MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1725929 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 127 128 129 130 131 132 133  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect aztec

radu73 wrote:
Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată cu numărul M.01/1355/05.02.2013, vă comunicăm următoarele:

Sumele comunicate pentru anul 2013 la capitolul investiţii au permis achitarea facturilor curente din noiembrie şi decembrie 2012 şi vor asigura continuarea lucrărilor în trimestrul I 2013 sau până la prima rectificare bugetară.

Lucrările de structură la secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu vor fi încheiate în anul 2015, punerea în funcţiune urmând să aibă loc în anul 2016.
6

Aici e cheia....Cu bugetul pe un an si cu unul de arierate noi reusim sa platim 2 luni restante si sa tragem de timp pana la prima pomana...poate-poate...

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Am mai spus-o si o repet: conform legii NU se poate face nicio rectificare bugetara in primele 6 luni ale anului :!:

Domnul Radu ar fi trebuit sa stie ca un trimestru are doar trei luni.

Re: Stiri despre proiect florin

radu73 wrote:
Mircea G wrote:
Imi pare bine si pt cei din cartier , ca prea se dadeau smecheri ....

De ce crezi tu ca ne dam smecheri? Chiar asa ... Smecheri sunt la tot pasul prin Bucuresti ... si nu Drumul Taberei e campion ... Insa a caracteriza un cartier intreg asa spune ceva despre persoana care face acuzatii ...

Trecand la subiect ... nu stiu cati au facut-o ... dar am trimis petitii la RATB si Metrorex inainte de inceperea lucrarilor la M5, pentru ca mi se par foarte costisitoare. La densitatea de statii, un tramvai rapid ar fi fost solutia echivalenta si mult mai ieftina. Se putea merge intre Valea Argesului si intersectia Dr Taberei/Vasile Milea iar de aici o ramificatie spre Bd Timisoara iar alta prin subteran pana la Calea Mosilor si continuat spre Colentina. Se achizitionau tramvaie noi si de capacitate mare. Se pastrau troleibuzele pe banda unica ... si nu se mai ajungea aici.

S-a vrut metrou cu orice pret. Proiectul e o nenorocire, statiile sunt ca de autobuz ... . Era suficient dupa mine, una la Raul Doamnei, apoi: Valea Argesului (pe locatia actuala), Romancierilor, Parc Moghioros (dar facuta intre parc si Dr Taberei 34, Favorit , Academia Militara , Eroilor 2 ... .

Singura problemă în această poveste (pe lângă că poate n-ar fi făcut faţă) e că tramvaiul nu-l putea face MT. Tramvaiul trebuia să-l facă PMB/Oprescu. Acum vă las pe voi să vă gândiţi ce şanse erau pentru aşa ceva. Uitaţi-vă cum merg investiţiile de când e el primar şi vedeţi ce bine merge RATB-ul şi ce investiţii s-au făcut în transportul public în ultimii 5 ani.

Iar cu metroul s-a mai explicat, staţiile dese sunt necesare pentru a-l face cu adevărat atractiv. Altfel aveam situaţia din alte zone gen Griviţa/Bucureştii Noi, unde deşi avem metrou, troleibuzele (şi tramvaiele) au în continuare clienţi pe cei care stau prea departe de staţii. Cât despre criză, tocmai că asta e una din soluţiile de ieşire din criză - investiţii în proiecte de infrastructură. Dar din câte idei creţe văd pe aici, încep să cred că ne merităm soarta. A, şi să credeţi voi că BM finanţează ambiţiile unora sau altora. Una din cele mai mari prostii pe care le-am citit!

Re: Stiri despre proiect radu73

florin wrote:
radu73 wrote:
Mircea G wrote:
Imi pare bine si pt cei din cartier , ca prea se dadeau smecheri ....

De ce crezi tu ca ne dam smecheri? Chiar asa ... Smecheri sunt la tot pasul prin Bucuresti ... si nu Drumul Taberei e campion ... Insa a caracteriza un cartier intreg asa spune ceva despre persoana care face acuzatii ...

