie care ne-a facut sa avem o derivatie de o statie la M5 in loc sa avem o magistrala corecta. Nimic nu este intamplator.
Ok, poate ca sa spunem ca argumentatia ta ar tine. Dar de ce, repet , se iau deciziile in ultimul moment, cand in caietele de licitatii se prevede altceva ? Ne dam seama brusc de cate ceva, cum a fost si cazul tronsonului central M5?

Despre pustietăţi andrei11

subway guru wrote:
Acum ma duci la trenuri?...ca va zic si io fo doua despre trenul ala fantoma de Otopeni, ce inghite milioane pe luna ca sa aiba cheferistu unde sufla in fluier a paguba....

Aici ai blufat de doua ori, noi am observat.
1) Trenul de Otopeni are mai mult de un an de cand s-a desfiintat. Mai mult bine, deci se duce spre doi.
2)  # 133 313 a spus cu totul altceva, a spus ca linia fantoma Oltenita taie cartierul 23 August in doua, mai bine ar desfiinta-o.
Sunt niste linii fantoma si la ora actuala pe magistralele metroului actual, 2 statii construite de aiurea dupa ce a cazut regimul comunist, si anume Nicolae Teclu si Anghel Saligny. Statiile astea sunt facute ca sa fie si aici nu ne duci cu "texte" de genul trenului de Otopeni.
Tunelele / structura celor 2 statii, dupa spusele tale, au inceput prin toamna lui 1989. Cat au putut sa faca in 4 - 5 luni de munca ?
Oricum si la ora actuala pe acolo prin zona tramvaiul e arhisuficient.
Cat v-a costat construirea celor 2 statii, cat va costa intretinerea lor si uzura trenurilor care cara aer pana la Catelu ? Asta nu mai pui in balanta ? Gata repede cu trenul de Otopeni care si-a dat duhul de mult.
Daca trenul de Otopeni ar fi beneficiat de linie modernizata si de terminal subteran la sosiri / plecari altcumva s-ar fi vorbit acum despre el.
Dar s-a vrut sa se arate ce prost e trenul si ce destept va fi metroul.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Despre pustietăţi ADY881

andrei11 wrote:
1) Trenul de Otopeni are mai mult de un an de cand s-a desfiintat. Mai mult bine, deci se duce spre doi. .....
Daca trenul de Otopeni ar fi beneficiat de linie modernizata si de terminal subteran la sosiri / plecari altcumva s-ar fi vorbit acum despre el.
Dar s-a vrut sa se arate ce prost e trenul si ce destept va fi metroul.

Bravo! exact linia ferata a fost o pura improvizatie, si da asta a fost scopul ei, sa demonstreze plebei(care deaja e speriata de RATB si CFR, din cauza subfinantarii, capusarii), cat de bine va fi cu M6.

andrei11 wrote:
2)  # 133 313 a spus cu totul altceva, a spus ca linia fantoma Oltenita taie cartierul 23 August in doua, mai bine ar desfiinta-o.

Si mie mi se pare varianta asta mai buna, desfiintarea liniei de CF pana la intersectia cu Sos.Garii Catelu, mutarea navetistilor cu tot cu gara Titan, la Bucuresti Sud.
In loc de calea ferata, sa fie prelungita linia de tramvai pana la gara Bucresti Sud(in formatul: 3benzi rutiere - 2 RATB - 3 benzi rutiere sens opus).

andrei11 wrote:
Sunt niste linii fantoma si la ora actuala pe magistralele metroului actual, 2 statii construite de aiurea dupa ce a cazut regimul comunist, si anume Nicolae Teclu si Anghel Saligny.

Pai acum sunt niste portiuni de linii care sunt "fantome", insa Metrorexul si Manescu vrea sa ne perfectionam si sa mai avem o Magistrala fantoma.
La fel M3 in zona aia a demonstrat ca teoria suporterilor M6 "daca faci metrou, gata vine investitorul si face birou si uite NA, este gata Platforma Pipera nr 2, Nr 3, ..nr n" este lipsita de fundament.

andrei11 wrote:
Oricum si la ora actuala pe acolo prin zona tramvaiul e arhisuficient.(Nicolae Teclu si Anghel Saligny)
Cat v-a costat construirea celor 2 statii, cat va costa intretinerea lor si uzura trenurilor care cara aer pana la Catelu ? Asta nu mai pui in balanta ?

Nimeni in Min.Transporturilor si Metrorex nu se gandeste la eficienta investitiei, ei au alte calcule(pisi, casa, masina..), altfel la inceput se investea in RATB, si dupa ce orasul nostru ar fi innecat in LRT-uri ce nu mai fac fata fluxului de calatori, ar trece la metrou. Dar la noi se face invers, RATB-ul se falimenteaza si se baga banul in "tramvaie subterane".

