Topic: Modernizarea stațiilor de metrou
1895 posts, 537383 views
📖 Pagination options
- rosetti61
-
Posted:
-
Re: Modernizarea statiilor de metrou
rosetti61
In Almanahul Scanteia 1986, toate statiile de pe M2 si tronsonul de legatura Crangasi - Piata Victoriei le gasesti aici sau pe la Metrou, file de poveste, nu mai stiu pe la ce pagina. de la acel an nu mai am almanahuri in cele care le am, in perioada 1980-1984 nu apare nimic despre metrou (cele format de buzunar, insa in cele mari, format carte incepand cu 1984, apar articole despre metrou - nu am decat 1984 si 1986, sunt curios ce aparuse in anii urmatori - 1987-1989; despre metrou a aparut si in almanahul Flacara 1987 (tiparit 1986), schema celor trei linii de metrou, unde M3 ajungea in Pantelimon.
In Almanahul Scanteia 1986, toate statiile de pe M2 si tronsonul de legatura Crangasi - Piata Victoriei le gasesti aici sau pe la Metrou, file de poveste, nu mai stiu pe la ce pagina. de la acel an nu mai am almanahuri in cele care le am, in perioada 1980-1984 nu apare nimic despre metrou (cele format de buzunar, insa in cele mari, format carte incepand cu 1984, apar articole despre metrou - nu am decat 1984 si 1986, sunt curios ce aparuse in anii urmatori - 1987-1989; despre metrou a aparut si in almanahul Flacara 1987 (tiparit 1986), schema celor trei linii de metrou, unde M3 ajungea in Pantelimon.
- misterr
-
Posted:
-
Tineretului
misterr
andrei11 wrote:Am măsurat astăzi, sînt 6 metri, ocupați de brutăria aia. Nu știu dacă în spatele ei mai e ceva, nu am prins momentul cînd s-a modernizat.
Dupa calculele mele fix jumatate de metru. E chiar observabil la iesirea "activa".
survola wrote:Am fost astăzi să văd cu ochii mei. Asta e groapa pentru puțul liftului exterior. Deocamdată se deviază niște cabluri.
A apărut prima săpătură pentru noul acces de la staţia Tineretului, dar s-au descoperit deja nişte cabluri îngropate în grădina blocului.
Fotografie0952.jpg (282.76 KB; downloaded 2974 times)
Fotografie0958.jpg (208.45 KB; downloaded 2978 times)
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Gizas! Este chiar sub ferestre! Ma bantuie gandul ca acolo s-a putea sa iasa numai liftul, un acces complet urmand sa apara vis-a-vis, unde sunt cele doua blocuri mai retrase din frontul stradal.
P.S. Cablurile alea arata mai mult a tevi. Banuiesc apa/gaz si ceva Netcity... Stiu sigur ca s-a introdus Netcity prin spatiile verzi cand s-a modernizat bulevardul pentru reintroducerea troleibuzului.
Gizas! Este chiar sub ferestre! Ma bantuie gandul ca acolo s-a putea sa iasa numai liftul, un acces complet urmand sa apara vis-a-vis, unde sunt cele doua blocuri mai retrase din frontul stradal.
P.S. Cablurile alea arata mai mult a tevi. Banuiesc apa/gaz si ceva Netcity... Stiu sigur ca s-a introdus Netcity prin spatiile verzi cand s-a modernizat bulevardul pentru reintroducerea troleibuzului.
-
- survola
-
Posted:
-
survola
@133 313Ș Sunt cabluri
@ mister: in spatele patiseriei e un zid, m-am uitat la renovare; părea ceva, dar nu era decât un fel de cabină de schimb, pentru fetele care lucrau acolo
@133 313Ș Sunt cabluri
@ mister: in spatele patiseriei e un zid, m-am uitat la renovare; părea ceva, dar nu era decât un fel de cabină de schimb, pentru fetele care lucrau acolo
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
@survola: Si se schimbau si fetele cand te-ai uitat la zidul respectiv?
@survola: Si se schimbau si fetele cand te-ai uitat la zidul respectiv?
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
In groapa aia se identifica cu ochiul liber o conducta PEHD. Cu dungi longitudinale. Nu discern daca este de apa sau gaze dar in mod cert cablurile de obicei nu se ingroapa calare si la gramada cu conductele. Asa spun nu doar inginerii ci si ratiunea tehnica elementara.
survola wrote:
@133 313Ș Sunt cabluri![]()
In groapa aia se identifica cu ochiul liber o conducta PEHD. Cu dungi longitudinale. Nu discern daca este de apa sau gaze dar in mod cert cablurile de obicei nu se ingroapa calare si la gramada cu conductele. Asa spun nu doar inginerii ci si ratiunea tehnica elementara.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Re: Tineretului
Adrian Rosca
Mie imi pare mai curand un sondaj. Si se pare ca au gasit ce cautau.
misterr wrote:
Am fost astăzi să văd cu ochii mei. Asta e groapa pentru puțul liftului exterior. Deocamdată se deviază niște cabluri.
