Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Sibiu

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

113 posts, 67075 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Un nou tronson din Calea Poplăcii se închide

Lucrările pe Calea Poplăcii continuă cu lucrări la reţelele de transport şi distribuţie apă şi canalizare.

Din data de 4 martie se închide traficului un nou tronson din această stradă, cel dintre strada Avrig şi Piaţa Tălmaciu. Tronsonul va fi închis traficului pentru o perioadă de aproximativ 3 luni, perioadă în care şi rutele Tursib vor fi deviate.

În paralel se lucrează şi pe strada Cristianului pentru cuplarea reţelei de canalizare de pe Calea Poplăcii cu reţeaua principală. Pentru executarea acestor lucrări, urcarea pe panta Cristianului se face pe o bandă, coborârea făcându-se pe strada I. C. Drăguşanu.

De asemenea, din data de 4 martie echipele de lucru ale DPC vor fi prezente în Piaţa Aurel Vlaicu unde vor fi amenajate noi locuri de parcare în zona clădirii de birouri şi va fi mutată trecerea de pietoni din faţa clădirii. De asemenea un tronson al străzii Viitorului va fi închis joi, 28 februarie pentru montarea liselor care mărginesc carosabilul de lângă malurile Cibinului. Vor fi efectuate lucrări şi pe ultimul tronson al străzii Hipodromului, cel dintre strada Mirăslău şi strada Oituz. Acesta va fi închis traficului din data de 4 martie până la sfârşitul lunii aprilie, circulaţia fiind deviată pe strada Mirăslău.

Şi lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare se reiau. Din data de 4 martie până în data de 22 aprilie, constructorul va lucra pe străzile Teodor Mihaly, Poiana şi Rozdeşti la căminele de vizitare. Lucrările nu necesită închiderea traficului.

Societatea de gaz îşi va continua lucrările la reţele în zona Hipodromului – Oituz – Mărăşti, dar şi în Parcul Sub Arini şi strada Mihail Sebastian. Aceste lucrări vor fi realizate în perioada 4 – 30 martie. Pe strada Mihail Sebastian nu va fi necesară închiderea traficului.  

http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2615_0_1_0_M

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Lucrări pe 30 de străzi în curs. Şantierele mari avansează

Calea Poplăcii se închide total din data de 25 martie. Lucrările avansează pe acest şantier astfel că este necesară închiderea totală a străzii. Se lucrează practic pe toate tronsoanele străzii, fie la reţele, fie la drum. Cel mai avansat tronson este cel dintre Piaţa Sadu şi strada Valea Aurie, pe acesta executându-se lucrări de drum.

Odată cu închiderea acestei străzi Tursib deviază rutele care tranzitează Calea Poplăcii începând cu data de 18 martie şi până la terminarea lucrărilor de pe această stradă. Autobuzele TURSIB de pe traseele  5, 15 si 16 vor avea capăt de linie pe strada Poiana, în staţia "Valea Aurie” şi vor  circula deviat pe Calea Dumbrăvii, după cum urmează:

Autobuzele de pe traseul 5: Gară - Bulevardul Victoriei - str. Argeşului - Calea Dumbrăvii - str.Ludoş - Valea Aurie şi retur.

Autobuzele de pe traseul 15: Gară - Shopping City - Calea Dumbravii - str.Ludos - Valea Aurie şi retur.

Autobuzele de pe traseul 16: Terezian - str. Cristianului - str.Avrig - str. Argeşului - Calea Dumbrăvii - str.Ludoş - Valea Aurie - retur.

Modernizarea cartierului Vasile Aron continuă. Strada Iezer intră în reparaţii de luni, 18 martie. Pe strada Iezer a fost introdusă o nouă reţea de apă şi sunt necesare lucrări ample de reparaţii. Din acest motiv, de luni, 18 martie, strada se va închide traficului pentru aproximativ 2 luni. DPC va permite totuşi accesul locatarilor către parcarea dintre blocuri. Lucrările includ reparaţii ale carosabilului, ale trotuarelor şi montarea de noi borduri.

În 23 martie strada Dr Stâncă se închide pentru o zi. Această măsură este necesară pentru a permite DPC să toarne ultimul strat asfaltic.

