MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584401 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 171

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 alex230ro

sa inteleg ca M4 a avut perspectiva mai buna decat M6?!oare pt M6 nu se poate aplica ideea unui park&ride vis a vis de aeroportul Otopeni?!.sa inteleg ca locuitorii din Otopeni nu ar folosi aceasta linie?

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 andrei11

La Straulesti se face depoul lui M 6, si daca tot se face, o sa-i tragem si un park&ride.
Locuitorii din Otopeni sunt fix 10.000. Sunt in Bucuresti cartiere intregi fara metrou, unde 10.000 sunt doar pe o strada.
Treaba asta cu M 6 vs M 4 e abureala, de fapt va fi o singura magistrala care va lucra in felul urmator :
De la Gara Progresu pana la statia 1 Mai - metrouri dese.
La 1 Mai se bifurca, o parte la Strand Straulesti o parte la Complexul Comercial Baneasa.
Aici la Baneasa vor intoarce majoritatea celor care s-au bifurcat la 1 Mai.
Unu' la 20 minute - juma de ora o sa scape si de la Baneasa la aeroportul Otopeni.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 ADY881

alex230ro wrote:
sa inteleg ca M4 a avut perspectiva mai buna decat M6?!

Daca as hotara eu unde sa investesc banii Metrorexului, eu nu as fi investit in M4(ci in in M5 pana nu se face, dupa  M7, dupa  M4 spre sud) deoarece cartierul are o densitate mica fata de cartierele deservite de M5,M7.... Insa e de inteles de ce s-a facut totusi si se face magistrala:
1) O buna parte din tunele au fost executate inainte de 1989, pentru a lega Laromet de oras(respectiv ar fi fost gresit sa lasi infrastructura construita sa se degradeze).
2)Cartierul Bucurestii Noi si Pajura, fac parte din oras
3)au o populatie mult mai  mare in comparatie cu Otopeni
4)Desi  cartierul se afla in partea de nord, aici populatia e departe de a fi bogata, deci TP aici chiar este folosit
5)Preturi mai pamantele pentru teren - Pe viitor daca vor navali investorii  imobilari in capitala, in Bucurestii Noi au sanse mai multe sa cumpere niste case de la amarati, sa le demoleze  si sa isi faca niste blocuri (un ex deja exista o buna parte din fostul Laromet e cumparata de compania din Israel AFI, care vrea sa isi faca acolo un cartier).

Atrage atentia cate etaje vor avea, 23. Asa ceva in zona desrevita de M6 nu va putea face nimeni.
6)  => din 5), lipsa limitei de inaltime
7)Cartierul BN are o retea rutiera mult mai buna, o retea de strazi rectangulara(ce are avantajul ca in caz de marire a traficului, strazile pot fi usor modificate in sensuri unice), toate asfaltate, canalizare ....
O imagine din BN.

Pe de alta parte in Otopeni exista o retea de strazi rectangulara restransa facuta de comunisti, si ocupate de blocuri comuniste, restul fiind o retea stradala sateasca, care probabil asa a ramas de pe timpul fanariotilor, o buna parte din strazi e asfaltata, insa sunt multe  de acest tip

Unde e multa fita in preturi pe terenuri, insa toti fac pipi in  fosa si periodic vine vidanja :lol: .
Sper ca am demonstrat mai sus ca BN are o perspectiva mai buna si merita  linie de metrou si Otopeniul nu.

alex230ro wrote:
oare pt M6 nu se poate aplica ideea unui park&ride vis a vis de aeroportul Otopeni?!

P&R la Otpopeni e foarte bine:
1) insa ea ar cam dubla parcarea P&R de la Baneasa(terminalul lui 5) care ar trebui in curand sa fie construita
2) in curand va fi facuta intrarea A3 in oras => o parte din trafic va trece de pe DN1 pe A3 => parcari P&R ar fi mai necesare la intersesctia A3 cu DNCB(cand se va face calea ferata de centura) sau/si in preajma platformei Pipera.
3) iar pe viitor in functie de necesitati ar putea fi facuta una si langa aerogara, care poate fi conectata cu linia CFR , linia RATB de BRT sau LRT, deci
variante logice si mult mai ieftine exista, nu e neaparat sa arunci in aer 1,5miliarde de Euro, ca sa unesti o parcare P&R de oras :lol: .

alex230ro wrote:
.sa inteleg ca locuitorii din Otopeni nu ar folosi aceasta linie?

