MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Interstatia Academia Militara-Orizont

614 posts, 238703 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 44

📖 Pagination options
Re: Interstatia Academia Militara-Orizont DocOctavius

Pentru ca in acest weekend nu voi mai avea timp sa ma ocup de programari va ofer un mic preview si cu varianta 2 de afisaj... stiu, stiu, nu este inca perfecta insa nu mai puteam sa o clocesc inca o saptamana pana ii puneam sclipici ;)
http://octav.semizian.ro/metrouusor/pozitii.php

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Interstatia Academia Militara-Orizont 133 313

Dorn + nut +feder... Verificat.
Boltari 3-1.jpg (24.14 KB; downloaded 3250 times)
Boltari 3-2.jpg (23.38 KB; downloaded 3241 times)
Inel 3-3.jpg (30.09 KB; downloaded 3246 times)

Re: Interstatia Academia Militara-Orizont subway guru

@DocOctavius:
'Seful de proiect' zice...bravo!...si APROBAT! :ugeek:
Deocamdata, departamentul plan general poate sa-si ia liber! :lol:
Weekend placut! :mrgreen:

@133 313
Ai lut-o un pic in 'avans'...nu e rau, dar noua ne trebuia inelul completat cu dornuri (sectiunea transversala cu inelul asamblat)... ;)

P.S.
ok, vad ca s-a rezolvat...multumesc pentru operativitate!
Poate-i dai o mana de ajutor si prietenului #misterr cu 'desfasurata'...ca acolo am ramas un pic in urma...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Scuze de intarziere, acum sunt sub multitasking.
Edit: gata s-a aranjat.
Divizat.jpg (22.68 KB; downloaded 3186 times)

Scuze, dar ai facut aceeasi greseala ca si #misterr...
Culorile trebuie sa fie astfel (de la stanga la dreapta):
verde, rosu, magenta, bleu, galben...
Vad ca merge ceva mai greu cu 'desfasurata', probabil n-am fost nici eu prea explicit...

Ok, acum e bine!!!
Avem un inel de aliniament 'desfasurat'...acum trebuie sa-l transformam in inel de curba...
E bine ca ai pus si dornurile, ai anticipat bine, ne vor fi niste puncte de reper utile...
O luam tot asa, de la stanga la dreapta...
La dornul de la ora12, pe boltarul de cheie avem latimea nominala a inelului de 1,50m;
La ora9, primul dorn de pe boltarul rosu, avem latimea minima de 1,48m (proiectam un inel ce face curba la stamga in sensul de avans);
La ora6, dornul central al boltarului magenta, din nou latimea nominala de 1,50m;
La ora3, ultimul dorn de pe boltarul bleu, avem latimea maxima de 1,52m;
La capat, revenim la latimea nominala de 1,50m.
Si cu asta am lamurit laturile lungi, aka rosturile perimetrale!
Well done!
Rugaminte, puneti o desfasurata noua cu inelul de curba,suprapusa pe inelul de aliniament, ca sa se vada diferenta...
Iar ca sa se vada ceva, exagerati diferenta, puneti 20cm in loc de 2cm...
Urmeaza sa ne ocupam de rosturile longitudinale!

P.S.
Pentru departamentul 'mecanic'...
pentru un tunel in palier si aliniament, vom monta inelele alternativ, unul ca in imaginea data, cu 'verdele' in stanga, urmatorul rotit cu 180grade fata de axul vertical, cu 'verdele' in dreapta!...deci zig-zagul de poligonare e doar in planul orizontal...
Asa ca va rugam sa reglati 'softul' senzorilor de pe bratul erector ca sa seziseze daca inelul e in pozitie normala sau rotita la 180grade, astfel ca acest lucru sa nu ramana la mana lu' Dorel! :lol:
Acest lucru este esential la inceputul montajului, pentru boltarul 'magenta', dupa aia inelul 'striga' singur!.
Montajul boltarilor se face 'de jos in sus', simetric, ultimul fiind boltarul mic, 'cheia' de inchidere a inelului...

P.P.S.
Modul nostru de proiectare nu e chiar identic cu cel 'real', ca sa nu fim acuzati de 'copy-paste', e doar principial similar...si un pic 'simplificat'... :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Cam asa... Dornurile au ramas in culorile proprii inelului de care apartin ca sa nu se piarda ideea.
Inel intors.jpg (43.47 KB; downloaded 3155 times)
Inel rotit.jpg (41.08 KB; downloaded 3157 times)
Desfasurat.jpg (21.97 KB; downloaded 3154 times)

Domul proiectant de tunele, te rugam mult sa nu 'zapacesti' audienta... :lol:  :lol:  :lol:
(nu inseamna ca ce ai pus e cumva incorect...)
Te rugam mult sa ne pui 'desfasurata' ceruta (aia exagerata cum am zis), impartita in segmente de 1/32, ca sa vada tot poporul cum arata 'trapezurile' alea de la ora9 la ora3!!! :ugeek:
Ne este absolut necesara ca sa putem continua proiectarea cu rosturile longitudinale!!!

instructiune de lucru pentru departamentul mecanic:
Avand in vedere ca un TBM de lungimea data s-ar inscrie foarte greu pe o curba cu raza de 250m, va rugam sa studiati posibilitatea ca sa 'sectionati' corpul TBM-ului astfel incat acesta sa fie 'articulat' din doua bucati si sa ne comunicati 'rezultatul'! :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Iaca si asta. Doar putin exagerata.
Edit. Am facut o adaugire si iau o scurta pauza dar revin.
Divizat.jpg (23.62 KB; downloaded 3124 times)

Re: Interstatia Academia Militara-Orizont andrei11

E foarte bine asa, dar eu tot nu pricep ceva. Asta ca domeniul meu de activitate e agricultura, si nu ma bag la tunele  :lol:  :mrgreen:
Intr-un inel avem practic 4 tipuri de boltari, si anume :
1) cheia - boltarul albastru
2) 2 boltari pusi "in oglinda" - verde si rosu
3) 2 boltari pusi "in oglinda" - bleu si galben
4) boltarul mov.
Daca nu e asa, nu e nici o suparare, eu ma pricep la recoltatul graului si nu la TBM - uri.  :roll:
Daca mergem in linie drepta, practic o sa mergem cu un inel in stanga cu urmatorul in dreapta.
Daca o cotim spre stanga  o sa mergem cu mai multe inele in stanga, cu unele in dreapta ( mai putine ), functie de raza de curbura.
Boltarul mov e totdeauna jos si cheia sus.
Astep cu interes să urcam si să coboram. :roll:

Re: Interstatia Academia Militara-Orizont SniperGuy

Din desen si din ce a explicat subway guru, nu sunt in oglinda:
La dornul de la ora12, pe boltarul de cheie avem latimea nominala a inelului de 1,50m;
La ora9, primul dorn de pe boltarul rosu, avem latimea minima de 1,48m (proiectam un inel ce face curba la stamga in sensul de avans);
La ora6, dornul central al boltarului magenta, din nou latimea nominala de 1,50m;
La ora3, ultimul dorn de pe boltarul bleu, avem latimea maxima de 1,52m;
La capat, revenim la latimea nominala de 1,50m.

Re: Interstatia Academia Militara-Orizont andrei11

Atunci avem 6 boltari unicat pentru un inel ?
Mie tot nu-mi iese,
- verde si rosu sunt in oglinda si sunt identice.
- bleu si galben sunt in oglinda si sunt identice.
- mov e unicat.

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 44

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”