MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 585124 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 171

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 andrei11

Poate se schimba garniturile pana atunci, se construieste M 5 ( in totalitate ), M 4 ( In totalitate ) , M 7, Inelara Sud, se ma indesesc niste statii de pe M 1, sa apara statia Dorobanti / Circ, etc, etc, si dupa aia sa se gandeasca la M 6.
Poate le vine mintea la cap sa reabiliteze calea ferata si astfel sa faca legatura intre aeroport si oras.
Aeroportul Otopeni cu traficul lui de r _ _ _ t.  :twisted:
Aeroportul Otopeni e un aeroport de provincie, cate B 747 ( sau echivalent ) vedeti voi ca aterizeaza pe aeroport ? Oricum este - si va ramane - aeroport cap de linie / fund de sac.
Aeroporturile de tranzit sunt altele in Europa.
Si este si foarte departe de oras, vreau sa spun ca intre aeroport si Complexul Comercial Baneasa sunt vreo 7 km unde NU E NIMIC. Si unde nu se va dezvolta nimic compatibil cu o linie de metrou.

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 ionescu63

Eu lucrez intre Aeroport si Complexul Comercial. Nu este adevarat ca nu este nimic. Sunt supermarket-urile din zona, sunt cate cladiri de birouri. Traficul rutier este destul de semnificativ acolo. Si mai este si cartierul Baneasa.
Bine, sunt sigur ca nu toti care circula pe acolo vor folosi metroul.  ;)

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 andrei11

Stai asa, eu am spus ca ultima statie sa fie Complexul Comercial.
Dupa complexul comercial spre Otopeni nu se mai justifica metrou sub nici o forma.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Mircea G

ionescu63 wrote:
Eu lucrez intre Aeroport si Complexul Comercial. Nu este adevarat ca nu este nimic. Sunt supermarket-urile din zona, sunt cate cladiri de birouri. Traficul rutier este destul de semnificativ acolo. Si mai este si cartierul Baneasa.
Bine, sunt sigur ca nu toti care circula pe acolo vor folosi metroul.  ;)

Zona comerciala si birourile din preajma sint perfect aranjate de ratb , restul tot ce se afla pe traseul Baneasa -Otopeni nu poate justifica un metrou , nici peste 1000 de ani . Ce vedeti dvs acolo , este tranzit sau persoane care nu renunta la masina mica nici daca in vagoanele de metrou vor fi " taxatoare " nude ...
....
Pe seara sint convins ca aceste discutii vor dispare la COS ! , ca asa este la noi , ciocul mic sau pumn in gura !
Pentru asta sintem catalogati neam de mamaligari , pt asta lumea civilizata isi ridica piciorul si se usureaza pe tara asta . Nu sintem buni de nimic , nu ne impunem , nu facem nimic . Toti idiotii isi pot face interesele pe aici , noi platim si suportam .
Turcii ar fi acceptat macar discutia despre aceasta linie de metrou ? Nu cred .

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Robert24

Hai sa vedem de ce nu renteaza metrou la aeroportul H.C.

In acest moment sunt cam 7,000,000 pax / an.
Sa zicem ca pana va fi gata M6 se va ajunge la 10,000,000 pax / an, adica in medie 27,400 pax / zi. Fireste nu tot anul e la fel. Asadar sa presupunem ca in zilele mai bune vor fi in jur de 35,000 pax / zi

Sa zicem ca metroul va circula intre 5:00-0:00 => 19 ore / zi, adica vor fi aprox. 1,850 pax / ora, fireste nici de-a lungul unei zi traficul nu e la fel.
Sa zicem ca 15% sunt insotiti (cred ca e mult mai putin in realitate ) de inca o persoana atat la decolare, cat si la aterizare, rezulta 2,130 pax / ora. Daca 40% din persoane, vor alege sa vina cu metroul (eu zic ca e o cifra buna pentru inceput), asta inseamna ca vor fi doar 850 de pasageri / ora care vor alege metroul pentru a ajunge / a pleca de la aeroport...
Daca trenurile vor circula la 10 minute, rezulta ca media per tren va fi de aprox. 140 pasageri / tren. Restul statiilor pana la complex comercial Baneasa nu cred ca au cum sa adune mai mult de 100 de pasageri / tren.
Pentru asemenea cifre, clar nu se merita un metrou.

