Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534928 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 169 170 171 172 173 174 175  ... 194

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ADY881

133 313 wrote:
Nu se poate cu stalpisori ca demarcare pentru pista de biciclete. Sunt mult prea periculosi si pot cauza decese. Cu tot extremismul antimasini tot nu se pot utiliza din cauze evidente.

Atunci bordura inalta cu suprafata alunecoasa.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Nightwolf

@ADY88 ... recunosc, la marcajul hasurat din intersectie sunt, cum zice tiganu`, "mucles!" ... sincer nu ma asteptam sa fie o inspiratie din alte capitale EU. Tinand cont ca indicatorul cu "nu bloca intersectia" nu exista in regulament, m-am ante-pronuntat, gresit se pare! Mea culpa!

In alta ordine de idei:
1. marcajele de pe C. Mosilor, sunt facute cu mult inainte montarea stalpisorilor.
2. asa cum am spus IN TOATA POSTAREA MEA, din care tu ai inrosit doar doua cuvinte, marcajele de ghidaj nu sunt acolo UNDE NU S-A MAI MARCAT DE ANI -- vezi toate exemplele tale. Respectivele artere, nu au mai fost marcate de cand Coposu era primar (exagerez, evident) s-au au fost marcate dar s-au facut modernizari/reparatii si hop! nu a mai venit si trafaletul.
3. Acolo unde linia de tramvai este separata prin BORDURI sau alte OBSTACOLE (spatii verzi, garduri, bolovani etc.) NU se incalca nicio lege INTRUCAT asa a fost construita respectiva artera prin PUG, PUZ si ce mai vrei tu. Daca stai sa te uiti in capatul spatiilor verzi, ai sa vezi ca nu exista niciun indicator "Accesul interzis EXCEPTIE R.A.T.B. sau TRAMVAIE" ci doar un simplu indicator cu semnificatia "Ocolire prin dreapta".
4. Evident de acord cu remarca privind nevoile fiziologice :)
5. Ca sa nu uit, in toate exemplele postate de tine privind intersectiile unde nu exista marcaje de ghidaj, ai sa observi marcajul de "nu fi un cretin sa blochezi intersectia" oprindu-se la, exact ai ghicit!, 25cm de sina tramvaiului :) Acum, nu putem sa tragem doua marcaje ca E SCUMPE :) Si pe urma ai spune ca s-a facut risipa :)

Dar gata cu off-topicul ca sunt satul pana in gat de legislatie rutiera facuta pe "jenunchi" ;)

On-topic -- mi-as dori ca luni sa dea drumul la trafic in intersectia Grivita x Buzesti ... sa deblocheze Grivita x Dacia ... in fapt sa dea drumul la trafic auto pe tot segmentul Polizu -- Stirbei Voda ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ByOnu

andrei11 wrote:
Ca si alta observatie, s-ar putea sa avem surprize, unii dintre noi sa nu aiba permis de conducere.  ;)

Adica? ;)

Cat despre marcajul de incadrare al gabaritului tramvaiului, imi mentin parerea, inutil, dar mai ales, ocupa locul unui marcaj foarte important, cel de ghidaj pentru virajul la stanga. Toata povestea cu gabaritul tramvaiului se poate rezolva mult mai lejer printr-un indicator specific si gata, fiecare ins are obligatia de a se asigura in ceea ce priveste tramvaiul.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ADY881

ByOnu wrote:
Cat despre marcajul de incadrare al gabaritului tramvaiului, imi mentin parerea, inutil, dar mai ales, ocupa locul unui marcaj foarte important, cel de ghidaj pentru virajul la stanga.

Deacord, si eu consider mai important marcajul de ghidaj(desi se poate desena si cel de tramvai, insa s-ar primi o brambureala in rezultat, prea multe liniute :lol: ).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Sava_6115-6315

Misterr spunea in cadrul topicului de poze  ca vor fi doua diagonale de racord a liniei existente  la linia noua pe Calea Grivitei. Care este rostul?? Ori cei de la RATB vroiau sa fie zgarciti... si s-au razgandit. Oricum  vad , din poze, ca placile sunt amplasate in dreptul primei diagonale, semn  ca s-ar fi renuntat la ea...

Legat de benzile de biciclisti, trec foarte des prin zona, pe 2 roti , dar nu am avut ocazia sa vad acele guri de scurgere. De obicei reusesc sa merg doar pe banda 2 .... Asta daca nu cumva e ocupata si trebuie sa fac slalom pe banda 1.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a andrei11

Nu s-a renuntat la nici o "diagonala", nu inteleg ce fel de placi ai vazut tu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Costin

"Diagonala" cea mai apropiata de intersectia cu Buzesti este, de fapt, locul unde se desparteau inainte directiile. Au desfiintat ce era acolo si a ramas in asfalt o urma ce seamana a diagonala...

Oricum ce au facut acolo cu linia de travai seamana a ţigănie, trebuiau sa scoata absolut tot pana la Gara si mai departe si sa refaca absolut toata fundatia. Dar probabil o sa mi se replice ca acolo e "limita de proiect" si ca pe Grivitei / Duca / Cuza e alta mancare de peste. Halal coordonare  :twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a misterr

cos wrote:
"Diagonala" cea mai apropiata de intersectia cu Buzesti este, de fapt, locul unde se desparteau inainte directiile. Au desfiintat ce era acolo si a ramas in asfalt o urma ce seamana a diagonala...

N-are nici o treabă una cu alta. „Despărțirea” (macazul beat) era unde este acum stația:

... iar acum au tăiat betonul și asfaltul aici:

P1030666.JPG (124.13 KB; downloaded 2685 times)

P1030667.JPG (132.7 KB; downloaded 2681 times)

P1030671.JPG (130.19 KB; downloaded 2685 times)

P1030672.JPG (143.26 KB; downloaded 2682 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Costin

Atunci inseamna ca s-au razgandit... 2 diagonale nu au rost...

Probabil cei de la RATB Linii s-au apucat de lucru fără să aibă vreun proiect, au măsurat așa din ochi și la prima încercare le-a dat cu virgulă.
Oricum, e clar că vor să rezolve totul cu longrine de beton, fără alte complicații cu șină cu canal, de-aia au făcut o curbă mai dulce.

Exclus, exista un proiect cu siguranta. Eu tot nu inteleg ce intelegeti voi prin 2 diagonale, pur si simplu s-a refacut situatia de dinainte, cand tramvaiele care veneau de la Gara de Nord puteau s-o coteasca sau la stanga ( deci practic cele ce veneau de la Piata Victoriei sa intoarca la gara ) sau la dreapta,  deci  tramvaiele care veneau de la Piata Victoriei spre Parvan sa faca un ocol pe la gara.

Nu, n-are treabă cu macazul din intersecție, era vorba de racordarea liniei vechi cu cea nouă, care părea să se facă prin două „diagonale”: cea verde și cea roșie:

DSC_4536.JPG (112.57 KB; downloaded 2594 times)

Eu pot să fac pariu că n-au avut nici un proiect pe hîrtie, pur și simplu a dat unu' din mînă și a zis: „Cam pe-aici!”. Ei nu lucrează ca cei de la Swietelsky cu topometriști, planuri, milimetri, finețuri de-astea, n-am văzut...

Aha, acum am priceput. E la "verde" cu siguranta. S-a lucrat dupa proiect, sunt absolut sigur. Poate s-a schimbat pe parcurs, initial a fost "la rosu" si apoi s-au decis la "verde". Probabil cand au decis ca pe Grivitei sa fie sens unic.

Go to page:  1  ... 169 170 171 172 173 174 175  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”