Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 535089 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 194

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Adrian Rosca

misterr wrote:
1. Pentru că lucrarea care se execută acum nu are ca obiect lărgirea căii Griviței, ci a axei Buzești - Berzei. Pentru calea Griviței trebuie alt proiect, aprobat, alți bani etc.

2. Oricum acel PUZ nu s-a respectat. Acolo calea Griviței apare cu circulație în ambele sensuri (inclusiv linia de tramvai are cale dublă, cu tot cu racorduri / macaze), iar în realitate s-a executat altceva.

Logic era sa sa execute totul acum, mai ales ca largirea de care vorbim are fix 130m lungime. PMB/CGMB ar fi putut sa coordoneze cele doua lucrari sau sa le comaseze intr-una singura. Dar nu sunt in stare sa se coordoneze pe ei insisi. :x

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Adrian Rosca

Tavi wrote:
:lol: hai ca nu mai este mare lucru ... cu noroc se mai pot prinde cateva zile fara ploaie/zapada/lapovita etc si e gata!

O sa-l inaugureze odata cu parcarea de sub pasajul Basarab  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Tavi

A iesit soarele in Bucuresti! Hai cu finisajele!  ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Serban

O fi soare, dar mie pe telefon imi arata 1 grad temperatura. Nu-i bine deloc de asfaltat.
Ma astept totusi sa lucreze ca sa nu amane pana la anul. Dar aproape sigur se va vedea...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a survola

survola wrote:
Eu inca mai sper ca va fi gata pentru public (autovehicule si tramvaie) la 1 decembrie
Nu ma mai astept la ceva mai devreme.

... spuneam pe 29 septembrie.
Se pare ca am fost prea optimist  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Goldmund

ADY881 wrote:
Uitam cand s-au aplicat acele solutii, in anii 60-70, atunci cand si autoritatile din vest erau la fel de populiste(proautomobilizare) ca si autoritatile de azi din RO. Acum exista solutii tehnice ce pot aranja tramvaiului unda verde, si respectiv bagarea lui in tunel e o solutie expirata(dar si scumpa).

Cred ca m-ai inteles gresit:
eu sunt de parere ca trebuie facut mai mult pentru orasul de maine, pentru 'orasul verde', pentru zone pietonale(gen 'Centrul Istoric'), pentru tramvaie care pe alocuri circula prin subteran. Eu nu doresc mai mult trafic auto prin orase, cu toate ca o metropola de genul Bucurestiului nu poate renunta la traficul auto(cu cele peste un milion de automobile). Or, acest conflict intre automobilisti si transportul in comun trebuie rezolvat inteligent, orasul de maine va fi structurat pe mai multe 'etaje', unul pentru transportul in comun, altul pentru traficul auto, iar la suprafata poate fi folosit o mare parte din suprafata orasului pentru o vegetatie abundenta, pentru pietoni.(eu am pledat mereu pentru o DNCB adevarat - trei, patru benzi/sens, noduri rutiere pe mai multe nivele - pentru a descongestiona intrarile in oras, pana in centru -! - insa e clar ca 'ai nostri' nu cunosc fenomenul!) Am vorbit ore intregi cu un arhitect renumit din Stuttgart(l-am vizitat si in biroul sau care este in acelasi timp si o expozitie permanenta a 'orasului -Stuttgart -de maine') si care e de parere ca 'la suprafata' poate ramane doar natura(cu paraurile si raurile in albia lor veche, renaturalizata) si pietonul - bun, el este pentru timpurile noastre prea categoric, un extremist 'verde', dar asa vad si eu viitorul oraselor, sau deloc. Mai sunt de parere ca cel putin pentru 50 de ani vom avea solutii de compromis intre transportul in comun, traficul auto si pietoni/zone verzi. Urmarindu-se doar o solutie, cred ca ne indepartam de subiect si posibilitatile actuale si  reale...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Utilizator anonim