Pur si simplu un tren catre GdN care sa ajunga prin dreptul terminalului si sa circule la 20 de minute e super-suficient.
Chiar si varianta unui 783 care sa circule cu articulate la 10 minute e una multumitoare...

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 Costin

Am mutat discutiile la locul lor. Nu a disparut nimic, nu va impacientati.

andrei11 wrote:
Stai asa, eu am spus ca ultima statie sa fie Complexul Comercial.
Dupa complexul comercial spre Otopeni nu se mai justifica metrou sub nici o forma.

Cred ca am facut o confuzie. Cand ai spus ca nu exista nimic intre Complexul Comercial si aeroport am avut impresia ca te refereai la Aeroportul Baneasa. :roll:
Da, si eu sunt de parere ca in prezent se justifica metrou doar pana la Complexul Comercial Baneasa.
Dar si intre Baneasa si Otopeni trebuie imbunatatit transportul in comun. Micsorarea intervalului de succedare a lui 783 la 10 min sau chiar mai putin ar fi, cred, solutia cea mai buna.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

ionescu63 wrote:
........intre Baneasa si Otopeni trebuie imbunatatit transportul in comun. Micsorarea intervalului de succedare a lui 783 la 10 min sau chiar mai putin ar fi, cred, solutia cea mai buna.
mai sa fie !?  :evil: Dar ce naiba este acolo , cine locuieste de trebuie servit rapid ? Adica in Bucuresti se circula pe unele linii la intervale de circa 1 ora  :evil: si " la tara " trebuie autobuz cu locuri rezervate si la interval de taxi ????

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 sab

Robert24 wrote:
Pur si simplu un tren catre GdN care sa ajunga prin dreptul terminalului si sa circule la 20 de minute e super-suficient.
Chiar si varianta unui 783 care sa circule cu articulate la 10 minute e una multumitoare...

Perfect adevarat. Din ce in ce mai multi isi dau seama de inutilitatea M6, de faptul ca este o investitie paguboasa, care nu se va justifica nici in 100 ani, iar de recuperat...niciodata.
Nici macar pentru zona de nord nu sunt convins ca se justifica metrou (si aici ma refer la Cartierul Baneasa, nu la magazinele de acolo, ca nu te duci la Ikeea sa iei mobila si nici la Carrefour/Metro sa cari sacosile cu metroul ).Iar despre "sarmanii" care locuiesc acolo, imi este greu sa cred ca isi vor plimba burtile vreodata cu altceva decat cu masinile din dotare. Si zonele rezidentiale nici macar nu sunt in preajma metroului...
Cineva a scos un "porumbel" acum ceva vreme, cum ca nici macar zona densa de birouri Pipera nu justifica metrou, asa ca imi este greu sa cred ca cele cateva cladiri de birouri  rasfirate  pe DN1 ar justifica o asemenea investitie. Sa nu uitam ca atunci cand vorbim de metrou vorbim de costuri enorme. Nu este ceva sa il faci si apoi, daca iti dai seama ca  nu merge, renunti, precum o linie de autobuz, eventual de tren. Aici vorbim de milioane de euro/km.
Pe langa hiba rentabilitatii, nimeni nu vorbeste de traseul viitoarei M6, daca este bine sau nu sa se "deverseze"  zecile de mii de calatori (banuiesc ca asa iese din calcule, zeci de mii de calatori, altfel nu s-ar mai face metrou.. ;) ) in M1, magistrala care are limitele ei de preluare a calatorilor si un interval...sa spunem destul de mare. In plus M6 sufera si de lipsa corespondentei cu M3, iar corespondenta cu M2 este lasata pentru urmasii urmasilor nostri.  Cand se va intampla aceasta minune (ma refer la corespondenta cu M2), ea va fi mult prea departe, la Eroii Revolutiei, ca sa fie atragatoare pentru corporatistii din N.
Reamintesc si dilema legata de frecventa M6. Daca se doreste o legatura cu aeroportul, 20-30 min este suficient. Daca este un metrou orasenesc, atunci nu poate sa aiba o asemenea frecventa jenanta. Pana acum nimeni nu a spus despre vreun alt capat al M6 decat Otopeniul, asa ca este greu de crezut ca o parte din metrouri se vor opri undeva pe traseu si doar cateva vor ajunge la aeroport.
Eu zic ca ar fi bine ca in ceasul al 12-lea sa se regandeasca strategia de transport pentru aceasta zona si sa se renunte la M6, cel putin in varianta actuala.
Asa cum a spus cineva mai sus, transportul feroviar este falimentar. Iar legatura lui prin metrou cu aeroportul nu il va rentabiliza...Pana si acest argument al legaturii directe gara-aeroport este subred rau de tot... Si nimeni nu spune ca aceasta legatura, daca se justifica, trebuie facuta prin metrou, care, repet, are costuri enorme de proiectare (poate ca aici este cheia...), de executie si , de ce nu, si ulterior, de exploatare...