Trecand la subiect ... nu stiu cati au facut-o ... dar am trimis petitii la RATB si Metrorex inainte de inceperea lucrarilor la M5, pentru ca mi se par foarte costisitoare. La densitatea de statii, un tramvai rapid ar fi fost solutia echivalenta si mult mai ieftina. Se putea merge intre Valea Argesului si intersectia Dr Taberei/Vasile Milea iar de aici o ramificatie spre Bd Timisoara iar alta prin subteran pana la Calea Mosilor si continuat spre Colentina. Se achizitionau tramvaie noi si de capacitate mare. Se pastrau troleibuzele pe banda unica ... si nu se mai ajungea aici.

S-a vrut metrou cu orice pret. Proiectul e o nenorocire, statiile sunt ca de autobuz ... . Era suficient dupa mine, una la Raul Doamnei, apoi: Valea Argesului (pe locatia actuala), Romancierilor, Parc Moghioros (dar facuta intre parc si Dr Taberei 34, Favorit , Academia Militara , Eroilor 2 ... .

Singura problemă în această poveste (pe lângă că poate n-ar fi făcut faţă) e că tramvaiul nu-l putea face MT. Tramvaiul trebuia să-l facă PMB/Oprescu. Acum vă las pe voi să vă gândiţi ce şanse erau pentru aşa ceva. Uitaţi-vă cum merg investiţiile de când e el primar şi vedeţi ce bine merge RATB-ul şi ce investiţii s-au făcut în transportul public în ultimii 5 ani.

Iar cu metroul s-a mai explicat, staţiile dese sunt necesare pentru a-l face cu adevărat atractiv. Altfel aveam situaţia din alte zone gen Griviţa/Bucureştii Noi, unde deşi avem metrou, troleibuzele (şi tramvaiele) au în continuare clienţi pe cei care stau prea departe de staţii. Cât despre criză, tocmai că asta e una din soluţiile de ieşire din criză - investiţii în proiecte de infrastructură. Dar din câte idei creţe văd pe aici, încep să cred că ne merităm soarta. A, şi să credeţi voi că BM finanţează ambiţiile unora sau altora. Una din cele mai mari prostii pe care le-am citit!

Statii dese ... DA ... dar nu statii intre care daca mergi pe jos dureaza mai putin decat coborarea si urcarea de la metrou. Eu nu am exclus decat 2 statii in propunerea mea: Dr Taberei 34 si Orizont, si poztionarea statiei Parc intre str. Brasov si statia RATB Dr Taberei 34.

Nu sunt contra metroului, dar cand toti am vazut ritmul de lucru de la tronsoanele construite de dupa 1990 ... nu as fi dorit sa dureze o perioada formata din 2 cifre.

In ceea ce priveste transportul de suprafata el trebuie sa existe in continuare si SA FIE ELECTRIC. Autobuzele trebuie sa fie pe cale de disparitie si nu troleibuzele si tramvaiele.

Re: Stiri despre proiect andrei11

...si poztionarea statiei Parc intre str. Brasov si statia RATB Dr Taberei 34..
S-a mai explicat aici, aceasta pozitionare este extrem de greu de facut si oricum NERECOMANDABILA. Abandonati ideea, e una contrar tuturor normelor de siguranta. Vedeti ca am vorbit serios si nu la mişto  :!:

Re: Stiri despre proiect WAYNEN

Dupa parerea mea,metroul din Drumul Taberei nu avea nevoie de atatea statii pe traseu,cum sunt statiile Romancierilor,Tudor Vladimirescu si Orizont care,daca ar fi fost dupa mine,nu ar fi existat.Pentru metroul din Drumul Taberei erau suficiente urmatoarele statii:Valea Oltului in dreptul blocului C6 la magazinul Profi,Valea Argesului,Parc Drumul Taberei,Favorit si Academia Militara pe amplasamentele actuale,cu depoul la Valea Ialomitei.Astfel,ar fi putut sa coexiste troleibuzele pe ramura nordica cu metroul.
In al doilea rand,as fi pastrat si troleibuzele pe ramura de nord a Strazii Drumul Taberei pe timpul lucrarilor la metrou,cu mentiunea ca le-as fi dus pe 90 si 93 pe bucla pana la ,,Valea Argesului" iar 69 si 71 sa circule pe traseele de baza pe ramura de sud iar linia 91 sa fie directionata la ,,Depoul Alexandria" unde intoarce in prezent.Asta ar fi fost cea mai buna idee pentru transportul in comun de suprafata si subteran din Drumul Taberei.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Utilizator anonim

Se mai lucreaza izolat in statiile Favorit, Valea Argesului si la viteza cat de cat buna la Valea Ialomitei.

