MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1724948 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 133 134 135 136 137 138 139  ... 613

📖 Pagination options
Re: O ţaţa Leana deşteaptă misterr

@andrei11:

Fără studii de fezabilitate și consultanță nu se poate implementa un asemenea proiect.

Dar și pe mine mă deranjează cînd aud că pentru același proiect, despre care se vorbește de ani de zile, s-a ajuns la al treilea studiu de fezabilitate, care a costat cît a costat, și nu s-a făcut nimic mai departe (exemplu: centura feroviară a Bucureștilor). Și eu am senzația că nu e în regulă, că sînt bani aruncați. Adică studiul făcut acum trei ani nu e bun, trebuie făcut altul, pe alți bani, și tot așa...

Pentru mine, țața Leana doar stă pe șanț și comentează, își dă cu părerea despre toate, fără să știe despre ce e vorba. Așa o percep eu...

@subway guru:

Am citit de ieri nota, cuvînt cu cuvînt...

Re: Stiri despre proiect subway guru

Dar un lucru trebuie lamurit cu claritate:
"...când mai vin să protesteze diverşi oameni, întrebaţi-i dacă nu cumva sunt acţionari la firma asta care face consultanţă."
Toti cei 250 de actionari sunt actuali sau fosti salariati ai firmei, nu exista nicio persoana intre ei care sa fie angajat la Metrorex si cu atat mai putin membri ai USLM, nu a iesit nimeni nici in presa si nici sa protesteze...
Aici sunt la mijloc alte interese 'obscure' si nu inteleg ce rost are sa arunci 'blamul' pe ... consultant???
Este oare prim-ministrul 'dezinformat' cu rea intentie?
Si in ce scop???

P.S.
E 'de vina' inginerul care face studiile si proiectele sau 'autoritatile' ce nu sunt in stare sa le puna in practica???

Re: Stiri despre proiect andrei11

#misterr e ok, mi-ai inteles ideea.
# subway Evident ca nu e din  vina inginerului.
Ceea ce nu inteleg si cred ca nici voi este urmatorul lucru.
1) Daca nu am bani nu ma apuc nici de consultanta, nici de studiul de fezabilitate.
2) Pentru un proiect --> un singur studiu de fezabilitate, chiar daca implementarea se face peste 100 de ani.
Daca pentru un proiect am studii de fezabilitate facute din 3 in 3 anie ceva care - mi scapa.
De acord cu mine ?

Re: Stiri despre proiect aztec

Cred ca am fost prea subtil cu parfumul...
Intrebarea ascultatorilor radio Erevan...E adevarat ca partea de consultanta actuala se externalizeaza..extern?
Adica francofon?
Si la noi raman restul atributilor?...
Sau nasul meu ma inseala si vad conspiratii....

E o intebare buna.
E cu raspuns DA sau NU.
Daca ecu abureală    e clar raspunsul.  :lol:
Subway, am citit cu atentie documentul.
Am doua comentarii :
1) Dupa '90 activitatea metroului s-a spart in doua parti, respectiv proiectare ( S.C. Metroul ) si tot ce tine de "gandire" si exploatare / intretinere ( S.C. Metrorex ) respectiv tot ce tine "de munca de jos".
Ca e bine, ca e rau, nu ma pot pronunta. Ca o parere strict personala  e de rau. Pentru ca in loc sa am totul in curtea proprie trebuie sa traversez strada si   ma poate calca masina.
2) Problema evident gresita este cu studiul acesta de fezabilitate. Eu daca nu am bani decat de proiectare si nu si de executie nu inteleg de ce-l mai comand
Si2 bis ) Nu inteleg de ce studiul acesta de fezabilitate pentru acelasi proiect se tot schimba din 3 in 3 ani.
Aici e o anomalie cu siguranta pe care nu mi-o poate argumenta nimeni.

Re: Stiri despre proiect misterr

Adică METROUL SA traduce din franceză în română ce face SYSTRA?
Pont(a): cîți angajați are METROUL SA și cîți are SYSTRA?

