MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei

1208 posts, 381803 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 87

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei 133 313

Am inteles. Acum in loc de ponei de mina se folosesc catei de mina. As fi putut sa jur ca este unul din inspectorii lui Oprescu, sub acoperire...
Legat de 'prestatii' vezi la club. Stiu eu ce vorbesc si imi mentin opinia. Exista un nucleu canceros mutat de colo colo care poate sa cotamineze. Din fericire pe la metrou cred ca sunt sanse mici sa ajunga. Din motive obiective.

• Dr.Taberei
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Dr.Taberei

Vai de el de catel amarat.
Acum, intrebarea este daca ceea ce se vede in poza cu catelul de paza, ca nivel de sapatura este la nivel cu depoul?
Probabil ca da, insa asa dupa intaltimea mucitorilor, de jos pana la tavan ar fi cam 10 metri, asa cum arata din calculul meu empiric cu copy/paste. La depou pare a fi ceva mai adanc.
Ne spune si noua cineva care este adancimea reala la depou si daca ceea ce vedem in poza asta este la acelasi nivel?
tunel.JPG (87.46 KB; downloaded 2051 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei sab

1.Ce se intampla in final cu multitudinea de stalpii metalici ? Sunt "imbracati" in beton sau se recupereaza ceva ?
2. Deasupra unor stalpi metalici observ un trapez de beton. Asta inseamna ca unde vedem un stalp de beton cu astfel de "mot", la origine a fost un stalp metalic ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

sab wrote:
1.Ce se intampla in final cu multitudinea de stalpii metalici ? Sunt "imbracati" in beton sau se recupereaza ceva ?
2. Deasupra unor stalpi metalici observ un trapez de beton. Asta inseamna ca unde vedem un stalp de beton cu astfel de "mot" la origine a fost un stalp metalic ?

1. Mustatile de armatura eu asa zic ca indica. De altfel se vad tevile pentru turnarea betonului in pereti/grinzi/barete. Eventual (la modul popular) poti sa te gandesti la stalpii aia ca la niste popi vesnici.
2. Tridimensional este in fapt un trunchi de piramida. Parerea mea.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei sab

1. Dar de ce nu s-a utilizat solutia baretelor turnate direct in pamant, ca in statii ?
2. Ai dreptate, tridimensional este un trunchi de piramida. Intrebarea ramane, unde avem astfel de stalpi inseamna ca acolo a existat/exista un stalp metalic ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

sab wrote:
1. Dar de ce nu s-a utilizat solutia baretelor turnate direct in pamant, ca in statii ? Ma gandesc ca se consuma cam mult metal asa...
2. Ai dreptate, tridimensional este un trunchi de piramida. Intrebarea ramane, unde avem astfel de stalpi inseamna ca acolo a existat/exista un stalp metalic ?

1. La intrebarea asta gasesti un raspuns proaspat, in pozele si topicul de la Favorit. Peretii mulati si baretele mulate se fac pe 'nevazute'. Si uneori mai apar surprize.
2. Da, unde vezi trunchi de piramida va fi un stalp metalic inglobat. Nu cred ca se mai apuca nimeni sa taie din ei.

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei subway guru

sab wrote:
2. Deasupra unor stalpi metalici observ un trapez de beton. Asta inseamna ca unde vedem un stalp de beton cu astfel de "mot", la origine a fost un stalp metalic ?

Unde vezi un astfel de stalp vine imbracat in stalp de beton...nimic nu se pierde...totul se transforma!
:-)

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei subway guru

sab wrote:
1. Dar de ce nu s-a utilizat solutia baretelor turnate direct in pamant, ca in statii ?

Solutia cu stalpi metalici pe barete de fundatie e mai rationala si mai economica...

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei andrei11

Dr Taberei, m-am jucat si eu cu niste omuleti din schita pe care am mai postat-o.
Compara tu cati omuleti mi-a dat mie si cati tie  ;)
omuleti.jpg (106.3 KB; downloaded 1987 times)

• Dr.Taberei
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Dr.Taberei

Asa si? Eu am 6 pana sub plafon si tu ai 6 pana sub asflat. Ai mei au fost mai inalti (sic).
Eu intrebam cati metri sunt de jos de tot, pana sub placa. De deasupra placii pana la asfalt mai sunt probabil maxim 2 metri.

Daca ar fi mai clar desenul ti-as spune, ca e scris pe el.
Eu stiam ca un omulet din asta are 1,80 m.
Subway poate sa ne ajute.
Eu ti-am pus omuletii unul sub altul intr-o sectiune care poate sa te ajute.
Repet, poate subway ne da si cheia inaltimii omuletului. Daca nu, ia in calcul varianta mea, de 1,80. Nu am facut facultatea de constructii si s-ar putea sa ma insel.
omuleti.jpg (73.54 KB; downloaded 1955 times)

Dr.Taberei wrote:
Ai mei au fost mai inalti (sic).

Ba ai mei  :!:  :lol: , pentru ca ai mei au ajuns pana sub asfalt si ai tai "numai" pana sub plafon.  :shock:
Problema este ca eu am lucrat in "2D" adevarat, tu in "3D" deformat, nu ai tinut cont de "unghiul de privire". Oricum omuletii mei sunt mai aproape de adevar din aceasta cauza. O fotografie "3 D" pe care o vezi in "2 D" are o multime de corectii de suportat ca sa fie conform cu realitatea.

Re: Discutii - Lucrari statia si depou Valea Ialomitei Robert24

Omuletii din planuri sunt doar de forma, indicand ca acele zone vor permite accesul / circulatia manevrantilor, lucratorilor etc... Inaltimea lor nu are nicio treaba cu realitatea... Andrei, nu ii folosi la masuratori ca nu e ok.

Nu sunt de forma, sunt la scara si sunt standardizati.
Am lucrat 6 luni ca si desenator tehnic in constructii inainte de a intra la facultate ( prin 1978 ) si erau standardizati.
Pe langa omuleti mai erau standardizati si copii si cateii. Da, nu glumesc, functie de scara desenului aveai voie sa pui si omuleti, si copii, si catei. Oricum ceva trebuia sa pui ca sa-ti dai seama de inaltimea constructiei - sau de latimea ei.   Era obligatoriu sa-i pui
Subway trebuie sa stie cu siguranta.
S-or fi schimbat standardele azi, nu neg, dar prin anii 1980 asa era  cu siguranta.

Evrica, am aflat,
NSS - ul este la minus 7,64 metri.
Asta e o cota sigura.
Acum jucati-va singuri.
PS : NSS - ul este cota liniei fata de nivelul solului.
Da, e clar, omuletul are fix 2 metri. E un adevarat atlet  :!:
Incaodata, poate ne ajuta guru sau cineva care stie.

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 87

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433360 posts in 5396 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”