• budrom
  • Posted:
  •  

Lucrari oprite la 9 din 10 statii M5 budrom

WAYNEN wrote:
Dupa parerea mea,metroul din Drumul Taberei nu avea nevoie de atatea statii pe traseu,cum sunt statiile Romancierilor,Tudor Vladimirescu si Orizont care,daca ar fi fost dupa mine,nu ar fi existat.Pentru metroul din Drumul Taberei erau suficiente urmatoarele statii:Valea Oltului in dreptul blocului C6 la magazinul Profi,Valea Argesului,Parc Drumul Taberei,Favorit si Academia Militara pe amplasamentele actuale,cu depoul la Valea Ialomitei.Astfel,ar fi putut sa coexiste troleibuzele pe ramura nordica cu metroul.
In al doilea rand,as fi pastrat si troleibuzele pe ramura de nord a Strazii Drumul Taberei pe timpul lucrarilor la metrou,cu mentiunea ca le-as fi dus pe 90 si 93 pe bucla pana la ,,Valea Argesului" iar 69 si 71 sa circule pe traseele de baza pe ramura de sud iar linia 91 sa fie directionata la ,,Depoul Alexandria" unde intoarce in prezent.Asta ar fi fost cea mai buna idee pentru transportul in comun de suprafata si subteran din Drumul Taberei.

Acum, daca tot a murit M5, in loc sa facem ceva, precum bulgarii sa zicem, noi divagam pe teme apuse...
Avem vreo initiativa Pro M5, pro oprirea lucrarilor, domnilor?!

Alfel...
Despre proictanti numai de ”bine”...cu cat ctr este mai BIG, cu atat mai BIG comisionul incasat... se stie!
Logic era sa NU se obtureze complet circulatia auto/pietonala pe 2 artere importante ale DT: Valea Ialomitei si Raul Doamnei, un depou putea fi facut sub Raul Doamnei, lejer! Traficul de calatori de la Valea Ialomitei, era preluat perfect de cele 2 guri ale fostei statii Brancusi, marcate cu galben in poza atasata!
Logic era sa NU se realizeze statii de metrou, chiar in aproape toate statiile fostelor trolee! Gurile de metrou ale statiei Tudor Vladimirescu sunt la 300 de METRI de cele ale statiilor Parc si Favorit! Totusi, Bucurestiul nu e Paris! Iar pensionarii din Valea Ialomitei, nu vor merge NICIODATA cu metroul, la piata moghioros!
Logic era ca M5 Drumul Taberei sa fie relizat cu costuri adaptate buzunarului public atat de vanat, de toti politicienii!
Adica, prima statie dupa 1. Academia Militara trebuia sa fie 2. Favorit, cu guri acces la Complexul Orizont si Intersectia Favorit/Sibiu, apoi 3. Parc/Piata, apoi actuala4. Valea Argesului cu gurile acces din poza la nord si 2 guri acces la intersectia V.Argesului/DT, apoi 5. Raul Doamnei.
Aveam 5 statii + Eroilor 2 = 6 statii, poate se realizau mai repede de 30 de ani, cat scria azi dimineata la Raul Doamnei!
Repet, poate 6 statii se realizau mai repede decat 10 statii cu galeria aia, cu bifurcatia denivelata, cu devieri costisitoare ale retelei Radet si alte retele (cazul actualei Valea Ialomitei, etc)
Dar..traim in Romania, iar acum constructorii (”reprezentantii” lor de pe forum) ar dori ca populatia sa iasa pe strazi pt continuarea M5.
Fara o mobilizare abila nu vor iesi, caci bucurestenii sunt foarte obisnuiti ca o statie de M sa se realizeze in 10 ani...
Din pacate!
:!:
drumul taberei - Google Maps.jpg (371.98 KB; downloaded 1755 times)

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate budrom

Program 1 ora pe zi, cu maxim 5 muncitori per statie?
La 9 dimineata, nu era vreun picior de om, pe la toate santierele, cu exceptia V.I. ...
:)

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect budrom

erata: contra opririi lucrarilor!

