Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534469 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 194

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Sava_6115-6315

Astazi(miercuri) pe la ora 21 am  trecut prin  zona Grivita - Buzesti - Victoriei, pedaland dinspre Bd Dacia.Iata ce am gasit la fata locului:

1) Noua linie de tramvai de pe Grivitei are linia de contact montata inclusiv pe ambele racorduri .
2) Conectarea liniei pe Calea Grivitei s-a facut cu sistemul vechi de placi cu linie simpla (fara canal). Sunt amplasate toate placile , inclusiv placi mici in racordul "curba" din fata hotelului Ibis. Linia este montata in placi; mai lipseste o mica portiune in dreptul unui canal si inca nu e toata sudata.
3) Calea Grivitei arata ca :evil:  privind de la Ibis spre Buzesti: resturi din vechea linie, placa pusa aiurea in locul racordului initial, improvizatia pentru noul racord. Catenara e momentan varza, noua linie de contact fiind legata la firul Buzesti-Gara de Nord (ramas istorie). Oricum  catenara se va remedia.
4) Bizonii cu jeep-ane escaladeaza borduri si  alte ostacole nici (cum ar fi la  Virgiliu baricada din vhechile placi) pentru a gusta din noul asfalt.
5) Parapetii de pe Galea Grivitei la intersectia cu Polizu au disparut. In schimb dupa Agentia CFR unde drumul e blocat, e amplasat un indicator "obligatoriu la dreapta" spre minister.
6) Iluminatul public functioneaza partial (nu prea am fost atent) in zona Matache-Grivitei. Chiar am vazut ceva ornamente aprinse la intersectia Buzesti-Grivitei.
7) Faimoasele piste de biciclisti (recte parcari eterne) se termina subit inainte de intesectiile cu Polizu si Victoriei. Cred ca s-a descoperit teleportarea si eu nu stiu.

Una peste alta astept cu nerabdare deschiderea circulatiei rutiere cat si  a tramvaielor. Adio parcari pe linie!! :twisted: Dar sunt sigur ca se va parca pe doua randuri paralele cu bordura sau oblic. Romanu gaseste solutii. Oricum ridicarea masinilor s-a demonstrat a fi ilegala....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a andrei11

Nope, se ridica masini in continuare, chiar ieri in mijlocul zilei "defila" una pe Polizu, se ducea spre Victoriei. ( Cred ca tinea de Sectorul 1, luându-ma dupa zona ).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Serban

Am trecut si eu acum, fata de cele scrise mai sus mai adaug:

- trotuarele s-au spart in foarte multe locuri, cam peste tot unde o sa fie semafoare, plus vreo 2 locuri in care s-au facut santuri de la transformatorul electric
- s-a asfaltat si mica portiune de trotuar de la baraca, care inca e acolo
- cum am mai spus, astept cu nerabdare investitiile in zona, momentan arata mizer, ca dupa razboi: cocioabe, ruine, etc.

Sper ca viitoarele investitii sa nu se concretizeze in turnulete de sticla de 10-20 etaje cum  se practica. Cel putin asa arata zona Victoriei-Polizu.
Consider ca ar fi mai necesara si o parcare supra/subterana. Toate masinile parcate acum pe linia de tramvai vor trebui sa zboare undeva... adica pe stradutele adiacente unde va fi balamuc total! Acum sunt doar 2 parcari in zona, iar cea de  la intersectia Buzesti cu Sergiu Dumitru stiu ca afiseaza preturi promotionale: 4,5lei/15min si, surprinzator, e arhiplina. :shock:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Nightwolf

Au scumpit tarifu se pare... eu stiam de 3,5 lei acum 6 luni ... tot pe 15 min :))

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a survola

Cerere si ofertă  :lol:
Poti oricând însă veni cu metroul...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a 133 313

Sava_6115-6315 wrote:
Sper ca viitoarele investitii sa nu se concretizeze in turnulete de sticla de 10-20 etaje cum  se practica.

Dar ce altceva? Nu, deci pe bune, ce s-ar preta in centrul orasului inafara de afaceri? Dormitoare? Gropi de gunoi? Lagare de "discriminare". Fabrici si uzine?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Costin

Cladirile de birouri sunt ok, asa e tot segmentul de la Victoriei la Polizu. Ar arata chiar bine daca ar fi la fel in continuare...

Daca se vor face cladiri de birouri si parcari ioc, zona va fi sufocata. Azi la 11 am trecut pe Buzesti. Pe pistele de biciclisti erau parcate masini, la fel si pe linia de tramvai si pe banda a doua paralel cu linia de tramvai.
N-am nimic cu cladirile de birouri, dar pe viitor cand vor aparea cladiri noi in zona, fara masuri concrete vom ramane pentru circulatie cu linia de tramvai si banda de langa.

