Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 535970 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 194

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Utilizator anonim

E pusa niste sina cu canal SH, probabil ce au refolosit de prin Titan sau de pe linia 41 de la Brasov/Ghencea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a misterr

Oricum, în toată porțiunea aia curbă cu dale de beton scurte erau scoase șinele (OR), mai erau doar dalele. Dacă pun șină cu canal, înseamnă că scot și dalele. Dar pentru asta trebuia o fundație ca lumea...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

E fundatie de beton sub dale, ca e pasajul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a florin

Au pus niste dale (pareau refolosite) pe o portiune mica, cat sa se poata trece, pentru ca dupa ce au facut peronul statiei (nu puteau sa mai astepte cateva zile) nu mai aveau loc sa devieze traficul prin intersectie ca sa faca si restul curbei. Insa mi s-a parut cam valurita rau trecerea peste ele.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Nightwolf

Toate sinele erau scoase in seara asta si ingramadite intr-o parte... se pare ca au renuntat la solutie ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Tavi

Mintea de pe urma... Bine ca le-au scos ca aratau de toata jena.

Nightwolf wrote:
Toate sinele erau scoase in seara asta si ingramadite intr-o parte... se pare ca au renuntat la solutie ...
Din păcate... se pare că te-ai plimbat prin altă parte, crezînd că ești în zona Piața Victoriei - Titulescu! Se mai întîmplă... Eu am tot bătut la pas zona asta, de 30 de ani încoace, și noaptea, o cunosc destul de bine, iar de 7 ani trec zilnic pe acolo, și știu exact unde este.

De ieri pînă azi lucrarea a avansat, au trecut cu dalele de jumătate, iar șina este pusă complet pe sensul spre 1 Mai (parcă Ion Mihalache se numește acum), mai trebuie făcută sudura cu șina OR, e pregătită. Pe sensul celălalt (spre Matache), sînt înșirate bucățile de șină, dar e o problemă: au raza de curbură mult mai mică decît raza curbei în care trebuie să se înscrie, și atunci trebuie îndreptate. Și pe sensul pe care e gata se vede că au făcut același lucru, le-au îndreptat cu forța, dar așa din topor și aproximativ, se vede cu ochiul liber cum au fost îndreptate. Cam cum m-aș apuca eu să îndrept o sîrmă făcută ghem și să o fac dreaptă, se vede că nu e dreaptă, ci ondulată, e o succesiune de mici curbe cu raze diferite.

Pe unul din cupoanele de șină recuperată de exemplu scria cu vopsea roșie: „II Ș. Vodă”.

Și mai e o problemă: la începutul porțiunii modernizate, pe o distanță de cîteva zeci de metri, lipsește catenara. Deci pe porțiunea veche, inclusiv în curba care se reface acum, e rețea, dar pe porțiunea nouă la început lipsește! Nu știu ce s-a întîmplat, s-a furat, sau nu s-a pus ca să se facă economie la materiale, dar acum trebuie rezolvată cumva și asta, că altfel trebuie să lase tramvaiul pantograful jos și să meargă din inerție.

A zis Utilizator anonim că se interesează luni care e situația, dar n-a mai apărut, deocamdată ne ține în suspans. Așteptăm!

Opera de artă de la Piața Victoriei e aproape gata. Șina este pusă complet, sudată și „îndreptată”, dacă se poate spune așa. Au mai și rămas destule bucăți de șină strîmbă și ruginită, pentru alte opere. Mai sînt de pus cîteva dale, pietriș, piatră cubică și frunze, ca să fie desăvîrșită. E un fel de joacă cu nisip, găletușă și lopățică.

Nici astăzi, ca și ieri și alaltăieri, n-am văzut picior de lucrător de la RATB Linii prin zonă, deși front de lucru era, că zona e îngrădită. Dar așa e... artiștii adevărați au program noaptea, nu ca ceilalți, ziua! Sau poate nu au curaj să vină ziua ca să nu se întîlnească cu cei de la Swietelsky, să-i ia la mișto pentru „opera” lor...

