Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

Topic: Siguranța rutieră

695 posts, 267224 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 50

📖 Pagination options
Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB shoppy

Scopurile politiei rutiere sunt dupa cum urmeaza:
1. sa-si faca norma de amenzi
2. sa permita oamenilor de pe teren sa ia spaga
3. sa nu dea amenda la oamenii cu pile
4. sa fluidizeze ce se mai poate fluidiza din trafic

Pentru primele 3 se pune echipa sa pandeasca o trecere de pietoni, de preferabil in bretea de pe un bulevard aglomerat pe unul neaglomerat in locul ala, si sigur pica unul la 1-2 cicluri de semafor. Apoi se aplica algoritmul, daca e fraier i se da amenda(de obicei pentru centura), daca e smecher se ia spaga, si daca are pile atunci nu pateste nimic, astfel se indeplinesc fara gres primele 3 obiective de mai sus.
Pentru ultimul obiectiv se pune fluierul in mijlocul intersectiei si trece la treaba DOAR pentru indeplinirea de moment a acestui obiectiv, adica fluiera, da din maini, urla, injura, face ca toti  :evil: , si aparent treaba mai merge. Evident ca nu opreste pe smecherii care depasesc pe linia de tramvai sau pe banda de obligatoriu dreapta sau stanga, ca nu are unde, si, pe langa asta, daca ar da amenzi atunci nu numai ca nu ar mai avea cine sa fluidizeze, ci mai mult, ar intra pe teritoriul colegilor de la trecere, ceea ce nu e nici de dorit si nici nu e benefic in vreun fel pentru ei.

Ultima data camerele si amenzile trimise prin posta erau ilegale, si chiar daca ar devenii legale intre timp, sigur nu s-ar aplica, ca obiectivele deja sunt indeplinite dupa cum am explicat.

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB mihai_atanasiu

shoppy,

ceea ce povestesti tu e tipic pentru o tara din America Centrala; este clar ca pina nu se epureaza "cadrele" din MI nu se va rezolva problema.

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB Nightwolf

shoppy wrote:
Scopurile politiei rutiere sunt dupa cum urmeaza:
1. sa-si faca norma de amenzi
2. sa permita oamenilor de pe teren sa ia spaga
3. sa nu dea amenda la oamenii cu pile
4. sa fluidizeze ce se mai poate fluidiza din trafic

Pentru primele 3 se pune echipa sa pandeasca o trecere de pietoni, de preferabil in bretea de pe un bulevard aglomerat pe unul neaglomerat in locul ala, si sigur pica unul la 1-2 cicluri de semafor. Apoi se aplica algoritmul, daca e fraier i se da amenda(de obicei pentru centura), daca e smecher se ia spaga, si daca are pile atunci nu pateste nimic, astfel se indeplinesc fara gres primele 3 obiective de mai sus.
Pentru ultimul obiectiv se pune fluierul in mijlocul intersectiei si trece la treaba DOAR pentru indeplinirea de moment a acestui obiectiv, adica fluiera, da din maini, urla, injura, face ca toti  :evil: , si aparent treaba mai merge. Evident ca nu opreste pe smecherii care depasesc pe linia de tramvai sau pe banda de obligatoriu dreapta sau stanga, ca nu are unde, si, pe langa asta, daca ar da amenzi atunci nu numai ca nu ar mai avea cine sa fluidizeze, ci mai mult, ar intra pe teritoriul colegilor de la trecere, ceea ce nu e nici de dorit si nici nu e benefic in vreun fel pentru ei.

Ultima data camerele si amenzile trimise prin posta erau ilegale, si chiar daca ar devenii legale intre timp, sigur nu s-ar aplica, ca obiectivele deja sunt indeplinite dupa cum am explicat.

Sa inteleg ca iar ti-ai "furat-o" ?? :))

Haha, nu nu, de cand am trecut pe Volkswagen negru nu mi-am mai furat-o de 5 ani, ca doar maimuta se intoarce cu spatele cand vede masina de smecher, si-o fura amarastenii cu Renault si Logan gri sau albastru, ca oricum sunt multi.

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB Nightwolf

shoppy wrote:
Haha, nu nu, de cand am trecut pe Volkswagen negru nu mi-am mai furat-o de 5 ani, ca doar maimuta se intoarce cu spatele cand vede masina de smecher, si-o fura amarastenii cu Renault si Logan gri sau albastru, ca oricum sunt multi.

E si asta o treaba ... Numai ca tu nu ai habar de ce si-o fura cei cu Logane gri sau albastre ori Renault-uri de aceeasi culoare :) SI nici macar nu banuiesti :))))

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB Mircea G

shoppy wrote:

Aoleu , colegul , asta suna a " cocalarisme " ieftine .
Te inseli ! Militienii s-au mai desteptat si nu prea se lasa impresionati de " astia " cu masini presupus scumpe , de 200-300E si eventual numere de BG chiar si RO . S-au prins si ei ca astia vor sa "para "dar sint doar niste frustrati !

