Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Controverse privind lucrarile de infrastructura

274 posts, 134051 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 20

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mircea45

FELICITARI ai aprecieri corecte ,deci esti UN BUCURESTEAN NORMAL  ! (Nu un originar extra BUCURESTI care vrei sa ("te"ajungi) in Bucuresti).

Mai este de discutat despre un PUZ inutil (PPL),Ce se va vota intr-un termen scurt (cateva zile),si care va permite cladiri de tip mall(ofFice) de circa 15-18 etaje (50m elevatie) pe KISSELEFF cel mai frumos bulevard al ROMANIEI.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ADY881

Mircea G wrote:
In loc sa luptati impotriva pasajelor , ati fi mai eficient daca ati lupta pt un transport in comun adevarat .

Eu nu lupt impotriva pasajelor, eu lupt contra pasajelor inutile, cum e Pipera si cum va fi pasajul de la Piata Presei Libere si de la Charles de Gaulle. Sunt si pasaje utile, cum ar fi Basarab, Victoriei, Obor, Muncii, Mihai Bravu..... adica alea construite pe inelul principal => ajuta la evitarea centrului. Iar cazul pasajului Piata Presei Libere, in loc sa fie facut un pasaj pe axa S->N(adica sa te ajute sa iesi din oras), s-a facut  total pe dos, pe axa N->S(adica sa aducem si mai mult trafic  spre centru) exact precum un muncitor rau intentionat, face rau reparatia, ca ulterior sa revina pentru o noua reparatie => va disparea coada de la PPL si se va dubla coada de la Arcul de Triumf => "facem  pasajul Arcul de Triumf ", eu nu imi doresc asa ceva pe Kiseleff, eu fac parte din fraierii, caruia ii place sa se plimbe pe Kiseleff/Aviatorilor nu pe masina, ci pe picioare. Si cu semafoare, unii pe motoare si masini sport, incurca bulevardul cu pista, pai ce va fi daca se va realiza pasajul lu peste. E in regula imi dau seama ca exista o necesitate de a ajunge de pe sos.Bucuresti-Ploiesti spre Inelul Principal(Stefan cel Mare, Mihai Bravu..), dar de ce sa faci bulevarde express din putinele bulevarde civilizate(Kiseleff,Avitorilor,Prezan) pe care le avem  in oras? Nu exista alte artere mai banale pe axa NS  care ar putea fi modernizate, astfel incat ele sa preia traficul de pe Kiseleff,Avitorilor,Prezan si ele sa ramana pietonilor, biciclistilor? Cu ce e mai rea axa Aerogarii-B.Vacarescu/C.Floresca sau Bucurestii Noi- C.Plevnei?
In ce priveste lupta pentru un transport public civilizat, eu nu sunt factor decident in PMB, ca sa pot sa o fac. Mai mult dect atat, tot acelasi consiliu PMB, alege cu inversunare sa ignore RATB-ul, in loc sa cumpere tramvaie noi/sa instaleze AC pe toata flota/ sa se faca benzi SEPARATE pentru RATB, ei aleg sa fie populisti si arunca bani pe proiecte populiste si ineficinete(fata de o linie de BRT/LRT).
Mircea G wrote:
Ce avem in Bucuresti drept transport in comun , este o mare panarama , porcarie

Decaord.
Mircea G wrote:
Asa ca , in lipsa transportului in comun , in acest secol , avem nevoie de transport rapid . Daca va fi nevoie , si va fi , se vor face pasaje si prin parcuri , printre blocuri , si prin sufrageria dvs , numai sa circulam .....

O asemenea logica iti permiti doar daca:
a)ai la indemana un buget de ordinul SUA, Franta, Germania, UK.
b)ai aplicat solutii ce ajuta la evitarea traversarii orasului(centura civilizata, inele )
Mircea G wrote:
Propuneti dvs , macar ca exercitiu , niste linii de transport cu adevarat eficiente pentru calatori , nu pt ratb-isti .

