MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723838 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 129 130 131 132 133 134 135  ... 613

📖 Pagination options
Unde sînt banii? misterr

@andrei11: Din păcate, se adeverește din nou ce a spus atunci Nicu Ceaușescu: „Bă, voi l-ați omorît pe tata, dar n-o să fiți în stare nici să vopsiți ce a construit el!”
Văd asta foarte bine în fiecare dimineață, și-mi aduc aminte, cînd cobor la metrou la Apărătorii Patriei, și văd stația cu tavanul de beton dezgolit, rămas așa de ani de zile, de cînd au dat jos tavanul fals casetat și n-au mai reușit să-l pună la loc. De unde linii noi de metrou, dacă ei nu sînt în stare să facă la loc un amărît de tavan fals?!

Pentru mine, singurele motive de stagnare sau regres economic pot fi doar de natura asta:
- dezastre naturale
- secetă prelungită
- boli (epidemii) etc...

În rest, toate poveștile și teoriile cu „criza” sînt simple vrăjeli ale celor care își ascund incompetența sau reaua-voință, pentru a putea să nu facă nimic și să ne oblige să trăim doar din împrumuturi, pe care nu se știe cine și cînd le va plăti. O țară cu resursele și clima României n-ar trebui să aibă vreodată probleme economice, dacă ar fi bine guvernată. Dar e așa de ușor de pus botul la poveștile de la televizor și din ziare, cînd ești ținut în ignoranță...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

andrei11 wrote:
Voi va aflati in treaba si va simtiti bine cand "clăpăiţi".
Vacaroiu e un adevarat profesionist, a fost si va ramane. Asta indiferent daca pe ăştia mai bătrânii din forum va grabiti sa ne catalogati comunisti, anacronici sau mai nu stiu cum.
...
Ca sa faci un metrou iti trebuie malai.
Cum necum d-l Vacaroiu, pardon, tovarasul Vacaroiu a gasit bani sa-l faca. Capitalistii nu gasesc bani. Asta se vede in teren, nu ma puteti contrazice.

Eu nu incerc sa imi impun opinia personala, dar consider ca am ratat 23 de ani de istorie daca asa vedem lucrurile in 2013.
Sa vorbim de capitalism, comunism cand oamenii sunt fix aceiasi... nu vad rostul. 'Au putut' cu niste sacrificii. Asa au putut. Unele foarte mari. Deci dupa mine nu au putut nici atunci nici acum pe 'calea cea dreapta'. Luatul cu japca al proprietatii altuia si folosirea acesteia dupa bunul plac in baza unor doctrine aberante nu mi se pare de laudat.
Si acum se fac exact aceleasi porcarii ca si atunci. Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva din cadrul forumului de ce transporta dubele Iveco ale RATB muncitori la santierele lui Tehnologica Radion? Pariez ca si daca poate n-o s-o faca.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Unde sînt banii? 133 313

misterr wrote:
Din păcate, se adeverește din nou ce a spus atunci Nicu Ceaușescu: „Bă, voi l-ați omorît pe tata, dar n-o să fiți în stare nici să vopsiți ce a construit el!”

Ba putem sa facem tot ce a facut Ceausescu si de 10 ori mai mult. Daca alegem sa facem aceleasi porcarii si compromisuri obscure pe care le-a facut el. Ca tot am 'dezbracat' deunazi un etaj de bloc d'al lui Ceausescu si am constatat ce frumos s-au montat cofrajele fara distantiere si armatura este la vedere prin n'spe locuri. Acoperita de o asa zisa tencuiala.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Unde sînt banii? Mircea G

misterr wrote:
Ba putem sa facem tot ce a facut Ceausescu si de 10 ori mai mult.

Teoretic , dar asta ar insemna o economie mondiala functionala ...acum nu este cazul , este imposibil ca tara asta sa " duca " constructii de mare amploare . Imposibil .
misterr wrote:
Daca alegem sa facem aceleasi porcarii si compromisuri obscure pe care le-a facut el.

Pai tocmai asta este ideea . In " democratie " constructiile mari se fac cu bani ( mai ) multi , deci este nevoie de o economie functionala ( ce spuneam si mai sus )
misterr wrote:
Ca tot am 'dezbracat' deunazi un etaj de bloc d'al lui Ceausescu si am constatat ce frumos s-au montat cofrajele fara distantiere si armatura este la vedere prin n'spe locuri. Acoperita de o asa zisa tencuiala.

Sigur Ceausescu s-a suit pe schela si a pus in bataie de joc cofrajele  :lol: . Impotriva incompetentei si gresililor de constructie in teren , s-au inventat blocurile din " placi prefabricate " , cel mai rentabil mod de constructie : in cazul constructiilor unicat sau imposibil de " prefabricat " functioneaza norme si legi . Functionau si atunci ...
..................

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Unde sînt banii? 133 313

Mircea G wrote:
133 313 wrote:
Ba putem sa facem tot ce a facut Ceausescu si de 10 ori mai mult.

Teoretic , dar asta ar insemna o economie mondiala functionala ...acum nu este cazul , este imposibil ca tara asta sa " duca " constructii de mare amploare . Imposibil .

Acum chiar ca este imposibil, s-a trezit pana si Votcaroiu ca au furat 'prea mult'.

