MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722706 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 146 147 148 149 150 151 152  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Allex

subway guru wrote:
Marian, gata cu lamentarile, gata cu refrenul 'lipsa de fonduri', se schimba caterinca...
Intram pe fonduri europene, rectificativul e aproape gata, navalesc banii!!!
Ce a mai ramas din luna iulie va marca reluarea tuturor lucrarilor pentru intrare din august la 'full speed ahead' :-)
Ascultati la ce va zice 'guru', ca e baci batran...si dupa atatea vesti proaste trebuie sa vina si o veste buna, e momentul sa rasara soarele si pe strada noastra!
Asezati-va comod in block-starturi, lustruiti si curatati de praf camerele foto...ca o sa aveti ce poza si comenta!
La buna vedere!!!

Nightwolf wrote:
Eu unul nush ce treaba mai are bugetul MT cu lucrul la M5 cand asta a fost aprobata acum 2 sapt. de UE ca fiind lucrare finantata prin POS-T ... De ce va agitati?

Hmm.. Nu aș vrea să fiu eu cel care strică buna dispoziție, dar, din cunoștințele mele, fondurile UE nu sunt tocmai un robinet care, o dată aprobat și avizat proiectul, se deschide și „euroii” încep să curgă „fără număr! fără număr”. Lucrările următoare vor urma același tipar și până acum: companiile vor lucra din fondurile proprii, urmând ca acestea să fie rambursate, un moment dat, de către UE, dacă și numai dacă actele sunt cel puțin la fel de limpezi precum cristalul.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Nightwolf

Fondurile UE se deschid in momentul in care se aproba planul general de lucru. Adicatelea tot proiectul. De la imprejmuit santierul pana la ultimul led care se aprinde. Odata aprobat planul, curg si euroii, in trepte ce-i drept, pt a avea un control asupra fazelor proiectului. E prea mult de explicat, sincer ...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Utilizator anonim

Ca sa nu va impacientati va anunt ca urmeaza sa va pun poze de azi de pe toate santierele.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) danutzu_2910

Asteptam cu nerabdare!!

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Allex

Nightwolf wrote:
Fondurile UE se deschid in momentul in care se aproba planul general de lucru. Adicatelea tot proiectul. De la imprejmuit santierul pana la ultimul led care se aprinde. Odata aprobat planul, curg si euroii, in trepte ce-i drept, pt a avea un control asupra fazelor proiectului. E prea mult de explicat, sincer ...

Știu cum funcționează mecanismul de finanțare europeană. Ideea de bază este că UE întotdeauna rambursează, niciodată nu plătește înainte! Asta înseamnă ca statul român, în calitate de beneficiar al proiectul, va finanța în primă instanță activitățile, urmând ca acestea să fie rambursate, într-un anumit procent, de către UE. Și o dată cu apariția statului român în ecuație se vor crea premisele unor bâlbe birocratice. Să nu uităm faptul că anul trecut, majoritatea fondurilor UE au fost blocate din cauza incompetenței și neglijenței celor de la Autoritatea de Management.

Repet, nu sunt împotriva ideii, ci o aplaud și o susțin. Însă încerc să fiu realist și să nu deschid șampania înainte de vreme.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) laur_visan

Multumim pt poze si efort Utilizator anonim.Din ce se vede de la reluarea lucrarilor acestea avanseaza foarte repede si se pare ca momentul in care vom avea primii metri de tunel sapat dupa 1989 este foarte aproape.Pe acest santier se vede ca in momentul cand sunt bani,vointa si o firma serioasa lucrarile avanseaza vizibil.Se pare ca pana in luna Ianuarie majoritatea statiilor unde se lucreaza vor ajunge la nivel de radier si anume..Orizont,Favorit,DT 34,Romancierilor si Valea Argesului.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Daca e vorba sa evaluezi stadiul lucrarilor pt fiecare statie e de completat urmatorul chestionar:
Pereti mulati %
Excavatie planseu superior %
Planseu superior %
Excavatie vestibul %
Planseu intermediar %
Excavatie peron %
Radier %
Pereti caseta vestibul %
Pereti caseta peron %
Asta pentru statii, ca la tunele e zero/zero... :ugeek:
Dupa umila mea parere, acestea de mai sus sunt informatii certe, de interes public, doar ca nimeni nu le cere! :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) laur_visan