• sab
  • Posted:
  •  

Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Cred ca am gasit solutia corespondentei M1-M5. ;)  Daca ce a observat 133 133 este adevarat si va exista o corespondenta intre cele 2 depouri, ar fi simplu sa se amenajeze o statie comuna M1-M5 in Depoul Pantelimon1(actual). Trenurile M1 vin direct acolo, iar trenurile M5 vor strabate depoul Pantelimon2 si vor opri in Deopul Pantelimon1 in noua statie. Ramane doar sa se dubleze tunelul de la Republica . Si, bineinteles, sa existe linie dubla intre depouri . Oricum depourile stau goale ziua.
andrei11 wrote:
2 statii construite de aiurea dupa ce a cazut regimul comunist, si anume Nicolae Teclu si Anghel Saligny. Statiile astea sunt facute ca sa fie

Statiile si tronsonul respectiv erau foarte necesare pentru darea in folosinta a noii M3. Militariul nu merita sa fie racord, asa cum a fost cca 10 ani, dintr-o imbecilitate Metrorex pe care nu am inteles-o niciodata.
Altfel, daca nu se facea M3, aveam acum doar M1, M2 si  trei racorduri. Iar numarul lor ar fi crescut la 5 cu cele 2 racorduri ale M5. Ceausescu ar fi triumfat ca cei care i-au urmat i-au implinit visul din 1988.

Evident ca Militariul nu tebuia sa fie racord, dar magistrala trebuia sa fie Mlitari - 1 Decembrie  cu rebrusmentul si toate cele la 1 Decembrie, cu posibilitatea continuarii magistralei spre satul Catelul cand necesitatile vor fi strigente.
De ce se fac amorse spre Comuna Pantelimon pentru o continuare viitoare, de ce se fac amorse spre Mogosoaia la statia Lac Straulesti - pentru o continuare viitoare, cand va fi necesar, si s-au facut cele 2 statii stupide N. Teclu si A.S. ?
M 3 trebuia sa aiba cap de linie 1 Decemmbrie 1918, singura statie folositoare din Balta Alba a lui M 3.
Asta ca imi era mie necesara statia din Comuna Pantelimon si nu o s-o mai apuc.
Treaba cu statia in depou e cam SF, mai degraba amenajeaza si cel de-al doilea peron la Antilopa si fac acolo o corespondenta pentru cine vrea.
Daca Antilopa ar fi avut acum 2 peroane nici nu se mai punea in discutie corespondenta, o aveam la ora cand M 5 ar fi fost functionala.

• sab
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
De ce se fac amorse spre Comuna Pantelimon pentru o continuare viitoare, de ce se fac amorse spre Mogosoaia la statia Lac Straulesti - pentru o continuare viitoare, cand va fi necesar,?

Sincer, habar nu am, probabil cineva este inca marcat de visurile umede ale fostului director Udriste, care voia metrou prin fiecare satuc de langa Bucuresti. Eu nu vad metrou necesar nici la Pantelimon (numit pompos oras), nici la Mogosoaia, nici la Otopeni. Pacat ca Dominatrix nu mai activeaza, ea ne-a spus clar ca nici macar Rahova si nici Colentina nu justifica metrou. Cand vor avea comunele astea macar dezvoltarea din Rahova si Colentina ?. Niciodata.
andrei11 wrote:
s-au facut cele 2 statii stupide N. Teclu si A.S.

Este o mare diferenta, acestea sunt in Bucuresti si noi avem o problema in a acoperi Bucurestiul . 1 Decembrie nu putea fi cap de linie dintr-un motiv simplu... Ghici... Nu are macaz , ce exista este destul de departe. Si nu se poate circula aiuristic ca la Bazilescu.
Ai sa vezi in cativa ani ce dezvoltare va cunoaste zona Policolor. Nimeni nu avea de unde sa stie ca vom fi asa tembeli sa ne daramam fabricile ca sa construim malluri sau apartamente mai mici decat se faceau pe vremea lui Ceausescu....
Dar asta este deja discutie off topic.

In ce stadiu se afla 1 Decembrie in 22 Decembrie (  :mrgreen: ) se putea face modificarea si construi un cap de linie acolo, cu posibilitatea continuarii ulterioare cand va fi nevoie.
Nicolae Teclu si A.S. le consider in continuare greseli ale Romaniei Capitaliste transnational devoltate.

Go to page:  1  ... 194 195 196 197 198 199 200  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”