În 19 martie strada Crişanei se închide pentru o zi. Şi pe această stradă, pe tronsonul dintre strada I. Raţiu şi Transilvaniei, se va aşterne uzura.

Strada Tipografilor se va închide săptămâna viitoare între Piaţa Schiller şi strada Papiu Ilarian, pentru efectuarea de reparaţii la pavaj.

Pe strada Anton Pann se va modifica sistemul de circulaţie. Strada Anton Pann este o stradă cu sens unic însă, pe tronsonul dintre strada Nicolae Iorga şi strada Doctor Barcianu va fi permisă circulaţia pe ambele sensuri pentru a permite deplasarea pe direcţia străzii Matei Milo.

Unde se lucrează?
-    Se lucreză în prezent pe strada Turnului, la borduri şi reţelele de apă şi canal
-    Pe Calea Cisnădiei se lucrează la iluminatul pulic. Tronsonul dintre strada Nicolae Iorga şi Bulevardul Mihai Viteazu va fi finalizat în aproximativ o lună. Pe cel dintre strada Nicolae Iorga şi strada Gheorghe Dima  se lucrează la săpătură şi reţele
-    Pe Şoseaua Alba Iulia, tronsonul de la ieşirea din oraş, se lucrează la iluminatul public
-    Străzile Maşiniştilor şi Reşiţa sunt pregătite pentru aşternerea ultimului strat asfaltic
-    Pe strada George Topârceanu se lucrează la săpătură generală şi urmează să se aştearnă balastul
-    Gazul lucrează pe străzile Principatele Unite, Strungului, Mărăşeşti, Oituz, Mihail Sebastian, Parcul Sub Arini, Andrei Mureşanu şi Călugăreni
-    Pe strada Lungă se lucrează pe tronsonul dintre strada Popa Şapcă şi Înfrăţirii pentru efectuarea unor reparaţii ample la trotuare şi carosabil
-    DPC execută reparaţii şi pe strada Hipodromului, pe tronsonul dintre strada Mirăslău şi strada A. I Cuza, dar şi pe strada Theodor Mihaly unde se efectuează săpătura
-    Pe strada Ocnei s-a intrat în ultima etapă, aceea ce aşternere a pavajului şi a asfaltului
-    Constructorii lucrează la reţelele de apă şi canal pe strada Octavian Goga, Aaron Pumnu, Plugarilor, Negoveanu, Ecaterina Varga, Lebedei şi Viile Sibiului, Theodor Mihaly, Poiana, Rozdeşti, strada Henri Coandă

http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2628_0_1_0_M

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Străzile Ilie Măcelaru şi Mărăşti se închid două luni pentru reparaţii

DPC va începe vineri, 22 martie, lucrările de reparaţie pe strada Ilie Măcelaru. În scopul realizării acestor lucrări strada va fi închisă pentru o perioadă de 2 luni.

Societatea de drumuri va interveni  în vederea reabilitării reţelei de apă, dar va executa şi reparaţii ale carosabilului şi trotuarelor şi va monta noi borduri. Strada are o lungime de 250 de metri. Costurile acestei lucrări sunt estimate la 700.000 lei.

Circulaţia se va desfăşura pe strada Zaharia Boiu. În acest scop, pe tronsonul dintre strada Justiţiei şi strada Rennes va fi permisă circulaţia în ambele sensuri, oprirea pe acest tronson fiind interzisă.

Şi strada Mărăşti va fi închisă pentru reparaţii. De luni, 25 martie DPC va interveni pe această stradă pentru reparaţii la carosabil şi trotuare în urma introducerii unei noi reţele de gaz, urmând să fie montate şi noi borduri.

Circulaţia va fi deviată pe străzile Oituz şi Mărăşeşti. Strada are o lungime de 200 de metri, costurile lucrării fiind estimate la 550.000 lei.

În această perioadă se efectuează lucrări de reparaţii şi pe strada Muncel şi urmează să se demareze şi lucrările pe strada Negoveanu.

http://www.sibiu.ro/cms/news.php

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Oraşul se pregăteşte de primăvar㠖 lucrări de gospodărire

Serviciul Gospodărire din cadrul Primăriei Sibiu a început demersurile pentru executarea unor lucrări de mai mici dimensiuni menite însă să pregătească oraşul pentru sezonul cald.