Sa continuam in stilul radio Erevan.
Ai inteles corect dar nu ai dreptate si ai gresit in rationament
Problema nu e asa...ci prima firma rqmane fara contract si castiga cineva de pe alte meleaguri. Nu dau nume.

Radio Erevan raspunde:
Nu are cum...
Consultanta platita este:
Pt Dr. Taberei-Universitate 7,1mil RON/Metroul SA + 6,7mil RON/SYSTRA durata: 120luni pana in 04.2019 (lider de asociere Metroul)
Pt Valea Ialomitei 1,8mil RON/Metroul SA + 1,0mil RON/SYSTRA durata: 120luni pana in 12.2020 (lider de asociere Metroul)
PT 37 trenuri 0,2mil RON/Metroul SA + 0,4mil RON/SYSTRA durata: 61luni pana in 01.2016 (lider de asociere SYSTRA)

P.S.
Un studiu de fezabilitate are termen de valabilitate de doi ani...

P.P.S.
SYSTRA este cea mai mare firma de inginerie in domeniul feroviar din Europa, Metroul SA este cea mai mare firma de inginerie in domeniul feroviar din Romania.

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Pai da Ponta un decret lege si ne intoarcem la studiul de fezabilitate din '92. :D

misterr wrote:
Adică METROUL SA traduce din franceză în română ce face SYSTRA?
Pont(a): cîți angajați are METROUL SA și cîți are SYSTRA?

Radio Erevan raspunde:
Metroul SA nu e firma de traducatori, in schema de personal are un singur traducator, de limba engleza!!!

aztec wrote:
Cred ca am fost prea subtil cu parfumul...
Intrebarea ascultatorilor radio Erevan...E adevarat ca partea de consultanta actuala se externalizeaza..extern?
Adica francofon?
Si la noi raman restul atributilor?...
Sau nasul meu ma inseala si vad conspiratii....

Radio Erevan raspunde ascultatorilor sai fideli:
N-are aroma nici de parfum frantuzesc, nici de parfum japonez, nici de parfum americanesc ori nemtesc...are doar parfum de 'golaneala autohtona' si miros de 'coco', in niciun caz de Coco Chanel... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Normal ca o firma romaneasca ce nu are ca patron niciun baron local, niciun lider sindical, niciun infractor notoriu, niciun politician corupt...'deranjeaza'...ca nu se incadreaza 'in peisaj'... :mrgreen:

Ok... asa sa fie si eu sa fi pierdut mirosul.
Oricum partea asiatica am inteles ca a plecat.
Asteptam saptamana viitoare 100 milioane "ceva" de undeva, nu se stie de unde, din ce buzunar, pt a se lucra cu spor si mai mare.
Ca de cand a dat ghioceii parca nu mai vezi santierele de atatia muncitori.

Cred ca m-am prins. .. ce fraier sunt. Au fost alegeri....si s-a trecut de la portocaliu la rosu-galben.
Cum portocaliul este interzis in sector si verdele nu a inmugurit... Cu ce sa se mai imbrace muncitori pe santieresa fie "political corect"?
Nu se gasesc echipamente de protectie rosii-galbene? Poate asa se vor vedea muncitorii inexistenti de pe santiere..

Radio Erevan va raspunde pe loc la absolut toate intrebarile!
Codul de onoare Bushido nu le permite samurailor sa se retraga fara ordin de la Imparatul Japoniei!
Onoarea e mai presus de orice!
Au trimis acasa ceva ninja ca sa faca rost de sabii pentru Sepuku! :lol:  :lol:  :lol:
Probabil se vor intoarce doar cu un shuriken, ca la un buget de o mie si ceva de euro cat a alocat bugetul...pe 2013 pt M6... :twisted:

Pe mine m-ati pierdut pe drum. Ma gasiti la gara.
La o gara care n-a mai fost sa fie. Am o obsesie pe care sper sa mi-o clarific. Asta evident in lipsa de M 5 ( M 6 ). Si de Strandul de la Straulesti.
Va pregatesc mai multe surprize. Sper ca vor fi si placute.
3-16-2013 12-21-58 AM.jpg (4.96 KB; downloaded 1906 times)

Go to page:  1  ... 133 134 135 136 137 138 139  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”