Firesc ca exista o parte de cetateni   care nu sunt bogati(care sunt bazati in cartierul de blocuri si vechile case, dar toate noile vile ce au aparut in anii 2000 sunt populate de personaje cu bani, si orientandu-ma dupa pretul terenului marja bogatilor din Otopeni, cu timpul doar va creste, despre ei nici nu discut , ei sub nici o forma nu vor folosi transportul public. Iar daca discutam de cetatenii normali, la noi masinile sunt ieftine, orice amarat poate sa is cumpere o rabla, sa o inamtriculeze in Bulgaria si gata, de ce cineva ar merge cu metroul in oras, daca poti sa iei masina, si ai la dispozitie o sosea express (DN1), care si acum nu e agomerata, iar in contextul finalizarii A3 in oras, DN1 va fi si mai libera.

Dar  e important sa reamintim niste dovezi importante pe care ma bazez, ca vad ca nu se iau in seama:

a)Otopeniul are o populatie de 10.000 oameni - M6
- Giurgiului+Ferentari+Berceni=40.000+90.000+110.000=240.000 oameni -M4
- Rahova + Colentina= 180.000 + ? = - 180.000 si ceva oameni - M7
Mai e si Drumul Taberei + Pantelimon=300.000+?= 300.000 si ceva oameni - M5
b) In zona deservita de M6 exista limitare de inaltime
c) Otopenul in viitor NU VA CRESTE IN POPULATIE - din cauza b)
d) Otopenul in viitor NU VA DEVENI POPUL FINACIAR - din cauza b)
e) Linia M6 va avea capacitate de50.000 oameni/ora/sens, ce va transporta ea daca populatia Otopeniului e de 10.000oameni?

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 alex230ro

-polulatia Otopeni era 10.000 in 2003 sau asa am gasit eu acum cred ca a sarit catre 15.000,ar mai fi sai Balotesti si Snagov poate de luat in calcul,aeroportul Otopeni cred ca are cam 10.000 calatori pe zi si teoretic ar veni cam 30.000 persoane.legat de preturile caselor sunt pentru toate buzunarele din ce am vazut.Nu sustin ca e nevoie neaparata de metrou dar o solutie gen CAT ar fi binevenita,dar probabil ca trebuie sa traiasca si taximetristii din ceva.Oricum mi se pare o nesimtire incredibila ca nici macar sa nu se electrifice linia catre aeroport.
PS:intamplator lucrez in zona pasajului Baneasa si pot sa spun ca dimineata si seara traficul este destul de aglomerat.Pt multi din cei care lucreaza in zona Baneasa-Otopeni nu exista alernativa decat masina personala.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 sab

alex230ro wrote:
-mi se pare o nesimtire incredibila ca nici macar sa nu se electrifice linia catre aeroport.

In primul rand nu avem nicio linie CFR care sa ajunga la aeroport, deci inainte de a electrifica ceva, trebuie sa ai ce si, mai ales, sa merite o asemenea investitie. Electrificarea nu este o lucrare care sa coste cativa lei, sunt vreo 25 km de electrificat in total....
Exista o cale ferata Bucuresti-Mogosoaia-Balotesti, care este de o importanta "colosala" ( a se citi sateasca), de aceea nu a fost electrificata pana acum. Aceasta este folosita pe post de legatura CFR pentru ca este linia care ajunge cel mai aproape de aeroport. Dar de la Balotesti ar mai fi nevoie de cca 3km de cale ferata care acum nu exista . De aceea se foloseste autobuzul pe aceasta portiune.

Metoul are o capacitate de 50000 calatori/ora/sens.Oricum ai numara, ca Pristanda sau nu, nu ai de unde sa aduni acest numar de calatori pe ruta aia, cred ca nici macar pe sfert. Iar Otopeniul, cu 10.000 locuitori sau cati o avea, nu are cum sa asigure trafic pentru 3 statii de metrou (asa cum prevede proiectul), chiar si in ipoteza absurda ca toti locuitorii s-ar plimba zilnic cu metroul. Ceea ce este absurd si nu se va intampla niciodata.

