MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584416 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 171

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Mircea G

ADY881 wrote:
............Daca primaria si min Transp continua cu politica asta de ignorare  sudului, ar putea duce la segregarea sociala  orsului.
...........

:!:  :!:  :!:  Foarte corect ! Asta se face de ani de zile ....

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 andrei11

Segregarea este deja facuta. Linia de demarcatie este B-dul Unirii.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 ADY881

andrei11 wrote:

Nu as fi atat de categotic, eu inteleg prin segregare a orasului, faptul ca in Nord se muta toti bogatii si clasa de mijloc, iar in sud sa fie doar aia de jos, practic un ghettou, pana la asta mai avem, dar mergem pe cale incolo.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 133 313

ADY881 wrote:
andrei11 wrote:

Nu as fi atat de categotic, eu inteleg prin segregare a orasului, faptul ca in Nord se muta toti bogatii si clasa de mijloc, iar in sud sa fie doar aia de jos, practic un ghettou, pana la asta mai avem, dar mergem pe cale incolo.

O spui asa de parca ghetoul asta se creaza singur. Daca esti sarac automat trebuie sa arunci mucul de tigara pe jos, pet-ul pe langa cos si sa faci pipi la coltul blocului sau in lift. Sa ne fie cu pardon dar ciurucarime gasesti pe la "bogati" (cum zicea Mircea G, astia sunt o notiune abstracta) duium. Numai cand ii vezi cum sofeaza si poti sa-ti faci o idee. Educatia civica nu tine cont de portofel. Daca esti prostcrescut esti, nu te redreseaza banul.

andrei11 wrote:

Ei na. Uite Mantuleasa, uite Calarasi, Traian, Ferdinand, Lizeanu. Ce-i acolo? Praful de pe toba. A turnat Ontanu asfalt direct pe piatra cubica, unde exista. Nu mai stiu de cate ori a trebuit reparat.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Mircea G

andrei11 wrote:

Nu se poate vorbi de o segregare . Totul este doar interes material . S-au dat bani grei/ spagi pt a face totul in zona de nord . Sa nu spuneti ca totul a venit asa " de la sine " fara minaria investitorilor direct interesati . Orasul nu este segregat social , din contra , din ce in ce mai amestecat .
In unele zone considerate sarace , apar oameni noi care investesc in locuinte , in zonele zise de bogati ,se muta te miri ce scapatat , in unele blocuri linistite se muta ghertoi muritori de foame care cumpara apartamente ieftine ....este un amalgam oriental .
In S/SW nu se vrea nimic . Acum ! Este foarte posibil ca acesta situatie sa ia sfirsit cit de curind . Timid incepe cite o investie ...
Referitor la segregare ...
Spuneam pe niste postari sterse azi , ca deranjau , despre structura sociala din Dr Taberei .  mai bine zis lasam sa se inteaga ceva ...acum spun . Dupa 90 a fost o adevarata isterie a minoritarilor arsi de soare sa se mute in acel cartier ...au reusit . Sursa este evidenta populatiei .
Asta face ca asa zisul fief , Ferentari a ajuns sa fie ( mai ) linistit si plin de case aratoase in timp ce manifestarile minoritarilor sa  le intilnesti in cele mai cu staif zone . Sint multe de spus , dar nu aici este locul ...

• ADY881
  • Posted:
  •  

Dragi colegi, ne-am cam abatut de la M6, e  normal ca se investeste doar in N, datorita faptului ca aia de "sus" ce hotarasc pentru noi cum se dezvolta infrastructura, traiesc in nordul capitalei, e firesc ei sa isi creeze  conditii bune de trai si de miscare, de aici eu desprind si pasajul Baneasa, PPL si viitoarele Arcul de Triumf.... sau Pipera, sa le fie lor mai comod sa vina din Snagov, Otopeni, Pipera sa ajunga mai repede la Parlament, Guvern si Primarie.

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Slasher1985

^^
Dar metroul lor nu le foloseste la nimic oricum. N-au cum sa strecoare ML-urile in el. :lol:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Slasher1985 wrote:
^^
Dar metroul lor nu le foloseste la nimic oricum. N-au cum sa strecoare ML-urile in el. :lol:

In schimb daca fac Minunea 6, vor avea sigur bani de ML-uri noi, pentru burtile proprii, pentru javrele lor, dar si pentru plozii sai. :lol:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei ADY881

Goldmund wrote:
Spui ca planurile de urbanism nu tin de alegator.
Imi aduc aminte ca pentru un sector al Bucurestiului s-au inscris la candidatura pentru primarie  doi concurenti, unul fiind...arhitect si avand chiar ceva de spus si care si-a propus in acest sens multe sa faca pentru comunitate, insa 'alegatorul' a amendat un partid, alegand pe altul (dintr-un partid  pe care nu l-a fost ales niciodata in Capitala) care sigur habar nu are de un PUG.