Solutiile pentru eficientizarea transportului public, sunt cunoscute de toti, si anume benzile separate fata de trafic, aceasta solutie  fost aplicata cu mare succes in cazul liniei 41, de ce nu se aplica in continuare la alte linii? e o intrebare nu la mine , ci la PMB.
ps.Ar mai fi o solutie ce ar maximiza efectele benzilor seprate, Semaforizarea dedicata transportului public.
mircea45 wrote:
si care va permite cladiri de tip mall(ofFice) de circa 15-18 etaje (50m elevatie) pe KISSELEFF cel mai frumos bulevard al ROMANIEI.

Pe Kiseleff poti sa il treci la categoria "fostul" cel mai frumos.... ca il rezolva astia, si Aviatorilor va fi in curand "fostul", cu ajutorul pasajului PCG.

Re: Articole de presa despre pasajul de la Piata Presei Libe mircea45

Apreciez OPINIA TA

Dar trebuie observat ca PUZ-ul pentru tunelul/topogan de fapt
urmareste o"permisivitate constructiva pe inaltime de 15-18 etaje "pe KISSELLEFF si creerea unor utilitati (apa,gaz,canal,electricitate,strazi,alei,spatii verzi,pasaje subterane noi pietonale,servicii VIITOARE de management (posibil privat zonal),mentenanta,curatenie,deszapezire,paza,iluminat,amenajari peisagistice cu mentenanta,etc....)
pe banii BUCURESTEANULUI -adica ai tai ,ai mei,ai familiilor noastre,a copiilor nostri,etc...
,in folosinta si folosul viitor, cu posibile avantaje materiale pentru unii (nenominalizati acum!?) ,investitori imobiliari,
si NU PENTRU cei ce sunt "ACUM" ,obligati DIRECT prin TAXE si IMPOZITE locale catre PMB sa plateasca acest proiect inutil de pasaj si PUZ-ul propus.

Mai mult s-a renuntat oficial de catre GUVERN ,prin Ministerul Transporturilor,"decizie luata foarte corect economic",
la magistrala de metrou spre ...zone limitrofe ale orasului (mai ales ca nu sunt rezolvate minim cele din interiorul capitalei ) ,
deci orice proiect cu vrajeli de utilitate intermodal este DESUET (ca sa nu fiu altfel in apreciere).

FELICITARI pentru opinia exprimata (curajoasa de altfel pentru acest site(forum), pe care opiniile divergente pe proiectul PPL sunt supuse unui control (cenzura ) special(a)).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Marian Sirbu

ADY881 wrote:
Mircea G wrote:
In loc sa luptati impotriva pasajelor , ati fi mai eficient daca ati lupta pt un transport in comun adevarat .

Eu nu lupt impotriva pasajelor, eu lupt contra pasajelor inutile, cum e Pipera si cum va fi pasajul de la Piata Presei Libere si de la Charles de Gaulle. Sunt si pasaje utile, cum ar fi Basarab, Victoriei, Obor, Muncii, Mihai Bravu..... adica alea construite pe inelul principal => ajuta la evitarea centrului. Iar cazul pasajului Piata Presei Libere, in loc sa fie facut un pasaj pe axa S->N(adica sa te ajute sa iesi din oras), s-a facut  total pe dos, pe axa N->S(adica sa aducem si mai mult trafic  spre centru) exact precum un muncitor rau intentionat, face rau reparatia, ca ulterior sa revina pentru o noua reparatie => va disparea coada de la PPL si se va dubla coada de la Arcul de Triumf => "facem  pasajul Arcul de Triumf ", eu nu imi doresc asa ceva pe Kiseleff, eu fac parte din fraierii, caruia ii place sa se plimbe pe Kiseleff/Aviatorilor nu pe masina, ci pe picioare. Si cu semafoare, unii pe motoare si masini sport, incurca bulevardul cu pista, pai ce va fi daca se va realiza pasajul lu peste. E in regula imi dau seama ca exista o necesitate de a ajunge de pe sos.Bucuresti-Ploiesti spre Inelul Principal(Stefan cel Mare, Mihai Bravu..), dar de ce sa faci bulevarde express din putinele bulevarde civilizate(Kiseleff,Avitorilor,Prezan) pe care le avem  in oras? Nu exista alte artere mai banale pe axa NS  care ar putea fi modernizate, astfel incat ele sa preia traficul de pe Kiseleff,Avitorilor,Prezan si ele sa ramana pietonilor, biciclistilor? Cu ce e mai rea axa Aerogarii-B.Vacarescu/C.Floresca sau Bucurestii Noi- C.Plevnei?
In ce priveste lupta pentru un transport public civilizat, eu nu sunt factor decident in PMB, ca sa pot sa o fac. Mai mult dect atat, tot acelasi consiliu PMB, alege cu inversunare sa ignore RATB-ul, in loc sa cumpere tramvaie noi/sa instaleze AC pe toata flota/ sa se faca benzi SEPARATE pentru RATB, ei aleg sa fie populisti si arunca bani pe proiecte populiste si ineficinete(fata de o linie de BRT/LRT).
Mircea G wrote:
Ce avem in Bucuresti drept transport in comun , este o mare panarama , porcarie

