MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723234 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 191 192 193 194 195 196 197  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Vad ca altii s-au oprit si l-au si tras in poza.
Pe Iancului au aparut 2 sonde, din acelea care iau probe de sol.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

andrei11 wrote:
STATIA PANTELIMON
Amplasament
Statia de metrou „Pantelimon” este amplasata sub carosabilul Sos. Garii Catelu, in
apropiere de intersectia cu sos. Pantelimon;
Statia Pantelimon (fosta Antilopa) este statie existenta ce urmeaza a se extinde.
Statia existenta are un vestibul subteran si un singur peron lateral, ea urmand a fi
completata cu inca o nava si un vestibul. In final statia Pantelimon urmeaza a avea doua
vestibule laterale amplasate de o parte si de alta a soselei si doua peroane laterale, la
acelasi nivel cu vestibulul, intre care se va asigura legatura printr-un pasaj pietonal de
subtraversare a liniilor.

Statia este prevazuta cu doua accese de o parte si de alta a sos. Garii Catelu, unul existent
si unul propus.

Statia face parte din Magistrala 3 si urmeaza a fi statie de legatura cu Magistrala 5.
(pag 54 si 55 din document ).

Ei... si cu sta basta. Apropo, undeva aici pe forum (daca o mai fi), prin cotloanele discutiilor la M5 este un desen pus din timpuri imemorabile de mine, care absolut intamplator  coincide miraculos descrierii (desi acum o erata la anumite treburi).
Dupa umila mea parere dupa statia Cora in mod natural s-ar va face derivatia spre depou iar amorsa spre comuna/orasul Pantelimon ar consta in doua tunele pana la Intersectia cu Catelu, in capul tunelului drept (sens de inaintare spre Antilopa) prevazandu-se o derivatie spre noua nava a statiei.

sab wrote:
De ce ar fi nevoie de 2 incrucisari ?
Nu cumva exista o remiza dupa statie ?
Eu cred ca sunt figurate tocmai amorsele spre comuna Pantelimon, iar legatura cu M1 este "in aer". Nici nu au cum sa o faca cu statia actuala Pantelimon de pe M1. Acolo trebuie o alta statie, la alta adancime. Eventual o suprapusa . Chiar ar fi indicata o suprapusa cu peroane laterale.

Cum a explicat si Andrei11, trenurile vor selecta linia din statie INAINTE, exact ca la terminalul Dristor. DUPA statie va mai exista un set de macaze astfel incat un tren intrat cu defect in statie sa poata continua deplasarea de la oricare din peroane schimband linia la cea care il trimite in depou.
Practic se elimina prostia aia cu subtraversarea de la Ialomitei (cheltuiala suplimentara pentru o singura statie God damnit, la fel cum ar fi si aici) si accesul in depou va fi ca la Ciurel.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Despre Cora si suburbii sab

andrei11 wrote:
O parte din metrourile care vor veni din cartierul lui Tudor din Vladimir nu se vor opri la Cora ci se vor indrepta spre statia Antilopa - linia noua.
Dupa ce se vor elimina IVE - le de pe M 3 in sfarsit vom putea valorifica beneficiile sistemului ATO si unele metrouri de pe M 1 nu vor mai opri la Republica ci se vor indrepta spre Antilopa - linia veche.
Ati vazut ce repede s-a rezolvat problema ?

Daca este asa, mi se pare o tampenie.Este o corespondenta "hai sa fie". Trebuie sa ne gandim ca urmatoarea corespondenta M5-M1 (si cand spun M1 ma gandesc la adevarata M1, nu la semicercul fost M3) este tocmai la Eroilor, adica peste vreo 12 statii. Cine  se urca din statiile situate inspre capatul M5 vrea sa ajunga intr-o statie pe M1  (cam pana la Unirii1, dar  cu exceptia  Dristor), poate (si este bine) sa faca schimbul la Antilopa.
Hai sa facem un exercitiu. Ma sui la Cora/Morarilor si vreau sa ajung la Timpuri Noi sau Mihai Bravu, ca sa nu mai spun de Titan sau Grigorescu, nu are rost sa ma duc pana la Eroilor ca sa am de unde ma intoarce jumatate de oras. Ca atare, va fi mai logic sa schimb la Pantelimon.
Insa, in conditiile in care doar o parte din metrourile M5 ajung la Pantelimon si in conditiile in care pe relatia Republica va ramane o singura linie, aceasta corespondenta va fi un fiasco total. :( ., Adica un tren M5 la cca 10min si unul M1 la cca 20 min (ca aici am o singura linie). Vi se pare ca este bine ?
133 313 wrote:
[Practic se elimina prostia aia cu subtraversarea de la Ialomitei (cheltuiala suplimentara pentru o singura statie God damnit, la fel cum ar fi si aici) si accesul in depou va fi ca la Ciurel.

