MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 538054 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 136

📖 Pagination options
Re: Modernizarea statiilor de metrou misterr

Nu e departe deloc, dar acum e moda să te lase chiar la scară, să nu faci nici un pas pe jos, să nu te atingă nici un fulg de zăpadă sau un strop de ploaie... Nu mai e ca pe vremea noastră, cînd era ceva normal să faci cîteva sute de metri pe jos.

Re: Modernizarea statiilor de metrou lecter

misterr wrote:
acum e moda să te lase chiar la scară, să nu faci nici un pas pe jos, să nu te atingă nici un fulg de zăpadă sau un strop de ploaie... Nu mai e ca pe vremea noastră, cînd era ceva normal să faci cîteva sute de metri pe jos.

Se numeste "trai in mediul urban", pentru cine nu doreste e si mai "la moda" statul la casa in comunele limitrofe, unde te ating cati stropi vrei, si de sus si de jos si din parti...

Re: Modernizarea statiilor de metrou misterr

Ca să fie treaba clară (evident că schița nu e la scară):

AP_piata.png (19.02 KB; downloaded 3008 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou 133 313

La Tineretului s-a turnat de bine de rau ceva in zona accesului nou unde au decopertat peronul si asa stagneaza de ceva timp. Probabil pentru mult timp.

Re: Modernizarea statiilor de metrou survola

Se munceşte la Tineretului, revin mai târziu cu instantanee ale hei-rup-ului

Se lucrează la lift mai întâi (aşa spun băieţii).
Cred că în locul "simetric" cu actuala scară rulantă va fi zona de iesire de la viitorul lift, iar lăţimea actualei scări fixe va fi împărţită între noile scări fixă şi rulantă.

Re: Modernizarea statiilor de metrou Adrian Rosca

Eu cred ca va fi doar liftul si nimic mai mult. E foarte usor sa traga panourile alea de tabla cativa metri mai in spate si sa le monteze astfel incat sa lase doar un culoar de acces catre lift. Sper totusi sa n-am dreptate si sa se continue si cu restul...

Chiar sunt curios unde va "ieşi" liftul la suprafaţă  :lol: Începem pariurile?

Re: Modernizarea statiilor de metrou lecter

In plus, nu trebuie sa fie doua lifturi? Ca daca vii de la suprafata cu el trebuie sa si validezi cartela undeva...

Tineretului misterr

Așa e cînd faci poze cu bricheta...

Fotografie0881.jpg (79.23 KB; downloaded 3210 times)

Fotografie0885.jpg (89.23 KB; downloaded 3208 times)

lecter wrote:
In plus, nu trebuie sa fie doua lifturi? Ca daca vii de la suprafata cu el trebuie sa si validezi cartela undeva...

Ba da. In consecinta ar trebui sa se amenajeze o zona de taxare pe undeva. Ma surprinde totusi ca au sacrificat spatiul gandit pentru scara rulanta ca sa instaleze liftul. Asta ar putea sa insemne ca chiar si in ipoteza deschiderii accesului nr. 2 nu se va mai instala scara rulanta de la nivelul peronului, deoarece s-ar presupune spargerea scarii din beton deja existente. Ceea ce cred ca este cam improbabil.

După cum am văzut, zona unde ar fi fost scara e acum jumătate trepte, jumătate panta netedă. Deci poate fi o scara fixă mai ingustă, lângă una rulantă.

survola wrote:
După cum am văzut, zona unde ar fi fost scara e acum jumătate trepte, jumătate panta netedă. Deci poate fi o scara fixă mai ingustă, lângă una rulantă.

Poate fi dar cu costuri mari: scarii rulante ii trebuie in primul rand cuva si un reazem ceva mai zdravan la partea superioara, iar structura existenta a scarii fixe trebuie sparta pe jumatate pentru a se putea monta rulanta. Cred ca ar fi o solutie scumpa si cam fara cap.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou 133 313

lecter wrote:

Si validatoare, turnicheti. Si implicit finisaje, macar mediocre. Deci tot tacamul.
Adrian Rosca wrote:
Poate fi dar cu costuri mari: scarii rulante ii trebuie in primul rand cuva si un reazem ceva mai zdravan la partea superioara, iar structura existenta a scarii fixe trebuie sparta pe jumatate pentru a se putea monta rulanta. Cred ca ar fi o solutie scumpa si cam fara cap.

Cine are nevoie de scara rulanta... Facem ca la Republica, buncar. Acum la modul serios, accesul dinspre Budapesta deserveste cele cateva blocuri de la frontul stradal al bulevardului Cantemir si vaste zone de strazi cu case din spatele frontului stradal, nu un cartier de blocuri gen Tineretului. Traficul va fi semnificativ mai mic si am o vaga banuiala ca nu va exista scara rulanta, cel putin la peron.

Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463975 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”