Decaord.
Mircea G wrote:
Asa ca , in lipsa transportului in comun , in acest secol , avem nevoie de transport rapid . Daca va fi nevoie , si va fi , se vor face pasaje si prin parcuri , printre blocuri , si prin sufrageria dvs , numai sa circulam .....

O asemenea logica iti permiti doar daca:
a)ai la indemana un buget de ordinul SUA, Franta, Germania, UK.
b)ai aplicat solutii ce ajuta la evitarea traversarii orasului(centura civilizata, inele )
Mircea G wrote:
Propuneti dvs , macar ca exercitiu , niste linii de transport cu adevarat eficiente pentru calatori , nu pt ratb-isti .

Solutiile pentru eficientizarea transportului public, sunt cunoscute de toti, si anume benzile separate fata de trafic, aceasta solutie  fost aplicata cu mare succes in cazul liniei 41, de ce nu se aplica in continuare la alte linii? e o intrebare nu la mine , ci la PMB.
ps.Ar mai fi o solutie ce ar maximiza efectele benzilor seprate, Semaforizarea dedicata transportului public.
mircea45 wrote:
si care va permite cladiri de tip mall(ofFice) de circa 15-18 etaje (50m elevatie) pe KISSELEFF cel mai frumos bulevard al ROMANIEI.

Pe Kiseleff poti sa il treci la categoria "fostul" cel mai frumos.... ca il rezolva astia, si Aviatorilor va fi in curand "fostul", cu ajutorul pasajului PCG.

In sfarsit si oameni care gandesc pe aici! E clar ca in Bucuresti sunt, deocamdata, multe alte prioritati in privinta problemelor de trafic, inainte de acest pasaj aberant (de exemplu: Calea 13 septembrie cu cele 3 intersectii "criminale": Ghencea, Sebastian, Progresului; Intersectia Grozavesti - Iuliu Maniu - Cotroceni), blocajele de pe Iuliu maniu, blocajele de pe inelul principal in zona Stefan cel Mare - Mihai Bravu). In conditiile astea, avand in vedere bugetul limitat, nu vad tampenie mai mare decat sa te apuci de un pasaj, justificat de un trafic ce s-ar injumatati probabil daca A3 ar fi adusa pana in oras (largire Fabrica de Glucoza, etc, etc)....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Marian Sirbu

Mircea G wrote:
Pasaj inutil pt cei ce nu locuiesc in Bucuresti sau deplasarea lor este doar in jurul blocului.
Pasajul este foarte util  ;) si ar si mai si , daca totul ar fi gindit cu o conectare , Mihalache , Grivita . Asta ar descongestiona mult traficul pe ruta traditionala si s-ar face o redistribuire pe alte artere .
DeciPiata Presei - Ion Mihalache-Grivita " Ceva " facut pe ruta asta si vom avea recunostinta vesnica a generatiilor viitoare .