Se termina...si nu se termina..Ca daca avem o prelungire catre orasul Pantelimon, atunci va fi  sigur o subtraversare a interstatiei Cora-Antilopa. Cam ce avem la Valea Ialomitei. Asa ar fi logic, nu intersectie la nivel.
Pe schita de la pab 89 avem figurat ceva, insa problema este ca acele tuneluri se termina inainte de a ajunge la Antilopa. Adica nu stim daca este legatura cu M1sau amorsele lui andrei11 . :?
Amorse M5.jpg (21.54 KB; downloaded 2140 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Sab prietene, vezi daca nu te-ai oprit la panoul ala...consumi inutil pagini si pagini de forum cu Cora-Antilopa... :mrgreen:
Acum ce facem, aruncam paginile alea la...'cos'?
:lol:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) sab

Si te deranjeaza sa scrii 2 randuri sa explici cum va fi corespondenta de la Antilopa...Mai usor este sa faci misto, in stilul caracteristic. Daca stiam de existenta panoului de la Universtitate, iti dai seama ca ma opream , insa abia acum am aflat de el, de la ByOnu

• 133 313
  • Posted:
  •  

Domnilor... daca o vrem transata la Cora-Antilopa hai sa vorbim despre PLS si PSS. Pana la urma nici largirea aia de la Granitul a strazii nu s-a facut in van.
Premize:
1. Amorsa catre Comuna Pantelimon la adancime corespunzatoare subtraversarii liniilor existente si lacului.
2. Intre Cora si Antilopa am senzatia ca totul va fi sapatura deschisa ca si la Valea Ialomitei. 3 linii, doua amorsa pentru comuna la adancime de subtraversare si a treia denivelata cu ele la adancime mai mica, adancimea Antilopa.
3. Antilopa cu doua nave este o imbecilitate. Este un scenariu la care am lucrat si eu, curent abandonat. Subtraversarea liniilor pietonala... sf, abandonat. Cine le-a adoptat sa-i fi de bine.
4. PLS si PSS. Nu doar pentru Iancului-Cora ci si pentru Cora-comuna.

Nu aducem in discutie nu stiu ce panou, totul se lamureste la localizarea PLS si PSS.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

sab prietene, scuze, nu era vorba de niciun misto...am crezut ca ati vazut panourile ce au aparut pt informarea si consultarea populatiei...
Pe panourile alea nu e nicio Antilopa...
Toate cele bune din partea mea!

P.S.
Poate se opreste cineva si trage o poza la o rezolutie decenta ca sa stie toata lumea ce se intentioneaza...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Pacat ca nu accepta formatul pdf...
Observatii ochiometrice in baza pozei:
1. Accesul in depoul nou (comparat cu accesul in depoul vechi din acceasi schita) va fi pe o singura linie.
2. Linia de legatura dintre depoul nou si depoul vechi va sacrifica linia secunda dintre Antilopa si depoul vechi.
3. Iar scrie in hartoage una si in teren facem alta.
4. Vorba cuiva, iar sapam in toate directiile? Si cu termen depasit la toate.
Pantelimon.rar
Pantelimon.rar (170.08 KB; downloaded 201 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

# 133 313 acesta e desenul facut de tine, dupa logica ta sau l-ai copiat de undeva ?
Guru, e mult mai simplu - asta daca nu e secret de stat - sa ne spui daca sunt prevazute amorse spre comuna Pantelimon.
Guru, afisele alea - care deja au aparut pe la altii sunt [bib] - ăla care miroase urat in ploaie.
Afisele alea au fost puse la misto.
Locuitorii zonei si-au spus parerea - o singura statie la Delfinului / Stadion.
Chiar crezi ca celor de la proiectare le pasa de asta ?
Si n-am inteles ce nelegatura exista intre afis si Antilopa / Comuna Pantelimon.
Afisele sunt puse - repet - la misto, nimeni nu se va uita la propuneri, in schimb ne intereseaza Antilopa si comuna.
Dar evident la problemele reale ale cetatenilor nu se poate raspunde, in schimb se pun afise de doi lei care nu sunt luate  in considerare.
Si oricum pana va ajunge metroul in Pantelimon / Antilopa / comuna va mai trece ceva timp. Adica muuuuuuult timp.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Este un desen ce dateaza de multa vreme, refacut pentru actualizare cu mici aspecte.
Desenat de mine evident. Surparinzator ca la vremea aia si eu ma gandeam la subtraversarea liniilor la Antilopa, pana am realizat ce prostie, fiind vorba de doua incinte diferite alaturate.

