MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1724697 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect crocodil

Multumesc pentru raspuns. Deci totul a fost ca o masura de preventie . A fost un adevarat "circ" mai ales sambata dimineata cand calatorii inca nu stiau pe unde vor circula tramvaiele deviate.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Goldmund

Colegi,
am si eu o intrebare:
din reportajul urmator(http://www.b365.ro/cum-vor-arata-statii...81688.html  -  pe care cu siguranta l-ati pus mai inainte) reiese ca toate  statiile de pe tronsonul M5  intre Drumul Taberei si 'Eroilor' au peroanele pe partea stanga, fara exceptie - e adevarat? Astfel, in afara de 'Eroilor',statiile arata foarte asemanator....

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Exact. Dar nici Eroilor nu arata altfel cu mult...
Ca sa se faca peroane "pe dreapta" ( si eu as fi preferat o variatie la unele statii ) ne-ar fi costat mai mult pentru ca trebuie facute niste "fandari" cu TBM - urile, plus lucrari speciale atunci cand tunelele s-ar fi apropiat. Ca sa fie totul OK, tunelele nu trebuie sa fie mai apropiate unul de altul decat diametrul lor ( cu alte cuvinte intre tunele trebuie sa ai 6,5 metri de pamant virgin ).

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Iar persoanele centrale sunt mai permisive in exploatare... :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Da, dar pe alocuri ruperea monotoniei e benefica. Estetica  nu se puncteaza pe baza de grila de eficienta economica.
Poate va veni vremea sa se permita si peroane "dreapta" de dragul diversitatii.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Slasher1985

Ce-i drept, peroanele centrale evita frustrarea pasagerilor in cazul in care gresesc peronul, dar cum zice si Andrei, de dragul diversitatii pot fi create si zone cu peroane laterale. Sunt multe sisteme de metrou in lume unde functioneaza perfect ideea de peroane laterale. Se poate incerca folosirea acestora in special in centrul orasului (cum ar fi fost intre Hasdeu si Foisor de exemplu) cu impunerea unei arhitecturi mai deosbite (ce-i drept, si cu costuri ceva mai ridicate).

Peroanele laterale nu se potrivesc cu TBM-ul si conduc la o latime mai mare a statiei...

Caut 'sange proaspat'...am nevoie de doi ingineri constructori tineri, un 'inginer cantitati' si un inginer TBM...
Conditii:
Inginer cantitati=ACAD
Inginer TBM=capacitate de invatare la superlativ pt domenii de varf...CFDP...rampa de lansare pt domeniul exclusivist si restrans al lumii mondiale a tunelistilor....'cartita' cu diploma...in pregatire... :mrgreen:

In alta ordine de idei, 'pe surse':
Primarul General sprijina din plin planurile de dezvoltare ale metroului din Bucuresti...sa nu ma intrebati 'ce si cum', luati-o ca atare, ca e 100% 'true'...si e de azi!
Cine vrea detalii...sa intrebe 'la sursa'... :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Bitzler

subway guru wrote:
Caut 'sange proaspat'...am nevoie de doi ingineri constructori tineri, un 'inginer cantitati' si un inginer TBM...
Conditii:
Inginer cantitati=ACAD
Inginer TBM=capacitate de invatare la superlativ pt domenii de varf...CFDP...rampa de lansare pt domeniul exclusivist si restrans al lumii mondiale a tunelistilor....'cartita' cu diploma...in pregatire... :mrgreen:

Salut! Mai ai nevoie de "sange proaspat" ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) survola

Sprijin verbal, atât are în buget :-)

La ce anume te refereai, stimabile?

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) survola

La primarul general, desigur.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Stefan

Am citit pe undeva ca M5 va subtraversa apeductele care ajung la Politehnica. Care este punctul unde TBM-ul se "intersecteaza" cu apeductele?

Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463924 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”