S-a desfiintat legatura CFR de ceva timp. Oricum nu o folosea aproape nimeni, se facea aproape o ora de la Bucuresti la Balotesti.

• sab
  • Posted:
  •  

Apropo, la ce interval se circula catre aeroport cu trenul ?

In alta ordine de idei, am vazut ca ruta pe ruta respectiva mai circula 6 trenuri zilnic/sens. Sa inteleg ca sunt trenurile "normale", adresate celor care locuiesc/ au treaba in zona ?
P.S. Pe site-ul CFR se lauda cu cca 30-40 min pt cei 22 km...

Uite ca nu mai stiu exact, dar parca era din ora in ora. Oricum nu era din jumatate in jumatate cu siguranta.
Oricum erau 2 garnituri care faceau "cruce" - cred ca la Mogosoaia.

• sab
  • Posted:
  •  

Bine, si pe Bucuresti-Constanta  se lauda cu sub 3 ore...
Sunt convins ca un tren la ora era arhisuficient si, chiar si in conditiile in care aceasta linie ar fi fost prelungita pana la aeroport si ar fi fost modernizata,permitand o viteza mai mare si scurtand timpul, tot nu cred ca ar fi fost mari diferente la numarul de calatori.

Uite un anunt mai vechi.
Repet, sunt absolut sigur ca la ora actuala trenurile s-au desfiintat. Cred ca mai avem un pic si se face un an de cand sunt desfiintate.
Bucuresti Nord – Aeroport Henri Coanda
Trenurile Henri Coandă Expres circulă la fiecare oră, în intervalul orar  6:20 – 22:10 , 7 zile din 7, asigurând transportul între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă (Otopeni). De asemenea se asigura legatura intre  Urziceni, Galati , Slobozia Veche si Aeroportul Henri Coandă.
Pentru a facilita accesul călătorilor din aeroport la trenurile Henri Coandă Expres - îmbarcarea în microbuzele de transfer se realizează de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internaţionale, unde se află şi casa de bilete.
Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din staţiile CFR şi agenţii de voiaj, inclusiv de la casa de bilete deschisă în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.
   Pentru orarii si pret va rugam sa accesati Modulul Mersul Trenurilor .

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 georgica2704

Parca mergeau pana la Urziceni, asta cica ca sa mai reduca din pierderi  :lol: .

• ADY881
  • Posted:
  •  

alex230ro wrote:
-polulatia Otopeni era 10.000 in 2003 sau asa am gasit eu acum cred ca a sarit catre 15.000,ar mai fi sai Balotesti si Snagov poate de luat in calcul,aeroportul Otopeni cred ca are cam 10.000 calatori pe zi si teoretic ar veni cam 30.000 persoane.

Nu cred ca e un ex bun Snagovul, stiind ca acolo e "beverlihilsu" romanesc, unde orice hot parlamentar trebuie neaparat sa isi traga o hala de 3 etaje, acolo sa aiba casa e visul oricare pipite, pardon cantarete sau star, deci acolo nu ai ce sa transporti.
O fi 30.000 persoane, dar capacitatea liniei e de 50.000 p/h/sens, deci daca presupunem ca toti oamenii din Otopeni ar renunta  la masinile personale, si ar merge de la cele mai indepartate vile 2km pe jos (uneori fara asfalt sub picioare), si toti ar lua metroul  incepand cu orele 6:30, iar pana la 8:00 am fi transportat tot Otopeniul in oras :lol: Iar dupa am transporta cativa rataciti de la aeroport, in rest aer, pana la 18:00 cand tot Otopeniul ar reveni acasa :lol:  Ramane   "investie" fara cap, deorece linia ar "devora"  cifra vehiculata de tine (30.000 perosane) in o ora, si cifra aia e zilnica, Hai sa punem populatia Otopeniului presupusade azi, de 2 ori(dimineata spre  oras si sara inapoi) 15.000x2=30.000, plus traficul zilnic de pe aerogara, ce avea in 2012 un trafic de 7.000.000, deci avem aprox 20.000 pe zi, in rezultat avem 30.000+20.000=50.000 oameni, insa asta e cifra zilnica, si M6 ar fi inghtit traficul zilnic in o ora  :lol:.

alex230ro wrote:
legat de preturile caselor sunt pentru toate buzunarele din ce am vazut.

