Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1216389 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 1ntruder

shoppy wrote:
Asta e ca in bancul ala ca daca s-ar face constructiile lafel de bine ca aplicatiile software, atunci o ciocanitoare ar putea pune capat civilizatiei.

Practic se repune in scena incompetenta/nesimtirea primariei demonstrate si cu strapungerea Uranus, doar ca in rolul principal nu e domnul Nicusor ci doamna Danes. Nici unul nici celalat nu e vreun geniu juridic sau mare spirit civic, sunt doar interese personale, problema e ca incompetenta si nesimtirea primariei permite oricaror persoane sa-si angajeze un avocat care imediat sa anuleze autorizatiile de constructie ale primariei, parca vad ca maine-poimaine careva o sa demonstreze in instanta ca Pasajul Basarab s-a construit ilegal si trebuie sa se plateasca ditai amenzile din banii contribuabililor.

Si aici, ca si in cazul bd. Uranus, daca s-ar respecta legea de catre PG + nu s-ar urmari alte interese ascunse (vezi cazul exproprierilor pentru strapungerea bd. Timisoara-CB, unde cine trebuie este despagubit pentru 30.000+ mp desi pentru strapungere sunt necesari mult mai putini mp din lotul detinut, sau re-configurarea Fab. de Glucoza, chiar si Berzei-Uranus unde s-a expropriat mai mult decat era necesar) nu ar exista acesti oameni, perceputi ca "franarii" evolutiei infrastructurii din Bucuresti. Oricine s-ar afla intr-o situatie similara ar proceda la fel. Nu cred ca exista careva printre noi care ar spune "demolati-mi casa ca eu nu vreau sa fiu franarul evolutiei".

Nu trebuie sa fii geniu juridic ca sa observi un abuz sau o ilegalitate. Geniile juridice se contracteaza atunci este necesara interventia lor.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danielstan

ehehei!

A cazut ea Hala Matache  - ditamai monumetul istoric - cu toate protestele franarilor si se face bulevardul.

va cadea si vila d-nei care protesteaza, chiar daca se va lega cu lanturi de poarta.

Nu sta Bucurestiul in vila construita in vreumurile de dupa revolutie cand, in materie de imobiliare, orice a fost posibil.
Vezi cartierele de vile cu strazi inguste si trase la nimereala, caci nu au vrut proprietarii sa lase loc de circulat intre case.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

shoppy wrote:
parca vad ca maine-poimaine careva o sa demonstreze in instanta ca Pasajul Basarab s-a construit ilegal si trebuie sa se plateasca ditai amenzile din banii contribuabililor.

Nuuu... sa-l demoleze si sa readuca amplasamentul la starea initiala ... vezi cazul Cathedral Plaza :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Asemenea persoane exista si o sa existe intotdeauna, atat in tarile civilizate cat si in cele mai putin civilizate, indiferent de corectitudinea proiectului si competenta autoritatilor, si e normal sa fie asa.
Anormal e sa aiba castig de cauza cand utilitatea proiectului este clara, pacat ca toti aia de stau cu orele blocati pe Ciurel si Militari sunt prea bizoni (ca sa nu zic mai mult) ca sa-si creeze "Grupul de Sustinere Penetratie Ciurel-A1", da lafel s-a intamplat si cu aia de circula acum pe Basarab, si cu aia de o sa circule pe Uranus, etc. etc.

Nuuu... sa-l demoleze si sa readuca amplasamentul la starea initiala

De acord, atata vreme cat demonstreaza ca parasutele sunt tot alea  :mrgreen: .

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului alex1968

Azi dimineata se lucra pe santier. Sa vedem cu cat vor avansa pana la 31 decembrie.

Azi dimineata se lucra pe santier. Sa vedem cu cat vor avansa pana la 31 decembrie.

shoppy wrote:
Anormal e sa aiba castig de cauza cand utilitatea proiectului este clara

E perfect normal sa ai castig de cauza cand are loc un abuz si o incalcare evidenta a legii. Nu poti intra cu bocancii in proprietatea omului ca vrea PG.
Dreptul la proprietate e sfant (nu un moft cum afirma "bunicuta") si trebuie respectat.

Eu unul. nu contest utilitatea proiectului, desi nu prea imi convine ca o sa am o ditamai autostrada cu un trafic ridicat la mai putin de 200 m de casa, si sunt perfect constient ca daca se va implementa vreodata in forma actuala propusa in PUZ, de altfel anulat, varianta finala nu va avea nici o treaba cu basmul frumos colorat din hartii.

PMG trebuie sa invete (stiue ca e SF :) )ca inainte de a incepe proiecte noi si scumpe ar trebui rezolvate problemele vechi si vesnice ale orasului, gen CB, parcari, transport in comun,etc.