Mie imi pare mai curand un sondaj. Si se pare ca au gasit ce cautau.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
#Adrian Rosca las-o asa, n-o mai modifica, dar vezi ca eu in viata mea n-am scris asa ceva.
Am fost astăzi să văd cu ochii mei. Asta e groapa pentru puțul liftului exterior. Deocamdată se deviază niște cabluri.
Era imposibil sa scriu pentru ca pe la Tineretului n-am mai fost de mult pe la suprafata. Si daca am trecut pe acolo am trecut numai cu auto pe post de sofer, deci imposibil sa ma uit dupa lifturi.
#Adrian Rosca las-o asa, n-o mai modifica, dar vezi ca eu in viata mea n-am scris asa ceva.
Era imposibil sa scriu pentru ca pe la Tineretului n-am mai fost de mult pe la suprafata. Si daca am trecut pe acolo am trecut numai cu auto pe post de sofer, deci imposibil sa ma uit dupa lifturi.
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Copy paste error. Scuze. Doar se practica si la case mai mari
PS: Si cum za Guru stie tot
, poate ne poate lumina cu ce se va intampla in zona respectiva in urmatoarea perioada.
andrei11 wrote:
Copy paste error. Scuze. Doar se practica si la case mai mari
PS: Si cum za Guru stie tot
- sab
-
Posted:
-
sab
Din ciclul "pe ce se mai cheltuiesc banii la metrou". Poza este de la Unirii1.
Fotografia 0311.jpg (54.53 KB; downloaded 3063 times)
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Prevad cum va arata noul acces de la Tineretului. Ca la Grigorescu.
P.S. Cine are nevoie de lifturi...
P.S. Cine are nevoie de lifturi...
Elevator is mainstream.jpg (143.99 KB; downloaded 3059 times)
Grigorescu.JPG (86.83 KB; downloaded 3062 times)
- misterr
-
Posted:
-
misterr
sab wrote:Au fost marcate astfel toate ușile din toate stațiile, am văzut și eu de cîteva săptămîni. Probabil a dat cineva cu capul într-o ușă și „s-au luat măsuri”...
133 313 wrote:Și eu m-am întrebat cum arăta accesul în proiectul inițial, ținînd cont că acolo trotuarul nu e la fel de lat ca în celălalt capăt al stației. Nu-mi amintesc să se fi lărgit bulevardul de atunci (să fi luat din trotuar)...
- sab
-
Posted:
-
sab
Poate cineva a fost lovit cu usa, cand personalul Metrorex a vrut sa iasa din spatiile tehnice. Nu stiu cat era vina sarmanului calator, daca s-a intamplat asa ceva. Oricum nu vad ce rezolva cu aceste indicatoare, ca oricum te lovesc cu usa, cu sau fara indicator. Singura solutie este sa nu se mai circule pe langa perete, adica sa se reduca din latimea zonelor respective
.
Sau sa monteze usi cu deschidere spre interior. Tot am vazut ca a inceput si aceasta operatiune, de schimbare a usilor de la spatiile tehnice, cu unele noi, moderne. Ca deh, chelului tichie de margaritar ii trebuie...
Poate cineva a fost lovit cu usa, cand personalul Metrorex a vrut sa iasa din spatiile tehnice. Nu stiu cat era vina sarmanului calator, daca s-a intamplat asa ceva. Oricum nu vad ce rezolva cu aceste indicatoare, ca oricum te lovesc cu usa, cu sau fara indicator. Singura solutie este sa nu se mai circule pe langa perete, adica sa se reduca din latimea zonelor respective
Sau sa monteze usi cu deschidere spre interior. Tot am vazut ca a inceput si aceasta operatiune, de schimbare a usilor de la spatiile tehnice, cu unele noi, moderne. Ca deh, chelului tichie de margaritar ii trebuie...
- misterr
-
Posted:
-
Atenție! Ușa se deschide spre interior!
misterr
sab wrote:Evident că era o glumă, cu referire la celebrele cazuri cînd pietonul care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni „a lovit” jeep-ul care venea cu 110km/h și i-a îndoit tabla...
Poate cineva a fost lovit cu usa, cand personalul Metrorex a vrut sa iasa din spatiile tehnice.
sab wrote:Orice om care nu a trăit în peșteră (care nu are ușă, ci bolovan la intrare) știe din instinct să nu stea lîngă o ușă care se deschide spre interior, și la birou, și oriunde... Ba cred că și ăla care a trăit în peșteră nu stă lîngă bolovanul de la intrare, se trage mai lîngă foc.
Nu stiu cat era vina sarmanului calator, daca s-a intamplat asa ceva.
sab wrote:Rezolvă, că în cazul unui accident Metrorex-ul e absolvit de vină, iar călătorul nu mai poate pretinde daune, pentru că a fost avertizat. E la fel ca în cazul în care pătrunde în spațiile tehnice unde scrie „Accesul interzis”. Dacă intră acolo și pățește ceva, a făcut-o pe răspunderea lui.
Oricum nu vad ce rezolva cu aceste indicatoare, ca oricum te lovesc cu usa, cu sau fara indicator.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou
•
Choose destination