Se montează bănci noi. Serviciul a achiziţionat anul trecut un număr de 410 bănci. Dintre acestea 260 vor fi montate anul acesta în parcuri, zone verzi sau în zone de utilitate publică. În următoarea perioadă va fi astfel completat numărul de bănci din Parcul Sub Arini şi din parcul Petofi Sandor. De asemenea, vor fi montate bănci în parcul de pe strada Gheorghe Dima, în zona bisericii, dar şi pe strada Constituţiei.

Trebuie subliniat faptul că întreţinerea băncilor este o operaţiune continuă a Serviciului Gospodărire. Acestea sunt curăţate periodic cu ajutorul firmelor contractate pentru curăţenia pe domeniul public. De asemenea, partea de lemn a acestora necesită reparaţii destul de frecvent, fiind, din păcate, subiectul actelor de vandalism. În prezent, în Sibiu sunt amplasate în oraş peste 600 de bănci.

Scările din Parcul Sub Arini vor intra de asemenea în reparaţii. Este vorba de scările care coboară dinspre pista de biciclete către locul de joacă din acest parc. Stratul de bază din beton va fi refăcut, iar scările vor fi pavate cu piatră.

Fântânile arteziene sunt în curs de pregătire pentru pornire. Serviciul abilitat face în prezent demersurile pentru efectuarea de reparaţii la fântâna arteziană din Parcul Tineretului, Parcul Terezian şi cea din Parcul Astra. Cele 12 fântâni arteziene vor fi pornite peste aproximativ 2 săptămâni.

În această perioadă se pregăteşte şi decolmatarea pârâurilor, o operaţiune ce va demara la începutul lunii aprilie. Ca în fiecare an râul Cibin, pârâul Rosbach, Trinkbach şi Valea Săpunului vor fi igienizate, vegetaţia urmând să fie curăţată.

Şi anul acesta Serviciul Gospodărire pregăteşte contractarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare. Pentru a avea efect, această acţiune va fi efectuată în perioada aprilie - mai. Cu această ocazie va fi împrăştiată şi substanţa împotriva căpuşelor. Ca măsură complementară, Serviciul Gospodărire va asigura în permanenţă cosirea vegetaţiei.

Propunerea de buget pentru anul 2013 include şi o sumă de 558.000 lei pentru achiziţia unor echipamente pentru locurile de joacă, pe lângă sumele alocate pentru reparaţia celor deja existente. De asemenea, în proiectul de buget care urmează să fie supus aprobării este inclusă o sumă de 279.000 lei pentru achiziţia unor echipamente pentru un nou parc de skateboard.

Firmele de curăţenie au început deja măturarea mecanică şi manuală a străzilor şi eliberarea rigolelor de scurgere de depunerile acumulate pentru iarnă. Imediat ce temperaturile vor permite acest lucru se va începe şi spălarea străzilor.

Primaria Sibiu

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Cum va arata bugetul: http://www.sibiu.ro/ro2/hotarari/prohot ... 2013/1.pdf

Concluzii preliminare:
-incepe reabilitarea viaductului Vasile Aaron
-incepe constructia viaductului din Turnisor
-incepe reconstructia podului de la Piata Cibin
-continua traditionalele lucrari de reabilitare la "pachetele de strazi"
-cateva lucrari de modernizare a iluminatului public (Sibiul e foarte in urma la acest capitol pentru cine nu cunoaste... nu e neaparat intuneric pe strazi, dar corpurile de iluminat sunt istorice)
-se vor planta sensuri giratorii in draci :roll:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Pentru ca tot vorbim despre reabilitarea strazilor din Sibiu, dar nu merita deschiderea unui topic separat, o sa prezint pe scurt ce presupune reabilitarea si cum arata o strada astfel refacuta:
-de baza: reabilitare retele subterane (apa, canalizare, gaz)
-optional 1: ingroparea retelei de electricitate precum si a retelelor de comunicatii
-optional 2: ingroparea retelei de alimentare a iluminatului public + modernizarea acestuia

Lucrarile la "pachete de strazi" sunt cele de baza. Strazile reabilitate in afara pachetelor de strazi au parte de lucrarile de baza si prima optiune. Uneori si a doua.