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect Mircea G

Adrian Rosca wrote:
.......

Poate ca aveti dreptate cu ambitia, dar ce-ar fi facut chinezii sau cei din Emiratele Arabe Unite in lipsa ambitiei? ........

Ambitia fara un suport " in spate " , se numeste ambitie prosteasca .
Dupa cum se vede cam despre asta este vorba aici .
In decursul istoriei au mai fost lucrari mari oprite si reluate peste ani si ani deci nu vad problema sa opreasca tot , sa se conserve si ...asta este .
Si daca vor mai da bani , lucrarea va fi facuta cu economii , modificari , " subtieri " de proiect dar doar pina la Eroilor .
Despre partea a doua a proiectului se va scrie in cartile de istorie ca proiecte abandonate .
Acum , daca se va realiza metroul pina la Eroilor , poate la un 2020 ... comparind costurile cu efectul ....o investie inutila .

Re: Stiri despre proiect George

andrei11 wrote:
Hai ca am dat-o si pe politica.
Atentie la mine !
Indiferent cine castiga alegerile, lucrarile s-ar fi oprit. Asta e clar. Au avut bani exact pentru un an de zile, pana la alegeri. Mai incolo nu i-a mai interesat.

Mariane, poti pune lacatul pe subiect, nu se va mai intampla nimic deosebit in aceasta sectiune.

Abordarea aceasta este gresita.
In primul rand, discutarea acestei chestiuni este politica, pentru ca intereseaza "viata cetatii" si pentru ca este vorba despre o politica publica esentiala pentru Romania, respectiv investitiile in transport.
E clar ca avem resurse limitate pentru foarte multe obiective concurente (autostrazi, cai ferate, metrou, pasaje etc.). Alegerea unor prioritati clare si ducerea lor la bun sfarsit tine de politica.
Faptele contrazic sustinerile lui andrei11: Guvernul Boc a initiat investitia in M5, alocarile de fonduri au fost corespunzatoare, inclusiv in timpul prea scurtului guvern Ungureanu. Este o simpla speculatie ca fondurile ar fi fost taiate. Dimpotriva, avand in vedere imprumutul BEI si predilectia din 2010 - 2011 - inceputul lui 2012 spre investitii masive in infrastructura de transport este mai rezonabil sa presupunem exact contrariul, anume cursul firesc al lucrurilor: ar fi continuat finantarea, poate nu la nivelul optim de 100 % necesar, dar nici de 10 % sau sub ca acum.
Aceasta afirmatie nu inseamna ca facem politica. Dimpotriva, mi se pare ca facem politica aiurea daca spunem mereu "tot asta s-ar fi intamplat", ori "sa nu ne uitam si sa nu vorbim despre ce a facut ori n-a facut fiecare guvern". Ba dimpotriva, sa ne uitam, pentru ca numai asa vom fi implicati in viata societatii si chiar in viata politica, prin vot, in deplina cunostinta de cauza. Iarna nu e tocmai ca vara.
In ce priveste guvernele Ponta, faptele sunt clare, in ce priveste M5: doua taieri succesive de fonduri care au dus la sistarea lucrarilor, cartierul arata oribil. In conditiile in care USL detine puterea atat la nivel central, cat si la nivel local, atat municipiu, cat si sectoare, nu se poate plange nimeni ca ar fi sabotat. De atata sunt in stare. Nu le pasa.

Am mai trait doua perioade mari de guvernare PSD cu stagnare cvasitotala in domeniul transporturilor: 1990 - 1996 si 2000 - 2004 (ca n-o sa ziceti ca Bechtel a fost o investitie...). Sa vedem ce vor face acum, desi inceputul nu e deloc incurajator.

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) andrei11

Atunci raspunde-mi la o intrebare.
De ce s-au mai apucat la "Suspendatul"  de la Ciurel ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a 2 a) George

Alt subiect.
Evident, s-au apucat la misto, fara exproprieri facute.
Nu zic ca "astialalti" nu au avut metehnele lor.
Pana la urma, nici intre 2004 - 2008/2009 nu s-a facut mare lucru.
Ramane insa valabil mesajul anterior.

Go to page:  1  ... 127 128 129 130 131 132 133  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463970 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”