MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723380 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect subway guru

Doamne fereste!
Asta e chiar...scenariu catastrofic...

Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

subway guru wrote:
Doamne fereste!
Asta e chiar...scenariu catastrofic...

Din pacate e crudul adevar, fiind doar o chestiune de timp. Si ce face statul in privinta asta? Mai nimic!

Lista imobilelor din Bucuresti care prezinta pericol public si cele cu risc ridicat de prǎbuşire in caz de cutremur o puteti gasi aici:
http://www.pmb.ro/servicii/alte_informa ... tizate.pdf

Culmea ca articolul din Academia Catavencu e chiar serios. Merita citit.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate rosetti61

La Eroilor erau niste miscari zilele astea, e o instalatie de foraj, nu e chiar parasit santierul, IAr cei cu Veolia rascolesc acum in parcul de langa statia Ratb si Policlinica sau ce e langa spital. MIercuri se auzea un duduit de tractor din santierul statiei, iar instalatia de forat era in pozitie de lucru, azi (joi) era lasata la orizontala.

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate budrom

Daca si astazi mai avem romani printre noi, care mai cred ca un ministru poate schimba ceva, suntem naivi.
Partidul spune unde merg banii colectati de la cetatenii patriei.
Cel mult, seful guvernului, seful bnr si al Senatului, mai au un mic cuvant de spus.
Cetatenii din piata Univ, ar putea avea o mica pozitie de luat, impotriva opririi lucrarilor.
Ce fac cetatenii din Drumul Taberei? Pe langa resemnarea romaneasca, exista ceva in plus, acolo?

Metroul si Politika andrei11

Interventieoff topic, dar necesara :
Am convenit ca nu o dam in politica.
Indiferent cine castiga alegerile, lucrarile aveau sanse de 99,99% sa se opreasca.
Nici"trecutii" nu ar fi avut bani pentru continuare. Ei au inceput lucrarea cu un an inainte de alegeri pentru ca stiau ca nu au bani decat fix pentru un an.
Mai vorbim din 2015 incolo.
Prezidentialele sunt pentru toata lumea, nu numai pentru Bucuresti.
Da' fara politica, ar fi mai placut !
Cu ocazia aceasta i-am raspuns si lui M.A. apropo pe cine am pus stampila.
Dupa 1989 indiferent cine a fost prin Bucuresti / la guvernare in Romania nici un proiect nu a fost dus cap - coada conform planificarilor din ziare.
Daca nu s-ar fi construit podurile Dunarene inainte, si la ora actuala am fi traversat cu bacul Dunarea spre Constanta. Asta e parerea mea.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate survola

Intrebare (poate s-a mai pus): Creditul de la BEI unde e? Nu se trag banii din motive de deficit bugetar sau...?

Re: Metroul si Politika Adrian Rosca

andrei11 wrote:
Indiferent cine castiga alegerile, lucrarile aveau sanse de 99,99% sa se opreasca.
Nici"trecutii" nu ar fi avut bani pentru continuare. Ei au inceput lucrarea cu un an inainte de alegeri pentru ca stiau ca nu au bani decat fix pentru un an.

Scuza-ma, dar cand aud un politruc vorbind asa: "Bugetul este într-adevăr puţin mai mic faţă de anul trecut, dar am făcut eforturi pentru a continua lucrările conform graficului, cel puţin în primul trimestru al anului, până la rectificarea bugetară promisă de Victor Ponta. Este cunoscută (de către Executiv n.r.) importanţa acestui proiect pentru oraş şi chiar la nivel naţional", a declarat Aurel Radu, directorul general al Metrorex" imi vine sa dau cu el de pamant, indiferent din ce partid mai face parte.

Inca ceva: "Din luna aprilie-mai, proiectul ar trebui să primească fonduri suplimentare printr-o rectificare bugetară promisă de Victor Ponta şi Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor." Ei dar, ia stati putin: potrivit prevederilor art.15 alin.(2) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, nr.69/2010 într-un an bugetar nu pot fi promovate mai mult de două rectificări bugetare şi acestea nu pot fi promovate în primele 6 luni ale anului. Si atunci stimabilul Aurel Radu sau celelalte doua personaje pomenite in articol - imi e lehamite sa mai dau nume - nu cumva mananca "balastru" cu polonicul? Ma rog, cu 70% in Marea Adunatura Nationala orice lege se poate schimba, dar feeling-ul meu spune ca nu e cazul de data asta.