Spre exemplificare, o zona reabilitata cu lucrarile de baza + ambele optiuni arata asa:
Intersectia Calea Turnisorului - Str. M. Kogalniceanu - Calea Surii Mici
DSC05435.jpg (476.31 KB; downloaded 8032 times)


Calea Turnisorului (nefinalizata, se lucreaza la trotuare si canale)
DSC05436.jpg (346.36 KB; downloaded 8076 times)

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Peste 9.500 de locuri de parcare administrate de Municipiul Sibiu
Administrarea eficientă a domeniului public include o componentă foarte importantă: aceea a gestionării locurilor de parcare amenajate. Printr-o gestionare bună a acestor spaţii se asigură în acelaşi timp şi o ordonare a traficului, degajând arterele cu un trafic intens de maşinile parcate pe lateral, prin dirijarea acestora către parcările zonale.

Cele două parcări mari din zona centrului istoric s-au dovedit a fi o soluţie foarte bună pentru cei care doresc să vină în centru, fapt demonstrat prin încasările obţinute. De la începutul anului şi până în prezent au fost încasaţi 151.740 de leu ca taxă de intrare în Parcarea Cazarma 90 şi 174.254 lei ca taxă de parcare în Piaţa Mică. Şi pentru parcarea de la Piaţa Obor s-au încasat aproximativ 3.800 de lei.

În total, de la începutul anului şi până în prezent au fost vândute tichete de parcare în valoare de peste 120.000 de lei şi abonamente de parcare în valoare de peste 131.991 lei.

Terasele continuă să se deschidă în centrul istoric. În zona centrală sunt deja aprobate şi deschise 43 de terase, suma încasată ca taxă de ocupare a domeniului public cu terase sezoniere fiind de 143.730 lei.

În aproximativ o lună vor fi amplasate în teren căsuţele de la intrarea în Grădina Zoologică. În urma unei proceduri de achiziţie organizată de Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat s-a semnat în data de 21 mai 2013 un contract de livrare a 15 căsuţe din lemn care vor fi amplasate pe aleea de intrare în Grădina Zoo, constituindu-se ca o modalitate mai ordonată de prezentare şi vânzare de produse alimentare şi nealimentare. Valoarea contractului este de 125.364 lei, garanţia oferită de prestator pentru construcţiile din lemn fiind de 2 ani.

http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2700_0_1_0_C

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Două sensuri giratorii se conturează definitiv
În Sibiu există în prezent 25 de sensuri giratorii, majoritatea acestora fiind nou create. Dat fiind faptul că acestea şi-au dovedit eficienţa în trafic, acţiunea de creare de sensuri giratorii continuă.

Începând de luni, 27 mai DPC va începe amenajarea definitivă a sensului giratoriu de pe Calea Şurii Mari din apropierea Pieţei Obor. În prezent acesta este figurat provizoriu prin elemente de plastic. În următoarele două săptămâni echipele de lucru vor crea din borduri insula centrală a sensului giratoriu şi insulele laterale.

O lucrare de o mai mare amploare este aceea de a transforma intersecţia străzii Alba Iulia cu strada E.A. Bielz într-un sens giratoriu propriu-zis, odată cu finalizarea modernizărilor de pe Calea Turnişorului. Începând de luni, 27 mai DPC va lucra la insula centrală şi la cele laterale, reparaţiile urmând să fie executate treptat, sub trafic. După finalizarea reamenajărilor şi instalarea semnelor de circulaţie în această intersecţie se va circula conform regulilor aplicabile în sensul giratoriu (cei care circulă dinspre Metro spre oraş vor trebui să acorde prioritate celor aflaţi deja în sensul giratoriu; la fel şi pentru deplasarea în direcţia opusă).

Pe perioada acestor lucrări şoferii sunt rugaţi să circule cu mai mare atenţie în aceste zone.

http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2699_0_1_0_C

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Gabi23 wrote:
Nouă staţii de autobuz desfiinţate la Sibiu începând de mâine
Măsura a fost luată de conducerea companiei şi aprobată de Consiliul Local în şedinţa din august 2010 cu scopul de a creşte viteza de circulaţie a autobuzelor. În plus, în urma unui studiu s-a constatat că un număr foarte mic de pasageri folosesc aceste staţii.