Mircea G wrote:
133 313 wrote:
Ca tot am 'dezbracat' deunazi un etaj de bloc d'al lui Ceausescu si am constatat ce frumos s-au montat cofrajele fara distantiere si armatura este la vedere prin n'spe locuri. Acoperita de o asa zisa tencuiala.

Sigur Ceausescu s-a suit pe schela si a pus in bataie de joc cofrajele  :lol: . Impotriva incompetentei si gresililor de constructie in teren , s-au inventat blocurile din " placi prefabricate " , cel mai rentabil mod de constructie : in cazul constructiilor unicat sau imposibil de " prefabricat " functioneaza norme si legi . Functionau si atunci ...
..................

Dupa chipul si asemanarea maretului conducator... Termenul este termen. Nu-l respecti... te hacuie tovarasii. Cu siguranta Romania a brevetat prefabricatele  :roll: , care in opinia multora si a mea ar trebui sa se numeasca de fapt semifabricate. Pentru simplul fapt ca necesita montaj.

Mircea G wrote:
Ce s-a construit in epoca trecuta , a avut " in spate " o economie si agricultura puternica + un mare efort pe spinarea populatiei.

Bullcrap. Cand esti o lipitoare si iei cu japca tot, de la toti, iti ajunge sa faci tot ce ai chef. Sau aproape tot, caci neajunsurile au daramat regimul in cele din urma, sau mai bine spus l-au transformat. Comunismul a consumat ce si-a insusit (proprietati, bunuri, bani, munca) a tocat rand pe rand totul si cand a teminat... ne-a tinut in bezna, in frig si ne-a infometat... si a dat chix! Dar nu are rost sa revenim la paralele intre regimuri cand schemele de personal au ramas si s-au perpetuat prin nepotism. Economie puternica au statele care inoveaza nu cele care abia reusesc sa exporte niste produse copiate si perimate tehnic prin blocul comunist. Sau mai rau, le dau gratis! Iar agricultura... daca statea in realitate la fel de bine ca pe hartie aveam si ce manca nu doar ce exporta! Lucrurile per total sunt practic la acelasi nivel atunci si acum. De investiti s-a investit, de construit s-a construit. Dar in alte directii. Pana la urma tot politicul dicteaza, altfel spaga si garantiile cerute nu ar fi incluse in ofertele cu care se duc firmele la licitatii si n-ar exista carteluri de firme politice sau monopoluri.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) misterr

@Mircea G: Cînd mă citezi, am rugămintea să o faci exact, fără să-mi atribui lucruri pe care nu le-am spus, sau spuse de alții. Cred că am acest drept, și chiar nu văd la ce ajută deformările astea. Corectează, te rog. Mulțumesc.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) Mircea G

Prea tirziu de modificat , dar nu asta are importanta . Nu dvs sinteti vinovat de ceva . :)

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Iar va place sa vorbiti / sa filozofati / sa trasati idei si directive.
Io vad asa :
Metroul din  comunsim functioneaza.
Metroul din capitalism canci.
Pana una alta, la loc comanda, stimati domni.
Iar daca vreti politikă va invit la Club.
Si nu mai faceti misto ieftin de Vacaroiu ca omu' nu le are cu bautura. Legenda urbana.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) 133 313

andrei11 wrote:
Iar va place sa vorbiti / sa filozofati / sa trasati idei si directive.
Io vad asa :
Metroul din  comunsim functioneaza.
Metroul din capitalism canci.

Si nu mai faceti misto ieftin de Vacaroiu ca omu' nu le are cu bautura. Legenda urbana.

Pai incearca si asa.
Lustra din sufragerie din comunism canci
Lustra din sufragerie din capitalism functioneaza.
Valabil si pentru lift, televizor, calorifer etcetera. Intelegi ideea.
Vacaroiu poate sa de duca  :twisted: -ului dupa mine impreuna cu multi altii. Si nu ca politicieni. Ca dincolo de politica sunt tot oameni.

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Utilizator anonim wrote:
Situatia pe statii la ora actuala:
Eroilor 2 - lucrari sistate
Academia Militara - lucrari intretinere TBMuri
Orizont - lucrari sistate
Favorit - lucrari izolate la planseul superior
Tudor Vladimirescu - lucrari sistate
Parc Drumul Taberei - lucrari sistate
Romancierilor - lucrari sistate
Valea Argesului - lucrari izolate la planseul superior
Raul Doamnei - lucrari sistate
Valea Ialomitei - lucrari plansee si excavatii

Intrebare: la statiile unde s-au sistat lucrarile mai exista zone de plansee cu armatura montata dar nebetonate?

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) budrom

Pana acum, ce s-a armat, s-a si betonat.

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect budrom

@MA
Poti scrie in lista si de cand s-a intrat in conservare si stadiul realizat pana in momentul opririi lucrarilor,
pt. fiecare statie/santier?
Mersi.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Utilizator anonim

Voi face un update mai precis in curand !

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect budrom

Utilizator anonim wrote:
Voi face un update mai precis in curand !

Te asteptam si cu ultimile imagini, de la fiecare statie din cele 10 (fie si numai 2 poze per statie).
MARE PACAT CA ACEST M5, MUST HAVE PT ROMANIA, a fost abandonat de catre acest guvern profund corupt. Ma uit la vremea buna de afara...
Punctul de informare M5 de la piata, cand se va inchide si el?
:evil:

Go to page:  1  ... 129 130 131 132 133 134 135  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”