MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 539258 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 136

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou Utilizator anonim 2

Cine isi mai aminteste de urmatorul amanunt? La statia Eroilor in capatul fiecarui stilp de sustinere de la peronul central existau cindva niste becuri cu lumina verzuie. Erau puse acolo de catre arhitect probabil pentru a mai reduce din impresia de masivitate pe care o dau acei stilpi. Exista si acum reflectoarele de aluminiu ce aveau rolul de a ghida lumina catre peron.
Cu vremea aceste becuri s-au ars si nu au mai fost inlocuite.
Am modificat cu stingacie o imagine care nu imi apartine pentru a ilustra ce am zis:

Metrou_Eroilor.jpg (114.75 KB; downloaded 4080 times)

Sursa:
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb2 ... roilor.jpg

In vestibulul dinspre statuie mai supravietuiesc vreo trei:

30032013024.jpg (173.35 KB; downloaded 4077 times)

Credeti ca avem sanse sa le vedem din nou acolo?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

Premieră mondială la Metrorex în tehnologia mobilă şi industria transporturilor
http://www.ziarulring.ro/stiri/bucurest ... porturilor

Bucureştiul se alătură capitalelor lumii în care telefonul mobil poate fi folosit pentru plata călătoriilor şi accesul la metrou începând din această lună.

Clienţii Orange şi Vodafone pot plăti o călătorie cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700 şi primind confirmarea plăţii imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta şi pentru cumpărarea a două sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru două călătorii – 0,90 euro, iar pentru 10 călătorii - 3,25 euro.

Accesul în staţie, prin apel la 1700

Prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou se poate intra în zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide.

Acest nou sistem de acces în staţiile de metrou, testat anul trecut, a fost considerat fiabil după procesarea a peste 10.000 de validări în cele şapte staţii-pilot. Astfel, Metrorex a decis să îl extindă la nivelul întregii reţele.

Cum funcţionează sistemul

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie prin intermediul telefonului mobil se bazează pe Data-Over-Voice, un serviciu unic în lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigură transferul mesajelor de tranzacţie on-line wireless, extrem de sigur şi eficient, între punctul de vânzare (Terminal 2pay) şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii.

Terminalele POS 2pay şi Platforma 2pay modulează datele tranzacţiei în semnale vocale (bipuri) şi le convertesc prin canalul de voce iniţiat anterior de telefonul mobil al clientului. Terminalul şi platforma comunică în aceeaşi manieră ca şi oamenii: folosind vocea şi telefonul mobil.

2pay este un integrator ce activează pe piaţa din România începând cu anul 2010, fiind primul care a implementat un serviciu de plată prin telefonul mobil în parteneriat cu o autoritate de transport public.

0,50 euro costă o călătorie, 0,90 euro – două călătorii şi 3,25 euro – 10 călătorii.

Pentru mai multe detalii, puteţi suna la 1826, număr cu tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone.

1700 este numărul la care se trimite SMS-ul pentru plata unei călătorii cu metroul

• sab
  • Posted:
  •  

Clientii Orange care cumpara o calatorie de metrou prin SMS primesc una gratuit, pana la 1 septembrie 2013
http://economie.hotnews.ro/stiri-teleco ... e-2013.htm
Incepand de joi, clientii Orange primesc o calatorie de metrou gratuita la cumpararea unei calatorii cu telefonul mobil, oferta valabila pana la 1 septembrie 2013, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Orice client al acestui operator care alege sa plateasca o calatorie de metrou prin trimiterea unui SMS cu textul 1C la numarul scurt 1700 va primi o a doua calatorie gratuit. Pretul standard al unei calatorii prin SMS este de 0,50 euro. La inceputul acestei luni, Metrorex a anuntat ca a extins modalitatea de plata a calatoriilor prin SMS in toata reteaua sa de transport, optiune valabila doar prin retelele Orange si Vodafone.
"Pentru clientii Orange va exista in continuare si posibilitatea de a achizitiona 2 sau 10 calatorii cu telefonul mobil, prin trimiterea textului 2C sau 10C la numarul scurt 1700, tarifele percepute fiind de 0,90 euro, respectiv 3,25 euro. In cazul abonamentelor la tarifele specificate se adauga TVA, iar pentru cartelele PrePay valorile precizate anterior se deduc din creditul disponibil. Calatoriile pot fi utilizate timp de 6 luni de la achizitie", se mentioneaza in comunicatul Orange.