Începând cu data amintită următoarele staţii vor fi desfiinţate:
● staţiile “Moldovei 1” şi “Moldovei 2” de pe str. Moldovei, aflate la o distanţă de 300 de metri m faţă de staţia Haţegului; cele două staţii au în medie 9 utilizatori/cursă;

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/sibiu/Nou ... 66747.html€[/quote:1jwxawgt]

Totusi in prezent (banuiesc ca din cauza lucrarilor pe strazile Vasile Carlova si Transilvaniei) autobuzele liniei 17 efectueaza opriri in aceste doua statii, existand totodata si statiile Barsei (pe sensul spre Gara), respectiv Hategului (pe sensul spre Strand).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

E temporar, din cauza lucrarilor...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Săptămâna mobilităţii în Sibiu prin intermediul Tursib
Săptămâna 16-22 septembrie va fi dedicată mobilităţii prin intermediul transportul public din municipiul Sibiu.

Sibiul se va alătura celor 83 de oraşe din toată lumea printre care se numără Viena, Bruxelles, Rio de Janeiro, Montreal, Paris, Roma în campania iniţiată de Uniunea Internaţională a Transportatorilor Publici, aceasta fiind o acţiune a societăţii de transport în comun Tursib menită să atragă atenţia asupra faptului că transportul public este o modalitate de a călători rapid, simplu şi eficient, fiind  şi tot mai folosită în mediul urban, la aceasta adăugându-se faptul că transportul public contribuie la un mediu înconjurător mai curat.

Calătorii gratuite în perioada 16-22 septembrie, în intervalul orar 13-14. În cadrul acestei campanii Tursib va oferi călătorilor posibilitatea de a utiliza gratuit mijloacele de transport în comun în perioada 16-22 septembrie, între orele 13 şi 14.

Societatea de transport public Tursib va produce şi difuza pe parcursul acestei săptămâni un film despre transportul în oraşul nostru şi despre oraş în general, acesta urmând să fie transmis UITP.

De asemenea, campania va consta într-un concurs de fotografie care se va desfăşura pe parcursul unei luni, în perioada 16 septembrie – 15 octombrie. Sibienii sunt invitaţi să facă fotografii care să ilustreze imaginea transportului public în oraşul nostru şi să le transmită pe contul Instagram al Tursib. Fotografiile vor fi jurizate, cele câştigătoare urmând să fie transmise către UITP, care la rândul său va selecta cea mai bună fotografie din oraşele participante, autorul fotografiei câştigătoare urmând să fie premiat.

Fotografii inedite în autobuzele Tursib. Pe perioada acestei campanii Tursib va afişa în mijloacele de transport fotografii care să ilustreze obiectivele acestei campanii. Fotografiile vor afişa mesaje precum "Oraşele inteligente cresc cu transportul public” sau "Comunităţile cresc împreună cu transportul public”, acestea făcând parte din proiectul Tursib de a fideliza pasagerii şi de a atrage noi clienţi.

Trecerea la programul de toamnă. Din 16 septembrie, odată cu începerea şcolii şi a grădiniţei şi odată cu sfârşitul perioadei de vacanţe, autobuzele Tursib vor reveni la programul lor normal. Programul va fi afişat în staţii şi poate fi consultat pe site-ul societăţii: www.tursib.ro

sursa: http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2804_0_1_0_M

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Cum va arăta noua autobază a Tursib?

4,8 milioane de euro, fără TVA, este valoarea aproximată a lucrărilor de construcții și montaj ale viitoarei autobaze Tursib, prevăzută a fi ridicată în Zona Industrială Vest.

”Dacă toate merg bine”, investiția ar urma să fie inaugurată peste doi ani.

”Venind dinspre zona centrală a orașului pe strada Barcelona, pe partea stângă a carosabilului, clădirea administrației va fi imaginea reprezentativă a societății de transport public a municipiului Sibiu. Din această stradă se realizează accesul pentru personalul administrativ și pentru vizitatori. Accesul va fi dotat cu un punct de control acces, monitorizat permanent, ce va înregistra intrările și ieșirile atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori. Aceștia dispun de o parcare deschisă, amenajată în lungul străzii Munchen, ce va fi tratată peisagistic în vederea obținerii unei imagini contemporane ce va releva integrarea obiectivelor arhitecturale în spațiul natural”. Acesta este unul din pasajele incluse de conducerea Tursib într-o informare prezentată în ultima ședință a Adunării generale a acționarilor. Ședință în cadrul căreia a fost aprobată și negocierea unui credit în valoare de 4,8 milioane de euro de la BERD, bani care să fie folosiți pentru construirea noii autobaze. Suma necesară acestei investiții (4,807 milioane euro plus TVA) este rezultatul proiectului tehnic realizat de SC Aduro Impex SRL.
Potrivit unor declarații mai vechi ale lui Adrian Popa, directorul general al Tursib, creditul de la BERD va fi returnat integral după ce terenul actualei autobaze, situată pe Calea Dumbrăvii, va fi vândut investitorilor imobiliari interesați.