Ai un stil de a argumenta de precupeata. Nu mai face presupuneri aiurea, ca habar n-ai unde locuieste fiecare din cei ce scriu pe aici si nici cat circula cu masina prin Bucuresti. Vrei sa "ne batem" in kilometraje? cred ca vei pierde detasat...

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Mircea G

Marian Sirbu wrote:
Mircea G wrote:
Pasaj inutil pt cei ce nu locuiesc in Bucuresti sau deplasarea lor este doar in jurul blocului.
Pasajul este foarte util  ;) si ar si mai si , daca totul ar fi gindit cu o conectare , Mihalache , Grivita . Asta ar descongestiona mult traficul pe ruta traditionala si s-ar face o redistribuire pe alte artere .
DeciPiata Presei - Ion Mihalache-Grivita " Ceva " facut pe ruta asta si vom avea recunostinta vesnica a generatiilor viitoare .

Ai un stil de a argumenta de precupeata. Nu mai face presupuneri aiurea, ca habar n-ai unde locuieste fiecare din cei ce scriu pe aici si nici cat circula cu masina prin Bucuresti. Vrei sa "ne batem" in kilometraje? cred ca vei pierde detasat...

Precupeata nu fusesem , dar suna interesant ! :lol:
1. Pentru Bucuresti pasajul este util
2. Ar fi mai util daca s-ar putea face o interconectare cu strazile mentionate .
....
Am repetat pe puncte si nu vad nimic gresit.
Referitor la Km ...media mea prin Bucuresti , undeva la 70 km asta insemnind drumuri aleatorii de colo , colo , prin toate cotloane , deci nu traseu de ratb , prioritar si cu durere la bascheti ! :lol: Mult , putin , eu zic ca destul pt a avea o parere despre cum se circula prin oras .

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: August 2013 ADY881

Deci pana la sfarsit, tovarasii se ocupa de constructia mizeriei de pasaj? Unde e "salvatorul" orasului, Nicusor D. ? Daca vine sa protesteze vin si eu de data asta.

Re: August 2013 Marian Sirbu

ADY881 wrote:
Deci pana la sfarsit, tovarasii se ocupa de constructia mizeriei de pasaj? Unde e "salvatorul" orasului, Nicusor D. ? Daca vine sa protesteze vin si eu de data asta.

O sa se ocupe si de asta ca de Mihai Bravu - Vacaresti...

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: August 2013 ADY881

Marian Sirbu wrote:
O sa se ocupe si de asta ca de Mihai Bravu - Vacaresti...

Pe acolo nu exista monumente istorice facute in 46, deci nu il mai astepta :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului fbsoft

Dupa cum a zis colegul Marian... Nu stii pe unde stau oamenii prin Bucuresti... Sa ma rog stii, adica cam pe unde sunt blocuri... Eu unul stau ... Tin'te bine, in Bucurestii Noi. Rcunosc Bucurestii Noi + Grivita e ok, insa varsarea in Stefan cel mare e chinuitoare mai ales cand am de ajuns pe la Obor sau in zona Dinamo... Pe acest drum pierd 10min pana la Basarab... Mers regulamentar si taiat fata idiotilor care nu respecta proaspetele marcaje si taie coloana... Aidca bizonilor, si cel putin 10-15 min cand e aglomerat pana la intersectia cu Floreasca.
Pe cealalta parte as merge cu si mai mare drag, doar ca imi e greu sa intuiesc cand ii taie pe bucuresteni ( aia care se lauda cu 50-70 km pe zi )sa o ia pe acolo si nimeresc o coadaaaaa la Presei... De prind cel putin 3-4 semafoare si astea ale draq tin... Ca tre sa fluidizeze dn'ul... N'am nimic impotriva, ca folosesc si dn'ul si eu si e bine sa mergi fara sa te opresti si sa stai in coloana ca boul... Ca sa insumez asa pierd 10-15 min doar la acel semafor... Daca se face pasajul nu se va mai astepta atat acolo...

