Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534817 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 144 145 146 147 148 149 150  ... 194

📖 Pagination options
Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Costin

In primul rand, pentru ca vor fi doua, inclusiv cu legatura la dreapta (Grivitei->Berzei). Nu ma intreba de ce, dar asa e in proiect si asa au trasat deja fundatia racordului la dreapta. In al doilea rand, daca se face largirea, linia de tramvai nu poate ramane pe amplasamentul actual (ar fi prea aproape de trotuar). De'aia conteaza cum realizeaza acum legatura... daca se leaga de linia veche pe amplasamentul vechi, cand vor largi Calea Grivitei (daca se va face ulterior), va trebui rascolita (din nou) toata intersectia Buzesti x Grivitei, pentru a pozitiona liniile de tramvai conform cu noul amplasament.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia andrei11

Acum te-am inteles.
1) Linia de la "desprindere" ( la biserica ) trecand pe la gara si ajungand pe Grivitei colt cu ( viitorul ) Uranus e vraiste, ar trebui sa o refaca cu totul.
2) Mi-e clar ca - si daca nu o refac - o sa reconstruiasca linia pe amplasamentul "viitor", daca nu sunt tampitii tampitilor.

si cu toate acestea...
3) Se va construi linie SPRE Gara, ca asa e in proiect, chiar daca n'au unde sa o duca...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia survola

Casa portocalie ar putea scapa, daca se vrea, cu un trotuar minimal de 1 metru.
Oricum, pe partea aceea a strazii trotuarul vechi cam tot atat era.

cos wrote:
3) Se va construi linie SPRE Gara, ca asa e in proiect, chiar daca n'au unde sa o duca...

:lol:  :lol:  :lol:
Ăsta-i banc, desigur, uite, de amorul artei astazi trec pe acolo ( pe jos ) sa vad daca-s urme de fundatie. Dar nu - mi vine sa cred, e banc, sau or fi aparut niste desene aiurea prin ceva reviste de specialitate, desene facute evident cu calculatorul si respectivul nu a avut decat linie dubla de tramvai.
Dar e imposibil sa fie linie spre gara pe Grivitei, imposibil, imposibil.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Robert24

O sa ai o mare surpriza!  :lol:

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Mircea G

Surpriza este ca in anul de gratie 2013 , se face un mare bulevard , fara o linie de tramvai cap -coada  ( Rahova-Victoriei ) cu derivatii spre arterele importante .
Trebuie sa fi redus mintal sa nu faci aceasta linie care ar incuraja transportul in comun si ar descuraja si eventualul transport ratb cu autobuzul ...
Concluzia ar fi una singura , acesta strada nu a fost gindita pentru oras ci pentru o anumita parte a locuitorilor .
Un om ( cititi " comanditar , proiectant " ) normal , punea prima oara pe desenul proiectului , transportul in comun , tramvaiul , ca singurul eficient , apoi spatiile publice , care lipsesc cu desavirsire , si la coada transportul particular .Un om normal ! :evil:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia chevic

andrei11 wrote:
cos wrote:

:lol:  :lol:  :lol:
Ăsta-i banc, desigur, uite, de amorul artei astazi trec pe acolo ( pe jos ) sa vad daca-s urme de fundatie. Dar nu - mi vine sa cred, e banc, sau or fi aparut niste desene aiurea prin ceva reviste de specialitate, desene facute evident cu calculatorul si respectivul nu a avut decat linie dubla de tramvai.
Dar e imposibil sa fie linie spre gara pe Grivitei, imposibil, imposibil.

Si totusi pe site-ul RATB la harta tramvaielor linia e trecuta cu galben adica trasee in modernizare.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Robert24

Ce e pe site cu galben e vechiul traseu de intoarcere al lui 24, care teoretic va fi la fel impreuna cu 45. Insa pana vor circula tramvaie pe acolo mai e mult...

Am trecut acum vreo 2 ore pe acolo. Cam asa arata schema :
GdN.jpg (16.86 KB; downloaded 3159 times)

Se demoleaza casa cu arcade orientale (vedeti la "Stiri"...). Din pacate, acelasi tipar: nici o stire fara o nemultumire marca Nicusor Dan. Ok, casa era frumoasa, poate singura care merita pastrata dintre TOATE cate au fost demolate (desigur, asta e doar parerea mea personala), dar bulevardul se face, e mai evident decat oricand... Asa ca, domnu' Nicusor Dan, ai pierdut, du'te acasa...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia survola

Din păcate era "în drum". Se vedea din poze...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Serban

Urat arata lucrarea de la Victoriei la Grivita. Asfalt spart deja in foarte multe locuri, trotuarele arata de zici ca au 10 ani, carpite, masini pe trotuare peste asa zisele spatii verzi...

N-ar trebui receptionata lucrarea daca doar peticesc pe unde s-a intervenit. Ar trebui reasternut stratul de uzura pe portiunile respective.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia George

Eu ma intreb unde sunt faimoasele piste de bicilisti de care s-a facut atata tam-tam...

Cica am demolat jumate de cartier acolo ca sa facem o artera de trafic civilizat, cu 2 benzi pe sens, cu tramvai, cu benzi de biciclete, trotuare largi...

Parca vad ca pistele vor fi trasate la misto pe trotuare cu borduri inalte, trotuarele vor fi ocupate din nou partial de masini, pe o banda o sa se parcheze si asa mai departe. De fapt, vom fi castigat o infrastructura noua si o banda in plus ca parcare. Sper sa nu fie asa!

Go to page:  1  ... 144 145 146 147 148 149 150  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”