Autobază cu ”bussport”

Viitoarea autobază a Tursib va fi amenajată pe un teren cu o suprafață totală de 33.400 de mp. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria. ”Clădirea bussport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției.
Spălătoria va fi astfel construită încât să poată fi curățate aici ”vehicule utilitare precum autobuze, autobuze cu burduf, camioane, camioane cu remorci, tractoare, autobuze sau pick-up-uri în toate tipurile lor de execuție”. Atelierele autobazei vor avea opt standuri de lucru, dintre care patru pentru autobuzele articulate, ce au o lungime de 18 metri.

Un milion de euro disponibili

Clădirea administrativă a Tursib va fi amenajată pe două niveluri, la etaj fiind amenajate birourile. ”La etaj, cu vedere către curtea ansamblului se regăsesc birourile de conducere ale directorului general, directorului tehnic dotate cu un grup sanitar propriu și o chicinetă, o sală de ședință și spațiu de primire, secretariat. În imediata vecinătate a zonei de conducere se află sala de consiliu cu terasă neacoperită”, se mai arată în memoriul general amintit.
Pentru noua investiție nu vor fi de ajuns cele 4,8 milioane de euro – credit de la BERD. ”Dotarea noului sediu cu utilaje și echipamente tehnologice noi se va efectua etapizat, în funcție de lista de investiții prevăzută anual și aprobată de către Consiliul Local. La momentul actual, societatea deține un disponibil financiar în valoare de un milion de euro pentru îndeplinirea acestui obiectiv de investiții”, se arată într-o informare a conducerii Tursib către Adunarea generală a acționarilor, formată din membrii Consiliului local Sibiu. ”Dacă obținem finanțarea, iar apoi construcția și celelalte lucrări merg bine, undeva la sfârșitul lui 2015 vom da în funcțiune autobaza”, spune Adrian Popa, directorul general al Tursib.

sursa: http://www.turnulsfatului.ro/22408/cum-...ursib.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Bugetul local propus pentru anul 2014
Bugetul local al Sibiului pentru anul 2014 însumează 409.206.000 lei. Din această sumă totală, 303.000.000 lei sunt alocaţi cheltuielilor de funcţionare şi 106.000.000 lei pentru cheltuielile de dezvoltare.

CHELTUIELILE DE FUNCŢIONARE includ printre altele cheltuielile cu personalul din învăţământ, cele pentru personalul din cabinetele medicale din cadrul unităţilor şcolare, cheltuielile de personal legate de drepturile persoanelor cu handicap şi cele ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Această secţiune include şi cheltuielile cu dobânzile aferente creditelor contractate de municipalitate.

Cheltuielile materiale sunt de asemenea un capitol important al acestei secţiuni, aici fiind incluse cheltuielile cu iluminatul public, curăţenia oraşului, dar şi contravaloarea utilităţilor consumate de unităţile de învăţământ.

La secţiunea de funcţionare au fost incluse şi bugetele instituţiilor culturale din subordinea municipalităţii: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu are un buget de 14.032.000 lei, acesta incluzând finanţarea evenimentelor de pe agenda culturală şi sportivă, Teatrul Naţional Radu Stanca are un buget de 13.232.000, aceasta incluzând finanţarea pentru Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, iar Teatrul Gong are un buget de 2.101.000 lei.

Reparaţiile şi întreţinerea străzilor sunt de asemenea parte a acestei secţiuni. Suma alocată în buget pentru aceste lucrări este de 55.000.000 lei.

La fel de important pentru comunitate, acest capitol include o sumă de 24.000.000 lei ca subvenţie pentru transportul public, această sumă incluzând şi subvenţiile plătite de municipiu pentru transportul gratuit al pensionarilor şi contribuţia municipalităţii în reducerea tarifară acordată elevilor.