Mircea G wrote:
ionescu63 wrote:
........intre Baneasa si Otopeni trebuie imbunatatit transportul in comun. Micsorarea intervalului de succedare a lui 783 la 10 min sau chiar mai putin ar fi, cred, solutia cea mai buna.
mai sa fie !?  :evil: Dar ce naiba este acolo , cine locuieste de trebuie servit rapid ? Adica in Bucuresti se circula pe unele linii la intervale de circa 1 ora  :evil: si " la tara " trebuie autobuz cu locuri rezervate si la interval de taxi ????

Eu vorbesc strict d.p.d.v. al traficului. Faptul ca sunt trasee  unde se circula mai rau nu este un argument impotriva.
Trebuie insa facuta o prioritizare cat mai buna si, din pacate, se pare ca nu prea exista nicio perspectiva.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

ionescu63 wrote:
...........
Eu vorbesc strict d.p.d.v. al traficului. Faptul ca sunt trasee  unde se circula mai rau nu este un argument impotriva.
Trebuie insa facuta o prioritizare cat mai buna si, din pacate, se pare ca nu prea exista nicio perspectiva.
Cum nu este un argument ? In Bucuresti autobuzele circula la interval de " rata " si la tara in regim de taxi ? Despre ce prioritizare vorbiti ? Au aia din Otopeni trei oua si trebuie sa fie transportati rapid ? Nu incercati sa dati un argument cu aeroportul , ca ma doare fix nicaieri . Cu nimic nu este mai important sa ajunga capsunarul la Otopeni , fata de mine care vreau sa ma duc la piata ! Asta ca sa fie clar si pt ratb-istii infocati . Mobilitatea mare este in oras , si daca vrem sa civilizam ceva , ceva , in oras trebuie sa circule transportul in comun " trenulet " . Daca nu intelegeti ideea , o explic pe seara . ;)

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand nokia2110

Totuşi, până la Aerop. Băneasa ar merge metrou. Zona aia generază ceva trafic.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand andrei11

"Ceva trafic" genereaza si Giurgiului, si Ferentariul, si Rahova, si Colentina si Pantelimonul.
In conditiile actuale Dr. Taberei - Eroilor nu are cum sa fie gata inainte de 2020. Pe bune si realist vorbind.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand sab

nokia2110 wrote:
Totuşi, până la Aerop. Băneasa ar merge metrou. Zona aia generază ceva trafic.

De la "ceva trafic" pana la un trafic care sa justifice cu adevarat construirea unei linii de metrou este cale foarte lunga. De aceea orice factor de decizie responsabil, care se gandeste la utilitatea cheltuirii banului public , mai ales in aceste vremuri, cand banii sunt putini, ar trebui sa amane pe termen nedefinit construirea M6. Nu stiu si nu inteleg de ce s-au apucat totusi de Depoul Straulesti, alta irosire mare de bani publici.
Asa cum spune si andrei11, sunt alte zone care ar trebui acoperite de metrou inainte de M6. M6 ar trebui plasata ca prioritate pe ultimul loc, langa alte proiecte "umede", gen prelugiri in comune limitrofe....Suntem prea saraci ca sa ne permitem un lux precum metroul catre aeroport, pe care multe capitale europene mai importante ca orasul lui Bucur,cu aeroporturi importante, nu o caricatura ca OTP, nu il au...
Deocamdata modernizarea liniei CFR si prelungirea ei pana la aeroport este o solutie mult mai rationala ca M6. Cel putin pentru argumentul nr1 al M6, ca este musai sa legam gara falimentara de aeroport.

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463887 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”