Si inca un mic punct... Tu stii cati bucuresteni pleaca in week'end spre dn ? Si la ora 6 in fiece zi dupa ce termina programul ... Se face o coada pe kiseleff de iti blestemi zilele ca sunt bizoni care de pe prima banda ( ca acolo se misca mai bine randu... Ca evident se varsa in dn.. ) vor sa faca sensul giratoriu ... Si blocheaza pe toti... Si asa stau restu ceva timp din cauza unui bizon... Ori cu pasaju... Adios incurcatura asta...

• ADY881
  • Posted:
  •  

fbsoft wrote:
Eu unul stau ... Tin'te bine, in Bucurestii Noi. Rcunosc Bucurestii Noi + Grivita e ok, insa varsarea in Stefan cel mare e chinuitoare mai ales cand am de ajuns pe la Obor sau in zona Dinamo...

Ok, stai in BN, despre ce varsare in Stefan cel Mare vorbesti? Daca tu ca sa ajungi de pe Grivita, trebuie sa treci pe sub pasajul Basarab->Titulescu->Iancu de Hunedoara? Deci tu te versi in Titulescu.

fbsoft wrote:
Pe cealalta parte as merge cu si mai mare drag, doar ca imi e greu sa intuiesc cand ii taie pe bucuresteni ( aia care se lauda cu 50-70 km pe zi )sa o ia pe acolo si nimeresc o coadaaaaa la Presei...

Despre care cealalta parte vorbesti? Apropo de intuire, nu trebuie sa fii "mama omida" ca sa stii unde sunt amuteiaje, daca ai telefon destept :lol: , intir pe Google Maps, si apesi pe trafic, acolo tot e in timp real, se bazeaza pe colectarea datelor de pe SIM-uri.

fbsoft wrote:
folosesc si dn'ul si eu si e bine sa mergi fara sa te opresti si sa stai in coloana ca boul...

Sa stii ca asa cum spui tu "ca boul"  sta toata Europa, ba chiar intreg globul, din cauza ca orasele nu sunt niste medii prielnice deplasarii pe transportul privat, vrei sa circul rapid in oras folosesti transportul public.

fbsoft wrote:
Ca sa insumez asa pierd 10-15 min doar la acel semafor... Daca se face pasajul nu se va mai astepta atat acolo...

Am o noutate proasta, no sa stai la PPL, insa o sa stai la Arcul de Triumf, la o coada dubla fata de situatia de azi(20-30min), vei cere si acolo un pasaj?

fbsoft wrote:
Si asa stau restu ceva timp din cauza unui bizon... Ori cu pasaju... Adios incurcatura asta...

Nu pasajul nu rezolva bizonii, bizonii ii rezolva moartea doar :lol: , sa vezi cum din cauza configuratiei pasajului, multi sumaheri vor pupa peretele despartitor intre cele 2 ramuri de iesire, in incercarea de a face un drift intre Sos Bucur-Plo si Kiseleff. Dar sa vezi cum tancurile vor iesi cu scart, in drift lateral de 1 decembrie. Eu zic ca va fi bine, deja motociclistii extrimali vor putea sa circule cu 200km/h de la Otopeni pana in Arc :lol: . Mai multi soferi ca tine, dupa ce vor afla ca e gata pasajul, vor crede ca aia e ce mai buna si scurta varianta, si vor veni pe DN1 un puhoi si mai mare de masini, care ce se vezi  se vor lovi de semaforul de la Arcul de Triumf. In rezultat avem:
a)cresterea volumului de trafic ce trece prin zona,
b)cresterea poluaraii fonice
c)cresterea poluarii cu inoxe
d)cresterea cozii la Arc
Eu zic ca e Bine ;)
P.S. Incearca si tu sa eviti PPL-ul ca ai posibilitate, ai DNCB reabilitat in zona ta, sau ai vreo atasare fata de Arcul de Triumf, si tii de fiecare data sa treci pe langa el?
Tu ai norocul sa ai acces la DNCB-ul modernizat , insa majoritaea  din alte sectoare nu au, daca nu ma gresesc eu suntem in secolul 21, Bucurestiul e o capitala "ieuropeana", insa dita mai capitala nu are centura :shock: , de ce oare?
Din cauza ca Oprescu arnca bani pe proecte mizerii ca Pipera,PPL si PCG, in loc sa termine DNCB. De ce sa termine DNCB, daca pe acolo trec mai putini oameni ca in cazul statiei de metrou Aurel Vlaicu(Pasajul inutil Pipera), statia de metrou Aviatorilor (viitorul pasaj PCG), zona PPL(pasajul din discutie). Credca asta si e criteriul dupa care se aleg locatiile cu proiectele care vor fi executate, cat mai populat, daca sunt blocuri(prin pura coincidenta)se reabilitaeza pana la inaugurarea pasajului, iar dupa inaugurarea pasajului apare un banner mare cu fata lui, ca sa stie lumea cine a facut treaba(cum face si Ontanu, agatand placi cu primaria 2 si numele sau , deasupra unui parc jegos, demn de o tara bananiera).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