O sumă mai mică, dar un capitol foarte important pentru elevii sibieni, este acela al burselor acordate de Municipiu din bugetul local. Pentru aceasta Primăria a alocat 1.978.000 lei.

CHELTUIELILE DE DEZVOLTARE includ investiţiile în infrastructură promovate de municipalitate şi de către serviciile publice din subordinea Consiliului Local Sibiu (68.297.000 lei), ratele aferente creditelor contractate de municipalitate şi finanţarea investiţiilor la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu (9.300.000 lei). O sumă importantă a fost alocată şi investiţiilor în unităţile de învăţământ – 6.500.000 lei.


LISTA DE INVESTIŢII pentru anul 2014 a fost bugetată cu 46.902.280 lei.

Principalele investiţii planificate pentru anul acesta constau în construcţia noului pod peste Cibin, reparaţia viaductului Vasile Aaron şi modernizarea a 51 străzi: Ana Ipătescu, Niţă Octavian, Mălinului, Arad, Kiev, Deva, Abrud, Bagdazar, Piaţa Tălmaciu, Tribunei, Revoluţiei, Arhivelor, D.D. Roşca, Gutuilor, Strugurilor, Frunzei, Cindrelului, Bobâlna, Piaţa Rahovei, Dna Elena Cuza, Toamnei, Castorului, Plugarilor, Colinei, Petru Maior, Lăptăriei, Ecaterina Teodoroiu, Bujorului, Mureşului, Crişului, Gheţăriei, Traian Demetrescu, Viile Sibiului, Odessa, Lamarc, Crinilor, Gen. Aldea Sandu, Tohan, Petru Poni, Vânătorilor, Zorilor, Ciocârliei, Albinelor, Prometeu, Ceaikovski, Olteţului, Munteniei, Principatele Unite, Strungului, Drumul Ocnei, Vasile Pârvan.

Opt sensuri giratorii noi vor fi proiectate şi în 2014 şi se va începe amenajarea lor:

-    strada Autogării – strada Metalurgiştilor,
-    strada Vasile Cârlova – strada Gârlei,
-    strada Bâlea – strada Ştefan cel Mare – strada Moldoveanu,
-    strada Ştefan cel Mare – strada Negoi,
-    Calea Şurii Mari – Drumul Ocnei,
-    strada Ştefan cel Mare – strada Negoi – strada C. Negruzzi,
-    Calea Dumbrăvii – strada Ludos,
-    Calea Dumbrăvii – Cimitir.

Modernizarea iluminatului public va continua în Sibiu, în 2014 fiind planificate astfel de investiţii pe Calea Guşteriţei, strada Revoluţiei şi pe strada Transilvaniei. În domeniul reţelelor, lucrările la cablajul metropolitan vor continua.

În domeniul modernizării reţelelor de apă şi canalizare, va continua şi în 2014 proiectul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare finanţat din fonduri structurale şi, de asemenea, vor fi excutate lucrări pe străzile Matei Milo, Eroilor, Andrei Mureşanu, Mirăslău.

În 2014 este prevăzută continuarea lucrărilor de amenajare a imobilului din Piaţa Mică nr. 25 şi reabilitarea imobilului situat în Piaţa Mică la nr. 22.

Alte investiţii de mai mici dimensiuni se referă la amenajarea de împrejmuiri la Cimitirul Municipal Sibiu şi înlocuirea rosturilor de dilatare la Podul Gării.

Proiectarea pentru lucrările de modernizare este un capitol foarte important şi anul acesta, pregătindu-se proiecte atât pentru obiectivele care vor intra în lucru anul acesta cât şi pentru cele care vor fi bugetate pentru lucrări anul viitor. În 2014 este prevăzută realizarea proiectelor pentru următoarele: strada Lyon, strada Cibinului, Barcelona, Munteniei, alei parc Valea Aurie, cablaj metropolitan bulevardul Corneliu Coposu, cablaj metropolitan şoseaua Alba Iulia, cablaj metropolitan bulevardul Vasile Milea, cablaj metropolitan Calea Dumbrăvii, modernizare strada Lupeni pe tronsonul dintre strada Vulcan şi strada Egalităţii, modernizarea străzilor Mitropoliei şi General Magheru, modernizare iluminat public pe strada Viitorului, modernizare iluminat public pe prelungirea străzii Săcel, modernizare iluminat public pe strada Frigoriferului, modernizare iluminat public pe aleile din cartierul Hipodrom, modernizare iluminat public pe aleile din zona Ştrand, modernizare iluminat public pe strada Islazului, modernizare iluminat public pe o porţiune a bulevardului Corneliu Coposu, modernizare iluminat public pe strada Ludoş, amenajarea unui nou parc de skateboard.