Legat de faptul ca se lucreaza, probabil trebuie justificati banii alocati anul acesta pentru proiect. Stiu de la cineva care lucreaza pentru una din firmele din asociere ca dupa 01 ian. 2014 situatia este incerta + ca prin Rosu/Chiajna se aude ca acest proiect nu prea (spre deloc) are sustinere. Am citit (probabil chiar pe aici pe forum)/auzit undeva ca s-ar trage tare sa se faca podul de la Ciurel si sa-l uneasca cu str. Dreptatii/Dambovitei, dupa probabil ca va ramane doar pe hartie.

la o adica ma multumesc si cu asta sa faca podul si legatura cu Dreptatii, eu stau chiar acolo si ar fi o scurtatura ca sa ajung pe Virtutii sau in Splai.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Constat cu uimire ca acest thread este inceput in vara lui 2010  :shock:
Si ce departe s-a ajuns cu lucrarea!!!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Intrebare
Vila aceea in discutie s-a construit in mod legal sau s-a fortat putin nota ?
Stiu pe cineva - om in carne si oase - care si-a modificat cu de la sine putere locul de constructie al vilei, noroc ca autostrada A 3 nu a mai luat-o prin Bulevardul Poligrafiei. Bine, pana la urma omul acum e la cele vesnice, acolo nu e nevoie de PUZ /PUG.  :roll:

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului sss

N-am idee despre legalitatea constructiei, dar recunosc, mi-am pus de multe ori intrebarea cum de exista o singura constructie, cat un han de mare, pe o raza de 200 m. Imprejurimile sunt exclusiv teren viran, ceea ce produce o ridicare de sprancene oricui are idee de valoarea imobiliara a terenurilor din zona.

Apropierea facuta de un coforumist intre Nicusor Dan si sotii Danes este hilara. Primul este ( cu tot respectul ), un poet descult, ceilalti sunt oameni cu o situatie financiara si sociala respectabila si multe relatii... sigur isi platesc avocatii mai bine decat Primaria juristii aia amarati si spagari. Deci viitorul proiectului consista in capacitatea birocratiei de a fenta justitia, ca si in cazul Uranus, in justitie se poate amana sine die. Nu sariti pe mine, nu ma bucur, doar constat... asta-i tara.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Montezuma

andrei11 wrote:
Intrebare
Vila aceea in discutie s-a construit in mod legal sau s-a fortat putin nota ?
Stiu pe cineva - om in carne si oase - care si-a modificat cu de la sine putere locul de constructie al vilei, noroc ca autostrada A 3 nu a mai luat-o prin Bulevardul Poligrafiei. Bine, pana la urma omul acum e la cele vesnice, acolo nu e nevoie de PUZ /PUG.  :roll:

Vila de pe colt a Doamnei Danes cred ca este construita inainte de 2005 ca dupa 2005 nu avea voie.

Mai jos postez zona vilei doamnei din prima versiune a PUZ Coordonator Sector 6 apobata cu HGCMB 213/29.09.20105 cu prima versiune de strapungere A1 Ciurel ,
Se vede ca  vila este ACUM DUPA 2005 in zona verde deci dupa 2005 sub nici o forma nu primea Autorizatie de Constructie legala pentru vila in ZONA VERDE.

Dar cred ca sigur are acte de constructie scoase inainte de 2005.
De curiozitate ma voi uita si in PUG ca sa vad ce statut avea zona dupa anul 2000 cind a iesit PUG ul daca tot zona verde era si atunci .

Dar daca Doamna are autorizatie de constructie scoasa prin anii 1990  pina in 2000 atunci sigur nu are nici o problema de legalitate

Se pare ca NOI vom avea  legal podul Hobanat in AER daca doamna cistiga si in ultimul dosar deschis pe 27.11.2013 de anulare a AC... ...
Zona vila Danes.JPG (25.58 KB; downloaded 2576 times)

Sunt sigur ca acea casa este construita 100% legal. Nu cred ca proprietarii ar fi facut demersurile pe care le-au facut pana acum daca nu ar fi avut toate actele in regula. Ar fi fost sinucidere curata sa faca ce fac acum fara sa aiba totul legal.

M-as bucura ca PMB, implicit arogantul de pseudo-primar, sa isi ia una peste bot cu proiectul asta (desi e gandit de pe vremea lui Videanu) ca poate asa vom vedea ceva respect din partea lor (stiu, visez frumos :) ).

Usor, usor paharul se umple - refuzul de a demola Cathedral Plaza, ilegalitatile de la Uranus, situatia maidanezilor, sifonarile de bani de pe la diverse administratii, etc. (ulciorul nu merge de multe ori la apa).

Partea proasta e ca in final tot noi suntem aia prosti...vb aia : si f*tuti si cu banii luati :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Hai s-o luam logic.
Un PUZ nu poate fi dat pentru vesnicie, asta ar insemna ca sa nu mai demolam nimic din ceea ce s-a construit, ceea ce nu e adevarat, inclusiv centrul Parisului a fost ras de pe suprafata pamantului acum 200 de ani.
Problema este ca doamna Danes sa fie despagubita in mod corespunzator, adica din banii primiti sa-si poata construi o alta vila echivalenta in alta parte. Sau sa i-o construiascastatul.

In jurul acestei probleme se invarte tot rationamentul, de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume ?
In orice caz un proiect de o asemenea importanta nu trebuie sa se incurce in vila doamnei Danes.
Nu sunt  de acord cu afirmatiile colegului 1ntruder de genul
M-as bucura ca PMB, implicit arogantul de pseudo-primar
blablabla.

Go to page:  1  ... 81 82 83 84 85 86 87  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463907 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”