Oricum, stînd acolo și admirînd capodopera, am văzut că e foarte relaxant și odihnitor să urmărești cum încetinesc mașinile pînă la viteza minimă ca să poată „păși” peste dalele care se clatină... E ca „număratul oilor”, seara cînd vrei să adormi...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a survola

Sa vedem unde se vor duce cele cca 100 automobile parcate zilnic pe sinele de tramvai. Perioada de parcare gratis se apropie de sfarsit  :lol:
Un numar similar ocupa "pistele de biciclete".

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a DocOctavius

Unde să se ducă? Pe margini, primul rând în spic, al doilea paralel cu bordura cu avarii puse, banda de biciclete în parc, ce mare filozofie, parcă nu ar fi in bucurești povestea.  :cry:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a andrei11

Pana la urma pe Grivitei unde se face jonctiunea linia veche / linia noua ?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Tot RATB Linii se va ocupa si de Grivitei, ce se face acum este limita proiectului. Probabil pana in Ibis se face jonctiunea.

Deja mi-e frică de oamenii ăștia, sînt periculoși...

Să nu fiu înțeles greșit, nu am nimic cu bieții oameni, știu că sînt vai de capul lor, nu au scule, nu au materiale... Asta li se dă, asta au, cu asta lucrează, ăsta e rezultatul. Vina nu e a lor, ci a celor care îi trimit să nenorocească lucrări de calitate cu asemenea cîrpeli.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului - partea a Nightwolf

misterr wrote:
Nightwolf wrote:
Din păcate... se pare că te-ai plimbat prin altă parte, crezînd că ești în zona Piața Victoriei - Titulescu! Se mai întîmplă... Eu am tot bătut la pas zona asta, de 30 de ani încoace, și noaptea, o cunosc destul de bine, iar de 7 ani trec zilnic pe acolo, și știu exact unde este.

De ieri pînă azi lucrarea a avansat, au trecut cu dalele de jumătate, iar șina este pusă complet pe sensul spre 1 Mai (parcă Ion Mihalache se numește acum), mai trebuie făcută sudura cu șina OR, e pregătită. Pe sensul celălalt (spre Matache), sînt înșirate bucățile de șină, dar e o problemă: au raza de curbură mult mai mică decît raza curbei în care trebuie să se înscrie, și atunci trebuie îndreptate. Și pe sensul pe care e gata se vede că au făcut același lucru, le-au îndreptat cu forța, dar așa din topor și aproximativ, se vede cu ochiul liber cum au fost îndreptate. Cam cum m-aș apuca eu să îndrept o sîrmă făcută ghem și să o fac dreaptă, se vede că nu e dreaptă, ci ondulată, e o succesiune de mici curbe cu raze diferite.

Pe unul din cupoanele de șină recuperată de exemplu scria cu vopsea roșie: „II Ș. Vodă”.

Și mai e o problemă: la începutul porțiunii modernizate, pe o distanță de cîteva zeci de metri, lipsește catenara. Deci pe porțiunea veche, inclusiv în curba care se reface acum, e rețea, dar pe porțiunea nouă la început lipsește! Nu știu ce s-a întîmplat, s-a furat, sau nu s-a pus ca să se facă economie la materiale, dar acum trebuie rezolvată cumva și asta, că altfel trebuie să lase tramvaiul pantograful jos și să meargă din inerție.

A zis Utilizator anonim că se interesează luni care e situația, dar n-a mai apărut, deocamdată ne ține în suspans. Așteptăm!

Amice, stiu perfect unde e zona asta pt ca de vreo 30 de ani am crescut in ea ... nu ma lua la misto ca ti-ai gresit persoana. Daca am spus ca sinele erau scoase si ingramadite intr-o parte inseamna ca asa e. Vrei sa-ti desenez o schema?? Singura portiune cu dale montate era la travesarea dinsptre Titulescu catre Pta. Victorie, in intersectie la Vox. In rest sinele pe viraj erau scoase si ingramadite unele peste altele, pe partea dreapta a santului astfel creat, sensul de mers catre Ion Mihalache.

Lasa-ne cu complexele de personalitate ca nu e cazul! Nu ma intereseaza ce face RATB linii acolo si cum lucreaza, eu am relatat o situatie de fapt existenta la momentul respectiv.

In rest, numai de bine ;)

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463974 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”