http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=2924_0_1_0_C

Inca nu exista un proiect de buget / HCL ca sa il putem vedea defalcat, dar cel putin vedem proiectele pentru 2014. Interesanta este intentia de a construi un pod nou peste Cibin... daca nu ma insel, vor sa construiasca un pod nou in locul celui vechi de la Piata Cibin, deci nr. de poduri nu va creste efectiv. Vom vedea... Planurile par OK (nici extraordinare, nici proaste), ma mira doar cum amana pentru la anul lucrarile la iluminat public, si acelea foarte putine fata de necesar...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Lucrări de infrastructura de aproape 13 milioane de lei vor începe în următoarea lună în Sibiu
În urma finalizării procedurilor de achiziţie publică, Primăria Sibiu a semnat în ultima lună contractele pentru reabilitarea a două pachete de străzi şi pentru reparaţiile capitale la viaductul Vasile Aaron.

Pachetul de străzi Gara Mic㠖 Turnişor alcătuit din străzile Abrud şi Dumitru Bagdasar va fi reabilitat de firma Terra Building SRL, valoarea contractului semnat fiind de 2.123.258,82 lei, fără TVA. Pe strada Abrud este prevăzută reabilitarea reţelei de apă, a carosabilului şi a trotuarelor. De asemenea, pe strada Dumitru Bagdasar este prevăzută reabilitarea reţelei de apă, dar şi reabilitarea reţelei de canalizare, precum şi modernizarea carosabilului şi a trotuarelor. Lucrările vor începe din data de 5 mai, perioada de execuţie prevăzută în contract fiind de 8 luni.

Contractul de lucrări pentru pachetul de străzi din zona Calea Poplăcii – Centru – Guşteriţa a fost câştigat de asocierea Construcţii SA – Sinecon SA, valoarea lucrărilor fiind de 6.027.647,44 lei, fără TVA. În cadrul acestui contract vor fi reabilitate trei străzi din centrul Sibiului – Arhivelor, Tribunei şi Revoluţiei, o stradă din cartierul Turnişor – D.D. Roşca şi Piaţa Tălmaciu din zona Calea Poplăcii. Pe toate aceste străzi vor fi modernizate reţelele de apă şi canalizare, va fi reabilitat carosabilul şi trotuarele. Perioada de execuţie a acestor lucrări este de 14 luni. Ordinul de începere va fi emis cu data de luni, 7 aprilie.

Contractul în valoare de 4.602.066,43 lei, fără TVA pentru lucrările de reparaţii capitale la viaductul Vasile Aaron a fost atribuit asocierii firmelor Construcţii SA, Sinecon SA şi Geiger Transilvania SRL. Lucrările includ reabilitarea sistemului rutier, a parapeţilor metalici, a marcajelor, a semnalizării şi a trotuarelor. Vor fi reamenajate aleile pietonale, vor fi marcate piste pentru biciclete şi va fi reabilitată reţeaua de apă. Contractul prevede şi amenajarea sistemului de iluminat public şi a unui sens giratoriu la intersecţia cu strada Henri Coandă. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în această lună, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 12 luni.

Sursa: http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=3035_0_1_0_C

Mai mult, avem si un proiect de rectificare bugetara (http://www.sibiu.ro/ro2/hotarari/prohot...2014/1.pdf) de unde deducem ca se pregatesc lucrarile de reconstructie a podului de la Piata Cibin (asa cum am anticipat cand l-au construit pe cel de la Ion Neculce, si anume ca va incepe si aceasta lucrare iar cel de la Neculce va fi o alternativa).

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Sibiu  • 
Choose destination

Since our 2445 forum members have written 436148 posts in 5436 topics and 519 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use