Din pacate ai si tu partea de dreptate intrucat acum trebuie sa decontam si miliardele de euro luate de la FMI de "fostii". Buba este ca in loc sa se eficientizeze greoiul aparat de stat, dimpotriva, se formeaza mega structuri ca sa multumeasca nu unul ci trei partide, care au ca efect ingrosarea numarului bugetarilor. Si acum vine intrebarea: de unde bani ca sa fie sustinuta armata de functionari, in conditiile in care sistemul privat de abia mai respira? Evident ca de la investitii!

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Adrian Rosca

survola wrote:
Intrebare (poate s-a mai pus): Creditul de la BEI unde e? Nu se trag banii din motive de deficit bugetar sau...?

Ti-ai dat singur raspunsul. FMI-ul sa traiasca!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Metroul si Politika 133 313

andrei11 wrote:
Mai vorbim din 2015 incolo.
Prezidentialele sunt pentru toata lumea, nu numai pentru Bucuresti.
Da' fara politica, ar fi mai placut !
Cu ocazia aceasta i-am raspuns si lui M.A. apropo pe cine am pus stampila.
Dupa 1989 indiferent cine a fost prin Bucuresti / la guvernare in Romania nici un proiect nu a fost dus cap - coada conform planificarilor din ziare.
Daca nu s-ar fi construit podurile Dunarene inainte, si la ora actuala am fi traversat cu bacul Dunarea spre Constanta. Asta e parerea mea.

Subscriu. Este adevarat ca finantarea urma sa scada dramatic indiferent de culoarea tusului de stampilat. Sa nu ma intrebati de unde stiu.

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate budrom

Un mic hop, in calea indeplinirii obiectivelor marete ale partidului unic!
Zero investitii in infrastructura!
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-141 ... ionala.htm

Utilizator anonim wrote:
Oamenii astia de pe ce planeta vin ? Ei nu se uita ca nu sunt bani ???????????????

Acesti oameni pot fi banuiti de orice, mai putin de naivitate. E doar un exercitiu de linistit prostimea...

Fara legatura aparenta cu subiectul as vrea sa fac o mica comparatie:

"... am hotarat in aceasta dimineata ca, incepand de la 1 ianuarie, sa majoram in cursul anului viitor retributia minima de la 2.000 la 2.200 lei. De aceasta majorare importanta vor beneficia peste 1.500.000 de oameni ai muncii.
Tot de la 1 ianuarie, vom majora alocatiile pentru copii, intre 30-50 de lei. In raport cu numarul de copii si de retributia oamenilor muncii - ceea ce constituie un ajutor puternic, pentru circa 4.400.000 de copii ai patriei noastre.
De asemenea, se vor introduce indemnizatii de nastere, de 1.000 de lei, pentru toate femeile, cu incepere de la primul copil, iar, in continuare, pentru femeile care nasc doi sau mai multi copii indemnizatia la nastere va fi de 2.000 de lei pentru fiecare copil - ceea ce constituie, de asemenea, un puternic stimulent, de ajutor pentru mamele, pentru femeile patriei noastre.
Am hotarat sa majoram pensiile minime de la 800 la 900 lei. Am hotarat, totodata, ca pensia de urmas sa fie majorata cu 100 de lei. Vom creste, de asemenea, ajutorul social de la circa 500 de lei la 800 de lei. Vom asigura, in acest fel, conditii bune, corespunzatoare de munca si viata pentru toti cetatenii patriei noastre."

"... am respectat o altă promisiune făcută românilor, aceea de a majora pensiile. Parlamentul a adoptat marţi Ordonanţa de Urgenţă a guvernului care stabileşte indexarea cu 4% a pensiilor, începând cu data de 1 ianuarie, fixând valoarea punctului de pensie pentru acest an la 762 lei. Pensionarii vor primi şi banii majoraţi aferenţi lunii ianuarie, chiar dacă plata efectivă nu se va putea face în intervalul calendaristic aferent lunii în curs. “Respectăm ce am promis: propunerea de majorare a pensiilor a fost aprobată în Parlament."
“Bugetul pe anul 2013 = reîntregirea salariilor bugetarilor, majorarea pensiilor cu 4%, creşterea salariului minim pe economie până la 800 lei...
...prin noua lege promovată, se acordă un stimul de inserţie de 500 de lei pentru fiecare mamă care vrea să se întoarcă la lucru mai devreme de doi ani. De asemenea, am stabilit o perioadă de graţie de 60 de zile pentru cei care nu şi-au achitat impozitele locale aferente anului precedent, timp în care pot achita această datorie şi astfel se poate evita suspendarea plăţii indemnizaţiei. În plus, indemnizaţia va fi plătită indiferent de numărul de naşteri, nu doar pentru primii trei copii. Persoanele care nasc sau adoptă în timpul concediului pentru creşterea copilului vor primi 600 de lei în plus.”

Vi se pare ca ar exista vreo asemanare?

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”