Aici sunt deacord cu @MirceaG, planurile de urbanism nu tin de alegator, ar fi si bizar sa hotarasca majoritatea (in Elvetia asta functioneza), problema e ca la noi majoritatea populatiei nu prea a auzit cuvantul "Urbanizm", iar sfera lor de interese e una mult mai pamanteana, si daca majoritatea ar "dicta" in RO, ma tem ca s-ar alege din tara doar oasele. Insa chiar daca noi ca populatie am fi la fel de ... ca elvetienii, sistemul nostru de guvernare e construit de asa fel incat, oricum noi votam din  ce aleg ei (partidili rosii, portocalii, galbene, maro ....).
In ce priveste alegerile din sectorul aminitit de tine, nu stiu de care sector vorbesti, insa am o impresie ca arhitectul era din PD-L, iar ala prostul era USL-ist cred :lol:.
Daca asta ai avut in vedere, atunci pot sa te acuz de naivitate, chiar dupa 24 de ani inca mai crezi in basmele portocalii :lol: ? Chiar crezi ca daca ar fi ajuns arhitectul primar, cineva din marii pesti portocalii l-ar fi bagat in seama? Ai uitat ca ei toti(PDL,USL,...) provin din FSN? Iar neoficial toti au colaborat cu Securitatea.
Unicul lucru pe care noi putem sa il facem, asta e sa votam in asa fel incat partidele sa fie schimbate din 4 in 4 ani(astfel am asigura o competitie, cat de cat, in domeniile politic si economic.

Goldmund wrote:
insa zona de nord a Capitalei are toate criteriile sa devina 'Bucurestiul modern de maine', incepand cu acel cartier Pipera(Bucuresti) si pana la Corbeanca-Balotesti, M6, OTP. Iar preturile la terenuri(azi!) din nord, nord-est, sunt mai apropiate ca oricand de preturile terenurilor din Bragadiru de ex.. Ce as alege?!

Daca o zona in care...
a)nu prea exsita canalizare si alte utilitati
b)e limitata pe inaltime (Pipera-Voluntari, Otopeni...) din cauza aerogarilor
c)lipsita de infrastructura civilizata(si aici nu vorbesc de M6, sa tragi metrou sub campuri e o prostie de origine bananiera, vorbeam de autobuze, maxim trenuri suburbane) din cauza lipsei a zonei metropolitane
d)lipsita de un plan civilizat de dezvoltare a retelei stradale(adica toti isi trag drumuri dupa cum s-au inteles cu primarul, adica exact ca in Pipera(unde sta GIGI))
e)cu o retea existenta strazi trasata inca pe timpul fanariotilor(posibil ca atunci pentru carute era deajuns, insa acum RAGE Roveru no sa mai incapa)
...poate deveni "Bucurestiul modern de maine", atunci  e bine sa cautam o tara de emigrare(in care capitala de maine, nu inseamna un sat inept de bogati).
M6 - daca guvernantii nostri au macar un pic de logica in capurile lor, M6 NU ar TREBUI sa se FACA. Datorita faptului ca metroul se face in oras unde ai MULTA POPULATIE si PUTIN LOC, iar zona ce ar fi deservita de M6 nu se califica  nici la una nici la alta ( populatia Otp = 10.000, iar capacitatea M6 va fi de 50.000pers/ora/sens ), chiar daca presupunem ca toti pasagerii din aeroport ar folosi metroul(ce e aberant) se mai adauga la cifra de 10.000, inca 20.000 si avem 30.000/zi.
Si zona deservita de M6 nu are cum sa creasca in populatie cu mult, deoarece aeropoartele solicita o zona "sanitara" lipsita de blocuri inalte => acolo se vor face si in viitor vile.

In ce priveste Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei, ea ar fi aparut rapid, daca marii decidenti ai urbei si neamului ar fi mutati in sud, prin Ferentari, sa se loveasca ei zilinic cu ambuteiajele pe drum spre parlament, guvern, primarie(atunci in loc de pasajul PPL, ar aparea pasajul Eroii Revolutiei sau si mai bine Razoare) .

Re: Strapungerea Ghencea - Sos. Alexandriei Nightwolf

Otopeni = 12.671 populatie, cf. primelor date ale recensamantului :)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 133 313

ADY881 wrote:
Nu cred ca e un ex bun Snagovul, stiind ca acolo e "beverlihilsu" romanesc

Pe bune? Statie de epurare exista pe acolo sau totul ajunge in lac?

• ADY881
  • Posted:
  •  

133 313 wrote:
ADY881 wrote:
Nu cred ca e un ex bun Snagovul, stiind ca acolo e "beverlihilsu" romanesc

Pe bune? Statie de epurare exista pe acolo sau totul ajunge in lac?

Pai asta e si "beverlihilsu" cu specific romanesc :lol:, uitete cine au casa acolo si vei vedea ca acolo sunt stransi cei mai burgheji dintre burgehejii romaniei, sau potentatii ei :lol: . Pai ei toti fac pipi sau in lac sau in fosa :lol:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand ADY881

Am dat de un articol:
Adevarul wrote:
Metroul către Otopeni, tot mai aproape. Când vor începe lucrările
....Dacă fostul ministrul Relu Fenechiu spunea că este o investiţie inutilă, actualul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, se declară a fi în favoarea proiectului. ...
....Potrivit sursei citate, valoarea proiectului, aşa cum o arată Studiul de Fezabilitate aprobat prin Hotărârea de Guvern din 2009, este de aproximativ 5.300.000.000 de lei (1.152.173.913 de euro). ....
.... proiectul pentru care Banca Naţională a Japoniei a împrumutat România cu 315 milioane de euro.

Am o intrebare, de cand o domnita ce nu a circulat cu metroul de 24 de ani(dupa propriile afirmatii), poate hotara unde se duce 1miliard de euro?

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand puidemorosan

În Romania, dintotdeauna. ..

Go to page:  1  ... 53 54 55 56 57 58 59  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”