o sa se faca pasaj si la Arc .... le trebuie doar motiv, iar motivul e PPL :)

• ADY881
  • Posted:
  •  

Nightwolf wrote:
o sa se faca pasaj si la Arc .... le trebuie doar motiv, iar motivul e PPL :)

Pai normal, ruinam o zona istorica pentru voturile automobilistilor destinate lui Oprescu, dupa Arc va fi la Victroiei -> Romana Universitate......
Cum am spus anterior, ne chinuim prea mult, sa se faca direct autostrada supendata, si cu aia chiar hotaram toate problemele rutiere, a oamenilor ce vor sa traversesze orasul (dar neaparat prin parcul Herastrau, Kiseleff...... ) prin centru, ca daca tot treci prin Bucuresti, sa ii vezi centrul :lol: .
Sunt constient ca exista un flux mare de masini de pe DN1, care vrea sa ajunga pe inelul principal, insa ruta pe care o promoveaza Oprescu(pe Kiseleff), nu e unica posibila, exista si altele posiilitati de a ajunge de pe DN1 pe inelul principal, pe care le-am reprezentat mai jos

Pe harta cu:
negru - fluxul de/spre DN1
rosu - axa promovata de Oprescu, lungime - 10km
verde deschis - o alta axa posibila, nu ai nimic buevarde istorice, parcuri superbe, poti sa faci pasaje pana nu te intorci, lungime - 18km
albastru - iarasi nu ai nimic buevarde istorice, parcuri superbe, poti sa faci pasaje pana nu te intorci, lungime - 13km
verde inchis - la fel ....., lungime - 10km
De ce sa distrugi o zona superbam cand ai atatea variante?  Voturile astea  si populismul ... :x

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Mircea G

fbsoft wrote:
Dupa cum a zis colegul Marian... Nu stii pe unde stau oamenii prin Bucuresti... Sa ma rog stii, adica cam pe unde sunt blocuri... Eu unul stau ... Tin'te bine, in Bucurestii Noi. Rcunosc Bucurestii Noi + Grivita e ok, insa varsarea in Stefan cel mare e chinuitoare mai ales cand am de ajuns pe la Obor sau in zona Dinamo... Pe acest drum pierd 10min pana la Basarab... Mers regulamentar si taiat fata idiotilor care nu respecta proaspetele marcaje si taie coloana... Aidca bizonilor, si cel putin 10-15 min cand e aglomerat pana la intersectia cu Floreasca.
Pe cealalta parte as merge cu si mai mare drag, doar ca imi e greu sa intuiesc cand ii taie pe bucuresteni ( aia care se lauda cu 50-70 km pe zi )sa o ia pe acolo si nimeresc o coadaaaaa la Presei... De prind cel putin 3-4 semafoare si astea ale draq tin........

Hai sa va zica " ala " care ( NU ) se lauda , cum sta treaba , ca nu va descurcati !
Din Bucurestii Noi spre Obor / Stefan cM ,exista si varianta pe la PPL care este ok .
Din Obor/Stefan cM , spre Bucurestii Noi , varianta prin PPL este gresita , mai ales in functie de zi si ora , deoarece va intilniti si cu traficul ce intra in Bucuresti.
Mai studiati !

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 20

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”