O fi si exemple de preturi de bun simt, insa o zona intre Baneasa si Snagov ma indoiesc sa coste putin.

alex230ro wrote:
PS:intamplator lucrez in zona pasajului Baneasa si pot sa spun ca dimineata si seara traficul este destul de aglomerat.Pt multi din cei care lucreaza in zona Baneasa-Otopeni nu exista alernativa decat masina personala.

E absolut normal in orele de varf sa nu fie drumul liber, insa se circula, si sa nu uitam  ca in curand, A3 intra in oras, respectiv o buna parte din traficul de tranzit, va emigra pe A3. Deci populatia din Otopeni va avea si mai putine motive sa renunte la masini pentru  veni in oras.

andrei11 wrote:
S-a desfiintat legatura CFR de ceva timp. Oricum nu o folosea aproape nimeni, se facea aproape o ora de la Bucuresti la Balotesti.

Era si firesc, era o bataie de joc, cum sa iesi in camp din tren, sa te urci in duba, si abia atunci sa ajungi la aeroport?
Am vazut un reportaj, despre linie, si atunci cand mergea autobuzul prin Otopeni, a ramas blocat de o autobasculanta parcata langa gardul unui cetatean, drumul era neasfaltat, infrastructura de AFRICA!

sab wrote:
Aceasta este folosita pe post de legatura CFR pentru ca este linia care ajunge cel mai aproape de aeroport. Dar de la Balotesti ar mai fi nevoie de cca 3km de cale ferata care acum nu exista . De aceea se foloseste autobuzul pe aceasta portiune.

Aici exista 2 posibilitati:
a) tunel 1,8km cf la suparafata + tunel de 900m (rosu)
b) cale ferata ce ar intra in subteran doar in apropierea terminalului 2,4-3km de cale (verde)

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 florin

Ar putea atrage mai mulţi călători dacă ar face un sistem park & ride, sunt mulţi oameni care stau dincolo de Otopeni (Corbeanca, Periş) şi ar renunţa la maşină în oraş. Dar nu ştiu dacă s-au gândit la asta sau există vreo staţie care să se preteze la aşa ceva. Iar numărul lor va creşte în viitor, chiar metroul ar avea acest efect. Ar fi o premieră pentru noi să se facă infrastructura înainte să existe cererea.

• ADY881
  • Posted:
  •  

florin wrote:
Ar putea atrage mai mulţi călători dacă ar face un sistem park & ride, sunt mulţi oameni care stau dincolo de Otopeni (Corbeanca, Periş) şi ar renunţa la maşină în oraş. Dar nu ştiu dacă s-au gândit la asta sau există vreo staţie care să se preteze la aşa ceva. Iar numărul lor va creşte în viitor, chiar metroul ar avea acest efect. Ar fi o premieră pentru noi să se facă infrastructura înainte să existe cererea.

Idea de P&R e foarte buna, insa pentru aceasta directie, o investitie mai desteapta ar fi un P&R in zona Pipera (legata si de A3)in preajma M2(eventual lungita cu cateva statii spre N) acolo fara dubii in viitor odata cu dezvoltarea infrastructurii, vor aparea birouri.
Cat de mult nu ar creste locuitorii in comunele mentionate, ele oricum nu au cum sa ajunga cifrele de astazi din cartierele lipsite de metrou, deci ce ar fi sa nu trecem la noul principiu "infrastructura înainte să existe cererea", ci sa incercam sa implinim nevoia de transport public in oras (M4 sud, M5,M7)existenta de pe timpul lui Ceausescu, este incorect sa ignori multi mai multi oameni din sudul capitalei pentru a face metrou pentru o posibila viitoare dezvoltare a comunelor precizate. Daca primaria si min Transp continua cu politica asta de ignorare  sudului, ar putea duce la segregarea sociala  orsului.
Referitor la efectul metroului asupra devoltarii imobiliare=> cresterii populatiei, per total metroul aduce investitii in teren, insa exista si exemple contrare, M3 Grigorescu- Saligny nu a  atras investitii in terenurile fostelor fabrici.

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463840 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”