Daca vrei sa zici ca Logan + Renault dau jumate din toate masinile care circula la noi atunci jumate din masinile oprite de politie ar trebuii sa fie Logan si Renault daca infractiunile s-ar comite cat de cat distribuit uniform, dar:
- infractiunile nu sunt comise uniform, sunt comise in special de oameni cu masini germane sau SUV-uri
- masinile oprite de politie sunt mai mult decat jumate Logan + Renault

Poate oricine sa vada, stai in blocaj si vezi cine incalca legea, apoi treci pe langa politie cand are mai multe masini oprite si vezi ce masini are oprite.
Apoi am patit si eu, in 2 ani cu Renault gri m-a oprit aiurea de 3 ori, lasate de 2 ori cu trecutul datelor in agenda si o data cu amenda de centura, in 5 ani de Volkswagen negru de condus lafel nu m-a oprit deloc.
Bine, daca esti ement sau este efort hei-rupist cu presa pe cap cum e asta de genul 1 mai, craciun-revelion, inceput sezon festival, da, te opreste orice masina ai avea.

Pana la urma discutam degeaba, politistii sunt platiti prost si fac o munca foarte grea, riscanta si supusa presiunilor, daca s-ar isteriza sefii la ei atunci si-ar da demisia, asa ii lasa sa-si mai faca de cap.

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB Serban

Eu nu cred asa ceva. Daca-mi dadeai exemplu cu cine stie ce marci super scumpe mai ziceam. Dar nu cred ca nu te opreste daca ai Polo negru de 10.000 si te opreste daca ai Laguna de 25.000. Eu am avut Megane si acum am un Volkswagen, model destul de exclusivist. Si nu simt absolut nicio diferenta. Ma opreste absolut la fel ca inainte, adica cand fac greseli. Ba mai mult, am condus masini de la birou foooarte scumpe si am fost oprit si atunci...

Acuma nu zic, poate o exista o mica subiectivitate, intre a-i opri pe 2 care comit aceeasi greseala, unul cu Logan si unul cu Jaguar. Dar nu cred ca diferentele sunt asa flagrante cum spui tu, mai ales, repet, dandu-mi exemplu Volkswagen, care are intr-adevar modele scumpe, dar care are si modele destul de ieftine.

Daca pe tine te opreste politia o data la 3 luni inseamna ca problema e in alta parte.

Si am crezut ca se intelege ca vorbim si noi de masini destul de exclusiviste din capul locului, deci de la Golf in sus, nici de piticanii gen Polo nici de raritati gen Laguna de 25.000.

Re: Realizarea culoarelor unice pe liniile de tramvaie RATB Serban

Unde am zis ca ma opreste la 3 luni? :shock:

Re: Siguranta rutiera ebujie

Fiindca a gasit acest topic voi adresa cateva intrebari in el. Pentru lamuriri  voi adauga o captura googlemaps pe care am numerotat pe imagine anumite puncte.
zona sebastian
siguranta.jpg (83.47 KB; downloaded 4263 times)

i) Strada Marinescu Constantin se intersecteaza cu mai multe alei (sau strazi) care vin dinspre blocuri. Intersectiile numerotate cu 1,2 iar Sebastian se intersecteaza cu alte stradute/alei numerotate cu 4,5. La intersectia cu drumul principal (Sebastian sau Marinescu) indicatoarele de CT lipsesc cu desavarsire. Mentionez ca pe nici una din cele cu "prioritate de drum mare" nu exista semnul de drum cu prioritate. Probabil semnele au disparut in timp, rupte, furate, etc. In situatia prezentata trebuie mentionat de asemenea ca parcarea / stationarea autovehiculelor se face pana in (uneori si in) intersectie, deci cel ce iese de pe straduta e pus de multe ori in incapacitate de a se asigura. Presupunem un eveniment rutier (care dpmdv) ar trebui rezolvat cu prioritatea de dreapta. Cine e de vina?

ii) In intersectia 5 (transformata de vreo 4-5 luni in sens giratoriu) obiceiul zonei presupune ca parcarea autovehiculelor se executa pe ambele parti ale sensului spre razoare (pe Str. Sebastian). Unde am pozitionat numarul pe harta este un stalp cu semnul de sens giratoriu si CT. De exemplu aseara era parcata o duba fix in dreptul semnului, duba care impiedica asigurarea celor care vin de pe Sebastian si intra in intersectie dar si pe a mea care eram in sens si vroiam sa execut virajul la dreapta pe strada Nutu Ion (spre blocuri). Unde pot suna pentru ca astfel de nesimtiti sa poata fi amendati (eventual ridicati) de preferat instant (adica 1-2 ore).

iii) din motive subiective cand ies dintre blocuri uneori ies prin intersectia 6 aceasta intersectie are semnele de CT si obligatoriu dreapta. Dar existenta masinilor parcate pana in intersectie, face de multe ori imposibila asigurarea. Ce e de facut pentru a fi remediata aceasta problema.