Un exemplu este deschiderea cladirii Tower Center pe Ion Mihalache vis-à-vis de Muzeul Taranului: in timpul zilei se circula doar pe linia de tramvai.  Si cladirea inca nu este ocupata in totalitate....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a AdrianD

Ar fi chiar culmea sa nu se poata circula din cauza masinilor. Ar insemna ca drumul a fost largit degeaba.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Domnilor, exista niste norme tehnice pentru cladiri si in plus reguli de urbanism. Daca isi fac parcare proprie, nu ma intereseaza unde, subsol, demisol, etcetera din partea mea pot sa faca si 30 de etaje. Cine nu isi face parcari la cladire... amenda. Azi, maine, poimaine, in fiecare zi, pana se satura. Masina la o adica poti sa ai si la usa cortului. Si nu o poti parca in cort, tot pe strada.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ADY881

Sava_6115-6315 wrote:
Sper ca viitoarele investitii sa nu se concretizeze in turnulete de sticla de 10-20 etaje cum  se practica. Cel putin asa arata zona Victoriei-Polizu.
Consider ca ar fi mai necesara si o parcare supra/subterana.

Mie mi-ar placea  primaria sa impuna refacerea fatadelor imobilelor valoroase demolate, pe scenariul Casei Paucescu(Uniunea Arhitectilor din Romania) din piata Revolutiei

adica in primele etaje pastrezi arhitectura originala, iar mai sus poti sa faci ce vrei.
Respectiv eu as recomanda refacerea fatadelor unor imobile de gen:

imobilul modernist cu logoul "Antiques"

Acest imobil  unicat

Hotelul Mara

Biblioteca de pe colt

Imobilul din stanga cu ceas

PS Nu sa refaca tot imobilul ci doar fatada, iar sub ea sa faca ce vor , macar si bordele :lol:
Iar in loc de maghernitele de 1 etaj fara valoare, eu as recomanda sa se faca un concurs ptr fatade, in stil Art Deco.
In ce priveste parcarile, la prima vedere suna bine, insa in realitate, acele parcari vor atrage doar trafic in +, in afara de cel mutat de pe Victoriei, respectiv ar fi iest urat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ByOnu

Nu stiu ce sa zic. Din toate pe care le-ai postat, doar fostul Feroviar mi se pare ca se preteaza pentru reconstructie, hai poate si Marna. In rest, nu se mai merita, iar primele doua exemple (foto 2 si 3) nu trebuiesc refacute sub nicio forma. Personal, nu-mi plac cladirile "cubiste", nu ca as avea ceva in special cu ele, dar pe anga faptul ca n-au arhitectura remarcabila, mai sunt si darapanate toate. Sa nu mai zic ca structura lor este in general varza, fiind construite inainte de cutrenur fara a se avea in calcul multe aspecte de siguranta... asta ca o paranteza.

• 133 313
  • Posted:
  •  

ADY881 wrote:
Mie mi-ar placea  primaria sa impuna refacerea fatadelor imobilelor valoroase demolate, pe scenariul Casei Paucescu(Uniunea Arhitectilor din Romania) din piata Revolutiei

Tot asa fara tamplarie in ferestre, sa para din acelasi film de groaza? Cine a mai vazut asa scarbosenii? Mai bine deloc.
Dar noi ceva nou si frumos nu stim sa facem? Cladiri noi dar cu arhitectura si stiucaturi si brizbrizuri in ton cu zona etcetera? O cladire cu 10 etaje care sa arate precum zece case din alea suprapuse.
De fapt nici nu stiu de ce spun asta. Si cladirile alea au fost noi candva si s-a demolat altceva mai insignifiant pentru a le face loc. Se cheama evolutie domnilor.
Este drept ca la noi se plange dupa gogoserii cand ne vine metroul la scara. Este un talent specific autohton sa vedem numai partea proasta in toate, chiar insignifianta si rezolvabila fiind.
Am intalnit colegi de forum care plang efectiv dupa caramizile din fatade, nu dupa arhitectura in sine. Nu vor sa pacaleasca istoria chipurile. Pai nu-i problema dragi colegi daca pacalim istoria. Timpul oricum nu-l pacalim. Si timpul este in tot si in toate. Si isi spune cuvantul. Peste tot, inevitabil. Din tarana vam venit si in tarana ne intoarcem. La fel si caramizile.

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”