Compania precizeaza ca serviciul de plata si acces cu telefonul mobil a fost extins si este disponibil clientilor Orange incepand cu 2 aprilie 2013 in toate statiile de metrou, mai putin Bazilescu si Jiului.

Metrorex a anuntat la inceputul acestei luni ca a decis sa vina in sprijinul calatorilor si sa extinda experimentul demarat in luna februarie a anului trecut la nivelul intregii retele de transport, optiune valabila doar in retelele Orange si Vodafone.

Dupa cumpararea unei calatorii, pentru a avea acces in statie, clientul va apela gratuit numarul 1700. Telefonul va incepe sa emita un semnal sonor, iar clientul va apropia telefonul de validatorul special instalat. Pe ecranul validatorului va aparea mesajul 'Tranzactie reusita!' dupa care accesul este permis

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou Mircea G

sab wrote:
.......... Pretul standard al unei calatorii prin SMS este de 0,50 euro...........

0,5 euro ??? Pai si cit costa o calatorie " normal " ???

• sab
  • Posted:
  •  

Exact 0.5 eur, asa cum scrie.." Pretul standard" este 0.5 eur :D .
Poti sa parcurgi si ce am postat putin mai sus, in 2 aprilie ("Premiera mondiala..")
Adica putin mai mult de 2 lei (cat costa daca iti iei cartela de 2 calatorii), la un curs de 4.35 lei/eur. Si mai trebuie sa pui si TVA-ul, pentru ca stii cum este, im mare parte preturile in Romania sunt in euro si fara TVA.  Mai ales in telefonia mobila, dar nu numai...;)
Pana acum cu 0.5 euro primeai o singura calatorie, acum primesti doua.

Re: Tineretului Adrian Rosca

misterr wrote:
Am fost astăzi să văd cu ochii mei. Asta e groapa pentru puțul liftului exterior. Deocamdată se deviază niște cabluri.

Se pare ca groapa cu pricina a disparut. Eu cel putin n-am mai vazut-o.

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

Ha ?
Cu scuzele de rigoare, dar la ce te referi ? Cand si cu ce ocazie a fost scrisa  afirmatia ?  :roll:
Care groapa, care put exterior ?
PS :  M-am incapatanat si am luat topicul la citit "pe invers" si am gasit. Este vorba despre un ipotetic lift la statia Tineretului.  :!: ( 15 martie 2013 )

Re: Modernizarea statiilor de metrou misterr

Nu era nevoie să citești din nou tot topicul, era suficientă o simplă căutare după text (e un instrument în dreapta sus).

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou Utilizator anonim

Este aprobata si urmeaza sa inceapa realizarea unui pasaj pietonal de acces intre statia Pipera si complexul de vis-a-vis de statie.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou Utilizator anonim 2

Excelenta ideea cu conditia ca iesirea sa fie in afara complexului...Cand au construit acel complex mi-am zis ca au ratat orice sansa de a construi ce trebuia facut de la inceput, o iesire in partea cealalta a strazii. Dimineata si seara sunt blocaje mari din cauza trecerii de pietoni.

• sab
  • Posted:
  •  

Este investitie publica (Metrorex) sau privata ?

Re: Modernizarea statiilor de metrou neoman

Ar putea sa faca un pasaj pietonal si la statia Preciziei unde e trecerea de pietoni dinspre Complexul Westgate. Intotdeauna se face coada la masini la ora 18:00 cand iese lumea de la munca. Nu de putine ori am vazut masini circuland pe contrasens pentru ca soferii nu mai au rabdare sa stea in coloana.

Re: Modernizarea statiilor de metrou MariusCFRBucuresti

Un pasaj ar mai merge si la Constantin Brancoveanu..  :)

• sab
  • Posted:
  •  

Pasaje de subtraversare a bulevardelor ar trebui in foarte multe locuri. Asta este o "boala" cronica a metroului nostru. Din pacate nu intra intre prioritatile Metrorex...Cica sa le faca Primaria. ;)

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464152 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”