Stiu, probleme expuse sunt comune in Bucuresti. Dar eu stau in zona asta si sunt interesat de ce ar putea fi facut pentru a se putea circula intr-o oarecare siguranta.

PS. Am avut o materie in facultate denumita Legislatie in transporturi (rutiere), iar profesorul mi-a explicat ca daca nu poti efectua o manevra in siguranta nu ai voie sa o efectuezi (corect); dar eu raman blocat cu masina intre blocuri?

Re: Siguranta rutiera andrei11

1) Aleile sunt considerate stradute fara prioritate in comparatie cu o strada "principala". Desi este recomandat, nu este obligatoriu montarea semnului de "cedeaza trecerea". Asadar rezolvarea prioritatii se face pe baza categoriei drumului, aleea fiind clasificata inferior fata de drum. E si cum ai avea cedeaza trecerea.
Evenimentul rutier se refera strict la masinile intrate in coliziune, notiunea de "autor moral" nu exista. Raspunsul este unul singur, neacordare de prioritate. Nici invocarea faptului ca nu ai avut vizibilitate nu se sustine, singurul punct este neacordarea de prioritate. Daca o manevra nu se poate face in conditii de siguranta nu se efectueaza.
2) Intrersectie 5 nu este un sensgiratoriu, nu exista semnul de sensgiratoriu, ci semnul de ocolire obstacol prin dreapta  fara a depasi obstacolul. ( asta am vazut pe street view, poate in realitate nu e asa ).
In sectorul V nu se ridica masini. Singura solutie este mers incet  pana ce te dumiresti ce semne sunt pe stalpii mascati. Nu poti invoca motivul ca stalpul e mascat, obligatia ta este sa vezi semnele, inclusiv cele mascate. Nu exista notiunea de autor moral al accidentului.
3) Singurul raspuns este asigurarea temeinica. Nu poti invoca alte motive la eventualul proces.
Da, ramai blocat intre blocuri sau iesi pe riscul tau. Asa e legea.

Re: Siguranta rutiera ebujie

Stiu ca nu exista notiunea de autor moral, dar din ce am citit prin Legea 203/2012 la sectiunea a II-a  avem
7. Intersectii si obligatia de a ceda trecerea
Art.55.
Intersectiile sunt:
a) cu circulatie nedirijata;
b) cu circulatie dirijata. În aceasta categorie sunt incluse si intersectiile în care circulatia se desfasoara în sens giratoriu.
Art.56.
La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa îi permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.
Art.57.
(1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
(2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia. (nu e mentionat nicaieri prioritatea de drum principal)
(3)...
(4)...
Art.58.
În cazul vehiculelor care patrund într-o intersectie dintre un drum închis circulatiei publice si un drum public, au prioritate acele vehicule care circula pe drumul public. (aleea e drum public)
Art.59.
(1) În intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care circula pe sine. Acestea pierd prioritatea de trecere când efectueaza virajul spre stânga sau când semnalizarea rutiera din acea zona stabileste o alta regula de circulatie.
(2) ...
(3) ...

In lege nu am vazut sa fie facuta (cum era odata) diferenta intre drum principal si secundar, referitor la intersectii si prioritate, daca este pe undeva, iar eu am gasit o varianta incompleta, mea culpa.

Intersectia 5 acum este sens giratoriu, problema mea e ca eu care vreau sa ies din giratoriu pot fi lovit (am evitat cateva), pe motiv ca nu m-a vazut. Faptul ca el e de vina nu ma incalzeste nici imi transforma masina din dauna in "fara accident". Intrebarea era: stiu ca exista un organ care ar fi cel mai fericit sa traga o amenda unora care nu respecta nici macar legea bunului simt. Care este acel organ si cum il pot contacta.

Re: Siguranta rutiera andrei11

Guvernul României
Regulament din 04/09/2006 de aplicare a Ordonantei
de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia
pe drumurile publice
(publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006)

Art. 134 La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.

Vezi ca legea invocata de tine schimba niste articole din legea mea. Restul articolelor raman la fel.
La sensgiratoriu tot nu inteleg de ce e pericol de accident. OK, nebuni sunt peste tot, dar trebuie mers cu atentie. Poate postezi o sectiune de schita lamuritoare. Oricum ma intereseaza subiectul.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”