Despre statia Depoul Pantelimon II andrei11

Guru, in afisul celebru de la Universitate se vorbeste de statia Depoul Pantelimon II. Un argument in plus ca afisul e facut la misto pentru fraierii de cetateni. Se mai spune asa : ( citez ) vis a vis de intersectia sos Pantelimon cu sos Catelu.
Adica bascalia e in floare.
Noi nu vrem statia depoul Pantelimon II noi vrem statie in Comuna Pantelimon.
Evident ca nu  se poate, ce conteaza vocea cetateanului.
Hai ca mi-am iesit din pepeni.
Si vezi ca a mai aparut si statia Traian - intersectie Pache cu Matei Voievod.
Care statie e buna acum, Traian sau Fac. de Instalatii ?
Mistocareala e in floare, evident marca .... ( sa inteleaga fiecare ce vrea ).
# 133 313 e bun desenul, desi eu vedeam altcumva accesul spre comuna.
Oricum, daca totul era facut cu cap ( desi nu le poti cere asta unora ) M 5 incepea in Comuna Pantelimon, apoi o statie la Antilopa ( si corespondenta ) apoi o statie la Vergului si tot asa pana-n  Dr. Taberei.
Guru, la pag 89 cu mult timp inainte de afisul de la Universitate a pus bercenicity o poza mult mai buna decat cea de la Universitate.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Robert24

Statia Traian la intersectie Pache cu Matei Voievod?...
Denumire la misto... Oricum, mai buna decat "Foisorul de Foc"....

Despre afise la misto si statia Antilopa andrei11

Eu  ti-am spus ca afisul lui guru e la misto facut.
Guru, uite aici citat din :

Documentaţie pentru atribuirea contractului de
achiziţie publică de prestări servicii prin procedura de
licitaţie deschisă
OBIECTUL CONTRACTULUI:
SERVICII DE CONSULTANŢĂ ŞI ASISTENŢĂ
TEHNICĂ PENTRU REALIZAREA
OBIECTIVULUI MAGISTRALA 5. DRUMUL
TABEREI – PANTELIMON. TRONSONUL 2.
UNIVERSITATE – PANTELIMON. SECŢIUNEA
UNIVERSITATE – PANTELIMON

STATIA PANTELIMON
Amplasament
Statia de metrou „Pantelimon” este amplasata sub carosabilul Sos. Garii Catelu, in
apropiere de intersectia cu sos. Pantelimon;
Statia Pantelimon (fosta Antilopa) este statie existenta ce urmeaza a se extinde.
Statia existenta are un vestibul subteran si un singur peron lateral, ea urmand a fi
completata cu inca o nava si un vestibul. In final statia Pantelimon urmeaza a avea doua
vestibule laterale amplasate de o parte si de alta a soselei si doua peroane laterale, la
acelasi nivel cu vestibulul, intre care se va asigura legatura printr-un pasaj pietonal de
subtraversare a liniilor.
Statia este prevazuta cu doua accese de o parte si de alta a sos. Garii Catelu, unul existent
si unul propus.
Statia face parte din Magistrala 3 si urmeaza a fi statie de legatura cu Magistrala 5.

(pag 54 si 55 din document ).
E tot la misto citatul asta ? Oricum afisul de la Universitate e de tot rasul, cine l-a conceput ?
Vezi ca am mai dat odata citatul, e la pagina de dinainte, poate ai trecut din greseala peste el.
Robert, sa fie clar, in afis e vorba - scrie negru pe alb - destatia Depou Pantelimon II . Prin statie se intelege un loc in care calatorii se pot urca si coborî, nu ?
Ba mai mult, se da si amplasamentul acestei statii. De rasul lumii si a celor care au conceput afisul.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Nu se poate statie la instalatii oameni buni. Mergeti si priviti in teren. N-ai unde muta edilitarele, iar oamenii aia n-au pe unde iesi din case. Nu mai vorbesc de constructiile in sine. In plus nu are logica de nici o culoare. Acolo nu opreste nici un RATB. La Scoala Iancului si Traian mai sunt niste troleibuze, tramvaie, autobuze... Suspendabile evident.  :twisted: Cel mai bine este sa elimini concurenta din start.

Go to page:  1  ... 191 192 193 194 195 196 197  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”