Voi mai aveti sperante ca ne plimbam pe tot bulevardul cu masina si tramvaiul anul asta ? Mergeti la tara sa taiati porcul, rezervati la munte pentru revelion, avem altele de facut.  ;)

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a ADY881

Goldmund wrote:
, cu toate ca o metropola de genul Bucurestiului nu poate renunta la traficul auto(cu cele peste un milion de automobile). Or, acest conflict intre automobilisti si transportul in comun trebuie rezolvat inteligent, orasul de maine va fi structurat pe mai multe 'etaje', unul pentru transportul in comun, altul pentru traficul auto, iar la suprafata poate fi folosit o mare parte din suprafata orasului pentru o vegetatie abundenta, pentru pietoni.

Asta daca va fi in RO, se va intmpla nu mai devreme de 100 ani, ideea e buna, insa realizarea ei ar costa bani enormi si eu nu cred ca in viitor RO are sanse sa se bata in bogatie cu SUA(unde in Chicago, o parte din strazi din centru au 2, 3 niveluri subterane).
Acolo oricum e o zona centrala, asa ca in perspectiva in care se "rezolva" inelul principal in bulevard express, intrarea in centru s-ar putea face cu plata, iar multele strazi ingustate, iar spatiul rezultat de repartizat pietonilor, biciclistilor, pt spatii verzi. Acel conflict intre  automobilisti si transportul in comun, vine din lipsa educatiei primilor, care considera ca o banda pentru RATB este irosita in zadar si ca ar fi folosita de el mai bine stand in ambuteiaj la semafor. Insa un automobilist, nu isi da seama ca daca vom avea un transport public civilizat(benzi separte=>BRT/LRT=>TP predicitibil, rapid, comfortabil, neaglomerat), atunci multi soferi ce stau astazi cu dansul la semafor in ambuteiaj, vor calatori cu TP, astfel ar disparea multe masini din trafic => s-ar circula mai bine fara pasaje scumpe.
Deci solutia potrivita(dar si inteligenta) pentru a ameliora situatia rutiera in oras fara mari investitii, este implimetarea in masa  benzilor dedicate/ culoare unice RATB, adica conversia liniilor RATB, din linii clasice in linii de BRT/LRT. Si aici nu trebuie mari investitii(mai ales ca avem in oras un sistem de SMT ce ar putea prelua functia de prioritizare  TP in intersectii si pe autobuze si o parte din trolee sunt instalate echipamente ce pot la fel incorpora si functia de prioritizare  TP), insa nu se vrea TP civilizat  din cauza ca:
a)o parte buna din pretul unui litru de combustibil e format din accize(adica se duc in bugetul de stat), iar daca ambuteiajele vor scadea si oamenii vor merge cu TP, guvernantii nu vor avea din ce sa fure
b)daca vor scade ambuteiajele, primarii nu vor mai avea motive sa tranteasca pasaje rutiere inutile=> nu vor putea rasplati firmele ce cotizeaza la alegeri(cazul Pipera, Costel si Paulina ar trebui sa sughite)
c) trebuie sa ai cohones, ca sa faci lucruri utile orasului, cu riscul de a deveni antipatic automobilistilor.

Imagini noi din zona în lucru în jurul orei 13. Se trage tare...

Bravooo!!! .. si pentru cei care trag tare dar si pentru pozar ;)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Utilizator anonim

Daca nu merge nimic rau cica chiar ne plimbam zilele astea pe acolo. Desi tot nu cred.  :roll:

Multumiiim de poze! Minunat! Se trage tare!

Vesti bune si de la meteo: saptamana urmatoare e fara precipitatii, frig (2-5 grade) dar na, e decembrie!  ;)

Mulţumesc.
Am văzut azi că mai există reţeaua de alimentare aeriană pentru troleibuze pe Calea Griviţei, cam până unde lucrează acum la linia de tramvai nouă. Reţea pe ambele sensuri ale străzii...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Robert24

Ce-or astepta cei de la linii pe Grivitei? Nu au de gand sa mute linia pe stanga in continuarea celei noi?!?

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”