Mi-ar place sa stiti sa pot evalua dupa chestionar,dar din pacate nu am acces pe santier doar dupa gard,am spus asa ce se vede la prima vedere,restul poate spune Utilizator anonim si cu tine.In trecut cand eram mai mic ma puteam  plimba pe santierul lui M4 ,chiar si in tunele,in anii '90,nu erau oameni asa reticenti la cei care vroiau sa se uite sau puneau intrebari.Poate mai tarziu pt cei pasionati se va organia o vizita pe santiere sau tunele insotiti de cei ca voi care sunteti direct implicati..
Intradevar sunt informatii certe,dar unul ca mine nu poate sa le ceara,avand in vedere ca tu si cu Utilizator anonim cei care va ocupati cu informatiile de aici aveti mult mai multe pe cap decat sa raspundeti la fiecare.Trebuie rabdare pt ca cei care citesc forumul au aceste informatii,voi le-ati dat si in trecut si le dati si acum.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) aztec

http://www.b365.ro/cum-se-desfasoara-lu...94114.html

"Referitor la ştirile apărute în presă legate de stadiul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou "Drumul Taberei-Pantelimon, Tronsonul Drumul Taberei - Universitate" compania Metrorex informează publicul că în acest moment se lucrează la toate staţiile aferente tronsonului Râul Doamnei- Eroilor. Spre ilustrare vă prezentăm un set de fotografii realizate astăzi în câteva staţii", anunţă Metrorex într-un comunicat de presă remis, vineri, B365.ro.

Ok.. se lucreaza. Nu putem sa spunem ca de cam 2 luni nu se lucreaza in unele locuri
Insa nu la toate, sa fim sinceri..

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) URANUS

Si dn nou... spre sfarsitul articolului...traditionalul 21

Traditionalul 21 care e 13... :lol:  :lol:  :lol:

@laur:
N-ai sezisat esentialul din ce am zis...astea sunt informatii de interes public, nu secrete de stat, doar ca nimeni nu le cere in mod specific!
Nu le cer nici 'prostovanii' de ziaristi si nici 'fraierii' de cetateni umili ( umiliti) de rand... :twisted:
Acolo unde noi nu va putem spune niste lucruri din proprie initiativa, cine va impiedica sa va cereti drepturile legitime si sa cereti informatiile despre care sunteti indreptatiti sa fiti in cunostinta de cauza de la cei ce trebuie (au obligatia legala) sa vi le furnizeze??? :o
Daca va multumiri cu situatia asta de 'mura-n gura si muieti-is posmagii...eu ce sa zic...va meritati soarta! :mrgreen:
Fiecare face ce poate, ce-l duce mintea si ce-I poate pielea... :ugeek:
Nu mi-o lua in nume de rau...dar asata-i crudul adevar...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

subway guru wrote:
@laur:
Nu le cer nici 'prostovanii' de ziaristi si nici 'fraierii' de cetateni umili ( umiliti) de rand... :twisted:

Poate or fi trecut de faza cersetoriei... Daca vrea constructorul sa le afiseze bine, daca nu...
La o adica atat timp cat sunt bani europeni si nu scot eu din portofel... Mai obosim si noi sa tot tragem de maneca pe unul si altul pentru absolut tot. Sunt prea multe santiere in semiimpas in Bucuresti ca sa iti frangi mainile si sa suspini pentru ele de cand te scoli si pana te culci.

Go to page:  1  ... 146 147 148 149 150 151 152  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”